Şimdi Ara

DİZEL FOCUS mu-DİZEL TOYOTA mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
13.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barisozyurt

quote:

şuanda corollanın tek çekiciliği sessiz motoru gibi geliyor bana.

120'nin üzerine çıkınca o sessiz motor canavara dönüşüyor, ses yönünden.

haklısınız hocam.sonuçta o bir japon aracı.dizel motoruda benzinlisi gibi yüksek devirde verimli oluyor.öyle oluncada ekonomik olamıyor.

ama focus 150 km hız yaparken bile 3000 devirde oluyor...

yalnız arkadaş 5 kişi falan bineriz demiş.bu yönden corolla daha rahat olabilir.

yinede ben olsam diğer tüm konularda üstün olan focusu seçerdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Özer...

quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

quote:

şuanda corollanın tek çekiciliği sessiz motoru gibi geliyor bana.

120'nin üzerine çıkınca o sessiz motor canavara dönüşüyor, ses yönünden.

haklısınız hocam.sonuçta o bir japon aracı.dizel motoruda benzinlisi gibi yüksek devirde verimli oluyor.öyle oluncada ekonomik olamıyor.

ama focus 150 km hız yaparken bile 3000 devirde oluyor...

yalnız arkadaş 5 kişi falan bineriz demiş.bu yönden corolla daha rahat olabilir.

yinede ben olsam diğer tüm konularda üstün olan focusu seçerdim

bence honda dısında hicbir uzakdoğulu yarışamaz ford la veya almanlarla

• yeni corolla 1.4 d-4d 90 hp 205 nm tork 6 ileri

6 yıl "sınırsız" km garanti verilen, benzinli motor kadar sessiz, ara hızlanmaları focus tdci dan daha iyi, 210 kmh hızlara çıkabilen ve daha çıkalı iki küsür yıl olmuş.

ford tdci 1.6 109 hp 240nm tork 5 ileri

traktör gibi ses çıkaran gürültülü bir motor, yüksek hız performansı biraz daha yüksek, ara hızlanmaları iyi olmayan ve kısa sürede kasa değişecek.

yüksek hız ve ara hızlanma iyi olsaydı esmerce chipletmezdi dimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 3 Ekim 2009; 11:23:34 >
  • 4.vites 60-100 ve 5.vites 80-120 hızlanmalarına bakarak dizel corollanın dizel focustan ara hızlanmalarda daha iyi olduğunu iddia eden forum üyeleri mevcut
  • Ahanda yakaladım

Valla benim chipletme nedenim zaten çok iyi giden bir aracı sadece 3 depo mazot parasına mükemmel bir hale getirebilme fikriydi,gayet de iyi oldu.

Bu arada ben ayrı dünyadayım zaten ama standart Focus la da boşuna Corolla yı kapıştırma,her türlü Focus alıyor benim vaktimin çoğu yollarda geçiyor,dediğin esneklik verilerine takılma onlar sıkışık trafikte vs işe yarayan veriler,
    Corolla daha kısa oranlı dişliye sahip olduğundan aynı viteste baygın kullanımda biraz öne geçiyor ama kapışma esnasında kullanım şartları çok değişiyor ve Corolla bariz geride kalıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: acu___men

yeni corolla 1.4 d-4d 90 hp 205 nm tork 6 ileri

6 yıl "sınırsız" km garanti verilen, benzinli motor kadar sessiz, ara hızlanmaları focus tdci dan daha iyi, 210 kmh hızlara çıkabilen ve daha çıkalı iki küsür yıl olmuş.

ford tdci 1.6 109 hp 240nm tork 5 ileri

traktör gibi ses çıkaran gürültülü bir motor, yüksek hız performansı biraz daha yüksek, ara hızlanmaları iyi olmayan ve kısa sürede kasa değişecek.

yüksek hız ve ara hızlanma iyi olsaydı esmerce chipletmezdi dimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

4.vites 60-100 ve 5.vites 80-120 hızlanmalarına bakarak dizel corollanın dizel focustan ara hızlanmalarda daha iyi olduğunu iddia eden forum üyeleri mevcut

Ona bakarsan Tempra nında zamanında 4. viteste 90-120 esnekliği Concorde,Vectra,Focus,Bora ve Golf ten iyiydi!

