Şimdi Ara

dizel araçta mazot yerine %100 bitkisel yağ kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
13.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir internet sitesinde dizel araca takılan bir kit sayesinde%100 bitkisel yağ kullanılarak motorun çalıştırılacağı yazıyor yeni nesil dizellerde dahil. enerjika.com diye site. hiç deneyeniniz veya konu hakkında araştırma yapnınız varmı.

• TAMAM KULLANALIMDA HANGİ MARKAYI YUDUM MU BİRYAĞ MI KIRLANGIÇ MI VS EE BU MARKALARDA KENDİ ARALARINDA LİTRE BAZI 4 İLA 2.5 LİRA FİYATLARI VAR ............ SALATA YEDİĞİN YAĞI ARABADA KULLANMAK ŞAKA ARKADAŞIM BOŞVER YAAA EURODİESEL EN İYİSİ
  • bence de dsotum eurodieselden şaşma boşwer yağı falan..
  • aa tabi tabii kullanınca çok iyi olur hatta bide şöyle güzelim ege nin güzelim zeytinyağını dene daha iyi bi performans alırsın kesin...

yok böyle bişey inanmayın ya..olsa bile şimdiye kadar caponlar yada germenler bulurdu..
  • arkadaşlar bitkisel yagı ilk defa duydum fakat otobüslere 10 numara ince yag koyarak çalıstırıyorlar
  • Şaka değil şu anda o yöntemi kullanan firmalar var ama yanılmıyosam sadece kendi araçlarına kullanabiliyorlar satış yapmaları yasak ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG'li araç için yağ tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abi o dediğin çıkana ben arabayı satarım alim allah.
  • günümüz yüksek tekonoloji dizellerinde biraz zor gibime geliyor yağ yakmak 3 lira mazottan kar edicem diye 5000 ytl ye pompa indirirsin asıl ekonomiyi o zaman görürsün
  • arkadaslar gozumle gordum hundaı mınubuse adam bıtkısel yag koydu 20 kg +6lıralık mazot calıstı araba catır catır gıttı valla
  • ben aracıma 6 ay önce taktırdım bu sistemi.Sistem lpg gibi ayrı bir kittir.Aracınızın bağajına ikinci bir yakıt deposu monte ediliyor(11lt-22lt-33lt)bu depoya mazot konuyor aracınızın orjinal deposuna yağ koyuyorsunuz;sabah aracınızı mazotla çalıştırıyorsunuz ve motor yeterli sıcaklığa ulaşınca ki buda yazın 1 dakika kışın 2 dakika civarı sürüyor aracı yağ konumuna alıyorsunuz ve araç yağla çalışıyor.Uygun zamanlamayı araca monte edilen elektronik bir sistemden takip edebilirsin ve bu sistem herşeyi kendisi otomatik olarak yapıyor.Bu konuda en iyi kitleri ingiliz firması olan SMARTVEG üretiyor.Türkiyedeki bürolarında görebileceğin ve kullanabileceğin araçları var ve firma bu konuda çok yol almış bir firma.Türkiyedeki internet adresleriwww.smartveg.com bu sitede aklına takılan herşeyi okuyabilirsin ve firma telefonundan yetkililere ulaşabilirsin.

• teşekkürederim cihan7. peki memnunmusun taktırdığına araba çekişinde veya ekonomisinde değişiklik oldumu.
  • salatalarda da dizel kullanalım en iyisi
    bi ülkede de şeker kullanıyorlarmış, bakalım daha neler bulacaklar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihan7

ben aracıma 6 ay önce taktırdım bu sistemi.Sistem lpg gibi ayrı bir kittir.Aracınızın bağajına ikinci bir yakıt deposu monte ediliyor(11lt-22lt-33lt)bu depoya mazot konuyor aracınızın orjinal deposuna yağ koyuyorsunuz;sabah aracınızı mazotla çalıştırıyorsunuz ve motor yeterli sıcaklığa ulaşınca ki buda yazın 1 dakika kışın 2 dakika civarı sürüyor aracı yağ konumuna alıyorsunuz ve araç yağla çalışıyor.Uygun zamanlamayı araca monte edilen elektronik bir sistemden takip edebilirsin ve bu sistem herşeyi kendisi otomatik olarak yapıyor.Bu konuda en iyi kitleri ingiliz firması olan SMARTVEG üretiyor.Türkiyedeki bürolarında görebileceğin ve kullanabileceğin araçları var ve firma bu konuda çok yol almış bir firma.Türkiyedeki internet adresleriwww.smartveg.com bu sitede aklına takılan herşeyi okuyabilirsin ve firma telefonundan yetkililere ulaşabilirsin.

