Şimdi Ara

Dizel devri yavaş yavaş bitiyor!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
11.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mevcut, tahmini ve mümkün rezervlerle beraber, Suudilerin elindeki petrol yatakları yaklaşık 80-85 sene daha yetecek kadar dayanacak. Tabi tüketim taleplerine de bağlı. Üstelik batarya teknolojileri gelişirse ve araç şarj süreleleri kısalırsa fosil yakıtlı araçlara 40-50 yıl sonra veda etmemiz söz konusu olabilir.

Forumda yazıldığı gibi 10 sene sonra bitecek lafları biraz fazla atmasyon. Kaldı ki Türkiye bu dönüşümleri hızlı yaşayabilecek kapasitede ve altyapıda bir ülke değil.

Dizel veya benzinli fark etmez, emisyon yarattığı bir gerçek. Benzin de çok çevreci sayılmaz. Benzin savunucuları iyi bilmesi lazım; bilmeyenler araştırsın, kurşunsuz benzin diye bir kavram neden var? Dizele laf söylüyorsunuz ama kurşunsuz benzin çıkana kadar dünyaya verdiği zarar öyle hafif bi zarar değildi.

Hibrit araçları da aldatmaca olarak görüyorum. Elektrikli araçların elektrik ihtiyacını da yenilenebilir kaynaklardan olmadığı sürece, sıfır emisyon diye pazarlanması kabul edilebilir değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Benim o latitutelerden duyduklarım kuş sesi demek ki.

Alıntıları Göster

ben 8 senedir sahip olduğum aracı anlatıyorum ya sen?

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

ben 8 senedir sahip olduğum aracı anlatıyorum ya sen?

Alıntıları Göster

Ben de sokakta yanımdan geçen lalitutelerden duyduğum sesleri. Hani cam açıkken bile senin enteresan bir şekilde duyamadığın homurtuyu, arabanın dışında olduğum için bana bütün latitudelerin camı hep açık. Bilmem anlatabildim mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Marka ismi versen eyiydi, ona göre pozisyon alacadık...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huan8

Mevcut, tahmini ve mümkün rezervlerle beraber, Suudilerin elindeki petrol yatakları yaklaşık 80-85 sene daha yetecek kadar dayanacak. Tabi tüketim taleplerine de bağlı. Üstelik batarya teknolojileri gelişirse ve araç şarj süreleleri kısalırsa fosil yakıtlı araçlara 40-50 yıl sonra veda etmemiz söz konusu olabilir.

Forumda yazıldığı gibi 10 sene sonra bitecek lafları biraz fazla atmasyon. Kaldı ki Türkiye bu dönüşümleri hızlı yaşayabilecek kapasitede ve altyapıda bir ülke değil.

Dizel veya benzinli fark etmez, emisyon yarattığı bir gerçek. Benzin de çok çevreci sayılmaz. Benzin savunucuları iyi bilmesi lazım; bilmeyenler araştırsın, kurşunsuz benzin diye bir kavram neden var? Dizele laf söylüyorsunuz ama kurşunsuz benzin çıkana kadar dünyaya verdiği zarar öyle hafif bi zarar değildi.

Hibrit araçları da aldatmaca olarak görüyorum. Elektrikli araçların elektrik ihtiyacını da yenilenebilir kaynaklardan olmadığı sürece, sıfır emisyon diye pazarlanması kabul edilebilir değil.

Tabi ki benzinli araçlarda bitecek ama , ilk elveda diyen dizel olacak. Üretici firmalar dizel motor üretmeyi bırakınca otomatikman dizele olan ilgide direkt azalacak.

• şu piyasadaki 1.6 dizel jettlar idda ediyorum. ilerde şahin doğan gibi 25 seneyi devirecek türkiyede. o yüzden türkiyede dizel bitmez.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

belli ki vw dizellerinden sonra kulaklarında duyma problemi yaşamaya başlamışsın, renault dizelleri benzerlerinden (Sembol hariç) sessizdir hele ki yanından geçtiğinde massey ferguson u aratmayan vw dizellerinin yanında fısıldar. hülasa yazdıklarımıza okuyan karar verir, 8 senedir kullananın söylediği mi yoksa yanından geçerken duyduğunu söyleyenin ifadesi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Marka ismi versen eyiydi, ona göre pozisyon alacadık...
    Pm

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

belli ki vw dizellerinden sonra kulaklarında duyma problemi yaşamaya başlamışsın, renault dizelleri benzerlerinden (Sembol hariç) sessizdir hele ki yanından geçtiğinde massey ferguson u aratmayan vw dizellerinin yanında fısıldar. hülasa yazdıklarımıza okuyan karar verir, 8 senedir kullananın söylediği mi yoksa yanından geçerken duyduğunu söyleyenin ifadesi mi?

