Şimdi Ara

Dizel'i Seviyorum Çünkü; (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
2
Favori
8.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

quote:

-Fiat'a biniyorum.

-Yakit olarak lpg kullaniyorum.

-Vodafone 858 Smart kullaiyorum. (tarifeye ek ayda 15 liraya aldim.

-Winston iciyorum.

Bu maddeleri alt alta ekleyince direk 3. sinif fakir insan oluyorum sanirim :D

Ya ben ya ben,

daha arabama LPG bile taktır(a)madım,

çok yakan aracıma benzin al(a)mıyorum,

sigara bile iç(e)miyorum,

3 yılda bir telefon değiştiri(ebili)yorum,

bir püskevitim, çikolatam bile yok.

Ben sana bir karton "parliement aqua blue" gondereyim abi. bak farki goreceksin. :D

sen dur burda en zengin ben olarak benim paketlerden bir adet

parliament reserve yolladım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

quote:

quote:

quote:

-Fiat'a biniyorum.

-Winston iciyorum.

Ya ben ya ben,

Ben sana bir karton "parliement aqua blue" gondereyim abi. bak farki goreceksin. :D

Benim de jupiterim bitti, yere acil iniş yapmak zorunda kaldım. Bana da jüpiter yollar misiniz?

En elit yakıtı ben kullanıyorum. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 11 Şubat 2012; 23:29:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan
    Yok be Recai Abi ne zenginliği ya Ya durumumuz iyi Allah'a şükürler olsun kesinlikle ailemden 1 gram bile şikayet etmeye hakkım yok...

Ama şimdi işin diğer yanına bakalım:

Babam 30 senelik Profesör, 2. el değeri 9 milyarlık Renault Scenic'e biniyor

Benim kendi aracım 98 model satsam 10-11 civarı anca ediyor.

LPG taktırmama sebebim az km yapıyor oluşum. (Bu arada 97 oktan denedim abi 2-3 kere sırf meraktan pek fark göremedim ben...)

Dizel kullanma-ma sebebim yeni araç alacak kadar zengin değilim, şu master göçertti beni zaten (ama cok memnunum o da ayrı konu)

Ankara'da çiğdem mahallesinde 3 oda 1 salon apartman dairesinde oturuyorum (çiğdemi bilen bilir, 15-20 yıl öncesinin gecekondu mahallesidir)

Bugun cumartesi olmasına rağmen dışarı çıkamıyorum çünkü param bitik

Şimdi hangi gelir grubundayım Recai Abi'm

Sen gel abisi benim yanıma.

Antalya'ya gel de yaşatayım seni, kurtul artık şu gecekondu (şaka şaka) mahallesinden.

Hangi gelir grubundan olduğunun zerre kadar önemi yok abisi, gönlün zengin senin boşver gerisini.

------------------------------

@genel...

Şaka bir yana, çok uzatmayalım artık. Lastik gibi çekiştirdik konuyu, neredeyse konu dışına alınacak konu. Herkesin zevk ve tercihlerine saygı duyalım olsun bitsin.

Kafatasçı gibi, insanları sınıflandırmak ve maddi gücüne göre değerlendirmek, bir grup oluşturup onun içerisine dahil etmek pek hoş bir davranış biçimi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

quote:

quote:

quote:

-Fiat'a biniyorum.

-Winston iciyorum.

Ya ben ya ben,

Benim de jupiterim bitti, yere acil iniş yapmak zorunda kaldım. Bana da jüpiter yollar misiniz?

En elit yakıtı ben kullanıyorum. :D

senin cakmak da zippodur simdi :D

• quote:

quote:

Gençler sizi çok severim bilirsiniz amma sigara içmeyen adama bu kadar sigara göndermeyin yahu.

Sigara yerine 1 litre benzin yeter de artar bile.

• Noluyo burda hişşş...

Dizel'i Seviyorum Çünkü;
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

asıl okumamış insan dizel kullanır. okumuş insan dizelin az yakmasına kanmaz ilerde ne tür sorunlar açacağını bilir kmde az para ödemek marifet değildir bir aracın yıllık toplam gideri önemlidir. 2 tane 200 binde dizel ve lpgli araç al koy bakalım 1 sene içerisinde hangisine daha fazla tl ödeyeceksiniz...

Teessüf ederim.

Çekmece dolusu diplomalarım, sayfalarca özgeçmişim, 4 yabancı dil, tarih-kültür-inceleme-araştırma, elektrik/elektronik, klasik-pop-rock-yerli müzik, gidilen-gezilen-kalınan 10 ülke, daha da sayabilirim ama DIESEL'e biniyorum. Dizel az yakıyor, yıllık toplam bakım gideri bir benzinliden çok daha fazla değildir, dizel eski dizel değil, motor bloku ve uzun ömür olarak dieseller yüksek kilometre için ayarlanmıştır, dizel motor bakımları doğru yapıldığı ve sahibi bundan kaçmadığı sürece benzinli/LPG'li motorun pabucunu dama atar.

25 yıl benzinli kullandım, 2003'ten bu yana 2. araçlarım daha oldu ve hepsi LPG'liydi ve bakımlarını zamanında ve aksatmadan yaptım, hiçbiri ne bozuldu, ne de yolda bıraktı, ne de servise götürdü.

Dizel teknolojisi son 10 yılda çok değişti. Common-Rail uygulaması, üretimde kullanılan teknolojiler, bakım gerektirmeyen DPF sistemi, EuroDiesel ve 10 ppm kadar düşük kükürt oranı, vb. dizelin traktörden otomobile geçişini çok kolaylaştırdı.

LPG dizelden daha iyi ya da tersini iddia etmek imkansız.

