Şimdi Ara

DİZEL FOCUS mu-DİZEL TOYOTA mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
13.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

artık 1600cc'de focusun dizel motorundan daha iyisi var...pabuç dama atılmıştır...bilmeyenlere duyurulur !!!!

1600CC DİZEL MOTORUN YENİ KRALI "FIAT BRAVO 1.6 MULTIJET 120HP

DİZEL FOCUS mu-DİZEL TOYOTA mı?
  • Bir düzeltme de ben yapayım o zaman.

Verdiğiniz resimdeki grafik dyno sonucudur ve eksiktir.

Orjinal güç ve tork eğrisi aşağıdadır.

Yalnız Fiat'ın 120 lik motoru daha performanslı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Bir düzeltme de ben yapayım o zaman.

Verdiğiniz resimdeki grafik dyno sonucudur ve eksiktir.

Orjinal güç ve tork eğrisi aşağıdadır.

Yalnız Fiat'ın 120 lik motoru daha performanslı.

sadece güç+tork eğrisi olarak foruma koyabilirmisiniz....bendekinin doğrusu elimde olur en azından
  • Eğer Yüzü önemli değil diyorsanız TDCİ derim.240 NM Torku 1750 devir de veriyor ki bu da alt devirlerde yüksek tork demek ve bana içeriye motor sesi benzinli ile aynı gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhts

manuel ve dizel olacak.benim ilk arabam olacak dolayısıyla benı 5 yıl en az sorunla goturebilecek ve benı mutlu edecek bi araba olması lazım...acizane arastırmalarımla ford ve toyota da karar kıldım eger baska bi alternatif varsa onuda dusunebilirim.siz tecrubeli ve deneyimli arkadaslardan oneri bekliyorum.simdiden tesekkurler

toyota'nın dizel motorlarda yaptığı iyileştirmelerin (6 ileri vites-205nm tork) güzel sonuçlar verdiğinden bahsediyor forumdaki arkadaşlar.(performans ve tüketim açısından).focus'un kasa değiştirecek olmasını da göz önünde bulundurarak, size corolla öneriyorum
  • @TheGate

Alıntı yaptığınız mesajımda mevcut

Eksik dedim çünkü motorun overboost fonksiyonu olduğundan güç ve tork eğrisi biraz daha farklı,değişiyor yani.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

arabayi yuzde 90 özürlü raporuyla alacagımdan dolayı en az 5 sene kullanacagım.ford dizel bana 32.5 bin tl ye toyota dizel de 33.5 bin e geliyor.ama toyota 2 aya kadar arac yok dediler ford ise ay sonuna kadar teslim edebiliriz dediler.bide acaba 30 eylul sonrasını mı beklesem acaba fiyatlarda biraz indirim olur mu?

30 eylülden sonra ötv kampanyası kalkıyor yani bı indirim olmaz. benim sana tavsiyem toyota al sorunsuz sessiz ekonomik bı arac
  • motor+görünüm+yoltutuş=focus
  • @Duratorq

aslında yeni gösterdiğin grafik çok bir şeyi değiştirmedi.....hatta multijet 120HP'nin ne kadar iyi motor olduğunu daha net ortaya koydu
    biraz uğraşıp iki grafiği eşdeğer büyüklük ve seviyede (skala ve konum olarak eşitlemeye çalıştım) yanyana koymaya çalıştım ki farklar belli olsun diye

ford'un overbost değerlerinden bile iyi fiat'ın grafikleri...fiat multijet 120hp sürekli overboost olmuş gibi ve hatta ondanda iyi
    yine dikkat ederseniz fiat bravo multijet 120hp aynı güç ve torka daha önce erişiyor, daha üzün süre o güç ve torku muhafaza ediyor ve üst devirlerdede daha yüksek güç ve torka sahip...

bunu başka bir forumda detaylı incelemişti yabancılar ve multijet 120hp'nin hem performans, hemde ekonomi anlamında 1.6 tdci'dan iyi olduğundan hem fikir olmuşlardı....orada daha güzel grafikler ve testler vardı bulamadım bulsaydım burayada koyacaktım....

