Şimdi Ara

Dizel mi - Tüplü mü ne almalı-Yardım lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Opel Astra önerebilirim o fiyata gayet iyi bir araç
  • senin araban Skoda Octavia 1.6 İ Business veya corolla belki fiyat avantajı dolayısıyla focus ghia diğerleri işine gelmez. niye mi? sen kısa sürede çok km yapma peşindesin. Ufak arızalar dahi senin canını yakar en iyisi mi sen bir corolla al ve kurtul derim. bu konuda tescillidir ve çabuk satılır üstelik lpg ile çok uyumlu. honda da derdim ama altı yere yakın yol da tuttuğu yok açıkçası... Aslında corollayı tek geç derim ama octavia da lpg ile çok uyumludur ve yine pek masraf açmaz...
  • dizel aracın bakımı daha zordur ve motor ömrü daha kısadır bence benzin lpg daha iyi.bence o fiyat aralıgında focus a bakabilirsin eger B sınıfı arac da olur dersen donanımlı bi accent era kia rio tipi araclarda olabilir ama bence focus ideal..ikinci tercihimde temiz bi corolla olabilir 2003 2004 model
  • Bence bulabilirsen daha ilk sahibinden temiz 2002-2003 toyota corolla lpg'li gerçekten hem güzel hem sağlam hem ekonomik ya da belki lpg'li accent era bulabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkaaan06

dizel aracın bakımı daha zordur ve motor ömrü daha kısadır bence benzin lpg daha iyi.bence o fiyat aralıgında focus a bakabilirsin eger B sınıfı arac da olur dersen donanımlı bi accent era kia rio tipi araclarda olabilir ama bence focus ideal..ikinci tercihimde temiz bi corolla olabilir 2003 2004 model

kaç km dizel kullandın?kaç binde motor öldü böyle yorum yapıyorsun??
    deneyimin olmadan boş laf sadece...200-300 binlerde dizel kullanan taksiciler var sadece rutin bakımlarla...yıllık 30-40 lira farklı benzinliye göre servisi..
    tasarruf+performans için en ideali dizeldir tartışmasız...

bütçe sıkıntısı varsa LPGli temiz araç gayet iyi gider benzine göre..

• skoda octavia 1.6 collection veya 1.6 elegance plus bakın bu araçlarda esp vardır.aradığınız her donanımı bulursunuz.artı olarak rakipsiz bir bagaj hacmi ki önemli lpg takılınca stepneyi bagaja koyacaksınız.ancak yinede bagaj birçok araçtan büyük olacak.ayrıca kullanılan 1.6sr vw grup motoru lpg'ye de oldukça uyumludur.skoda'lar ayrıca kullanıcı dostu araçlardır.kolay kolay yolda bırakmaz arıza çıkarmaz.
  • lpgli bır arac duunmelısın
  • ben broadwayımda karbüratörlü olduğu için eski modek bi tüp vardı(sıralı sistem değil yani) gaz ayarı gewrektirirdi arada bi sinir ederdi biraz.
    dizel 1,3 multijet kullandım çok hoşuma gitti.
    yokuşlarda felan dizel hiç çekişten düşmüyo, vites büyütmek gerekmiyo. yani dizel kullanımı daha avantajlı gibi.
    her 10,000 kem de 100 ytl her 20,000 km de 350 ytl para vermek gerekiyo.
    sen FİAT linea punto felan düşün. 1,3 multijet.
    hyundai lerin 2. eli çok iyi.
    cerato iyi bi tecih
    rio da olabilir.
    seat cordobayı da bi düşün
  • Yaklaşık 50bin km'dir sıralı LPG kullanıyorum (43binde taktırdım, şimdi 90binde), montaj zamanı yapılan ayarlama dışında sadece 20bin km sonra yakıt filtresi değiştirdim. (Onu da boşuna değiştirmişim, tertemiz çıktı)
    Bunun dışında, 50bin km'dir ne bir bakım ne de ayar gerekti. (arabanın kendisi bu sürede 5 kere bakıma girdi)
    Benzinden tek farkı ekonomikliği oldu. Çekişi, kaçışı fark etmedi. Rampada "çekmiyor diye benzine almak" gibi bir fikir hiç aklımdan geçmedi. Hatta ekonomik olduğu için korkmadan daha rahat bastım; daha bir performanslı kullandım.
    Kötü yakıta denk geldiğimde (LPG'de de olabiliyor; burası Türkiye) tek zararım sinir olup küfür etmek oldu.

LPG'nin sorunlu olduğunu düşünenler, bence bir daha düşünsün...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.