Şimdi Ara

DİZEL ARABAM GİBİSİ YOK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DOSTUM SEN DİZELE 5 MİLYAR FAZLA VERİP ALIYOSUN.BEKIM ÜCRET FARKINI SAYMIYORUM.

YILDA 7000 KM YAPTIĞINI SÖYLEMİŞSİNKİ DİZEL ARAÇ İÇİN BU ÇOK KOMİK Bİ RAKAM.

DİZEL ARAÇLARIN ORT 60-70 BİN KM DE KENDİNİ AMORTİ ETTİĞİNİ KENDİ TOPİĞİMDE HESAPLAMIŞTIM ZATEN

YANİ SEN ARACINI 9-10 YILDAN DAHA FAZLA SÜREDE AMORTİ EDECEKSİNKİ O YILLARDAKİ ARIZALARLA BU 1-2 YIL DAHA UZAR.

ZATEN AKILLI BİR İNSAN 10 YILLIK DİZEL ARAÇ ALMAZ.EN AZINDAN BEN.

AYRICA BENZİNLİ ARAÇ DAHA HIZLIDIR ÖYLE OLMASA RALLİ F1 GİBİ YARIŞLARDA DİZEL KULLANILIRDI.ÖZELLİKLE TIRMANMA YARIŞINDA ARAÇLAR HEP RAMPA ÇIKIYO NEDEN HİÇ DİZEL YOK.

EVET DİZEL KARLIDIR AMA SADECE TOYOTA GİBİ DİZEL FARKI 500 LİRA OLAN ARAÇLARDA.YOKSA FOCUS MEGANE VW ARAÇLARINDA DİZELİ AMORTİ ETMEK ÇOOOOKKK ZORRRR.

KENDİNİZİ TORKLA KANDIRMAYIN.ÇOK İSTİYOSANIZ BENZİNLİ ARACA TURBO TAKIN VE TORKUN NASIL BİŞEY OLDUĞUNU GÖRÜN.

SAYGILAR

• quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

DOSTUM SEN DİZELE 5 MİLYAR FAZLA VERİP ALIYOSUN.BEKIM ÜCRET FARKINI SAYMIYORUM.

YILDA 7000 KM YAPTIĞINI SÖYLEMİŞSİNKİ DİZEL ARAÇ İÇİN BU ÇOK KOMİK Bİ RAKAM.

DİZEL ARAÇLARIN ORT 60-70 BİN KM DE KENDİNİ AMORTİ ETTİĞİNİ KENDİ TOPİĞİMDE HESAPLAMIŞTIM ZATEN

YANİ SEN ARACINI 9-10 YILDAN DAHA FAZLA SÜREDE AMORTİ EDECEKSİNKİ O YILLARDAKİ ARIZALARLA BU 1-2 YIL DAHA UZAR.

ZATEN AKILLI BİR İNSAN 10 YILLIK DİZEL ARAÇ ALMAZ.EN AZINDAN BEN.

AYRICA BENZİNLİ ARAÇ DAHA HIZLIDIR ÖYLE OLMASA RALLİ F1 GİBİ YARIŞLARDA DİZEL KULLANILIRDI.ÖZELLİKLE TIRMANMA YARIŞINDA ARAÇLAR HEP RAMPA ÇIKIYO NEDEN HİÇ DİZEL YOK.

EVET DİZEL KARLIDIR AMA SADECE TOYOTA GİBİ DİZEL FARKI 500 LİRA OLAN ARAÇLARDA.YOKSA FOCUS MEGANE VW ARAÇLARINDA DİZELİ AMORTİ ETMEK ÇOOOOKKK ZORRRR.

KENDİNİZİ TORKLA KANDIRMAYIN.ÇOK İSTİYOSANIZ BENZİNLİ ARACA TURBO TAKIN VE TORKUN NASIL BİŞEY OLDUĞUNU GÖRÜN.