zaten sizde fiat bravo'da kullanılan 1.6 multijet 120HP motor daha iyi demişsiniz....laflarımı üzerinize almayın, siz bunun farkında olabilirsiniz....sadece bazı arkadaşları bilgilendireyim istedim

• quote:

selam arkadaslar...siz degerli forum kullanıcılarından yardim bekliyorum.ben ford focus sedan titanyum dizel 2010 ve toyota corolla elagance dizel 2010 modelleri arasında kararsız kaldım.2010 model kullanıcılarından arabaların artıları ve eksilerini bildiklerinden dolayı hangi araci tavsiye ederler?
    bu konuda yardımcı olursanız sizlere minnettar kalacagım

aradıgım kriterler:
    1-manuel vites olacak
    2-yuzde 90 ozurlu raporu ile alacagımdan dolayı en az 5 sene kullanacagım arabayı
    3-benı 5 yıl boyunca pek ugrastırmayacak ve konforu ile de rahat ettirmeli(ort 5 kisilik bi aileyiz)
    4-5 yıl sonra sattıgım zaman da degerinde gidebilmeli
    5-acizane arastırmalarımla 2 aracta hem fikir oldum.baska bi arac tavsiyeside alabilirim.
    simdiden tesekkurler
    MRRB Arkadaşım bende aynı durumdayım yani engelli aracı alacagım fakat %90 rapor alırsak bunu engelli kişimi kullanır yoksa vasisi mi kullanır bu konuda bilgin varmı

• quote:

arabayi yuzde 90 özürlü raporuyla alacagımdan dolayı en az 5 sene kullanacagım.ford dizel bana 32.5 bin tl ye toyota dizel de 33.5 bin e geliyor.ama toyota 2 aya kadar arac yok dediler ford ise ay sonuna kadar teslim edebiliriz dediler.bide acaba 30 eylul sonrasını mı beklesem acaba fiyatlarda biraz indirim olur mu?

kardeş sana tavsiyem ÖTV olayının bitmesini bekle şimdi %27 indirim yapıyolar ötv bitince bu oran %37 ye çıkacak 15 gün daha sabret sonra al ben öyle yapacam
    örnek şimdi alırsan 40 milyarlık bir araçta 10,750 lira gibi bi indirim alırsın ama ötv eski haline dönünce alırsan 40 milyarlık araç sana 13,800 lira indirimli olur acele etme derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Filozof_32 -- 15 Eylül 2009; 13:12:53 >
  • @honda04

Nedir bu sorunsuzluk=toyota=japon ? Ben 0 ford alıcam sorunmu çıkaracak yani bana ? 2010 model araç alıyoruz sorunludur veya sorunsuzdur diye bir kıyaslama olamaz..Her mesajınızda japon otomobili övüyorsunuz biraz objektif olun..

@Thegate

Sizde Fiat fanatığı olmaya başladınız , her mesajınızda bravoyu övüyorsunuz, 115 ps 240nm torklu bir araçla 120ps 300 nm torklu bir aracın kıyaslanmıcağını herkes bilir , bunu türlü grafiklerle kanıtlamaya gerek yoktur..

Şunuda söyleyeyimki Bravo , focusdan sadece performans olarak daha iyi olabilir.. Fiat herzeman fiatdır..

Başlığa dönersek , Başlığı açan arkadaş + larını - lerini yazmamı istemiş..

+Yol tutuşu , konfor , sağlamlık gibi konularda gayet başarılı..
    +Performans olarak yine sınıfında bravo dan sonra en güçlü dizel motora sahip..
    +Görünüm olarak corolla ile kıyaslanamaz , daha oturaklı ve daha tok bir araç..
    -Motor sesi çok fazla , ses yalıtımı çok iyi olmadığından motor sesini içeri alıyor biraz..

