Şimdi Ara

Dizel'i Seviyorum Çünkü; (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
2
Favori
8.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: autoholic

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Dizeli seviyorum cunku,

Dizel ekonomi yapmak isteyen prezentabl insan arabasidir.

Okumus, sosyo ekonomik kulturu yuksek, bazi seyleri asmis insanlarin hic LPG li arac kullandigini gormedim.

Ama dizel kullandiklarini gordum.

görmediysen gelde göstereyim sana okumuş insan şimdi dizelmi kullanıyor ne kadar komiksin ya dizel elit yalkıt lpg gariban yakıtı sana göre

Okumus olmak yetmiyor.
    Hem okumus hem de ekonomik yonden bazi seyleri asmis olmasi gerekiyor.

İkisi birlesince tercih dizel oluyor.

LPG bence gariban yakiti evet. LPG li araclara binen garibanlar da cok fena devir ceviriyor ama deviri forumda ceviriyor disarda gaza basmaya korktuklarindan eminim.

Dizel forumda cogu kisinin uzanamadigi ciger.

Benim eniştem doçent 500 binlik villada oturuyor eşide çocuk doktoru ayda rahat 20-25bin para giriyor ayda evlerine. hatta babasınında yalovada apartman dairesi var lpgli eraya biniyor. bana görede zengin adam benzinliye binmeli adem zenginsin neden az yaksın diye dizele binesinki ?

• quote:

Dizeli seviyorum cunku,

Okumus, sosyo ekonomik kulturu yuksek, bazi seyleri asmis insanlarin hic LPG li arac kullandigini gormedim.

...
    Okumus olmak yetmiyor.

LPG bence gariban yakiti evet. LPG li araclara binen garibanlar da cok fena devir ceviriyor ama deviri forumda ceviriyor disarda gaza basmaya korktuklarindan eminim.

Dizel de, normal ekonomik seviyeye sahip insanların arabası. Ben hiçbir zenginin kamyon/otobüs filosu yoksa dizel araç sahibi olacağına inanmam.

"Hem okumus hem de ekonomik yonden bazi seyleri asmis olmasi gerekiyor." ifadenizdeki şartlar gerçekleşince sonuç genelde turbo-benzinli motor oluyor. TD değil.

İnsanların dizel kullanmasını aldıkları eğitime, mali duruma bağlayamazsınız. O dediğiniz insanlar genelde fazla km yapmaz zaten. Dizel almaları da farklı bir zeka türüne ait bir düşünce. O kadar km için dizelin kahrı mı çekilir? Dizel motor=kamyonlara/otobüslere/tiraci araçlara/gemilere ait bir motor türü...

"prezentabl insan" insan nedir yahu? "presentable"ı güzel Türkçe'mize uyarlamaya mı çalıştınız? Pardon Fransızca'dan almışsınız.(présentable)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 11 Şubat 2012; 21:04:56 >

• quote:

görmediysen gelde göstereyim sana okumuş insan şimdi dizelmi kullanıyor ne kadar komiksin ya dizel elit yalkıt lpg gariban yakıtı sana göre

Zaten Hummer'a LPG taktıranlar da gariban. Ne yapalım? Garip Dünya...
  • asıl okumamış insan dizel kullanır. okumuş insan dizelin az yakmasına kanmaz ilerde ne tür sorunlar açacağını bilir kmde az para ödemek marifet değildir bir aracın yıllık toplam gideri önemlidir. 2 tane 200 binde dizel ve lpgli araç al koy bakalım 1 sene içerisinde hangisine daha fazla tl ödeyeceksiniz...
  • konu EPiC FAiL' e doğru hızla ilerliyor..
    adam ordinaryüs ise hidrojen yakıt hücreli araç mı kullanacak..? eğitime göre yakıt tercihi; ilginç..yakıt istasyonuna diplomanızla gidin o zaman; onlar anlar ne istediğinizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 11 Şubat 2012; 21:14:57 >
  • Dizel sevmiyorum.

1. Çünkü özellikle ilk kalkışlarda tar tar motor sesini duymayı sevmiyorum.
    2. Bir atımlık kurşun gibi aniden hoplaya hoplaya hızlanmayı sevmiyorum, sakin sakin hissettirmeden hızlanmayı sevmiyorum.
    3. Devir çevirebilmeyi seviyorum, vitesin devamlı değişmesini sevmiyorum.

Benim gözümde dizelin tek avantajı ekonomikliği, gerisi hikaye geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA
    Tam da bunun gibi bir ses yapması lazım hocam.
    ...
    Bak yüzüm güldü yine, videoları izleyince.

İzlediniz mi bilmiyorum ama izlemediyseniz, Ken Block'un Fiesta'sını bir izleyin. Devir kesme denilen şey odur. Taramalı tüfek gibi.

