Şimdi Ara

Dizel BMW, rölantide 5-6 saniyede bir sallaniyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
2.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sadrainman

Merhaba hocam, biz tlf dan arabaya bağlantı kurduk proğram ile silindir yada enjeksiyondu tam hatırlayamadım sıralama-düzensizliği hatası verdi.çözümü hakkında bilginiz varmı sizün bahaettiğüniz tam bendeki sorun

Hocam bildiğim kadarıyla o düzensizliği yapan neden bulunup giderilmesi lazım. Örneğin yakıtı püskürten enjektörlerin biri ömrünü doldurmuştur, araçta bu arıza çıkıyordur veya buna benzer bir sorundan dolayı olur. İyi bir dizel ustası bulmanızda ve baktırmanızda fayda var iyi bir usta anlar ve çözer diye tahmin ediyorum. Ancak yetkili servise'de bir sorun fikir alın belki birşeyler söylerler.Arıza kodunu alın ve internette araştırın özellikle yabancı forum sitelerine aynı arızayı yaşayan olmuş mu bir bakın.

• Tşk ederim. Sorunu bulursam yazarım burdan aydınlanmış olur herkes

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 320i var benzinli onda da sallantı var rölantide.

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    5-6 saniyede bir mi oluyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ateşleme bujisi de olabiliyor sebep
  • Ben bujileri değiştirdim geçmedi

• otomatik arabada vites D'de dururken veya durmaya yakınken yaşanan olay
    manuel arabada dururken yarım debriyaj yapmayla aynı şey olmuyor mu?
    sonuçta araba ileri gitmek istiyor ama frene bastığınız için gitmeye çalışan bi nesneyi durdurmak istediğinizden sallantı olması normal değil midir?
  • Başka bişeye bakma hocam, enjektörlerinden bir veya ikisi bozuk veya tamamı ömrünü doldurmak üzere, git enjektör değerlerini ölçtür, dediğimi söyleyecekler. 2008 lerde piezzo enjektör vardı, eğer onlardan varsa geçmiş olsun, tamiratı yapılmıyor. Eğer piezo değilse meme değişikliği ve temizlik ile çözülebilir. Kolay gelsin.
  • caspento kullanıcısına yanıt
    2006 model hocam 163 lük. Ayni enjektor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 27 Ekim 2016; 16:38:27 >
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    .çok iyi tespit zaten tam o oluyor bende araç ileri gitmek isterken Ama hissedilir derece titriyor yani bi anormallik var. Helal olsun foruma kafamda problemin kaynağu az çok çıltı son yazan arkadaşlar sayesinde

• aynı sallantı bende de vardı. devir saati pırpır yapardı sorun ateşleme sisteminde çıktı. silindirin birinden diğerine elektrik mi atlıyormuş neymiş. buji ve bobin değişikliği olmadan yaptılar ama ne yaptılar bilmiyorum. ben internetten baktığımda oksijen sensörü sandım ama alakası yokmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaatciSylar

aynı sallantı bende de vardı. devir saati pırpır yapardı sorun ateşleme sisteminde çıktı. silindirin birinden diğerine elektrik mi atlıyormuş neymiş. buji ve bobin değişikliği olmadan yaptılar ama ne yaptılar bilmiyorum. ben internetten baktığımda oksijen sensörü sandım ama alakası yokmuş.

Sizinki surekli titremeydi sanirim?

• Evet, ama şöyle bir şey var, boşa atınca titreşim kesiliyor yüksek ihtimal şanzıman ileri gitmek için olduğundan yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Zincir zamanın gelmiş, eğer değiştirmediysen büyük sıkıntı.

Değiştirmediğin her gün 10000TL'ye yakın masraf kapını zorlar.

Zincir kesinlikle değil eminim. Alırken en dikkat ettiğim nokta buydu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Zincir zamanın gelmiş, eğer değiştirmediysen büyük sıkıntı.

Değiştirmediğin her gün 10000TL'ye yakın masraf kapını zorlar.

Zincir kesinlikle değil eminim. Alırken en dikkat ettiğim nokta buydu.

Dikkat etmen önemli değil, 2006 model yani facelift olmayan E90'lar, 100-110.000km'de bir zincir değişimi istiyor ve öncesinde titreşimle bunu belirtiyor zaten. Motor bloğunu parçalarsın, git kontrol ettir derim.

163 lüklerin zincir sorunu yok. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kedicanını

Sizden araba alana yazık vallahi, başkalarının canını yakmasaydınız keşke . Millet üç beş kuruş kenara atıp belki borç harç bizim dürüst (!) insanlarımıza güvenip alışveriş yapamayacak artık

Alan kişi bilerek aldı,zaten serviste inceletti aracı,kendine çıkacak bütün problemler anlatıldı,fiyatınıda o yüzden uygun tutup verdik,yaptirip yaptirmamak ona kaldı yani

• Önce diyagnoz cihazıyla arıza kayıtlarına baktırın, kayıtları not ettikten sonra tüm arıza kayıtlarını sildirin ve aracı 100 km kadar kullanıp tekrardan diyagnoz cihazıyla arıza kayıtlarına baktırın. Tekrardan kayıt altına alınmış motor ve şanzumanla ilgili kayıtlara yoğunlaşın.

Daha önceki cevaplarda servisler için arıza tespit ücreti alıyorlar mı diye sormuşsunuz. Diyagnoz cihazıyla okuma bedeli olarak sizden 50 TL alırlar. Özel BMW servislerinde BMW orjinal diyagnoz cihazıyla okutun ki detaylı ve doğru bilgi alabilesiniz.

Diyagnoz dışında arıza tespiti için daha detaylı çalışma gerekirse özel servisler olsun bireysel çalışan ustalar olsun 50 TL'den daha fazla para alırlar ve almakda haklarıdır. Sonuçta vakitlerini alıyorsunuz ve emek veriyorlar. Hepsi para kazanmak için çalışıyor hayır kurumu değiller.

Enjektörlerle ilgili bir sıkıntın olsa pompa enjektör servislerine gitsen adamlar sadece enjektörleri söküp herhangi bir parça değişmeden sadece ayarlasa ve geri taksa 500 TL'den az almazlar.

• Yetkili serviste bakım yaptırın orijinal filtre kullanırsanız sorun çözülebilir
  • Yakıta su karıştırmış olabilirler, eğer sıkıntıyı bulamadıysanız
  • DeepNote kullanıcısına yanıt
    Nasil temizleriz bunu? Depoyu sonuna kadar bitirmem pek dogru olmaz sanirim? Pislik varsa tikamayalim..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.