Şimdi Ara

1.4 HDI Peugeot 207 almayı düşünüyorum dizel araç alırken nelere dikkat etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006 - 2007 model bir 1.4 hdı peugeot 207 almayı düşünüyorum arkadaşlar. Satın alacağım ilk araba olacak ikinci el tedirginliği yaşıyorum biraz da dizel aracı alırken nelere dikkat etmeliyim? 207 lerde kronik bir hata sorun var mı bildiğiniz?

• Eğer çok fazla yol yapmayacaksan 2. el dizel riskine girme bizde aynı motorun kullanıldığı 206 sw var.Bu motorun 8V olanları fiestalar'da da kullanılıyor.Yani yolda gördüğün 206 hdi,fiesta 1.4 tdci,citroen c3 1.4 hdi,citroen nemo ve peugeot bipper aynı motoru kullanıyor o yüzden bayağı tanınmış bir motor.Çok ekonomik olduğunu söylemeliyim ekonomi konusunda hiç bir şikayetimiz olmadı.Ancak bu motordan performans bekleme çünkü bizim araba'da 0-100 km hızlanmayı 15 sn nin üzerinde tamamlıyor.Bana kalırsa 1.3 multijet grande punto veya 1.3 cdti corsa bak hem daha az vergi ödersin hem de daha performanslı bir araba kullanırsın.
  • Doğrusu pek performans beklemiyorum konforlu ergonomik ve estetik olsa yeter 207lerin kasalarını pek beğenmiyorum (ön tampondaki koskoca bölüm çok itici görünüo, onun dışında fena sayılmaz) ama iç konsolu harika.
  • Az yada çok km hiçbir önemi yok.Kesinlikle az yakıt icin dizel tavsiye ederim.

Bakım masrafları artık benzinli muadilleriyle neredeyse ayni

Eski tip dizel motorlar traktör anımsatan ses cıkarırdı.

Yeni nesi turbo dizellerde o problemde yok.i

Dizelde tork gücü var.Ani hızlanmalarda umdugun gibi olmasada yokuşta yükün varken hiç korkma.
  • Peki arkadaşlar alırken nelere dikkat etmeliyim dizel araçlarda kritik noktalar neler?
  • periyodik bakımları düzenli yapılmış mı buna dikkat et... eğer düzenli şekilde servise girmiş ise ve 50-60binin üzerinde değilse alınabilir bence...

fakat ben yerinde olsam o sınıfta dizel bir araç alacak olsam Renault Clio 3'ü ciddi şekilde düşünürüm. çünkü 2.el piyasası 207'den daha canlı... bir peugeot kullanıcısı olarak mennuniyetsizliğimden söylediğimi sanmayın sakın. ama önünüzde farklı seçeneklerin olması işinizi kolaylaştırır. çok samimi bir arkadaşım Clio 3 kullanıcısı ve 2006 yılından bu yana sorunsuz şekilde yollarda
  • dizel araba alırken ilk önce kilometresine bakacaksın, 100.000 km'yi devirmiş aracın ortalama masrafı 1000 TL'ye yakın, parça yönünden dersen örnek olarak hyundai marka benzinli bir aracın yağ pompası 195 TL iken dizel aracın yağ pompası 425 TL, dizel araçlar arıza verdiğinde çok masraf çıkartıyor bunu unutmamak gerek, benzinli araba gibi birden hızlanmıyor, yokuşta dizel araç bayılırken benzinli arabaya güç verdiğinizde gazı yiyor ve yola daha hızlı devam edebiliyor bu dizel araçlar için geçerli değil maalesef, 207 yakıtta çok cimri bir araç, ama görüntü itibariyle pek hoş değil, bir astra kadar hiç değil. tavsiyem astra al özellikle benzinli torunların bilem kullansın :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: bitanesi77

dizel araba alırken ilk önce kilometresine bakacaksın, 100.000 km'yi devirmiş aracın ortalama masrafı 1000 TL'ye yakın, parça yönünden dersen örnek olarak hyundai marka benzinli bir aracın yağ pompası 195 TL iken dizel aracın yağ pompası 425 TL, dizel araçlar arıza verdiğinde çok masraf çıkartıyor bunu unutmamak gerek, benzinli araba gibi birden hızlanmıyor, yokuşta dizel araç bayılırken benzinli arabaya güç verdiğinizde gazı yiyor ve yola daha hızlı devam edebiliyor bu dizel araçlar için geçerli değil maalesef, 207 yakıtta çok cimri bir araç, ama görüntü itibariyle pek hoş değil, bir astra kadar hiç değil. tavsiyem astra al özellikle benzinli torunların bilem kullansın :))

dizel araçlar benzinli araçlardan daha çabuk ivmelenirler. turbo beslemeli motor oldukları için ivmelenmeleri her zaman daha yüksektir. zaten tork değerlerine bakacak olursak görürüz bunu. şu an kullandığım 1,6 HDI (Peugeot) motor, önceden kullandığım 1,6 Ecotec (Opel) motora nazaran daha seri ve daha tutumlu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.