Fakat "okumamış adam dizel kullanır" sözü çok ağır oldu, forumda belki az okumuş olanlar olabilir, halen okuyanlar şüphesiz vardır, çok okumuş olanlar mutlaka ve çok çok okumuş olanlar da elbette vardır.

İyiki "dizele binen ya dolmuşçudur, ya da kamyoncu" demedin... Hoş, bir dolmuş 1 milyon TL, bir kamyon da ondan geri kalmaz, o ayrı.

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

quote:

asıl okumamış insan dizel kullanır. okumuş insan dizelin az yakmasına kanmaz ilerde ne tür sorunlar açacağını bilir kmde az para ödemek marifet değildir bir aracın yıllık toplam gideri önemlidir. 2 tane 200 binde dizel ve lpgli araç al koy bakalım 1 sene içerisinde hangisine daha fazla tl ödeyeceksiniz...

Teessüf ederim.

Çekmece dolusu diplomalarım, sayfalarca özgeçmişim, 4 yabancı dil, tarih-kültür-inceleme-araştırma, elektrik/elektronik, klasik-pop-rock-yerli müzik, gidilen-gezilen-kalınan 10 ülke, daha da sayabilirim ama DIESEL'e biniyorum. Dizel az yakıyor, yıllık toplam bakım gideri bir benzinliden çok daha fazla değildir, dizel eski dizel değil, motor bloku ve uzun ömür olarak dieseller yüksek kilometre için ayarlanmıştır, dizel motor bakımları doğru yapıldığı ve sahibi bundan kaçmadığı sürece benzinli/LPG'li motorun pabucunu dama atar.

25 yıl benzinli kullandım, 2003'ten bu yana 2. araçlarım daha oldu ve hepsi LPG'liydi ve bakımlarını zamanında ve aksatmadan yaptım, hiçbiri ne bozuldu, ne de yolda bıraktı, ne de servise götürdü.

Dizel teknolojisi son 10 yılda çok değişti. Common-Rail uygulaması, üretimde kullanılan teknolojiler, bakım gerektirmeyen DPF sistemi, EuroDiesel ve 10 ppm kadar düşük kükürt oranı, vb. dizelin traktörden otomobile geçişini çok kolaylaştırdı.

LPG dizelden daha iyi ya da tersini iddia etmek imkansız.

Fakat "okumamış adam dizel kullanır" sözü çok ağır oldu, forumda belki az okumuş olanlar olabilir, halen okuyanlar şüphesiz vardır, çok okumuş olanlar mutlaka ve çok çok okumuş olanlar da elbette vardır.

İyiki "dizele binen ya dolmuşçudur, ya da kamyoncu" demedin... Hoş, bir dolmuş 1 milyon TL, bir kamyon da ondan geri kalmaz, o ayrı.

Taner Göde

• ben o kadar cahildim ki tdi'ın dizel olabileceğini bilmediğimden satın aldım.. pahalı iyidir mantığıyla
    bu muhabbetlerin dönmesine vesile olan distribitör ve bilimum vergilere... ne var sanki,hepsi aynı olsun millet dizel alsın
  • quote:

Walla lisans ve yüksek lisansta kimse, hiçbir hocam dizel araç kullanma demedi..
    En azından ben duymadım ya da ben o dersi kaçırmış olabilirim...

Ama bir mühendis olarak mantığım dizelin doğru seçim olduğunu söylediği için şu an dizel kullanıyorum ve memnunum...
    Kimisine de lpg'li araç uygun olur, lpgli araç alır paşa paşa biner...
    Bu bir tercih meselesidir, birini seçince diğerinin berbat olmasına gerek olmayan bir tercih hemde..
    Hele hele eğitim seviyesine indirgenebilecek bir tercih hiç değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 12 Şubat 2012; 0:13:53 >

• evet sağduyu yorumlara katılmamak elde değil..
  • Babam 51 yaşında, Bağkur'dan emekli. Marlboro Lights sigara içiyor. Yaklaşık 130 kg ve 1.82m boyunda. 2004 model 70.000 de full Audi A6 1.8 T Multitronic ' e biniyor. Ayrıca aracı modifiyeli.BRC lpg dönüşüm kiti mevcut üzerinde . Bizim peder bey hangi sınıfa giriyor beyler:)
  • Biz benzinli kullanıyoruz ve 1 b.ka yaramıyoruz, adamlar lafta eziyorlar işte ne yaparsın.
  • 300 kilometre 63 TL le'mazot
  • Forza Dizel
  • quote:

Onun bunun mal varligi ile ovunecegine senin neyin var ve nasil aldin ondab haber ver. Biz okumus adamlariz ve diesel kullaniyoruz.
  • Insanlarimizin ne tuhaf ifadeleri var ya. Dizelin uzun vadede benzinliden daha cok masraf yapacagini ve yapilan km farkiyla beraber bu masrafla dizelin dezavantajini kaybettigini boyle benim yazdigim gibi ifade etmek yerine "Okumamis insan dizele biner " demek gercekten tuhaf
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Ayrıca ekonomik yönden aşmış ise neden dizele biniyor,aşmış adamın ekonomiyle ne işi var ?
    Arabaya aldığın yakıtla prestij olmaz arkadaş,prestijin arabanın yakıtına bağlıysa sen zaten eziksindir.

+benzin mazota göre daha prestijli daha güzel kokuyor(uhu)
  • quote:

Babanın benzinli arabasına biniyorsun, ünv de okuduğundan kendini elit biri sanıyorsun, hayatında hiç dizel araba kullanmadın, ben de varım benide dinleyin endişesiyle mesaj atıyorsun.

Bloklanmış üyeler listeme girmeye hak kazandın
  • dizeli seviyorum çünkü yakıt istasyonlarında çalışan kişilerle ahbap olmuyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.