biodiesel ve araca hç modifikasyon yapmadan ayçiçek yağını koyan duydum ama bunu ilk defa duyuyorum

öncelikli sorum türkiyedemi yaptırdın bu uygulamayı ve negibi avantajı ve dezavantajı olduğu hakkında da bilgi verirsen sevinirim.
    aracının marka ve modelinide yazarmısın
    saygılar

• sitedeki HDI motorların dönüştürülmesi ile ilgili yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
  • Kizartma yapilmis aycicek yagini Biodizel olarak kullanan bazi kisileri gordum ancak direk koymuyorlardi bir kac islemden falan geciriyorlardi , Kukurt olmamasi yuzunden motora bir zarari olurmu bilemem bence olmaz yeni nesil Motorlar icin zaten yakitta kukurt istenmiyor diye biliyorum, Tek kotu yani ise Isiklarda beklerken Biri kizartmami yapiyor diye dusunebilirsiniz.
  • Yaw zeytin yağıyla çalışşsa ne olur ayçiçek yagıyla çalışşa ne olur Yağın fiyatı benzınden pahalı

el insaf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATTRACTION -- 12 Aralık 2006; 20:53:01 >
  • bazı arkadaşlar dizel araçlarda yağ kullanma fikrini pek akıllarında kurgulayamasalarda ilk dizel motor fıstık yağıyla çalışmaktaydı:Sorularınızı cevaplamak istiyorum.Benim aracım citroen saxo 1.5 dizel 2003 model atmosferik motora sahip yani klasik dizel.Benim aracıma uygulama Türkiyede yapıldı malzeme ingiltereden geliyor montaj burada sistem yeni nesil tüp sistemleri gibi tam bakımsız ve hata yaptırmıyor.Sistemin ana mantığı şu mazot pompasından geçecek olan bitkisel yağın mazottan farkı yok ancak bitkisel yağ mazot pompasında kalmamalı çünkü bu pompada macunlaşma ve tıkama yapıyor.Sistemde buda düşünülmüş motor yağ konumunda aracınızla dolaştınız ve işiniz bitti bu durumda pompada şu anda yağ var egerki hava sıcaklığı uygunsa yani kış mevsimi harici mevsimse yağ pompada 3-4 saat kalabilir sorun olmaz bu süre kışın 2 saate düşüyor.EGER aracı uzun süre bırakacaksa kiti mazot konumuna alıyorsunuz böylece sistem pompadaki yagı çekip arabadaki yağ deposuna gönderiyor yerinede mazotu pompaya çekiyor aracınızın pompası kısaca mazotla yağdan arındırılıyor bu işlem 1 dakika sürüyor.böylece mazot pompasında yağ kalmıyor macunlaşma olmuyor yani pompa sorunsuz çalışıyor ve ömür kaybetmiyor.randıman durumu şöyle aracımda:aracım 45 litre mazotlada yağlada 750 km gidiyor şehiriçi yani tüketim aynı.çekiştede hiç fark yok motor yağla daha sessiz çalışıyor ve eksozdan kara duman çıkmıyor. tek kötü yanı eksozdan çıkan koku kötü oda mazotun pis kokusundan daha iyi.yani ben sistemi 15000 km dir kullanıyorum memnunum ayrıca kit size ait arbanızı değiştirirseniz yeni aldığınız araca aktarabilirsiniz .Arkadaşlar yağ fiyatlarını bahane etmişler ancak firma yağı 1.5 ytlden satıyor kendinizde toptancılarda bu fiyata bulabilirsiniz özellikle karma yagları .yani mesele arkadaşların abarttığı gibi değil avrupada bu sistem çok yaygın çünkü yağda kükürt yok ve eksoz atığı zararsız.saygılarımla.verdiğim sitedeki telefondan şirkete ulaşın bilgi alın gidin araçlara bakın kullanın güzelliği görün yapacağınız karı siz hesaplayın.yetkililer bilal bey ve türker bey

