Şimdi Ara

Dizel aracım gaz Yemiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
107.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 01_y

Aynı sey benim basimada geldi hocam selenoid valfi arızasıdır buyuk ihtimalle yakıttan olacagını zannetmiyorum .

Benimde daha önce başıma geldi ve selenoid valfi arızası idi.İyi hatırlıyorum rampada Murat 124 bile beni geçmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasannn17

Arkadaşlar herkese merhaba foruma şimdi üye oldum Mitsubishi L200 aracım var 2008 model 2.5 motor 136 bg araba nedense 3 gündür gaz yemiyor .Gaza basıyorum ama araba anca 3-4 Saniye sonra algılıyor ve harekete geçiyor ve çekiş çok düştü . Bugün ustaya götürdüm aldığın mazottandır dedi benimde aklıma kznim geldi çünkü bu olay olmadan önce araba ondaydı ve aradım sordum kalitesiz mazot almış. Usta mazot filtresini değiştirdi ve shellden euro dizel mazot almamı söyledi bende gittim aldım ama hala aynı hatayı yapıyor araba gitmiyor resmen sizce ne yapmalıyım yardımcı olun lütfen ....
     Dizel aracım gaz Yemiyor

o ustaya birdaha götürme, bencede hasar solenoid valfinde. babamında başına da aynısı geldi.

• Yakıt deposu temizlenecek ve sizin araçta karbüratör yerine ne varsa o da temizenecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sorunum bu fotoğrafta gösterdiğim sensörlerden biri olabilir mi
     Dizel aracım gaz Yemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasannn17 -- 25 Nisan 2014; 21:06:08 >
  • quote:

Arkadaşlar sorunum bu fotoğrafta gösterdiğim sensörlerden biri olabilir mi
     Dizel aracım gaz Yemiyor

Hocam iyi bir ustaya goturup selenoid valfine baktirin daha iyi olur sizin icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Admire21

quote:

Arkadaşlar sorunum bu fotoğrafta gösterdiğim sensörlerden biri olabilir mi
     Dizel aracım gaz Yemiyor

Hocam iyi bir ustaya goturup selenoid valfine baktirin daha iyi olur sizin icin.

Alıntıları Göster
    büyük ihtimal katalizör tıkalı
    yada egzoz manifoldunuz kurum yapmış

başıma geldi ordan biliyorum imzamdaki aracımda problemi yaşadım ne kadar basarsanız basın araba gitmiyordu baktırın derim

• SAİM. kullanıcısına yanıt
    katalizörü burdaki ustaya mı temizleteyim yoksa servise götürsem onlar temizlerler mi
  • quote:

katalizörü burdaki ustaya mı temizleteyim yoksa servise götürsem onlar temizlerler mi

katalizörün içinde seramikten petek şeklinde kanallar var bunlar zamanla dağılınca tıkanıyor ve araç egzoz gazı çıkısı yapamayınca haliyle performans çok düşüyor
    eğer prblem bundan kaynaklanıyorsa içini boşalttırın susturucu taktırın bununda bir negatif tarafı arıza lambası yakabilir
    yada yeni katalizör almanız bu da en az 1000 tl demek
    siz en iyisi aracınızı makineye bağlattırın çıkan hata kodundan ne olduğu belli olur
  • Saim bey öneriniz icin teşekkür ederim. Fakat araç dinlenince normale geliyor . Bir kac km gittikten sonra araç gitmez oluyor yine. Bana kalirsa sensörlerde bir sorun var gibi geliyor . Çünkü konvektör dolmus olsa cekiş sürekli düser ama sabahlari evden çikarken araba harika atik oluyor fakat dediğim gibi birkaç km gittikten sonra tekrar ayni halini aliyor ve çekiş çok düşüyor.

• quote:

Saim bey öneriniz icin teşekkür ederim. Fakat araç dinlenince normale geliyor . Bir kac km gittikten sonra araç gitmez oluyor yine. Bana kalirsa sensörlerde bir sorun var gibi geliyor . Çünkü konvektör dolmus olsa cekiş sürekli düser ama sabahlari evden çikarken araba harika atik oluyor fakat dediğim gibi birkaç km gittikten sonra tekrar ayni halini aliyor ve çekiş çok düşüyor.
    Yakıt sisteminden kaynaklı sorun olabilir.Yakıt pompasında sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Steelhammer

Yakıt sisteminden kaynaklı sorun olabilir.Yakıt pompasında sorun olabilir.

