Şimdi Ara

DİZEL YAKIT DENEMELERİ BP PO SHELL TOTAL OPET (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
8
Favori
253.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende opetciyim %90 opet yada sunpet alırım

• Ford focus 3.5 kullanicisiyim opetten aliyorum hep acaba shell.degistirir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Yol bilgisayarı %kaç fark gösteriyordu
    Az önce park etmeden kontrol ettim ışık yanmak üzere ve 8,9L/100 km gösteriyor, shell ile yaz aylarında dahi ne kadar ekonomik de kullansam 9,3L/100 km'den aşağı düşüremedim. Bir önceki depo shell ile 11'in üzerinde ondan önceki depo ise yine 10,8 gibi bir ortalamayla bitmişti. Yani kabaca 11 litre shell 9 litre total yakıyor kış şartlarında. Bu rakamlar dolu dolu %20'lik bir fark olduğunu gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

okulların kapalı olması ve trafiğin cok fazla olmaması etkilemiş olabilir mi?
    Bu kadar olmaz, ona da dikkat ettim ama akşamları zaten trafik görmüyorum her şekilde çıktığım saatte trafik haliç harici boş oluyor. Sabahları bir rahatlama var doğrudur ancak bunu sadece şimdi denemedim daha önce de dikkatimi çekmişti, zaten bugün-yarın yakıt alıp üstelik haftasonuna yani yüksek tüketime denk gelen bir süreçle başlayıp okulun açıldığı haftada devam edeceğimden bahsettiğiniz avantajı varsa bile handikaplı olarak test edebileceğim yeni depoda. Titiz, dikkatli bir kullanıcıyım %10 dan az olmamak kaydıyla fark oluşacağından eminim.
  • Ben bi yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Çünkü %10 ~ 20 değilde %5 lik bi fark bile olsa çok büyük ses getirir di. Kaldıki bende totalden dizel yakıt defalarca aldım bi fark görmedim

• quote:

Ben bi yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Çünkü %10 ~ 20 değilde %5 lik bi fark bile olsa çok büyük ses getirir di. Kaldıki bende totalden dizel yakıt defalarca aldım bi fark görmedim
    Bunu daha önce de başka forum üyeleriyle tartıştık hatta benim yaşadıklarımı yaşayan arkadaşlarından bahsettiler. Yakıtı kötülemek veya diğerini övmek için söylemiyorum, kullanılan katkılarla benim aracımdaki özel bir durum bir şekilde bu farkı yaratıyor.

Mesela belirgin fark yaratan bir şey anlatayım. Sabah yakıt alıp bilgisayarı sıfırladım, işe geldim akşam ortalama bir trafikte döndüm ve 7,7 ile kendime göre gayet iyi bir ortalama ile günü bitirdim toplam 30 km yol yaptım. Ertesi sabah marşa bastım trafiğe maruz kaldım depoda shell varsa daha tem bağlantısına varmadan yani 4-5 km yapmışken ortalama 10 litrenin üzerine zıplıyor. Aynı şey total excelium ile 8,5-9 arasında kalıyor. Bunu tam olarak test etmenin en önemli yöntemi uzunyol olacak 6,2 litrenin altını hiç göremedim mesela. Uzunyolda total deneyerek %100 emin olabilirim.

• Aracın markası nedir
    Totolden alıp tekrar deneyeceğim

• quote:

Aracın markası nedir
    Totolden alıp tekrar deneyeceğim
    İmzamdaki Renault Laguna 2.0 dci 150 beygir bir araç. Benim performans açısından yakıtın katkısına pek ihtiyacım yok, aracınız düşük torkluysa belki aynı hesaba gelebilir bu hususu izleyip bilgi verirseniz sevinirim. Bir de bonjour marketli markanın kendi istasyonlarından almanızı tavsiye ederim.
  • Markette mi bonjour yazıyor yazıdan mı ayırt edebilirim
    Benim yıllardır güvendiğim bi totel var oradan alsam sorun olmaz heralde. Eskiden BP di 2 3 yıl önce total oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 29 Ocak 2019; 12:6:55 >
  • quote:

Markette mi bonjour yazıyor yazıdan mı ayırt edebilirim
    Benim yıllardır güvendiğim bi totel var oradan alsam sorun olmaz heralde. Eskiden BP di 2 3 yıl önce total oldu
     DİZEL YAKIT DENEMELERİ BP PO SHELL TOTAL OPET

Bu şekilde olacak market tabelası

• v8motorlarıngumburtusu kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de tam tersi aracın performansına göre bakımın yaklaşıp yaklaşmadığını anlayabiliyorum. Tahmini bir kalan km belirleyebiliyorum yani kafamda. Ayrıca lpgli aracın benzinle performans farkı olmaz derler buna kesinlikle inanmıyorum. Her türlü bakımı yapılmış yeni araçlarda bile lpg-benzin performans farkı bariz hissediliyor.
  • Benim kullanımda sıkıntı var o zaman. Aynı uzun mesafe yolu bütün markalar ile fark olmadan yaptım. Araç 1.2 ve ben yeri geldiğinde 160-170 ile gidiyorum diye herhalde. Yoksa herkes bir şekilde bir markanın daha özel olduğunu görmüş.

• En kötüsünün PO olduğuna karar verdim. Diğerlerini denemeye devam ediyorum. Neden en kötü derseniz bildiğiniz su gibi yaktı araba. PO yerine tezek kullansam daha iyidir.

• Bugün dememek için Alpet 'ten yakıt aldım. Menzil olarak kafamda bir fikir oluşmadı ama performans anlamında devir yükselirken zorlanıyor ama yükselince sorun yok gibi. Biraz da gürültülü çalışıyor sanki.

• Alpet deneyimim çok kötü sonuçlandı. Performans ve menzil olarak PO dan belki 1 tık daha iyidir ama genel anlamda çok kötüydü.
    Bonus kampanyası nedeniyle Shell Fullsave almaya başladım. 1,5 Ay Shell devam edeceğim. İnanılmaz sessiz çalışıyor. Menzil olarak şimdilik bir fikrim yok.

• Yakınlarda resimdeki nin aynısı yok ama bildiğim sağlam bi totalden aldım denedim az yaktı ama kullanım koşulları çok farklıydı gerçek manada fark oldu demem için tekrar almam gerekirdi ama shellden aldım totale gidemedim. Yinede tekrar almaya çalışacağım

• Total 'in farkını bi ben göremedim. O kadar övgüye rağmen hiç fark ettirmedi. Kurumsal istasyondan denemek lazım birde.

• starchild82 S kullanıcısına yanıt
    Kurumsal istasyona farklı ürün göndermezlerki. Bende özellikle kurumsaldan alayım dedim yakınlarda yoktu

• Yorumların geneli kurumsal istasyon yakıtın ın daha iyi ve güvenilir olduğu yönünde. Yani içinde partikül 'e sebep olacak şeyler olmaz şeklinde.

Bu arada dizel topic' i ama gece benzin 'e 27 krş zam geliyor.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.