Bildirim
DİZEL VE OTOMATİK BİRARADA OLURMU?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
niye çıkarsın hem de fıstık gibi olur al gitsin. -
Ben aldım.Kullanım konforu süper ama çok yakıyor.
Ama mümkünse düz vitesi al.
Ben eş durumundan mecburdum. -
quote:
Orjinalden alıntı: egeliefe
Ben aldım.Kullanım konforu süper ama çok yakıyor.
Ama mümkünse düz vitesi al.
Ben eş durumundan mecburdum.
eş durumundan tayin çümlesi gibi olmuş
otomatik vites bide dizelde cok bomba olur walla direk keyf olur o araba hem az yicek hem vites derdi olmucak -
Neden olmasın cok da iyi olur . Dizelin ekonomisi ile otomatik vitesin rahatlıgı birleşir. -
2005 model 1.4 cdti corsa triptronik kullanmıştım, hakikaten çok keyifliydi, üstelik bide az yaktığını düşününce tadından yenmedi valla. -
neden olmasın süper olur..
ben focus tdci cvt kullanıyorum..
hem şehir içi 7,0 lt yakıyorum hemde otomatiğn konforunu yaşıyorum.. -
arkadaşım corsanın 1.4 dizeli var mı?
bence düz viteslisitercih edilmeli.
zaten motor hacmi düşük arabanın birde otomatik viteslisi hiç gitmez gibi geliyor bana.
SAYGILAR
quote:
Orjinalden alıntı: mertturkozu
2005 model 1.4 cdti corsa triptronik kullanmıştım, hakikaten çok keyifliydi, üstelik bide az yaktığını düşününce tadından yenmedi valla.
-
bence olmaz dizelin hantallığına birde otomatik vites eklenince double double yapmış olursun bence -
quote:
Orjinalden alıntı: Gökberg_ß
bence olmaz dizelin hantallığına birde otomatik vites eklenince double double yapmış olursun bence
Dizelin hantallağı mı
Dostum sen bi dizel arabaya binipte turbonun seni koltuğa yaslamasına şahit olmadın heralde
-
quote:
bence olmaz dizelin hantallığına birde otomatik vites eklenince double double yapmış olursun bence
nasıl hantal ya ?
ortalama bir dizelde 300 tork var. -
abi yapmayın ya turbo dizel araçlarda dieselin hantallğını yok etmek için yapılmıştır.yani benzinli turbosuz bi araçla dizel turbolu araç arsında 0-100 km hız fakını biliyosunuz ör:focus 1.6 tvct 10.8 tdci:10.9 turbo sadece dizelin hantallığı kaybetmek için kullanılır bildiğiniz gibi -
tamam işte verdiğin örnekte gördüğün gibide hantallığını almış turbo, dizelin
sonuçta bizde burda turbo dizelden bahsediyoruz
quote:
abi yapmayın ya turbo dizel araçlarda dieselin hantallğını yok etmek için yapılmıştır.yani benzinli turbosuz bi araçla dizel turbolu araç arsında 0-100 km hız fakını biliyosunuz ör:focus 1.6 tvct 10.8 tdci:10.9 turbo sadece dizelin hantallığı kaybetmek için kullanılır bildiğiniz gibi
-
Corsa'nın dizelinde kullanılan otomatik şanzıman (tiptronic) aslında yarı otomatik tabir edilen bir şanzımandır. Yani debriyaj yoktur, debriyaj yerine bilgisayar sizin yerinize debriyaja basar. Yakıt tüketimi de tam otomatik şanzımanlara göre daha düşük olur, hatta manuel kullanıma göre bile daha düşüktür. Ancak sollamalarda falan performans kaybından dolayı manuele alıp vites küçültmek gerekebilir. Yani performans ve seri kullanım sizin için çok önemli değilse tercih edilebilir. -
quote:
Orjinalden alıntı: trial
Corsa'nın dizelinde kullanılan otomatik şanzıman (tiptronic) aslında yarı otomatik tabir edilen bir şanzımandır. Yani debriyaj yoktur, debriyaj yerine bilgisayar sizin yerinize debriyaja basar. Yakıt tüketimi de tam otomatik şanzımanlara göre daha düşük olur, hatta manuel kullanıma göre bile daha düşüktür. Ancak sollamalarda falan performans kaybından dolayı manuele alıp vites küçültmek gerekebilir. Yani performans ve seri kullanım sizin için çok önemli değilse tercih edilebilir.
bence cevabınızda kendı tezınızı curutmussunuz
damissinizki performans kaybindan duz tercih edilmeli ama yukarda dediginiz gibi istenildigi anda manuel moda gecilebiliyor...
bence ozellikle trafigin oldugu yerler icin super bi ikili olur.. hem yuksek tork (dusuk devirde) hemde otomatigin keyfi
ama bi tip vitesler manuel kullanima gore biraz daha gec (ortalama yarim saniye kadar) gec vites deyistiriyor bu tabiki sanzimani korumak alinan bi onlem...
WRC lerde bi is sanitenin 10 da 1 i hizda oluyodu yanlis hatirlamiyosam. ama onlar senin benim gibi 5-10 yil kullanmiyolar o sanzimani her yaris sonunda yeni sifir sanziman takiliyo onlara...
-
quote:
Ağzı olan konuşuyodizel hantalmış
Sen hiç dizel araca bindinmi de konuşuyorsun ??? -
quote:
Belli ki Dizel motorlu bir araca binmemişsin.. -
quote:
Orjinalden alıntı: _codelinker_
arkadaşım corsanın 1.4 dizeli var mı?
bence düz viteslisitercih edilmeli.
zaten motor hacmi düşük arabanın birde otomatik viteslisi hiç gitmez gibi geliyor bana.
SAYGILAR
quote:
Orjinalden alıntı: mertturkozu
2005 model 1.4 cdti corsa triptronik kullanmıştım, hakikaten çok keyifliydi, üstelik bide az yaktığını düşününce tadından yenmedi valla.
pardon ya benim arabam 1.4 dizel kafam oraya gitmiş, 1.3 CDTI kullanmıştım. ayrıca hiç hantal falanda deil dizeller. Ben 306 ımda alamadığım performansı 206 da alıyorum. bide turbo olayı varki zaten o ayrı bi zevk
-
quote:
Ne diyo bu ya.. Asıl sana
-
yaklaşık 2 aydır 1.3 cdti corsa kullanıyorum.. sorularınızı sorabilirsiniz.. herkese tavsiye ederim. tam genç arabası. hem performans var hemde ekonomik..
Benzer içerikler
- toyota hibrit batarya fiyatı 2024
- mercedes c200d yorumları
- dizel tofaş
- skywell alınır mı
- ford ranger yakıt tüketimi
- byd 2025
- uçan araba fiyatları
- sıfır araba fiyatları
- byd han 2025
- en az yakan arabalar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X