• siz dalga geçiyorsunuz ama şu son zamanlarda erke mi neydi öyle bi şirket çıktı ya yeni nesil motor yaptık diye. özelliklede belirttiler kesinlikle enerji dönüşümü söz konusu diye. yani sallamadı adamlar enerjiyi yoktan var ediyoruz demediler.

belkide budur bahsettikleri ama açıklamadıkları sistem.

lpg çıktığında da o arkdaş ne yani yemek pişiriyoz bide arabayı mı pişirelim mi dedi acaba? ya da gazyağını gaz ocağında kullanıyoruz helikopter uçar mı o çok pahalı alet bizim dandik gaz lambasının yağı olur mu canım peh mi dedi acep? çiğ yorumlardan ziyade beyin jimnastiği formu daha canlı hale getirir.. saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihan7

bazı arkadaşlar dizel araçlarda yağ kullanma fikrini pek akıllarında kurgulayamasalarda ilk dizel motor fıstık yağıyla çalışmaktaydı:Sorularınızı cevaplamak istiyorum.Benim aracım citroen saxo 1.5 dizel 2003 model atmosferik motora sahip yani klasik dizel.Benim aracıma uygulama Türkiyede yapıldı malzeme ingiltereden geliyor montaj burada sistem yeni nesil tüp sistemleri gibi tam bakımsız ve hata yaptırmıyor.Sistemin ana mantığı şu mazot pompasından geçecek olan bitkisel yağın mazottan farkı yok ancak bitkisel yağ mazot pompasında kalmamalı çünkü bu pompada macunlaşma ve tıkama yapıyor.Sistemde buda düşünülmüş motor yağ konumunda aracınızla dolaştınız ve işiniz bitti bu durumda pompada şu anda yağ var egerki hava sıcaklığı uygunsa yani kış mevsimi harici mevsimse yağ pompada 3-4 saat kalabilir sorun olmaz bu süre kışın 2 saate düşüyor.EGER aracı uzun süre bırakacaksa kiti mazot konumuna alıyorsunuz böylece sistem pompadaki yagı çekip arabadaki yağ deposuna gönderiyor yerinede mazotu pompaya çekiyor aracınızın pompası kısaca mazotla yağdan arındırılıyor bu işlem 1 dakika sürüyor.böylece mazot pompasında yağ kalmıyor macunlaşma olmuyor yani pompa sorunsuz çalışıyor ve ömür kaybetmiyor.randıman durumu şöyle aracımda:aracım 45 litre mazotlada yağlada 750 km gidiyor şehiriçi yani tüketim aynı.çekiştede hiç fark yok motor yağla daha sessiz çalışıyor ve eksozdan kara duman çıkmıyor. tek kötü yanı eksozdan çıkan koku kötü oda mazotun pis kokusundan daha iyi.yani ben sistemi 15000 km dir kullanıyorum memnunum ayrıca kit size ait arbanızı değiştirirseniz yeni aldığınız araca aktarabilirsiniz .Arkadaşlar yağ fiyatlarını bahane etmişler ancak firma yağı 1.5 ytlden satıyor kendinizde toptancılarda bu fiyata bulabilirsiniz özellikle karma yagları .yani mesele arkadaşların abarttığı gibi değil avrupada bu sistem çok yaygın çünkü yağda kükürt yok ve eksoz atığı zararsız.saygılarımla.verdiğim sitedeki telefondan şirkete ulaşın bilgi alın gidin araçlara bakın kullanın güzelliği görün yapacağınız karı siz hesaplayın.yetkililer bilal bey ve türker bey

bilgiler iin teşekkürler birde fiyatından bahsedermisin?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.