Şimdi Ara

Dizel mi - Tüplü mü ne almalı-Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, iş ve ailecek kullanım amaçlı bir araç almayı düşünüyorum ve bu benim ilk aracım olacak

Çok ama çok karasız kaldım, hatta dizel mi Tüplü mü almam lazım bunda bile kararsız kaldım, 2 aydır araba bakıyorum ama hergün yeni bir ses çıkıyor ve kafam karışıyor. Şimdi size detayları aktarırsam bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

* Öncelikle max. bütçem 17.000-18.000TL ve 2. el araç bakıyorum tabiki

* Yaklaşık 6 ay boyunca izmitten Istanbul anadolu yakasına gidiş geliş yapacağım (sonra Istanbula taşınacağım) toplam 200km trafiksiz, fakat gün içerisinde Istanbulda trafikte de dolaşacağım yani yaklaşık aylık 6.000km yol yapacağım.

* 1-2 sene sonra şirket araç kiralayabilir, bu sebeble 1-2 sene sonra aracı satabilirim

* Şuanda çalıştığım şirkette kiralama 2006 model Fiesta 1.4TDCI kullanıyorum, sakin bir kullanıcı olduğumdan 100km de 5 litre yakıyorum, hatta mazot 2,35TL den 50YTL lik mazotla 450km yol yapıyorum tabi şehirlerarası otoban kullanımı sadece. Fakat Fiesta gibi küçük değil biraz daha iyi duran gösterişli duran sedan bir araba istiyorum

* Yakıtta düşük olmalı, yüksek km yapmamdan dolayı sık servise gireceğim için parça-servis fiyatı uygun olmalı. Dizel araçların servisi pahalı ve 10.000km de bir olduğu söyleniyor (fiesta dan da biliyorum).

* Ve 1-2 sene sonra sattığımda çok zarar etmeyeyim, bide araç çok eski olmamalı müşterileri falan gezdirmem gerekebilir

* Güvenlik çok önemli airbagler ABS - ESP olsa iyi olur,

Nedersiniz arkadaşlar ne almalıyım ben, değerli yorumlarınız çok önemli benim için.

Not Bu arada şirket iş için yaptığım km lerin yakıt bedelini verecek.

Şimdidem çok Teşekkürler

• Mitsubishi Lancer yeterli olur sanırım size.

2005-2006 model bulabilirsiniz o fiyatlarda.
  • Teşekkürler desiya öneri için ama Lancer in parça fiyatları nasıl olur? piyasası varmıdır? birde tüplü mü alayım yani? önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ELECTRONİC

Teşekkürler desiya öneri için ama Lancer in parça fiyatları nasıl olur? piyasası varmıdır? birde tüplü mü alayım yani? önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Lancer sadece benzinli olarak satıldı .

Yani Alıp tüp takabilirsiniz .

Siz zaten düşük fiyata alacağınız için daha sonra satarken fiyat konusunda zarara gireceğinizi pek sanmıyorum.

Parça fiyatlarını çok araştırmadım . Ancak yeni nesil bir çok araç bakım haricinde ek bir sorun çıkarmıyor.

Ancak yinede merak ediyorsanız şu siteden biraz inceleme yapabilirsiniz.

Diğer araçların yedek parça fiyatları ile kıyasta edebilirsiniz.

http://www.otostart.com/

• Mademki iş için kullandığın yakıtı iş yerin ödeyecek, sakın dizel düşünme.
    Benzinli veya lpg li almalısın.Çünkü benzinli aracı 20.000 km de bile yağ değişsen bişey olmaz ama .
    Dizelde ettiğin karı tamire verirsin bir o kadarda başın ağırır.Clio dizelin motorunu 4 kez yaptırdık. her seferi 2-3.000 tl tuttu.
    karar senin.
  • 17-18 bin TL'ye istediğiniz özellikte dizel araç bulmanız çok zor.ESP daha da zor.Ya C sınıfında üst donanımlı araçlar ya da D sınıfında olacak araç,onların da fiyatı fazla.

Belki ucuza şirket araçları bulabilirsiniz;ama ben şirket aracı almanızı önermem.Hor kullanılıyorlar genelde,başınız ağrır.Zaten,büyük ihtimal böyle bir dizel araç alırsanız km.si yüksek olacak,siz de ayda 6 bin km.yapacakmışsınız,2 sene kullanmayı düşünüyorum demişsiniz,satarken bayağı zorlanabilirsiniz.
  • Deserthawk ve Asbengu, yorumlarınız için teşekkürler, ibre LPG li araca doğru dönüyor anlaşılan, evet ESP li olunca biraz fiyat yükseliyor, benim istediğim yol tutuşu iyi olsun malum hergün ev-iş-ev 200km olacak bir süre, peki LPG'ye uyumlu araçları kontrol ediyorum, en uygun Toyota lar çıkıyor gördüğüm kadarıyla, sizler ne önerirsiniz? kaç model? bana en uygunu hangisi olur? Megane II ler nasıl? veya ERA ? veya SEAT TOLEDO ?

Selamlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence o paraya fiat linea 1.3 multi-jet bulabilirsiniz fiyatları 18 den başlıyor 2007 modelini 18-20 arası bulabilirsiniz tavsiye ederim rahat bir araçtır üstelik çokta tutumlu
  • quote:

Orjinalden alıntı: ELECTRONİC

Deserthawk ve Asbengu, yorumlarınız için teşekkürler, ibre LPG li araca doğru dönüyor anlaşılan, evet ESP li olunca biraz fiyat yükseliyor, benim istediğim yol tutuşu iyi olsun malum hergün ev-iş-ev 200km olacak bir süre, peki LPG'ye uyumlu araçları kontrol ediyorum, en uygun Toyota lar çıkıyor gördüğüm kadarıyla, sizler ne önerirsiniz? kaç model? bana en uygunu hangisi olur? Megane II ler nasıl? veya ERA ? veya SEAT TOLEDO ?

