Şimdi Ara

Dizel devri yavaş yavaş bitiyor!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
11.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aserkang

Biter biter ... Öyle bir biterki torunlarınız zamanında dedem at arabasına biniyormuş gibisinden anlatır

Bir kere bilinçli bir toplum olmak lazım, azıcık geleceği düşünerek hareket etmeli. Avrupa çat diye neden bıraktı bir düşünün, Türkiye de akciğer kanseri sayısına bir bakın. Benzin de zararlı ama bir dizel değil !!

Avrupada bitmedi. Daha yeni lansmanı yapılan yeni Bmw 4 serisinin bile dizel motorlu versiyonları piyasaya sunuldu. Türkiye'ye gelmeyince bitti zannediyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bps

Avrupada bitmedi. Daha yeni lansmanı yapılan yeni Bmw 4 serisinin bile dizel motorlu versiyonları piyasaya sunuldu. Türkiye'ye gelmeyince bitti zannediyorsunuz.

Alıntıları Göster

Bitmemesi imkansız ,Almanya, Fransa , Danimarka herkes karar aldı.

Önümüzdeki yıllarda üretimi bitecek ilk motor dizel motordur, 1 yıl 10 yıl farketmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Hiç dizel araç sahibi olmadım, hep benzin tercih ettim. İmkanım olsa elektrik tercih ederim.

Bir kaç kez dizel denedim, test ettim, en son yılbaşında araç alırken yine test ettim.

Dizelin savunulacak bir tarafı yok maalesef

• Dünyada dizel biter ama bizde altın gibi kıymetli olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2496D2A71

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

valla o passatın adiliği. benim latitude de camlar açıkken bile motorun sesini duymak zor passatta duyuluyorsa vw birşeylerden çalıyor demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aserkang

Bitmemesi imkansız ,Almanya, Fransa , Danimarka herkes karar aldı.

Önümüzdeki yıllarda üretimi bitecek ilk motor dizel motordur, 1 yıl 10 yıl farketmez

Alıntıları Göster

Fosil yakıtlı araçlar bitecek doğru ama ne zaman. Bittiğinde hepsi biter yani hem benzinli hemde dizel biter. Yeni BMW 3 serisinde 6 farklı dizel motor seçeneği var. Madem Almanya'da yasak neden üretiyor o zaman. Diğer ülkeler için demeyin zira baktığım site BMW Almanya sitesi. Kaldı ki bütün ağır araçlar, Otobüsler ve minibüsler iş makinaları dizel. Eğer tüm bunlar elektrikli olursa zaten benzinli ondan önce biter.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Bu forumdaki arkadaslar her gun otomotiv sektorunde cigir acacak seyler oneriyorlar hocam  .Dizel arac kotu diyorlarsa kotudur.

• Fosil yakıttan geçiş bir anda olmayacak çünkü ülkelerin neredeyse hiç birinin bu kadar araca elektrik gücü üretecek altyapısı yok henüz. Evet dizel ilk kapatılacak defter olur.

Dünya genelinde günlük araç kullanım mesafesi yaklaşık 37 km diye bir istatistik okumuştum zamanında. Benim işim evim arası da toplam 35 km civarı mesela.

Şu an geçiş sürecinde, tam elektrikli aracın dezavantajlarından sıyrılmak adına plug hybrid ev araçlar üretiyorlar mesela. Sadece elektrik bataryaları yarım saatte full doluyor , 60-70 km tam elektrik gidebiliyor . Bunun yanında benzin motorları da var tabii ki ve uzun yolda rahatlıkla yolculuk yapıyorsunuz.

Şarj süresi çok kısa, işe git gel, şehir içi ufak mesafelerde hep elektrik. 2 işi bir arada görüyor. Tabi tr de zor görürüz o modelleri artık. En yakın Audi a3 tanıtıldı mesela bir kaç gün önce. 64 km menzil , 1,5 150 HP motor ile entegre

Bizim ülkemizde dizel daha çok uzun süre gider.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Akıl var mantık var dizel bitmesi demek lojistik sektörünün bitmesi demek. Saçma sapan konuşuyorsunuz. Binek otomobilciler üretimi benzine kaydırıyor o kadar.

• Dizeli pat diye birden bitirilmesi çok zor,ancak dizelin kullanımının azaltılması isteniyor ise senelik dizele extra 500₺ vergiyi koyarsın millet akın akın geçer.
    500₺ için mi .diye soranlar olacak. Evet sırf bu veya bundan az bile olsa dizele uygulanacak extra bir vergi veya bir kalem derhal azaltmaya veya kararsızları benzinli araçlara zaten yönlendirir.

Zaten simdilerde yeni nesillerde birde ad blue maliyeti eklendi...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dizel vergilerin astronomik yerlere çıkması lazım ki kökü kazınsın bu aşırı zararlı yakıtın

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2496D2A71

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

8v renault dizellerinde güç patlama halinde gelmez daha ziyade lineer şekilde geldiği için toplamada da sıkıntı yaşamıyor ses kirliliğinde de.

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt

Son nokta. Sayfalarca yazmaya gerek yok dizel bitse bitse böyle biter Türkiye 'de.

• Avrupa'daki firmalara sesleniyorum. Lütfen getirin biz alırız dizel araçlarınızı. Parası neyse verelim, vergi muafiyeti sağlattırın yeterli.

Bu devlete kalırsa hiç bir şey sahibi olamaz bu millet. Bize araba sat Avrupa.

• Bitti zaten. Marka vermeyecegim dün tr nin en cok satan markalarindan birinin bolge muduru misafirimdi. D segmentteki modelde, fabrikadan cikmak zorunda olan tum dizel otomatikleri tr pazarinda eritme teklifi gelmis almanyadan. Dizeller bitene kadar ozel siparis disinda benzinli getirmeyeceklermis. Dizelin fisini cekti almanya diyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

valla o passatın adiliği. benim latitude de camlar açıkken bile motorun sesini duymak zor passatta duyuluyorsa vw birşeylerden çalıyor demektir.

Alıntıları Göster

Benim o latitutelerden duyduklarım kuş sesi demek ki.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.