Şimdi Ara

Dizel aracım gaz Yemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
107.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba foruma şimdi üye oldum Mitsubishi L200 aracım var 2008 model 2.5 motor 136 bg araba nedense 3 gündür gaz yemiyor .Gaza basıyorum ama araba anca 3-4 Saniye sonra algılıyor ve harekete geçiyor ve çekiş çok düştü . Bugün ustaya götürdüm aldığın mazottandır dedi benimde aklıma kznim geldi çünkü bu olay olmadan önce araba ondaydı ve aradım sordum kalitesiz mazot almış. Usta mazot filtresini değiştirdi ve shellden euro dizel mazot almamı söyledi bende gittim aldım ama hala aynı hatayı yapıyor araba gitmiyor resmen sizce ne yapmalıyım yardımcı olun lütfen ....
     Dizel aracım gaz Yemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasannn17 -- 25 Nisan 2014; 0:10:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dizel Aracınız Gaz Yemiyor: Nedenleri ve Çözümleri

Dizel araçlarda gaz yememe sorunu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorunu çözmek için öncelikle altta yatan nedeni belirlemek gerekir.

Dizel Araba Gaz Yemiyor Nedenleri:

• Yakıt Sistemi Sorunları: Enjektörlerin tıkanması, yakıt pompası arızası veya yakıt filtrelerinin kirlenmesi, yakıtın motora düzgün bir şekilde ulaşmasını engelleyebilir.
    • Hava Sistemi Sorunları: Turboşarjın arızalanması, hava akış sensörünün bozulması veya intercooler'ın tıkanması, motora yeterli hava girişini engelleyebilir.
    • Egzoz Sistemi Sorunları: Katalitik konvertörün tıkanması veya egzoz borularındaki çatlaklar, egzoz gazlarının dışarı atılmasını engelleyerek motorda güç kaybına neden olabilir.
    • Elektronik Sorunları: Motor kontrol ünitesindeki (ECU) arızalar veya sensörlerde meydana gelen sorunlar, motora giden yakıt ve hava miktarını düzenleyen sinyalleri bozabilir.
    • Mekanik Sorunlar: Piston segmanlarının aşınması veya valflerin yanlış ayarlanması gibi mekanik sorunlar, motorun sıkıştırma oranını düşürerek güç kaybına neden olabilir.

Dizel Araba Gaz Yememe Çözümleri:

Dizel aracınızın gaz yememe sorununu çözmek için şu adımları takip edebilirsiniz:

• Yakıt Sistemini Kontrol Edin: Yakıt filtrelerini değiştirin, enjektörleri temizleyin ve yakıt pompasını test edin.
    • Hava Sistemini Kontrol Edin: Turboşarjı kontrol edin, hava akış sensörünü temizleyin ve intercooler'ı temizleyin.
    • Egzoz Sistemini Kontrol Edin: Katalitik konvertörü kontrol edin, egzoz borularını kontrol edin ve tıkanıklıkları giderin.
    • Elektronik Sistemi Kontrol Edin: ECU'yu tarayın, sensörleri test edin ve gerekirse değiştirin.
    • Mekanik Sistemi Kontrol Edin: Piston segmanlarını ve valfleri kontrol edin, gerekirse onarın veya değiştirin.

Yukarıdaki çözümleri uyguladıktan sonra, aracınızdaki gaz yememe sorununun giderilmesi gerekir. Sorun devam ediyorsa, daha detaylı bir teşhis ve onarım için yetkili bir servise başvurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kalitesiz mazottan olabilir belki,bitene kadar devam edebilir.Eğer mazottansa zamanla geçeçeğini düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turbo selam vermiş sanırım hocam ... bi gösterin isterseniz
  • Turboma baktı usta devreye giriyor onda sıkıntı yok çok şükür. ama işte dediğiniz gibi içindeki kalitesiz mazotun yanmasını bekliyorum. ama şöyle birşey oluyor egr valfine giden boru varya gaz kelebeğinin hemen agzındaki onu çıkarınca içerde bir sensör var onu temizliyorum araba ucak gibi oluyor ama sadece 5-10 km felan sonra geri eski haline geliyor. sizce bu neden olabilir
  • emin değilim ama kurum bağlamış olabilir
  • kelebeği sökmedim ama içine ışıkla baktığımda biraz kurum var ama fazla değil. benim takıldığım nokta o sensörü temizleyice araba uçak gibi oluyor ama bir kaç km sonra yine aynı sorun başlıyor. Daha önce 3. vitesle çıktığım yokuşu bugün 1. vitesle çıkabildim çok sinir etti bu durum beni
  • Aynı sey benim basimada geldi hocam selenoid valfi arızasıdır buyuk ihtimalle yakıttan olacagını zannetmiyorum .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Belki de yeterli mazot gelmiyor
    Depo şamandırası - yakıt tahliye hortumu ikilisi düşünülebilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakıtın gelmesinde bir sorun yok çünkü o gaz kelebeğinin içindeki sensörün ucunu temizleyince araba süper atikleşiyor anında alıyor verdiğim gazı ama fazla gitmiyor şte birkaç km sonra tekrar eski sıkıtılı halini alıyor. Acaba o kalitesiz mazotun tamamen yanıp gitmesini mi beklesem
  • Yakitin actigi zarardan dolayi cekis duser, yakitin kendisinden o kadar dusus olmaz.