Toyotoyla maceraya gerek yok , ''Yüzük Lordun,Yol Fordun''
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• degerli yorumlarınız icin tesekkurler.ancak hala kafamda alacagım araba netlesmedi.
    toyota ve ford sedan kasalarını ne zaman degistirirler bunun kesin bi acıklamasını yapabilecek var mı?
  • quote:

degerli yorumlarınız icin tesekkurler.ancak hala kafamda alacagım araba netlesmedi.
    toyota ve ford sedan kasalarını ne zaman degistirirler bunun kesin bi acıklamasını yapabilecek var mı?

seneye mayıs gibi yep yeni bi ford geliyo kasa + mnotor tamamen deişecekmiş veüstelik 140 HP motor ile piyasaya çıkacak
  • buyurun inceleyin
    http://www1.adac.de/images/Pannenstatistik%202007_tcm8-214903.pdf

quote:

Orijinalden alıntı: honda04

sorunsuzluk=toyota=japon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun -- 15 Eylül 2009; 18:35:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deep_Blue_1

quote:

degerli yorumlarınız icin tesekkurler.ancak hala kafamda alacagım araba netlesmedi.

seneye mayıs gibi yep yeni bi ford geliyo kasa + mnotor tamamen deişecekmiş veüstelik 140 HP motor ile piyasaya çıkacak

o kadar bekleyememki en gec 1-2 ay icinde almam lazım arabayı.
  • adam zaten 5 sene binecek 5 sene içinde corollada değişecek onun için bir sorun yok . birde FOCUS eskimez yüz olarak .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGate

@Duratorq

aslında yeni gösterdiğin grafik çok bir şeyi değiştirmedi.....hatta multijet 120HP'nin ne kadar iyi motor olduğunu daha net ortaya koydu
    biraz uğraşıp iki grafiği eşdeğer büyüklük ve seviyede (skala ve konum olarak eşitlemeye çalıştım) yanyana koymaya çalıştım ki farklar belli olsun diye

ford'un overbost değerlerinden bile iyi fiat'ın grafikleri...fiat multijet 120hp sürekli overboost olmuş gibi ve hatta ondanda iyi
    yine dikkat ederseniz fiat bravo multijet 120hp aynı güç ve torka daha önce erişiyor, daha üzün süre o güç ve torku muhafaza ediyor ve üst devirlerdede daha yüksek güç ve torka sahip...

bunu başka bir forumda detaylı incelemişti yabancılar ve multijet 120hp'nin hem performans, hemde ekonomi anlamında 1.6 tdci'dan iyi olduğundan hem fikir olmuşlardı....orada daha güzel grafikler ve testler vardı bulamadım bulsaydım burayada koyacaktım....

zaten sizde fiat bravo'da kullanılan 1.6 multijet 120HP motor daha iyi demişsiniz....laflarımı üzerinize almayın, siz bunun farkında olabilirsiniz....sadece bazı arkadaşları bilgilendireyim istedim

Benim o grafiği göstermem dyno verisi değil de fabrika verileri üzerinden konuşmamız gerekliliği. Üzerime alınmam mümkün değil zaten. Ben hiçbir mesajımda focus dizelinin 120 lik bravodan daha performanslı olduğunu söylemedim,söyleyemem de zaten herşey ortada

Ama 105 likten performanslı bu kesin. Arada zaten turbo farkı var,105'liğin turbosu değişken geometrili değil ve bunun eksikliği hissediliyor. İkisini de kullanan biri bunu rahatça anlayacaktır.

• @Alper145
    ben senin ismini yazıp sana birşey söylemiş değilim....olayları kişiselleştirmeden tartışıyoruz....
    ayrıca ne yazacağımı ve nasıl yazacağımı sana soracak değilim
    mesajlarında insanların isimlerini yazıp tartışmaları kişiselleştirip sağa sola SALDIRACAĞINA biraz SAKİN ol...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Deep_Blue_1

quote:

o kadar bekleyememki en gec 1-2 ay icinde almam lazım arabayı.

o zaman çaresizsin kardeşim karar ver ve al yapacak bişi yok malesef bende focus fous diordum ama opelin yeni astrasını görünce fordad neymiş diyorum :))))

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.