Turbo benzinli arabam ile uzun yolda 6.5'ları görmek için elli tane takla atarken aynı yollarda dizel aracım ile hiç kasmadan takla atmadan gazlamalı 6 litreyi geçmediği sürece dizel devri bitmez. Birde dci motorlar var ki adam uzun yolda 3.3 ortalama tutturuyor 115 km sabit hızla. |
Dizel devri yavaş yavaş bitiyor!! (7. sayfa)

-
-
Ömür biter dizel bitmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biter biter ... Öyle bir biterki torunlarınız zamanında dedem at arabasına biniyormuş gibisinden anlatır
Bir kere bilinçli bir toplum olmak lazım, azıcık geleceği düşünerek hareket etmeli. Avrupa çat diye neden bıraktı bir düşünün, Türkiye de akciğer kanseri sayısına bir bakın. Benzin de zararlı ama bir dizel değil !!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aserkang -- 7 Ekim 2020; 0:24:1 >
Benzinden daha çok vergi alınıyor mazota göre. Aynı alınsa dizel alacaklar iyice azalır.
Hybridi niye dizele caksinlar. Zaten benzinli hybrid araclar cok az yakiyor, sessiz sarsintisiz.quote:
Orijinalden alıntı: _Emir
çakarlar hybridi dizele ortalama emisyon düşer, kurtarır bence.sonra lpg hybrid, cng hybrid bile yapılabilir.
nakliye sektöründe kesinlikle dizel bitmez ama.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-FC7AB336FDizeller ikinci elde daha da değerlenir. Boşuna benzinli arabanız pirim yapacak diye heves etmeyin.
Benzin candır litresi 15 lirada olsa inadına benzin 😊
Daha düne kadar bireysel kullanılan aile araçlarında dizel mi vardı ki, herkes dizel diyor başka bir şey demiyor. Öyle büyük konuşmayalım. Benzin ve dizel vergilendirmesinde öyle bir ayar yaparlar ki adamlar... Bir bakmışsınız kendinizi 1,0 mı yoksa 1,3 civarı mı turbo benzin arasında tercih yaparken bulursunuz. Son zamanlarda adamlar o kadar para harcayıp, yatırım yapıp, turbo benzinli motorlar geliştirdiler. Kime satacaklar sizce bu turbo benzinli motorlu araçları?
Kabul edemeyenleri görüyorum. Hastalığı kabul edemeyenler gibi...
Buharlı motorun torku turbo-dizelleri fırıldak yapardı herhalde. Daha on sene önceye kadar Turan Emeksiz vapuruyla karşıya geçiyorduk, glung - glung diye. Gerçek bacalı son vapurdu.
Bu endüstri evrimi sinsidir, insanların aklına bir girdi mi bırakmaz. Ama iki litreliker üretiliyor dersiniz, bazen sanki hiç bir şeyi yokmuş gibidir. Öyledir... Tıp henüz çare bulamadı. Dizel de yavaş yavaş bitecek. Umut yok, vedalaşmaya hazırlanın. Apansız, birdenbire olmaz.
Dizel arabalarınızı güzel yerlere götürün, açık havalarda yalçın geçitlere tırmanın, son zamanlarında mutlu olsunlar.
-
Dizel bitecek diyenler ülkemizi Avrupa'daki bir uçtan bir uca 3 saatte gidilen küçük ülkeler gibi zannediyor herhalde. Üstelik Avrupa ülkeleri toplu ulaşım sorununu çözmüş şehir içinde her tarafta metro var, şehir dışında da her tarafa tren var. 1980'lerde petrolün 30 yıl ömrü kaldı diyenler vardı şimdide yıllardır dizel bitiyor diyenler türedi. Burası Ortadoğu'nun komşusu bir ülke, ne Japonya'ya benzer nede Avrupa'ya.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterAdam zengin ve parası var diye dizel alınca dizel almak mantıklı mı oluyor?
mantıklı insan önce çevre sağlığını düşünür. Türkiye de ne zenginler var Mercedes’e biner de yeri gelir 10 TL peşine düşer.
şurası net, hayatımızdan ama 1 ama 10 sene sonra ilk çıkacak olan motor dizel olacak , ipin ucunda ilk o var.
Benim de kaynımın baldızının görümcesinin kocası dizel araba aldı. O yüzden dizel bitmez, bitemez, bitmemeli.
-
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterYanlış, 20 litre yakıyor hybrid corolla.
Bari imzanı değiştir artık kimse ciddiye almıyor...
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterBenim şirket aracım 1.8 hibrit corolla sedan. Şu anda 10bin km'ye yaklaştım.
Size İzmir şehiriçi verilerini aktarıyorum. Bütün gün sabah-öğle-akşam trafiğe girildi. Kesinlikle az yaksın diye ekstra bir çaba yoktur, yeri geldi bastım da.
642 km'de yaktığım yakıt 38,8 lt. Kısacası 6 lt/100 km. Yeri geldi ortalama hız 20'ye indi, yeri geldi otoyolda basıldı.
Bu araçla şehiriçi çok rahat 5 lt yakılır, aşağısı da kesinlikle görülür.
Sessizlik çok iyi, millet de ilgi gösteriyor. Sabah erken saatte site içinde harıl hurul dizel sesinin olmaması da cabası, sıfır ses ile çıkıyorum.
Ha, benzinliye göre amorti etme süresi ciddi tartışılır, bakım maliyetini de bilmiyorum kiralık olduğu için. Ben yeni teknoloji seven biri olarak yakın zamanda almak zorunda kaldığım 1.4 benzinli egea hb'yi kısa sürede değiştirmeyi arzuluyorum hibrit ile.
Fakat aracın tek sıkıntısı, yol tutuş yok. Az önce öyle bir kaydım ki, normalde egea sedan ile 80'le girdiğim virajda 60 ile kaydım. ESP çok çabuk devreye giriyor.
-
Böyle bitiyor mu kardeş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X