Yani bu mantıkla Tempra hepsini geçiyordu ama nerde nasıl geçiyordu ne yaptıysam da geçemedim
  • Ama "dizel Focus mu dizel Toyota mı?" derseniz ben dizel Avensis i alırdım
  • Ben Corolla alır serviste TTE'in chip'ini taktırırdım.Garanti dışıda kalmıyor güçte 110hp civarı oluyor ;)

Focusta gayet güzel bir araba ama hem çok değer kaybediyor(filo satışları çok olduğu için)hemde konfor konusunda Corolladan geri kalıyor.Corolla şu anda 6 ileri şanzımanla satılıyor o açıdan yüksek hızda gürültü sorunu yok.

Bana sorarsan ikisi arasında kalırdım ikiside çok güzel araçlar.Turbo dizellerin masraf açtıklarında sağlam açtıklarını bizzat yaşadığım için,Corollanında dizelini takside kullananların çok memnun olduğunu bildiğim için Corolla alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

4.vites 60-100 ve 5.vites 80-120 hızlanmalarına bakarak dizel corollanın dizel focustan ara hızlanmalarda daha iyi olduğunu iddia eden forum üyeleri mevcut

aracın en iyi derecesini yazsalar daha sağlıklı olur bence.

mesela tdci focus 4 sn civarında 60 dan 100 e çıkarken dizel corolla 6 sn de anca çıkıyor.(kendi ölçümlerime göre.+,- yönde farklı olabilir tabiki.bilen varsa yazsın karşılaştıralım)

ama şu bi gerçek ki dizel focus corolladan daima güçlüdür.yolda her türlü geçer.kağıt üzerinde yazılanlar çokta önemli değil bence.

ayrıca corolla 4500 devirde 190 yapıyor benim bildiğim.focus ise bu devirde 230 civarı hıza çıkıyor. (amacım hızını övmek değil aradaki vites oranının farkını ortaya koymak)

tamam tdci motor rölantide sesli çalışıyor olabilir ama araç 3000 deviri geçmediği sürece çok sessiz.zaten bu deviride geçmesi gerek yok.1750 de 240 tork veriyo son vites 3000 devirde 150 yapıyor.bence buda sakin bir sürücüye fazlasıyla yeter.

corollada tam tersi.gitmek için dizele göre yüksek devir çevirmek gerekiyor.dolayısıyla ses oluyor.

• Arkadaşım mesajları okumuyorsun herhalde.

Daha bir üstteki mesajımda Corollada artık 6 ileri şanzıman olduğunu yazmıştım.6.vites oranının uzunluğu sayesinde motor sessiz kalıyor ;)
  • Fazla uzatıp kırıcı dialoglara girmeye gerek yok arkadaşlar.

Ben 124 hp Corolla elegantımı satıp dizel Focus almıştım,dizel Corolla ları da biliyorum.

Performans ve sportif bir sürüş karakteri istiyorsanız Focus u,

Sessiz ve rahat bir sürüş sizin için öncelikliyse Corolla yı öneririm.
  • Zaten 60-100 4.viteste yapılırsa focusun başlarda max tork devrinin altında olacağından bayılacağını ve bu yüzden de 60'da daha yüksek devirde olan corollanın hızlı görüneceğini en az 100kere anlatmışızdır bu zamana kadar.Onu geçtim zaten ciddi anlamda hızlanmak isteyen bir dizel focus sürücüsü bu hızlanmayı 3. viteste değil de 4'te yapıyorsa aracını hiç ama hiç tanımıyor demektir.

Ama dergilerde 60-100'ü 4.viteste,80-120'yi de 5.viteste yapıyorlar ve corolla önde görünüyor ya gerisi önemli değil

Anlatmak istediğim o geçer bu geçer değil,at gözlüğüyle olaylara bakmayalım,geniş olalım,araştıralım biraz ; yoksa 60-100'de corolla geçse ne olur focus geçse ne olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

Arkadaşım mesajları okumuyorsun herhalde.

