Şimdi Ara

DİZEL VE OTOMATİK BİRARADA OLURMU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
7.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

OPEL CORSA DİZEL VE OTOMATİK BİRARADA SORUN ÇIKARIRMI 2.ELDE YALNIZ!

OTOMATİK VİTES 2.EL ALINIRSA ÇOK FAZLA SORUN OLUYOMUŞ DOĞRUMU
    KENDİNİZE DİKKAT EDİN ...

• niye çıkarsın hem de fıstık gibi olur al gitsin.
  • Ben aldım.Kullanım konforu süper ama çok yakıyor.
    Ama mümkünse düz vitesi al.
    Ben eş durumundan mecburdum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: egeliefe

Ben aldım.Kullanım konforu süper ama çok yakıyor.
    Ama mümkünse düz vitesi al.
    Ben eş durumundan mecburdum.

eş durumundan tayin çümlesi gibi olmuş

otomatik vites bide dizelde cok bomba olur walla direk keyf olur o araba hem az yicek hem vites derdi olmucak
  • Neden olmasın cok da iyi olur . Dizelin ekonomisi ile otomatik vitesin rahatlıgı birleşir.
  • 2005 model 1.4 cdti corsa triptronik kullanmıştım, hakikaten çok keyifliydi, üstelik bide az yaktığını düşününce tadından yenmedi valla.
  • neden olmasın süper olur..

ben focus tdci cvt kullanıyorum..

hem şehir içi 7,0 lt yakıyorum hemde otomatiğn konforunu yaşıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane 1 otomatik sorun var
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım corsanın 1.4 dizeli var mı?
    bence düz viteslisitercih edilmeli.
    zaten motor hacmi düşük arabanın birde otomatik viteslisi hiç gitmez gibi geliyor bana.
    SAYGILAR
    quote:

Orjinalden alıntı: mertturkozu

2005 model 1.4 cdti corsa triptronik kullanmıştım, hakikaten çok keyifliydi, üstelik bide az yaktığını düşününce tadından yenmedi valla.
  • bence olmaz dizelin hantallığına birde otomatik vites eklenince double double yapmış olursun bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

bence olmaz dizelin hantallığına birde otomatik vites eklenince double double yapmış olursun bence

Dizelin hantallağı mı

Dostum sen bi dizel arabaya binipte turbonun seni koltuğa yaslamasına şahit olmadın heralde

• quote:

bence olmaz dizelin hantallığına birde otomatik vites eklenince double double yapmış olursun bence

nasıl hantal ya ?

ortalama bir dizelde 300 tork var.
  • abi yapmayın ya turbo dizel araçlarda dieselin hantallğını yok etmek için yapılmıştır.yani benzinli turbosuz bi araçla dizel turbolu araç arsında 0-100 km hız fakını biliyosunuz ör:focus 1.6 tvct 10.8 tdci:10.9 turbo sadece dizelin hantallığı kaybetmek için kullanılır bildiğiniz gibi
  • tamam işte verdiğin örnekte gördüğün gibide hantallığını almış turbo, dizelin

sonuçta bizde burda turbo dizelden bahsediyoruz
    quote:

abi yapmayın ya turbo dizel araçlarda dieselin hantallğını yok etmek için yapılmıştır.yani benzinli turbosuz bi araçla dizel turbolu araç arsında 0-100 km hız fakını biliyosunuz ör:focus 1.6 tvct 10.8 tdci:10.9 turbo sadece dizelin hantallığı kaybetmek için kullanılır bildiğiniz gibi
  • Corsa'nın dizelinde kullanılan otomatik şanzıman (tiptronic) aslında yarı otomatik tabir edilen bir şanzımandır. Yani debriyaj yoktur, debriyaj yerine bilgisayar sizin yerinize debriyaja basar. Yakıt tüketimi de tam otomatik şanzımanlara göre daha düşük olur, hatta manuel kullanıma göre bile daha düşüktür. Ancak sollamalarda falan performans kaybından dolayı manuele alıp vites küçültmek gerekebilir. Yani performans ve seri kullanım sizin için çok önemli değilse tercih edilebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trial

Corsa'nın dizelinde kullanılan otomatik şanzıman (tiptronic) aslında yarı otomatik tabir edilen bir şanzımandır. Yani debriyaj yoktur, debriyaj yerine bilgisayar sizin yerinize debriyaja basar. Yakıt tüketimi de tam otomatik şanzımanlara göre daha düşük olur, hatta manuel kullanıma göre bile daha düşüktür. Ancak sollamalarda falan performans kaybından dolayı manuele alıp vites küçültmek gerekebilir. Yani performans ve seri kullanım sizin için çok önemli değilse tercih edilebilir.

bence cevabınızda kendı tezınızı curutmussunuz

damissinizki performans kaybindan duz tercih edilmeli ama yukarda dediginiz gibi istenildigi anda manuel moda gecilebiliyor...

bence ozellikle trafigin oldugu yerler icin super bi ikili olur.. hem yuksek tork (dusuk devirde) hemde otomatigin keyfi

ama bi tip vitesler manuel kullanima gore biraz daha gec (ortalama yarim saniye kadar) gec vites deyistiriyor bu tabiki sanzimani korumak alinan bi onlem...

WRC lerde bi is sanitenin 10 da 1 i hizda oluyodu yanlis hatirlamiyosam. ama onlar senin benim gibi 5-10 yil kullanmiyolar o sanzimani her yaris sonunda yeni sifir sanziman takiliyo onlara...

• quote:

Ağzı olan konuşuyo dizel hantalmış

Sen hiç dizel araca bindinmi de konuşuyorsun ???
  • quote:

Belli ki Dizel motorlu bir araca binmemişsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

arkadaşım corsanın 1.4 dizeli var mı?
    bence düz viteslisitercih edilmeli.
    zaten motor hacmi düşük arabanın birde otomatik viteslisi hiç gitmez gibi geliyor bana.
    SAYGILAR
    quote:

Orjinalden alıntı: mertturkozu

2005 model 1.4 cdti corsa triptronik kullanmıştım, hakikaten çok keyifliydi, üstelik bide az yaktığını düşününce tadından yenmedi valla.

pardon ya benim arabam 1.4 dizel kafam oraya gitmiş, 1.3 CDTI kullanmıştım. ayrıca hiç hantal falanda deil dizeller. Ben 306 ımda alamadığım performansı 206 da alıyorum. bide turbo olayı varki zaten o ayrı bi zevk

• quote:

Ne diyo bu ya.. Asıl sana

• yaklaşık 2 aydır 1.3 cdti corsa kullanıyorum.. sorularınızı sorabilirsiniz.. herkese tavsiye ederim. tam genç arabası. hem performans var hemde ekonomik..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.