Selamlar.

Şimdi sahibinden.com'a baktım da,bu fiyata ESP'li araç yok.Sizin için mümkün olduğunda az km.li ve yeni model araç olarak,ilk gözüme çarpan bu oldu.

http://www.sahibinden.com/2007_model_10_hava_yastikli_16_000kmde-60WQQaXQQ12236430WQQpXQQdisplayitem

İyi bir tercih olabilir.

Marka kıyaslaması yapmıyorum;ama Megane'ı son çare olarak düşünün.

• Arkadaşlar, bir SEAT TOLEDO buldum 65.000 de 2004 model benzinli ve 15.000YTL ye (komple boya olduğu yazılmış) nasıldır? ilanın adresi şöyle :http://www.sahibinden.com/acilll!!!_ruhsat_sahibinden_65_000deWQQaXQQ10423127WQQpXQQdisplayitem

Birde Ford Focus lar var 2005 model nasıldır acaba?

Selamlar
  • kesinlikle benzinli(tüplü)
  • Marka model olarak önerebileceğiniz varmı? bakabilen arkadaşlar varsa bulduğum Seat Toledo için düşünceniz nedir? veya diğer marka / model önerilerinize de açığım.

Teşekkürler.
  • Ayda 6000 km yapacaksan kesinlikle dizel al.

LPG de sorunsuz değil hani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

Ayda 6000 km yapacaksan kesinlikle dizel al.

LPG de sorunsuz değil hani.

Aslında 5 ay süre ile falan ayda 6000km yapacağım, şuan izmitte oturuyorum yaza ancak taşınırım Istanbul'a sonra Istanbul'a taşındıktan sonra aylık 1500km civarı olacak. yani aracıda 1 sene sonra sattığımı düşünürsem aldıktan sonra 1 sene içerisinde 40.000km yapmış olacağım. Bununda 25.000km si şahsi kullanım 15.000km si iş amaçlı kullanım olacak, iş amaçlı olan kısımda kmx0,7Kuruş ödeme yapacak şirket.
  • Hocam Cerato Dizel bak diyecem ama zatan senin istediğin fiyatlara ancak yüksek km de olanları bulabilirsin. 40 bin de sen yaparsan satman iyice zorlaşacaktır. Ama kendimden bilirim özellikle uzun yolda çok keyifli ve ekonomik bir kullanımı vardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tergener

Hocam Cerato Dizel bak diyecem ama zatan senin istediğin fiyatlara ancak yüksek km de olanları bulabilirsin. 40 bin de sen yaparsan satman iyice zorlaşacaktır. Ama kendimden bilirim özellikle uzun yolda çok keyifli ve ekonomik bir kullanımı vardır.

Evet Cerato Dizel de aklımda idi hatta dün Sahibinden.com da 2005 model 40.000km de bayandan Cerato Dizel vardı 15.000TL ye ama akşama satılmış . Aslında bu aralar çok acayip fiyatlar çıkabiliyor, almayı düşünen varsa iyi bir zaman.

Bu sebeble sizlerden sınırdaki marka model önerilerilerinide beklerim, bide hala dizel mi Tüplü mü hangisi olması lazım bunu düşünüyorum, arkadaşlar çoğunluk tüplü diyor ?

• 2004-2007 model arası clio tavsiye ederim dizel olanından... bizim burada kullananlar benzinliklerle selamı kesti gerçekten. araç mazotu kokluyor, mahalle bakkalına araba ile gidersin bu araçla-bende tüplüsü var fırına araba ile giderim o derece...-
    haa donanım dersen şöyle bir durum var bu araçları 0 alanlar ilerde satarım diye full+full diye tabir edilen cinslerine pek dokunmuyorlar. abs'si içinde magane motoru olan cliolar da var ama satanı bulmak zor adam binici olarak almış ve 100000'i devirmeden de kolay kolay bırakmıyor. ama düşürebilirsen full'üne yapış derim bu araçlar gerçekten ekonomik ve kullanışlı
  • benzinli- tüplü şart.
    1.) 2003-2004 coolla lar o fiyata. düşük km li bulunabilir. ben 18500tl ye bulmuş mırın kırın ederken kaçırmıştım.
    2.) toledo da olabilir. çok güzel araba. geniş, şık...
    3.) astra da olabilir. o da güzel.
    4.) focus I.
    hepsinin de birbirine üstün yanları var. c sınıfı her derde deva, tavsiye ederim.
    zaten Türkiye nin arabası C sınıfı, sedan ve lpg lidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydnlgn

benzinli- tüplü şart.
    1.) 2003-2004 coolla lar o fiyata. düşük km li bulunabilir. ben 18500tl ye bulmuş mırın kırın ederken kaçırmıştım.
    2.) toledo da olabilir. çok güzel araba. geniş, şık...
    3.) astra da olabilir. o da güzel.
    4.) focus I.
    hepsinin de birbirine üstün yanları var. c sınıfı her derde deva, tavsiye ederim.
    zaten Türkiye nin arabası C sınıfı, sedan ve lpg lidir.

Türkiyenin gençler için aile arabası hb C sınıfı Dizel olamazmı?(Avrupa bize demekki hala çok uzak!!!!!)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.