SAYGILAR

birader kimse birşeyi amorte etmek için dizel araç almıyorki. sadece arabasına binip biryere giderken kontağa basmaya çekinmemek için alıyor. arkadaşlarla beraber memlekete gidiyoruz otobandan ben 530 km yolu ortalama 120 km hızla 75 ytl ye giderken. arkadaşım benzinli arabayla 130 ytl ye gidiyor. bu insana gerçekten keyif veriyor. diğer konudada biraz araştırma yapıp ondan sonra konuşmalısın. f1 araçları benzinli olduğu için hızlı gitmez hafif olduğu için hızlı giderler. dizel motor ise teknolojisi gereği ağırdır. ayrıca audi,mercedes,seat vb. birçok firmaların yeni spor modelleri dizeldir hatta audi en prestijli modeline dizel motor koymuştur. ayrıca o öve öve bitiremediğin 5000 liralık farkın farkını arabanı nsatmaya karar verdiğinde daha iyi anlayacaksın merak etme.. bakım olayına gelince arabamın 30000 bakımını 220 ytl ye 45000 bakımını 400 ytly yaptırdım ama bunun 160 ytl si balatalar ve kırılan güneşlik değişimi için verdim. 15000 km de bir 250-300 lira vermek bence abartı değil. benzinlidede çok aşağı olduğunu sanmıyorum. dizel arabanın tek pahalı parçası mazot filtresi. ama bundada buji derdi yok. sizden ricam kulaktan dolma laflarla yorum yapmayın. bir arkadaşınızın dizel aracını kullanın. otobana çıkın 2 otobüs kamyon sollayın. sollama yaparken yusuflayınca o torkun faydasını görün sonra gelin yorum yapın. benzinli turbo araçlar tüketim olarak kesinlikle dizele yaklaşamıyorlar ve çok pahalılar. daha fazla param olsa benzin derdim olmasa bende 14 tsi dsg jettaya hayır demezdim fakat şu anki arabamı 30000 liraya aldım ki arada uçuk bir fark var.

• Ben burda dizele karşıyım dedimmi hayır, az yakmasına itiraz ettimmi hayır, benzinlidede turbo olayı olduğu zaman dizel kadar yakmasada arada cok cüzi miktar kalır diyorum. Daha düne kadar turbo, cruise control vs olmadan dizelin yanına yaklaşanmı vardı onada hayır Herşey teknoloji sayesinde oluyor bunu bilmeyen zaten cahildir. Yazdığınız T'li olan araçların hepsini kullananlar dizelciler kadar sabırlı olsa zaten az yakacak bunuda inkar edemeyiz.

quote:

Orjinalden alıntı: soldier_19
    halamında bıyıkları olsa amcam olurdu dimi bu işler olmasa bulmasa ile olmuyor. olmuş herkeste bundan memnun. turbo benzinli az yakar olyına gelince asıl siz araştırmadan rastgele konuşmayın. şu anda piyasada onlarca turbo benzinli motor var. bakınız : TSİ, TJET,THP bunlarda birkaç örnek olsun. siz araştırın bakalım yakıt dizele ne kadar yakın. elbette birazcık azalma var ama önemsenecek oranda değil. körü körüne bir şeyi savunmak çok yersiz . birşey iyiyse iyidir. hakkını verip saygı duymak gerekir. varsayımlarla gerçekler değişmez. saygılar..

• soldier arkadaşım sen hala aynı yerde kalmışsın.yok ben 75 e gidiyorum arkadaşım 130 a.İYİDE SEN O PARALARI ZATEN ARABAYI ALIRKEN ÖNCEDEN ÖDÜYOSUN.dizel ve benzin arasında 30 kuruş....benzinli ve dizel focusun arasında 2 litre fark var.yani fark 70.000 kmde kapanıyo.sen 2-3 yılda bu km yi yapacaksan dizel avantajlı.haaa ayrıca yazının başında hem neyi amorti edecem diyosun sonrada arkadaşından az yakarak kara geçtiğini vurguluyosun.BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU.bak resimde yazan gibi araban 2006 modelse gene lafım yok sen belki kara geçmişsindir.BENİM LAFIM YENİ 0 ARAÇ ALACAKLARA!!!şunuda unutma benzinli focusun 0-100 0-130 vb değerleri dizelden daha iyi.teknik bilgin ne kadar bilmiyorum ama eğer araçlar aynı güçtelerse gücü yüksek devirde elde eden daima öndedir.