Camı açınca bile ses yok demişsin. Camı açınca sen ne duyuyorsan ben sokakta bu sesiduyuyorum ve sesvar. Bunu anlamak bu kadar mı zor. Abartmaya çalışmışsın ama örnek kötü

• sürüş zamanında camı açtığım zaman motor sesini neredeyse duymuyorum, bir miktar yol ve rüzgar sesi dizelin sesini bastırıyor, içierideyken tam gaz yapmadığım sürece duymuyorum. tekrar ediyorum, senin gibi hariçten gazel okuyan değil 8 senedir kullanan birisiyim.

• quote:

Camı açınca bile ses yok demişsin. Camı açınca sen ne duyuyorsan ben sokakta bu sesiduyuyorum ve sesvar. Bunu anlamak bu kadar mı zor. Abartmaya çalışmışsın ama örnek kötü

Alıntıları Göster

kardeş bırak sesli olsun en azından hileli değil dünyayı emisyon değerleri ile kandırmıyor 100 bini görmeden turbo patlatmıyor dci laf ancak sesten söylersin ki yeni nesil dci lerde sesde oldukça az artık ordanda vuramayacaksınız.Bak ben hiç bir firmayı savunmam babamın markası değil senin gibi fanboy değilim banane elin almanın veya fransızın aracından.Renault u kalite olarak eleştirebilirsin başka eksileride var ama dci lere laf söyleyen fanboyluk yapıyordur.Mercedes bile dci nin bloklarını kullanıyor kaç senedir sen hala kutu şekilli markanı övmeye devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharkemre -- 28 Kasım 2020; 15:51:37 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Kardes daha fazla zorlama bence... Latitude un dizeli traktor tdi in yaninda benzinli gibi kalir. Hem ses hem titresim bakimindan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huan8

Mevcut, tahmini ve mümkün rezervlerle beraber, Suudilerin elindeki petrol yatakları yaklaşık 80-85 sene daha yetecek kadar dayanacak. Tabi tüketim taleplerine de bağlı. Üstelik batarya teknolojileri gelişirse ve araç şarj süreleleri kısalırsa fosil yakıtlı araçlara 40-50 yıl sonra veda etmemiz söz konusu olabilir.

+ pillerin akıbeti var. piller ne kadar çevreci şekilde üretilecek

• Şahsi görüşüm, motorine alternatif bulunup dizel motorlar biraz daha kullanılabilir. Tabi bulunan alternatifin emisyon değerlerinin daha düşük olması kaydıyla.

Dizele en son veda edecek firma da belli .

<---------(Renault)  

K9K (1.5 dci) kodlu motorun ömrü biraz daha uzun olacak gibi. 

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Kardes daha fazla zorlama bence... Latitude un dizeli traktor tdi in yaninda benzinli gibi kalir. Hem ses hem titresim bakimindan.

Alıntıları Göster

Tdi sessiz demedim, tdi-dci karşılaştırması da yapmadım. Camı açınca bile dci ses yapmıyor dedi, yime beni dedim

• Dizel Avrupa'da bitiyor doğru ancak tr de daha yiyecek çok ekmeği var..
  • Dizel motor, şu an bir aracın en önemli donanımıdır bence. Geri kalan her şey sonra gelir. Dizel bulunabiliyorsa dizel alınır. Benim bakışım böyle.

• dizel motor üretemeyenler dizelden vageçiyor diye dizel bitti demek değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Bitti zaten. Marka vermeyecegim dün tr nin en cok satan markalarindan birinin bolge muduru misafirimdi. D segmentteki modelde, fabrikadan cikmak zorunda olan tum dizel otomatikleri tr pazarinda eritme teklifi gelmis almanyadan. Dizeller bitene kadar ozel siparis disinda benzinli getirmeyeceklermis. Dizelin fisini cekti almanya diyor.

Mercedes yeni çıkan S serisinde bile dizel üretiyor. Afrika için mi üretiyor.

• aserkang kullanıcısına yanıt

Bu dizele talep azalacak diyorsunuz da, bu sene pandemiden dolayı satış rakamları mantıklı gözükmese de geçen sene avrupada vw'in golf satışlarının yarısı dizel diye hatırlıyorum. Çok merak eden açıp baksın rakamlarına. Avrupada dizel bitti diye sayıklayanlar var, dizel sahipleri kara kara düşünüyor diyenler var hatta. Böyle bir algı yaratma peşinde olanları da anlamıyorum. Biterse bitsin benim çok umrumda değil, ben kullanıcıyım, biri biter diğeri başlar. Burada öyle saçma konular açılıyor ki benzinli araçların fiyatları artsın, aracım değer kazansın kafasıyla yazıldığına yorumluyorum daha çok. Dizel araba şöyle dizel motor böyle... Bu bir tercih meselesi ve dizel motor kullananlar gidip benzinli araba da çok rerörö diyor mu? Demiyor. Benzinli araç kullanan veya hiç arabası olmayan insanlar (hepinizin arabası olsun, hatta iki tane olsun hayırlısıyla) boş yere kendini yoruyor bu konularda.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.