İzledim izledim dee, onlar bize uzak hocam şimdilik. Takılıyoruz biz böyle ufak ufak.

• Konu kötüye gidiyor çünkü,

Bu forumda belli başlı "çocukların" babalarının ekonomik durumu LPG'li araçlardan öteye gitmediği için her fırsatta dizele "giydirmeye" çalışıyorlar.

Benzer "çocukların" hayatında hiç güçlü bir turbo dizel araç kullanmayıp, dizeli motorla genellikle anneleri markete gönderdiği zaman bir mahalleden diğerine gitmek için bindikleri Magirus dolmuşlarda karşılaşmaları dizele giydirmelerindeki ayrı bir sebep.

Kısaca çocuk diye geçiyorum.

Ha bir de patlayan çatlayan dizel motorlar var.

Forumu araştıralım;

10 tane LPG yüzünden motor arıza ışığı yanıyor,
    10 tane LPG yüzünden aracım 3000-4000 devri aşamıyor
    10 tane LPG yüzünden rölantim sabit durmuyor
    10 tane LPG yüzünden sürekli bobin patlatıyorum
    10 tane LPG ayarı sürekli bozuluyor, ayar yaptırmaktan bıktım.
    10 tane LPG yüzünden motorum yağ eksiltiyor
    10 tane LPG yüzünden motorum hararet yaptı

başlığı buluruz.

Ama durup dururken motorum patladı çatladı duman oldu, enjektör sistemi komple yandı bitti kül oldu diyen dizelci yok.

Ben benzinli araba kullanıyorum. Bu yazdıklarım bazılarına çok acı acı dokunuyor, iyi biliyorum.

• quote:

quote:

quote:

Dizeli seviyorum cunku,

Okumus olmak yetmiyor.

Çok bahtsız bir yazı olmuş.

Kendi ailemden örnek vereyim, babam emekli öğretim üyesi, profesör, 15 yıl kadar dekanlık da yaptı. 13-14 tane kitabı, 200'den fazla yayını var. 40 ülkeden de fazla ülke gezmiştir. Sektöründe herkes tarafından tanınan biri. Maddi olarak da gücümüz Allaha sükür yerindedir. Düzgün çalışan bir şirketimiz var.
    Hiçbir zaman dizel araba almayı düşünmedi. 2001 yılından beri Lpg tercih ediyor. Zengin olmak parayı havaya saçmak demek değildir der.
    Ben bile makina mühendisi olarak, detaylarını bildiğim halde onun kadar cesur olamadım, 2004 yılında lpg kullanmaya başladım.

• tüh ya bu konuda ki tartışmayı kaçırdım

[troll gülüşü]

:)))
  • km başına aynı yaksalar bile tercihim dizel olur dizel motor (2.5 ve üstü) bana güven veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

konu EPiC FAiL' e doğru hızla ilerliyor..
    adam ordinaryüs ise hidrojen yakıt hücreli araç mı kullanacak..? eğitime göre yakıt tercihi; ilginç..yakıt istasyonuna diplomanızla gidin o zaman; onlar anlar ne istediğinizi

Çok merak ediyorum konunun sonucu ne olacak, acaba nereye varacak diye.

Bana göre asıl problem şurada, yukarıda @autoholic isimli forumdaşın yaptığı gibi çoğu dizelcinin, benzinli ya da LPG li araç kullananlara fakir, parasız, dizel almaya gücü yetmeyen, ulaşılamadık ciğer vs. vs. gibi yakıştırmalar yapması.

İşin içine ekonomi girecekse bana göre kesinlikle benzinli motor + LPG kombinasyonu daha mantıklı lakin bu kombinasyonun bazı olumsuz hallerini kabullenemeyenler için dizel gayet mantıklı bir seçim oluyor. Herkes birbirinin tercihine saygı duymalı bence.

Genel gözlemlerimde benzinli ve LPG li araç sahiplerinin kabul edilebilir aşırı yorumlarına karşı, dizel motorlu araç sahiplerinin daha ağır ifadelerle ve dalga geçer halde yaklaşımlarda bulunması tarafları kışkırtıyor diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

quote:

quote:

Dizeli seviyorum cunku,

Okumus olmak yetmiyor.

Çok bahtsız bir yazı olmuş.

Kendi ailemden örnek vereyim, babam emekli öğretim üyesi, profesör, 15 yıl kadar dekanlık da yaptı. 13-14 tane kitabı, 200'den fazla yayını var. 40 ülkeden de fazla ülke gezmiştir. Sektöründe herkes tarafından tanınan biri. Maddi olarak da gücümüz Allaha sükür yerindedir. Düzgün çalışan bir şirketimiz var.
    Hiçbir zaman dizel araba almayı düşünmedi. 2001 yılından beri Lpg tercih ediyor. Zengin olmak parayı havaya saçmak demek değildir der.
    Ben bile makina mühendisi olarak, detaylarını bildiğim halde onun kadar cesur olamadım, 2004 yılında lpg kullanmaya başladım.

