Şimdi Ara

dizel araçta mazot yerine %100 bitkisel yağ kullanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
13.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben kiti montajıyla beraber 2700 ytl ye taktırmıştım.unuttugum birşey daha var sizinde bahsettiğiniz gibi kullanılmış kızartma yağlarıda içindeki kızartm a kalıntıları süzüldükten sonra yine yakıt olarak kullanılabiliyor ben zamansızlıktan uğraşamadım ama bunun maliyeti bedavaya yakın çünkü bu kızartma yağları lokontalar içinde kurtulmak istedikleri bir atık ama bizim için yakıt demek.Bu işi yapan kitte var yurtdışında tr de varmı araştıramadım
  • Peki araç, 1 Lt mazotla kaç km gider? 1 Lt yağ ile kaç km gider?
    Yada şöyle diyelim. 100 km de Kaç Lt Mazot yakar Kaç Lt yağ yakar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keşiş -- 13 Aralık 2006; 1:25:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Keşiş

Peki araç, 1 Lt mazotla kaç km gider? 1 Lt yağ ile kaç km gider?
    Yada şöyle diyelim. 100 km de Kaç Lt Mazot yakar Kaç Lt yağ yakar?

menzilde değişme olmadığını arkadaş belirtmiş
    avantaj yağı daha ucuza almakta
  • arkadaşlar gözden kaçırdığınız bir nokta var yeni nesil dizellerde uygulanması biraz zahmetli ve bazı riskler taşıyabiliyormuş. ürünün kendi sitesinde yazıyor.
  • arkadaşlarbu yag olayı bitkisel yağları araçların bazıları yani yıdız pompası olanlar yakmaz diger pompalar hertürlü motor yağını ve karterden çıkan yanık yağları bile yakar kış günü depoya doğru ekzozu çevirdinmi tamam
  • günümüz dizelinin en büyük numarası yüksek basınçla çalışan enjektörleridir ve bu enjektörler yağ yakmak için üretilmemiştirler belki eski dizel motorlarda yağ yakabilirsiniz ama 1500-2000 bar gibi bir basınçla çalışan dizel motora yağ yaktırmak o kadar kolay deyil
  • babamlar eski şirkette üretiyolardı biodiesel enteresan bi yağla(migrosta fln satılan cinsten) onla bikaç kimyasal karıştırıolardı çok ucuza geliodu sanırım 1.50 civarı şirket arabaları palio multijetle megane 2 ydi hepside canavar gibiydi
  • Evet kızartma yağlarının eski tip dizellerde kullanıldığı doğrudur.Hatta bir araba dergisinde Almanya'da restoranlarla anlaşıp kullanılmış yağları çok ucuza hatta bedavaya alıp süzdükten sonra arabalarında kullanan birçok kişi olduğu yazılmıştı.Bu restoranında işine geliyormuş.Yağları yok etme,çevre kirliliği v.s derdinden kurtuluyorlarmış.Yani alan razı satan razı.Belki ülkemizde de yaygınlaşır.
  • BİR MOTOR USTASI BOR MADENİ İLE HEM DİZEL HEMDE BENZİNLİ ARAÇLARI ÇALIŞTIRIYOR VE BU ARAÇLAR BİR DEPO BENZİNLE 2500 KM YOL YAPABİLİYORLAR...UYGULANAN ARAÇLARDAN BİR TANESİNİ GÖRDÜM.

SİSTEM SU SEKİLDE ÇALISIYOR.BİR LİTRELİK ÖZEL TASARLANMIŞ ÖLÇEKLİ BİR DEPOSU VAR BUNA BAĞLI OLARAK İKİ ADET SELONOİD BOBİNLE BİR AYIRAÇ KULLANILMIŞ.BU KÜÇÜK DEPOYA SULANDIRILMIŞ BOR U KOYUYORSUNUZ VE SELENOİD BOBİNİN DÜĞMESİNE BASIYORSUNUZ BU KÜÇÜK DEPO ENJEKSİYONA BİR HORTUMLA BAĞLANIYOR MOTOR YİNE BENZİN LE ÇALISIYOR FAKAT SIVILAŞTIRILMIŞ BOR BENZİN VE HAVAYLA KARIŞINCA BENZİNİ AZ OKSİJENİ FAZLA YAKIYOR BUDA DOĞRUDAN YAKIT TÜKETİMNİ ETKİLİYOR SU AN 1,2 DOBLO DA UYGULANDI SONUÇLARINA BAKICAZ.
    BOR UN KİLOSU 40 YTL VE GRAMLA SULANDIRILIYOR....
  • yağileçalışır motor ancak sabunlaşma oalcağından dolayı uzun vadede zarar verir motora(arkadaşın macunlaşmadediği olay)
    yağa transesterifikasyın işlemi uygulanarak biyodizel haline getiriliyo ve yakıtözelliği iyileştirilmiş oluyor.
    biyodizeli gözünüzde fazla büyütmeyin.
    kimya bilgisi ve birmiktar mühendislikbilgisi olan herkeskolayca firütözdebile yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qntrl

yağileçalışır motor ancak sabunlaşma oalcağından dolayı uzun vadede zarar verir motora(arkadaşın macunlaşmadediği olay)
    yağa transesterifikasyın işlemi uygulanarak biyodizel haline getiriliyo ve yakıtözelliği iyileştirilmiş oluyor.
    biyodizeli gözünüzde fazla büyütmeyin.
    kimya bilgisi ve birmiktar mühendislikbilgisi olan herkeskolayca firütözdebile yapabilir.

Sabunsu madde oranı en düşük olan yağlardan birisi naturel sızma zeytinyağı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.