tamam dizel litre olarak az yakar.yüksek viteste bile rahat hızlanır ama benzinli araç daima öndedir.öyle olmasa m5 d, f430 tdci ,porsche tdı olurdu.lütfen arabanız dizel diye taraflı yorumlar yapmayın!!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: marea8875

Ben burda dizele karşıyım dedimmi hayır, az yakmasına itiraz ettimmi hayır, benzinlidede turbo olayı olduğu zaman dizel kadar yakmasada arada cok cüzi miktar kalır diyorum. Daha düne kadar turbo, cruise control vs olmadan dizelin yanına yaklaşanmı vardı onada hayır Herşey teknoloji sayesinde oluyor bunu bilmeyen zaten cahildir. Yazdığınız T'li olan araçların hepsini kullananlar dizelciler kadar sabırlı olsa zaten az yakacak bunuda inkar edemeyiz.

quote:

Orjinalden alıntı: soldier_19
    halamında bıyıkları olsa amcam olurdu dimi bu işler olmasa bulmasa ile olmuyor. olmuş herkeste bundan memnun. turbo benzinli az yakar olyına gelince asıl siz araştırmadan rastgele konuşmayın. şu anda piyasada onlarca turbo benzinli motor var. bakınız : TSİ, TJET,THP bunlarda birkaç örnek olsun. siz araştırın bakalım yakıt dizele ne kadar yakın. elbette birazcık azalma var ama önemsenecek oranda değil. körü körüne bir şeyi savunmak çok yersiz . birşey iyiyse iyidir. hakkını verip saygı duymak gerekir. varsayımlarla gerçekler değişmez. saygılar..

bende sana çok cüzzi bir miktar kalmadığını anlatıyorum ama nafile. neyse..

• quote:

soldier arkadaşım sen hala aynı yerde kalmışsın.yok ben 75 e gidiyorum arkadaşım 130 a.İYİDE SEN O PARALARI ZATEN ARABAYI ALIRKEN ÖNCEDEN ÖDÜYOSUN.dizel ve benzin arasında 30 kuruş....benzinli ve dizel focusun arasında 2 litre fark var.yani fark 70.000 kmde kapanıyo.sen 2-3 yılda bu km yi yapacaksan dizel avantajlı.haaa ayrıca yazının başında hem neyi amorti edecem diyosun sonrada arkadaşından az yakarak kara geçtiğini vurguluyosun.BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU.bak resimde yazan gibi araban 2006 modelse gene lafım yok sen belki kara geçmişsindir.BENİM LAFIM YENİ 0 ARAÇ ALACAKLARA!!!şunuda unutma benzinli focusun 0-100 0-130 vb değerleri dizelden daha iyi.teknik bilgin ne kadar bilmiyorum ama eğer araçlar aynı güçtelerse gücü yüksek devirde elde eden daima öndedir.

tamam dizel litre olarak az yakar.yüksek viteste bile rahat hızlanır ama benzinli araç daima öndedir.öyle olmasa m5 d, f430 tdci ,porsche tdı olurdu.lütfen arabanız dizel diye taraflı yorumlar yapmayın!!!!

gerçekleri tezinize yaklaştırıp değiştirip yorumlar yapmayın lütfen. en kötü dizelle benzinli arasında bile gerçel hayatta 3 l fark vardır. o saydığın arabalarda yakında diğerleri gibi dizel motor koyar merak etme. bundan 5 sene önce audi dizel spor araba yapacak deseler kimse inanmazdı. çünkü dizel çok kalitesizdi arabalar zaten zor yakıyordu. ama şimdi dünya değişti. ben yazımın neresinde focusun benzinlisi daha yavaştır dediğimi hatırlamıyorum. ama yinede sana benzinli focusu her halukarda geçeceğimi iddia ederim. çünkü tarafımdan denendi. şoför olayına falan girme arabaları değiştik diğer arkadaş yine öne geçti. tasarruf olayına gelince ben arabamı 2. el 30000 liraya aldım bu gün satışa çıkarsam aynı paraya belki faha yukarıya satarım 46000 km de araç sonuçta. benzinli alsam 27-28 civarındaydı. satmaya kalksam o paraya satmam çok zor olur. yaktığım benzin zararıda cabası. şimdi sen yap bakalım hesabını. taraf olayına gelince sen önce bu yorumunu bana yaptığın kadar yukarıdaki benzin fanatiklerinede yapki senin tarafsız olduğunu anlayayım. kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logicman -- 18 Ağustos 2008; 13:14:09 >

