Şimdi Ara

DİZEL VE OTOMATİK BİRARADA OLURMU? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
7.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: hayathonda

valla 1.6 larını bilmiyorum ama 1.4 dizeller çok kötü,performans alıyorum diyen arkadaşlar sanırım at arabasından terfi etmişler 1.4 dizele.şaka bir yana 1.4 fusion kullandım,size tarafsız izlenimlerimi anlatayım. bi kere motorun canlı olduğu devir bandı çok kısa.2000devire kadar 1. viteste dahi gaza tepki vermiyor,hatta 1500 devirde ayağımı 4 saniye gazda tuttum ve devir milim oynamadı. 4000 devirden sonra zaten ölüyor motor. ne anladık bu işten? bu mu dizel keyfi. ben benzinli arabamla 1500 devirden 6500e kadar canlı bir motorun tadını çıkarıyorum. bence keyif budur,istikrar budur. arapların bir sözü var ne uzunuyla başlayan ve devam eden, sonuç olarak demem o ki performans istikarar meselesidir ve bu konuda benzinli rakipsizdir. dizel araç sahipleri araçlarının ekonomisiyle ne kadar övünseler az,bunu kabul ederim,lakin iş performansa gelince benzin rakipsiz

burada zevkler ve renkler konusuna giriliyor.. bu camiada 6500 deviri gören benzinli ve dizel arac sahibi kişi çok nadirdir.... senin benzinli anlayışın 6500 devire kadar çıkmaksa o devirde her araba verir sana performansı...

• quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

neden olmasın süper olur..

ben focus tdci cvt kullanıyorum..

hem şehir içi 7,0 lt yakıyorum hemde otomatiğn konforunu yaşıyorum..

ben de ankara trafiğinde 7 litreye kadar düşürüyorum :) konfor da çok iyi. uzun yolda da 140-160 ortalama arada 180-200 de epeyce gidilmesine rağmen yine 7 litre yakıyor. bu arada bayır aşağı 215i gördüm ama telefondan sildim kız arkadaşım görmesin die :) o yüzden gönderemiorm :P
  • olur...
  • fusion 'un hantallığı Şanzıman oranlarından kaynaklandığı yapılan testlerde söyleniyor ( arabam.com ) birde 1.4 TDCI Fiesta veya Grande Punto denemeniz tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 30 Temmuz 2006; 22:59:35 >
  • toyota'ya neden bakmıyorsun.. corolla d-4d ve otomatik vites. hatta vw'nin dsg tarzı bir şanzıman yapmış adamlar.. tamamen manuel'i otomatiğe çevirmişler.. mesela arabanın hangi viteste kalktığını falan görüyorsun. ayrıca yakıt da ekonomik.. ortalama 5.7lt/100km. ve dizel araba hantal olmaz aksine çok yüksek tork üretir.. motoru boğmazsan da gayet seri gidersin.. yinede seçim senin.. kolay gelsin...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.