• Haklı olabilirsiniz. Arabaya biniyorum mesela olduğu yerde vites boşta basıyorum gaza devir ibresi 2300 lerde biraz yavaşlıyor ve o yavaşlama sırasında araba silkeleniyor ve tekrar 4000 devirde aynısını tekrar yapıyor 5000 devirdede zaten kesiciye giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasannn17 -- 24 Nisan 2014; 23:57:59 >
  • Biranevvel o ustadan uzaklaş... Cahilin teki belli ki. Tamam mazot filtresinden şüphelenilir de kardeşim senin bahsettiğin sıkıntıyı sözel olarak duymam bile mazot filtresinden olma ihtimalini sıfırlar. Senin yaşadığın sorunu genelde turbo hortumunun patlamasından, çıkmasından yaşarlar. Bakmak lazım.. Usta devreye giriyor dedi turbo dediğine göre gerçekten uzaklaş sana çok samimi söylüyorum. Şahin, Doğan, Toros değil bu araçlar. Turbo devreye giriyor ne demek abi?
  • Ustayi değiştir; eurousta kullan
    Bu durumlarda soylendigi gibi ilk turbo hortumlarina bakilir.. karburatorlu araba mi bu yakit filtresi degisip medet umuyor
    Hortumlar saglamda kurum yapmistir; motorvac kimyasalla carbonclean en temizi

• bu silkelenmenin nedeni ne olabilir. motor kaputu açıyorum aracın içinden gaza basıyorum motor dahi bir silkenme yaşıyor ben arabanın içinde ufakda olsa sallanıyorum resmen. normalde gaza bastığımda belirli bir ivmeyle devir saatim yükselirdi ama şimdi o yok .. gaza basıyorum 2300 de biraz yavaşlıyor ve silkeliyor daha sonra aynısını 4000 devirdede yapıyor. nedeni ne olabilir sizce ne yapmamı önerirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasannn17 -- 25 Nisan 2014; 0:09:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasannn17

bu silkelenmenin nedeni ne olabilir. motor kaputu açıyorum aracın içinden gaza basıyorum motor dahi bir silkenme yaşıyor ben arabanın içinde ufakda olsa sallanıyorum resmen. normalde gaza bastığımda belirli bir ivmeyle devir saatim yükselirdi ama şimdi o yok .. gaza basıyorum 2300 de biraz yavaşlıyor ve silkeliyor daha sonra aynısını 4000 devirdede yapıyor. nedeni ne olabilir sizce ne yapmamı önerirsiniz

Enjektörlerde işeme de olabilir bu durum varsa çünkü silindirlerin bir tanesinin içinde dahi yanma gerçekleşmezse motor bir silindir eksik yani tasarımı dışında çalışır ve vuruntu yapabilir ama araca adam gibi bakılacaksa ilk önce arkadaşların dediği gibi TURBO dan başlanmalı...
  • Rdiesel kullanıcısına yanıt
    peki bu gaz kelebeğinin hemen arkasında küçük bir sensör var onu temizleyince araç kendine geliyor yerinde durmuyor çekiş son derece artıyor. eğer turbomda bir sıkıntı olsaydı bu performans olmazdı. ama birkaç km gittikten sonra tekrar aynı hatayı yapıyor. o sensörde mi bir sıkıntı var acaba??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasannn17

peki bu gaz kelebeğinin hemen arkasında küçük bir sensör var onu temizleyince araç kendine geliyor yerinde durmuyor çekiş son derece artıyor. eğer turbomda bir sıkıntı olsaydı bu performans olmazdı. ama birkaç km gittikten sonra tekrar aynı hatayı yapıyor. o sensörde mi bir sıkıntı var acaba??

Sensörde de sıkıntı olma olasılığı yüksek Mitsu servise gidip test cihazına bağlasınlar diyeceğim ama o adamlar ticariden(kamyon,kamyonet) başkasından anlamıyor ki
  • 2013 temmuz ayında gitmiştik 100.000 bakımı için filtreler triger felan değişti genel bakımları yapıldı o zaman cihaza bağladılar hiçbir sıkıntı çıkmadı..
    Ama büyük olasılıkla o sensörden kaynaklanıyor çünkü o temizlenince araba performansını kazanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasannn17 -- 25 Nisan 2014; 0:39:16 >
  • Dizel motorun pompa ve enjektörlerinin ayarlarına baktırman gerekir
  • Peki bu sensör ne olacak çünkü onu temizleyince hersey normal hale dönüyor yarin bir söksem mi acaba onu ama ariza ışığını yakabilir

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.