• quote:

soldier arkadaşım sen hala aynı yerde kalmışsın.yok ben 75 e gidiyorum arkadaşım 130 a.İYİDE SEN O PARALARI ZATEN ARABAYI ALIRKEN ÖNCEDEN ÖDÜYOSUN.dizel ve benzin arasında 30 kuruş....benzinli ve dizel focusun arasında 2 litre fark var.yani fark 70.000 kmde kapanıyo.sen 2-3 yılda bu km yi yapacaksan dizel avantajlı.haaa ayrıca yazının başında hem neyi amorti edecem diyosun sonrada arkadaşından az yakarak kara geçtiğini vurguluyosun.BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU.bak resimde yazan gibi araban 2006 modelse gene lafım yok sen belki kara geçmişsindir.BENİM LAFIM YENİ 0 ARAÇ ALACAKLARA!!!şunuda unutma benzinli focusun 0-100 0-130 vb değerleri dizelden daha iyi.teknik bilgin ne kadar bilmiyorum ama eğer araçlar aynı güçtelerse gücü yüksek devirde elde eden daima öndedir.

Arkadasım yorumlarını okudumda çok saçma yorumlar bunlar burada insanlar dizelin benzin oranına gore daha avantajlı olduğunu anlatmak istiyor. Sen kalkmışsın yok su bunu geçer o bunu yapar biz sana dizel daha ekonomik hala diyoruz son zamlara gore. Tabiki benzinli motor daha seri bir motor dizele gore.
    Bir ferari,porşe veya lotus kalkıp dizel tabi koymaz. onların bir klası var. Ama sunuda bil leman 24 saat yarışlarında audi tdi motor ile yarısmakta ve golf 4 çıktığında tdi ve gti kapıstırmışlardı tdi motor gti geçmişti hangi dergi de olduğu hatırlamıyorum 98 - 99 yılında idi.

Biz sunu demek istiyoruz su zamanda dizel motor hala benzinliğe gore daha avantajlı. Biz bunu anlatmak istiyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: dartanyan5

quote:

Arkadasım yorumlarını okudumda çok saçma yorumlar bunlar burada insanlar dizelin benzin oranına gore daha avantajlı olduğunu anlatmak istiyor. Sen kalkmışsın yok su bunu geçer o bunu yapar biz sana dizel daha ekonomik hala diyoruz son zamlara gore. Tabiki benzinli motor daha seri bir motor dizele gore.
    Bir ferari,porşe veya lotus kalkıp dizel tabi koymaz. onların bir klası var. Ama sunuda bil leman 24 saat yarışlarında audi tdi motor ile yarısmakta ve golf 4 çıktığında tdi ve gti kapıstırmışlardı tdi motor gti geçmişti hangi dergi de olduğu hatırlamıyorum 98 - 99 yılında idi.

Biz sunu demek istiyoruz su zamanda dizel motor hala benzinliğe gore daha avantajlı. Biz bunu anlatmak istiyoruz.

dizel gibi yok

• İYİ KENDİNİZİ KANDIRMAYA DEVAM EDİN 0 130 HIZLANMADA BİLE BENZİN DİZELE NERDEYSE 3 SN FARK ATIYO HALA BEN GEÇTİM DİYOSUNUZ.SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ DONMUŞ VAZİYETTE NE SÖYLESEM BOŞ.NEYSE SİZ KAR YAPTIĞINIZI SANMAYA DEVAM EDİN.SANIRIM HALA 2006 YILINDA YAŞIYOSUNUZ.MADEM YAKITI BU KADAR SORUN EDİYOSUNUZ LPG TAKIN.AMAAAN 100 DEFA ANLATSAM GENE BOŞ GENE BOŞ.BEN KESİCİDE ARKANIZDAN GELİRKEN SOL ŞERİDİ KAPATMAYIN YETER....
  • quote:

İYİ KENDİNİZİ KANDIRMAYA DEVAM EDİN 0 130 HIZLANMADA BİLE BENZİN DİZELE NERDEYSE 3 SN FARK ATIYO HALA BEN GEÇTİM DİYOSUNUZ.SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ DONMUŞ VAZİYETTE NE SÖYLESEM BOŞ.NEYSE SİZ KAR YAPTIĞINIZI SANMAYA DEVAM EDİN.SANIRIM HALA 2006 YILINDA YAŞIYOSUNUZ.MADEM YAKITI BU KADAR SORUN EDİYOSUNUZ LPG TAKIN.AMAAAN 100 DEFA ANLATSAM GENE BOŞ GENE BOŞ.BEN KESİCİDE ARKANIZDAN GELİRKEN SOL ŞERİDİ KAPATMAYIN YETER....

Aslında 2008 deyiz ve sen anlamamakta direniyosun sen ilk hızlanmalara veya diğer hızlanmalardan bana ne drift yarışlarına mı katılacağız o zaman benzinliği ile katılırız. Ben sana dizel benzinliden daha seri demiyorum sen kafayı ilk hızlarda ve toplam surate yemişsin sen şu gözlerini aç etrafına bak ondan sonra konusalım. Sen heralde modifiye hastası birisisin ve yok 130 yok su ben kuşadasına 1 depo ile gidip gelmeye bakıyorum 120 km suratle benzinli araç bu km tek depo ile geçsinde goreyim aynıymış 2 depo doldurmak zorunda kalırsın

• quote:

İYİ KENDİNİZİ KANDIRMAYA DEVAM EDİN 0 130 HIZLANMADA BİLE BENZİN DİZELE NERDEYSE 3 SN FARK ATIYO HALA BEN GEÇTİM DİYOSUNUZ.SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ DONMUŞ VAZİYETTE NE SÖYLESEM BOŞ.NEYSE SİZ KAR YAPTIĞINIZI SANMAYA DEVAM EDİN.SANIRIM HALA 2006 YILINDA YAŞIYOSUNUZ.MADEM YAKITI BU KADAR SORUN EDİYOSUNUZ LPG TAKIN.AMAAAN 100 DEFA ANLATSAM GENE BOŞ GENE BOŞ.BEN KESİCİDE ARKANIZDAN GELİRKEN SOL ŞERİDİ KAPATMAYIN YETER....

Sol şeridi rampada kapatanlar torku düşük kalan benzinliler

• quote:

quote:

Aslında 2008 deyiz ve sen anlamamakta direniyosun sen ilk hızlanmalara veya diğer hızlanmalardan bana ne drift yarışlarına mı katılacağız o zaman benzinliği ile katılırız. Ben sana dizel benzinliden daha seri demiyorum sen kafayı ilk hızlarda ve toplam surate yemişsin sen şu gözlerini aç etrafına bak ondan sonra konusalım. Sen heralde modifiye hastası birisisin ve yok 130 yok su ben kuşadasına 1 depo ile gidip gelmeye bakıyorum 120 km suratle benzinli araç bu km tek depo ile geçsinde goreyim aynıymış 2 depo doldurmak zorunda kalırsın

bende sana diyorumki sen dizel alarak bizim sonradan aldığımız benzinin parasını peşin ödüyosun.ayrıca ben sadece seninle konuşmuyorum burda.formu açana baksana yılda 7000 km yapıyomuş.kimi dizel hızlı diyo benim lafım onlara.yoksa yılda 30 bin km yapana niye alma diyeyim.FOCUSUN FARKI 70 BİNDE KAPANIR YANİ 7000 KM YAPAN İÇİN 10 YIL GEÇMESİ GEREK DEMEK İSTEDİĞİM BUUUUUUUU

• quote:

Orjinalden alıntı: happycar

quote:

Sol şeridi rampada kapatanlar torku düşük kalan benzinliler

tek bildiğiniz tork.sağdan soldan duyup yazıyosunuz.tsı nın torku olsa neyse en azından 7000 devir çeviriyo.neyse yaaa ben ne desem boş çünkü anlamıyosunuz.