Boşuna hiç uğraşmayalım. Arkadaş biliyormuşcasına yazıyor. Benim makine mühendisliğinde prof. olan amcam bile LPG kullanıyor. Yazınız çok güzel bir cevap olmuş.

Bu arada merdiven altı montajlarla, kaliteli kitleri halen karıştıran pekçok insan var...

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

tüh ya bu konuda ki tartışmayı kaçırdım

[troll gülüşü]

:)))

Çıkarırız. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123
    Boşuna hiç uğraşmayalım. Arkadaş biliyormuşcasına yazıyor. Benim makine mühendisliğinde prof. olan amcam bile LPG kullanıyor. Yazınız çok güzel bir cevap olmuş.

Bu arada merdiven altı montajlarla, kaliteli kitleri halen karıştıran pekçok insan var...

Bugüne kadar sahip olduğum tüm araçlar, benzinli atmosferik beslemeli motorlara sahipti. Hiçbirine LPG sistemi taktırmadım ama birgün taktırmayı düşünürsem, yeryüzünde atmosferik Honda motoru ile Prins ya da Teleflex marka LPG sistemine tercih edeceğim bir dizel motor yok.

Eee ne oldu şimdi dizel motor kötü, tu ka... mı oldu? Tabi ki hayır, turbo dizel motorlar başarılı ve atmosferik benzinli motorlara göre daha verimli motorlardır. Ama ben sevmiyorum. Alana, kullanana ve savunana saygı duyuyorum. Sanırım olması gereken de bu, zevk ve beklentilere saygı duymak.

• Alakaya gel.
    Yüksek lisans mezunuyum Lpg'li arabaya bindiğim için boşa mı okumuş oluyorum ? Yılda 5 bin km için 10 bin lira fark verip dizel alan adam benden daha mı zeki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Alakaya gel.
    Yüksek lisans mezunuyum Lpg'li arabaya bindiğim için boşa mı okumuş oluyorum ? Yılda 5 bin km için 10 bin lira fark verip dizel alan adam benden daha mı zeki ?

lpg'li arabaya biniyorsun, bir de hala konuşuyorsun. :D
  • Ayrıca ekonomik yönden aşmış ise neden dizele biniyor,aşmış adamın ekonomiyle ne işi var ?
    Arabaya aldığın yakıtla prestij olmaz arkadaş,prestijin arabanın yakıtına bağlıysa sen zaten eziksindir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü 50 litre ile 1000 km üzeri menzili var. Çünkü son yolculuğumda 4.7 ortalama yakaladım. Çünkü korkmadan marşa basıyorum. Çünkü çok kaba da olsa sesini seviyorum. Çünkü 6. viteste 3000 devirde 170 kusur hızla gidebiliyor. Çünkü tatiller haricinde iki ayda bir depo harcıyorum. Ama geç ısınıyor. Bakımı pahalı. Yakıtta seçici. Çevreyi kirletiyor. Belki yakında vergisi de yüksek olacak. Ama neticede ülke gerçeği ya dizele bineceksin ya da lpg taktıracaksin. Benzin lüks tüketim.
  • Valla öyle arkadaş.

Bazı insanlar sizin gibi değildir.
    Arabayla uğraşmayı sevmem. Marka kot pantolon giyerim, pahalı ayakkabı giyerim, iyi bir mont giyerim. Aracımı yetkili servise verir paşa paşa yaptırırım. 3'e 5'e bakmam.
    Hatta serviste rot balans tezgahı olsaydı keşke, o aptal rot balansçıyle muhattap bile olmazdım.

Sanayi köşesinde, ters çevrilmiş yağ tenekesi üstüne oturmam.

Gidip LPG dönüşümü yaptırmak için sanayide zaman harcamam. Her usta milletinin ileri geri lafına katlanmam.

Üstü başı yağ içindeki ustanın tertemiz döşemenin canına okumasını seyretmem.

Ayda bir, yılda bir "GAZ AYARIYLA" uğraşmam.

Sızdırmazlıkla uğraşmam.

Kapalı otoparka girerim, açıkla uğraşmam.

Varsın tır tır yapsın, gaz enjektörünün çikçiklemesine katlanmam.

Bagajda üzerinden hortumlar çıkan kocaman bir garip cisim taşımam.

En acısı da şudur ki, burada deli gibi LPG savunan adamların araçlarının istisnasız hepsinde LPG giriş yeri gizli tiptedir.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.