Şimdi Ara

DİZEL YAKIT DENEMELERİ BP PO SHELL TOTAL OPET (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
8
Favori
253.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: A.B.D(azimBora)

ham maddesi aynı olan madde'den ne bekliyorsunuz nasıl performans bekliyorsunuz hayret.
    Ben diğer arkadaşlar kadar anlamam fakat 6 ay Petrol Ofisinde çalıştım. İstasyonunda değil ama istasyon eğitimi dahil aldım. Evet belki küçük yada orta ölçekli akaryakıt markaları rafineriden aldığını satıyor ama büyük markalarda öyle bir dünya yok. Deterjan denilen katkı maddesi var her markaya özgü. Ayrıca büyük küçük her markanın marker 'ı var. Şayet yakıtta sıkıntı yaşarsanız laboratuvar ortamında yakıtın kimden alındığı ortaya çıksın diye. Belki bizler anlamıyoruz kullanırken falan ama farkı gören arkadaşlar daha ilgili alakalı olduğu için anlamaları normal. Ben mesela benzinde Opet in fullforce yakıtının performansını hissetmiştim. BP den almıştım yol üstü oda Opet ten sonra iyi diyebildiğim bir yakıt olmuştu. Şayet Shell için aynı hissiyat olmadı ama temiz bir yakıt olduğunu tekleyen arabaya koyunca düzelmesinden anladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: starchild82

Hangi araç ve hangi şartlarda peki? Sadece burada değil hemen hemen çoğu yerde total 'in dizel yakıtı çok övgü alıyor. Ben benzinli aracım varken exellium ve performa kullanmış fakat hiç beğenmemiştim 206 aracım için. Şimdi kampanya nedeniyle 1 kere Total dizel aldım ama yarım depo Aytemiz & Opet vardı zaten pek birşey ifade edemedi.
    Totalde yaklaşık 10 yıl ve 200.000 km civarı bir deneyimden sözediyorum.

Araç soracak olursanız son aracım 3008 bluehdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassey

Totalde yaklaşık 10 yıl ve 200.000 km civarı bir deneyimden sözediyorum.

Araç soracak olursanız son aracım 3008 bluehdi

Alıntıları Göster
    Yanlış anlamayın, bende aracım için en optimumunu bulmaya çalıştığım için soruyorum. Benzinini beğenmeyince dizel de sadece burası değil tüm forumlarda Total çıkınca şaşırmıştım. Demirören 'e geçtikten sonra denediniz ve değişiklik yoksa gayet iyi. Ben ilettiğim gibi yalnızca 1 kere aldım ve yarım depodan fazla Opet & Aytemiz doluydu depom.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starchild82 -- 13 Ocak 2019; 16:56:14 >

• Opet ve shell den alıyorum dizel. Bir fark göremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Opet ve shell den alıyorum dizel. Bir fark göremedim.
    Yani benzinlide direk fark ediyordum ben ama dizel e geçtikten sonra Lukoil, Aytemiz, Moil, Soil, Euroil, Sunpet, Go, Opet, Total den yakıt denedim bende. Moil, Soil, Euroil denediğim dönemde bir ara partikül filtresinin ışığı yandı. 30-40 Km 100 ve üzeri hızda gittim söndü. Sonra çok bilinmeyen markaları denememe kararı aldım. Bende de belirgin farklar olmadı hissiyat olarak. Bu ara bi Total devam edeceğim.

• 2006 fiesta dizel aracımda siyah duman atma sorunu vardı petrol ofisi, shell, bp 3 lüsünden alıyodum yakıtı hep. Bikaç kerede opetten aldım araba kara tren gibi duman atmaya başladı. Sonra bizim burdaki total %5 indirim yapmaya başlayınca ordan almaya başladım. Siyah duman azaldı arac daha sessiz çalışmaya başlamıştı. Sonra hep total devam ettim. Şuanki aracım 2012 fiesta yine totale devam. En iyi menzil en iyi performans ve sessiz çalışan motor totalin yakıtıyla gerçekleşiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 15 Ocak 2019; 1:05:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Opet ve Shell kullanıyorum.Shell de motor sesinde ciddi bir azalma var.Bu sefer BP den aldım(ultimate)tek farkettiğim,aracın rolantide çalışırken titreşimi çok azaldı.(dizelde hafif bir titreşim vardır dizel kullananlar bilirler)Neredeyse benzinli gibi çalışıyor.Bunu setan sayısına(55)bağlıyorum.Çekiş ve motor sesi Shell e göre sanki aynı.Motor sesinde 2000 devirden sonra çok az bir artış var gibi,psikolojik te olabilir.
  • Benzini shell den....