• quote:

quote:

quote:

bende sana diyorumki sen dizel alarak bizim sonradan aldığımız benzinin parasını peşin ödüyosun.ayrıca ben sadece seninle konuşmuyorum burda.formu açana baksana yılda 7000 km yapıyomuş.kimi dizel hızlı diyo benim lafım onlara.yoksa yılda 30 bin km yapana niye alma diyeyim.FOCUSUN FARKI 70 BİNDE KAPANIR YANİ 7000 KM YAPAN İÇİN 10 YIL GEÇMESİ GEREK DEMEK İSTEDİĞİM BUUUUUUUU

Şu şekilde düşün ben yılda 30000 civarında km yapıyorum özel aracımla. eyer benzinli aracım olsaydı bu km yapamazdım 10 000 km falan kalırdım heralde. Diyosun ki 3000-4000 ytl fazladan veriyosun dizel için evet veriyosun ama satarkende 2 elde bu değere yakın değer korumakta dizel benzinliğe gore. Keşke paraya para demeseydim altıma ferrari çekseydi ooooff off ne super olurdu o zaman benzinmiş sukadar yakıyomus dusunmezdim. ama memur birisi olduğumuz için dizel yakısıyor bize 1 depo ile 1000 - 1100 km yapabiliyorum bu benim için super değer. evet tsi motorlar var ama onların yakıtı ne kadar bilmem onların yanılmıyosam dizel versiyonu da var eyer dizel kullanırsan ne demek istediğimizi anlayacaksın.

• Dizel avantajsız diyen varmı yok. Peki benzin çokmu masraflı hayır. Birinde peşin ödeniyor diğerinde kısım kısım nihayetinde marka modele göre bu fark 50.000 km civarında kapanıyormu evet. Sonrasında dizerl daha karlımı evet. Buraya kadar herşey doğrumudur evet doğrudur.

Yalnız dizelde bu kadar kar yaparken ne kadar kasıldığımızın farkındamıyız. Şimdi kimse bana demsinki ben basıyorum klimam açık yok şehir içinde kullanıyorum trafik şöyle ve ben 4-5 litre yakıyorum. Forumda okuyoruz. Uzun yola çıkıpta 3-4 litre ortalama tutturmak için ne kadar çabalar sarfedildiğini. Şimdi bu kadar strese giripte ekonomi yapmak güzel birşey ama birde az yaksın diye stresten dolayı ömürden giden ekonomi nolacak

Ayrıca tork diyen arkadaşlarla özellikle torkun işe yaradığı yerlerde tanışmak isterimDizelde kullandım ama o tork denilen şeyden nedense hep mahrum kaldım. Bendemi anormallik var acaba Yoksa dizel kullanmak sanatmı Birde dizel memur aracı diye birşey yok ihtiyaç neyse onu kullanmak var Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: marea8875

Dizel avantajsız diyen varmı yok. Peki benzin çokmu masraflı hayır. Birinde peşin ödeniyor diğerinde kısım kısım nihayetinde marka modele göre bu fark 50.000 km civarında kapanıyormu evet. Sonrasında dizerl daha karlımı evet. Buraya kadar herşey doğrumudur evet doğrudur.