Alıntıları Göster
    Hocam yetkili servise gittiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Hocam yetkili servise gittiniz mi?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bugün başka bir ustaya gittim hatta burda işi en iyi bilen onlardı ama malesef yapamadılar. Arıza tespit cihazına bağladılar bir sorun vermedi. Enjektörlere bir sıvı verdiler outomec enjektör temizleyici diye bununla temizlediler fakat aynı sorun yine devam etti. Turboyu felan kontrol ettiler bir sorun bulamadılar borulara felan baktılar patlak delik felan var mı diye ama yok hiç birsey bulamadılar. Usta yazılımının yeniden yüklenmesi gerektiğini söyledi bunuda serviste yapıyorlar. Yani anlayağınız çözüm bulunamad araç servise gidecekı.

Yinede ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim ama servise götürmek zorundayım. Mitsubishi Servisinide aradım bana pazartesi günü randevu verdiler oraya götüreceğim inşallah önemli bir sorun çıkmaz.....

Dizel aracım gaz Yemiyor
     Dizel aracım gaz Yemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasannn17 -- 26 Nisan 2014; 14:49:22 >

• quote:

Arkadaşlar bugün başka bir ustaya gittim hatta burda işi en iyi bilen onlardı ama malesef yapamadılar. Arıza tespit cihazına bağladılar bir sorun vermedi. Enjektörlere bir sıvı verdiler outomec enjektör temizleyici diye bununla temizlediler fakat aynı sorun yine devam etti. Turboyu felan kontrol ettiler bir sorun bulamadılar borulara felan baktılar patlak delik felan var mı diye ama yok hiç birsey bulamadılar. Usta yazılımının yeniden yüklenmesi gerektiğini söyledi bunuda serviste yapıyorlar. Yani anlayağınız çözüm bulunamad araç servise gidecekı.

Yinede ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim ama servise götürmek zorundayım. Mitsubishi Servisinide aradım bana pazartesi günü randevu verdiler oraya götüreceğim inşallah önemli bir sorun çıkmaz.....

Dizel aracım gaz Yemiyor
     Dizel aracım gaz Yemiyor

Alıntıları Göster
    TAKİP , Sonucu bekliyorum hocam inş büyük sıkıntılar çıkarmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Not afraid-

TAKİP , Sonucu bekliyorum hocam inş büyük sıkıntılar çıkarmaz

Alıntıları Göster
    İnşallah kardeşim. Şimdi aracımda şunu keşfettim araç soğukken hiçbir sıkıntı yok çok performansılı çekiyor ama şöyle 15 dakika sonra felan çekiş düşüyor. Yani araba ısınınca çekişte zamanla düşüyor. Sabahları evden çıkarken sorunsuz çıkıyorum mesela çok atik oluyor ama 10-15 dk sonra motor ısınınca çekim düşüyor hemde çok düşüyor... Nedeni hakkında bir düşüncesi olan var mı??

• quote:

İnşallah kardeşim. Şimdi aracımda şunu keşfettim araç soğukken hiçbir sıkıntı yok çok performansılı çekiyor ama şöyle 15 dakika sonra felan çekiş düşüyor. Yani araba ısınınca çekişte zamanla düşüyor. Sabahları evden çıkarken sorunsuz çıkıyorum mesela çok atik oluyor ama 10-15 dk sonra motor ısınınca çekim düşüyor hemde çok düşüyor... Nedeni hakkında bir düşüncesi olan var mı??

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar arabam servisten geldi sorun EGR valfindeymiş onu değiştiler hiç bir sorun kalmadı.

• quote:

Arkadaşlar arabam servisten geldi sorun EGR valfindeymiş onu değiştiler hiç bir sorun kalmadı.

gene egzoz sistemi ile ilgili bir parça arızası demek ki neyse geçmiş olsun

benden öneri yakıt olarak her zaman nitro diesel yada excellium kullanın çok farkediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

gene egzoz sistemi ile ilgili bir parça arızası demek ki neyse geçmiş olsun

benden öneri yakıt olarak her zaman nitro diesel yada excellium kullanın çok farkediyor

Alıntıları Göster
    Shell den şaşmam bundan sonra

• quote:

Zaten ilk mesajınızı okuduğumda EGR'nin fişini çekip denemenizi önerecektim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haketmedim

quote:

Zaten ilk mesajınızı okuduğumda EGR'nin fişini çekip denemenizi önerecektim.

Alıntıları Göster
    Burdaki ustalar o kadar şeye baktılar bir egr ye bakmadılar galiba nasıl olduysa bulamadılar.. Neyse arkadaşlar sağlık olsun biraz maliyetli oldu ama sonunda sorun çözüldü.

• quote:

Burdaki ustalar o kadar şeye baktılar bir egr ye bakmadılar galiba nasıl olduysa bulamadılar.. Neyse arkadaşlar sağlık olsun biraz maliyetli oldu ama sonunda sorun çözüldü.

ilk işleri zaten hep filtrelerle
    muhtemel sizinde ilk mazot filtresinde su var demişlerdir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.