• totelin yakıtı dayanmıyor gib geliyor, opet daha uzun süre gidiyor. 1.3 multijet dizelle denedim benim araç toteli sevmedi galiba
  • Vpower ve Fuelsave arasındaki fark nedir arkadaşlar? Biri tam bitmeden diğerini alsam karışırsa bir sıkıntı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: c@sper

Vpower ve Fuelsave arasındaki fark nedir arkadaşlar? Biri tam bitmeden diğerini alsam karışırsa bir sıkıntı olur mu?
    Birisi benzin diğer dizel değil ki sorun olsun.. adı üstünde power da aracın çekişi %5 kadar artıyor ama daha az menzil gider. Save de ise tam depoda biraz daha km yapar.
  • c@sper kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim arada %1 gibi performans farkı var ve yine power %1 kadar fazla km yapar. Yalnız aracınız 2014 model ve üstü ise daha net olacak olursak euro 6 ise power kullanmanız uygundur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 27 Ocak 2019; 7:25:54 >
  • Arkadaşlar, firmaların farklılaştırılmış yakıtlarına koydukları katkı maddeleri hacimsel olarak %0.2 ( binde iki) ve bu maddeler öncelikli olarak performans değil temizlik odaklı "cleansing agent" lar. Tabi bu temizlik direkt olarak olmasa da uzun dönemli kullanışlarda performans olarak geri dönüyor ancak bu normalin üzerindeki bir performans değil ancak mevcut olan gücün aracın yılına bağlı olarak azalmasını minimum seviyeye indirerek sağlanan bir güç. Bu nedenle yok şu yakıtı aldım aracın performansı %5 arttı gibi bir argüman abesle iştigaldir, itibar etmeyiniz.

Bunun dışında tüm firmaların dizel yakıtları EN 590 standardını karşılamak zorunda. Yani Euro 4 müş 5 miş 6 ymış hiç fark etmez tüm emisyon sınıfına sahip araçlar için uygundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intikam91 -- 27 Ocak 2019; 11:23:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bp ultimate bence en iyisi.
  • 4 kere 3 farklı Total istasyonundan euro diesel yakıt aldım. Şimdiye kadar denediğim mazotlardan farkını göremedim. Çok övüldüğü için beklentim mi fazlaydı bilmiyorum ama sürekli gittiğim yolu yaptım ve menzil olarakta, performans olarakta etkisi yoktu. Hatta performans pekte tutmadım. Benzinini de beğenmemiştim daha önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starchild82 -- 27 Ocak 2019; 22:2:55 >
  • Herkese iyi günler.
    Arkadaşlar 0 km Peugeot Partner Tepee Zenith 1.6 BlueHDI 120hp S&S araç aldık. Allah nasip ederse yarın teslim alıyoruz.
    Yakıt çok önemli dizelde. En temiz istasyon hangisidir. İlk depoyu tam dolduracağım. Yakıt istasyonlarının yakınlık olarak sıralaması 1-Shell, 2-OPET, 3-Total, 4-Luk OİL.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

Herkese iyi günler.
    Arkadaşlar 0 km Peugeot Partner Tepee Zenith 1.6 BlueHDI 120hp S&S araç aldık. Allah nasip ederse yarın teslim alıyoruz.
    Yakıt çok önemli dizelde. En temiz istasyon hangisidir. İlk depoyu tam dolduracağım. Yakıt istasyonlarının yakınlık olarak sıralaması 1-Shell, 2-OPET, 3-Total, 4-Luk OİL.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler.
    hangisi şirketin kendi işlettiği istasyon ise oradan alın. marka önemli değil. ama hepsi şahsi istasyon ise ben shell derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ediyorum.

• Kullandığım araçların çoğunda benzin-lpg ve dizeli hep aynı shell istasyonundan aldım. Burada övülen totali depodaki yakıtla birlikte 3. kez deniyorum sonuçlar ilginç. Daha önce de aynısı olmuştu fakat emin olamamıştım. 2.0 dci motorlu aracım shell V-power ile 63 litre ile 600 km giderken total excelium da 700 kmyi rahatlıkla görecek gibi yani 8,8 gibi bir ortalama yani %20 fark var. %10'u psikolojik olarak daha sakin kullanmama ve hesap hatalarına ayırsam bile kalan %10 çok büyük bir fark.

PO denediğimde emisyon arıza lambası yanmış araç performansı düşmüştü, opeti doğrudan uzunyolda mehmehçik vakfı istasyonundan alarak denemiş performansını hiç beğenmemiştim.
  • okulların kapalı olması ve trafiğin cok fazla olmaması etkilemiş olabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.