Yalnız dizelde bu kadar kar yaparken ne kadar kasıldığımızın farkındamıyız. Şimdi kimse bana demsinki ben basıyorum klimam açık yok şehir içinde kullanıyorum trafik şöyle ve ben 4-5 litre yakıyorum. Forumda okuyoruz. Uzun yola çıkıpta 3-4 litre ortalama tutturmak için ne kadar çabalar sarfedildiğini. Şimdi bu kadar strese giripte ekonomi yapmak güzel birşey ama birde az yaksın diye stresten dolayı ömürden giden ekonomi nolacak

Ayrıca tork diyen arkadaşlarla özellikle torkun işe yaradığı yerlerde tanışmak isterimDizelde kullandım ama o tork denilen şeyden nedense hep mahrum kaldım. Bendemi anormallik var acaba Yoksa dizel kullanmak sanatmı Birde dizel memur aracı diye birşey yok ihtiyaç neyse onu kullanmak var Saygılar

marea8875 ben 1 depo ile gittiğim yola bakarım 1000-1100 km gidiyosam ne mutlu bana. ama benzinli ile 1 depoyla max 650-700 km gidersin. benzinli ile dizelin bakım fiyatları da birbirine yakın zaten senede yaklaşık 30000 km yapıyorum daha ne olsun senin dediğine gore ben kara geçmeye başladım eee daha ne olsun. Ama benzinli aracım olsaydı bu km den sonra zarara geçecektim neyse iki dizel almışım kara geçiyom.

• bide şu açıdan bakın.
    fark olarak 3000-4000 ytl ödüyorsunuz. bakımlarda 50-100 ytl daha fazla ödüyorsunuz. turbo arızası yaşarsanız garanti dışı sayılıyor 4000 ytl ödeme riskiniz var. 30.000 de kalitesiz mazot yüzünden komple motor yenilemek zorunda kalabilirsiniz. Ama bunların hiçbiride olmayabilir daha karlı çıkabilirsiniz.
    Ben türkiye şartlarında dizel araç riskini almam. Turbodan ses mi geldi acaba bu istasyonun dizeli temizmi diye düşünüp kendimi yemektense 4000 ytl az veririm 2000 ytlye lpg taktırırım dizelle aynı ekonomiyi yakalarım. 2000 ytl ve akıl sağlığımı korumuş olurum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlperAkbilgi

bide şu açıdan bakın.
    fark olarak 3000-4000 ytl ödüyorsunuz. bakımlarda 50-100 ytl daha fazla ödüyorsunuz. turbo arızası yaşarsanız garanti dışı sayılıyor 4000 ytl ödeme riskiniz var. 30.000 de kalitesiz mazot yüzünden komple motor yenilemek zorunda kalabilirsiniz. Ama bunların hiçbiride olmayabilir daha karlı çıkabilirsiniz.
    Ben türkiye şartlarında dizel araç riskini almam. Turbodan ses mi geldi acaba bu istasyonun dizeli temizmi diye düşünüp kendimi yemektense 4000 ytl az veririm 2000 ytlye lpg taktırırım dizelle aynı ekonomiyi yakalarım. 2000 ytl ve akıl sağlığımı korumuş olurum.

Arkadasım turbo arzası yenisi ile değiştirmek 4000 ytl yapmaz 1000 ytl + işçilik serviste yapar dısarıda daha ucuza da bulabilirsin. Geri kalan dediklerine katılıyorum mazot kotu olabilir veya diğer soylediğin her şey yalnız bunu yapmak hani arbayı alır binerler ya onlarda genelde oluyor ama bizimki her seyine dikkat edenlerin başınada gelebilir. Eyer şimdi araç alacak olsaydım 10000 ytl bir benzinli ve lpg takar oyle kullanırdım ama nekadar masraf açar bana onu bilemezdim kısmet işi dediğin gibi

• TSI ın fiyat farkını bılıyor musunuz???

TSI ın gazına bastıgınızda ne yakıyor biliyor musunuz?

Ekonomi diyoz ,TSI diyorsunuz!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlperAkbilgi

bide şu açıdan bakın.

sen istanbulda yaşamıyosun sanırım lpg taktırırsın ondan sonra mağazalara dışardan kasap kedisi gibi bakarın adamlara şimdi arabayı xray le arıyolar tüp varmı diye. bu işin şakası tabi. o yukarda söylediklerinin hepsi biraz abartılı ayrıca tüplü araba kullanmayı herkes tercih etmeyebilir birçok açıdan. son olarak bu söylediklerini sen yap kim tutarki....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logicman -- 19 Ağustos 2008; 16:02:22 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.