Daha bir üstteki mesajımda Corollada artık 6 ileri şanzıman olduğunu yazmıştım.6.vites oranının uzunluğu sayesinde motor sessiz kalıyor ;)

yani onlarda farkındaki mecburen 6. vitesi koydular.

peki cc koydular mı?bildiğim kadarıyla dizel corollada yoktu.umarım buna koymuşlardır.sonuçta 40-45 lira para istiyolar cc şart.
  • toyota corolla d4 6ileri vitesiyle yakıt yakmiyor gibi bişey
    arabadaki görüntü e200gibi 2sini yanyana koy bak
    gemi ile kayık
  • Gemi ile kayık,yalnız biri gerçek sürücülere layık

İstediğinizi düşünebilirsiniz ama gerçekler sabittir; ben ikisini de 35.000km kullanmışım farkı net görmüşüm yol tutuş kaporta güç frenaj direksiyon tıkırtısızlık vs vs yoksa ne diye Corolla yı verip Focus alayım ki ...
  • gecenlerde ıkıtellı gıselerden edırne otobanına gırdım hemen solumda ogs den gecen bır d4d corollo goz goze geldik 2. viteste 20 km ıle hızlanmaya basladım corolla bıraz one gectı 3200 devırde 3 e aldım devır 2000 e dustu sonra bı asıldım gaza ortalıkta corolla fln kalmadı

arac: ford c-max 2004 tdcı

kuzu kurdun yol fordun
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasberny

gecenlerde ıkıtellı gıselerden edırne otobanına gırdım hemen solumda ogs den gecen bır d4d corollo goz goze geldik 2. viteste 20 km ıle hızlanmaya basladım corolla bıraz one gectı 3200 devırde 3 e aldım devır 2000 e dustu sonra bı asıldım gaza ortalıkta corolla fln kalmadı

arac: ford c-max 2004 tdcı

kuzu kurdun yol fordun

katılıyorum focus titanium 1.6 tdci 109 ps daha almadım salı günü elime geçicek pilaka vs işlermlerden dolayı ancak hertürlü focus diyorum dizelse ve düz vitesse ford dan ötesi var mı bu arada arkadaşın güçü ford focus titanium x e yetiyorsa 1 sn düşünme al focus unu yoluna bak

• Arkadaşım samsun trabzon arasında focus kullandm.Muthis az yaktı ben acayip sasırdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deep_Blue_1

quote:

Orijinalden alıntı: mhts

arabayi yuzde 90 özürlü raporuyla alacagımdan dolayı en az 5 sene kullanacagım.ford dizel bana 32.5 bin tl ye toyota dizel de 33.5 bin e geliyor.ama toyota 2 aya kadar arac yok dediler ford ise ay sonuna kadar teslim edebiliriz dediler.bide acaba 30 eylul sonrasını mı beklesem acaba fiyatlarda biraz indirim olur mu?

kardeş sana tavsiyem ÖTV olayının bitmesini bekle şimdi %27 indirim yapıyolar ötv bitince bu oran %37 ye çıkacak 15 gün daha sabret sonra al ben öyle yapacam
    örnek şimdi alırsan 40 milyarlık bir araçta 10,750 lira gibi bi indirim alırsın ama ötv eski haline dönünce alırsan 40 milyarlık araç sana 13,800 lira indirimli olur acele etme derim

ötv indirimi hepten kalktı.Hani %37 indirm olacaktı? İnsanları neden yanlış bilgilendiriyorsun kardeşim?

• Konfor açısından kesinlikle corolla - auris derim...

tip açısından HB ise focus sedan ise corolla derim

yakıt tüketimi açısından kesnlikle corolla - auris derim.

Performans için hangisi olduğunu söylememe gerek yok sanırım Focus bu konuda hiç bir zaman sizi üzmez (chiple yaklaşık +20-25bg alınıyor diye biliorum)

4 yıldır focus tdci kullanan biri olarak auris yada corolla derim :)

sıkıldımda mı böle sölüorm, yeni heyecanlar mı arıorm.. yoksa focusdaki yol+motor sesi o kadar canımı sıkıo ki dayanamadığımdan mıdır bilemiyeceğim ama... Aynı donanım aynı fiyat olsa toyota alırım bu sefer...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.