Şimdi Ara

DİZEL YAKIT DENEMELERİ BP PO SHELL TOTAL OPET (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
8
Favori
253.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen yakıt ışığı yandı bp den yakıt aldım arabanın çekişi düştü ve daha çok yakıyor şu anda normalde sadece shell den alıyordum araba canavar kesiliyordu. Araç fluence 1.5 110bg dizel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenFero

Seat Cordoba 1.4tdi aracım var aracıma Total excellium diesel alıyorum gayette memnunum şu ana kadar bir sıkıntısını görmedim. Bir ara shell denedim ve totale göre bir + sını göremedim zira menzil daha az shell de. eğer yol üstü euro diesel almam gerekirse önceliğim Total, total denk gelmezse BP yada Opet tercih ediyorum.
    Eski aracım 1.4pd tdi 80hp cordoba idi (chiptuning ile 45bin km boyunca 105hp kullandım)

3 silindirden ve sesli/sarsıntılı motor karakteristiginden dolayi, yakittaki etkiyi direkt yansıtırdı. Ne koysan yakardı ama farklı menzil/çalışma karakteri/ performans sunardi

O zamanlar en ideal menzil/sessizlik/ az duman atma(chipten dolayı)/ sakin çalışma/ perfirmans dengesini shell gtl motorin(dogalgazdan uretilen) ile yakalamıştım.

Bu yakit satıştan kalkınca bp, opet, po markalari arasinda, shellin gtl'indeki verimi alamadim.

Ta ki total i deneyene kadar. Gtl kadar performansli olmasa da 1.4tdi en cok total excellium u sevmisti.

Hatta bir keresinde, depoyu kapaga kadar doldurtup, 100kms i gecmeyerek, 350km gittikten sonra yakit gostergesi yerinden oynamıştı. O depo ile 650kmsi uzunyol, 350si sehir ici olmak üzere 1000kmde ışık yanmıştı(yaz mevsimiydi)

Totalin ve 1.4tdi ın kıymetini bilin

• quote:

Orijinalden alıntı: kratos49

Geçen yakıt ışığı yandı bp den yakıt aldım arabanın çekişi düştü ve daha çok yakıyor şu anda normalde sadece shell den alıyordum araba canavar kesiliyordu. Araç fluence 1.5 110bg dizel
    Merhabalar , Fluence kaç model ? Donanım nedir ? Alma arefesindeyim .. Biraz araçtan bahseder misiniz ? Gidişi , duruşu nasıldır ? dizel otomatik mi ? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MhmtBey

Merhabalar , Fluence kaç model ? Donanım nedir ? Alma arefesindeyim .. Biraz araçtan bahseder misiniz ? Gidişi , duruşu nasıldır ? dizel otomatik mi ? Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    2012 model 1.5 dizel business paket daha çok kısa mesafeler için kullanıyorum 6.5L/100km (şehir içi) şehirler arası 5.4L/100km normal seyir daha da düşürenler var ben aldırmıyorum yol bilgisayarı değerleri bunlar ani hızlanmalar çok yapıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

eskiden shell alıyordum, birkaç kere bp den aldım çok memnun kaldım, sanki araba bp yi daha çok sevdi gibi geldi,, psikolojikte olabilir bilemiycem , shell de bp de iyidir, sonra PO gelir , opet ve totalle işim hiç olmaz
    Peugeot 206 1.4 hdi aracımda hafif duman sorunu başlamıştı. Kafaya takmaya başlamıştım. Tesadüfen kredi kartına kampanyası var diye Bpden mazotu. Sanki araba daha akıcı gidiyor. Duman falan da kalmadı. Sanırım aracın motoru yakıtın özelliği uyum vs konuları gerçek. Gerçi Peugeot Totali öneriyor ama herhalde duygusal sebeplerden. Bir süre daha BP kullanıp tekrar Shell denicem bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

eskiden shell alıyordum, birkaç kere bp den aldım çok memnun kaldım, sanki araba bp yi daha çok sevdi gibi geldi,, psikolojikte olabilir bilemiycem , shell de bp de iyidir, sonra PO gelir , opet ve totalle işim hiç olmaz
    Peugeot 206 1.4 hdi aracımda hafif duman sorunu başlamıştı. Kafaya takmaya başlamıştım. Tesadüfen kredi kartına kampanyası var diye Bpden mazotu. Sanki araba daha akıcı gidiyor. Duman falan da kalmadı. Sanırım aracın motoru yakıtın özelliği uyum vs konuları gerçek. Gerçi Peugeot Totali öneriyor ama herhalde duygusal sebeplerden. Bir süre daha BP kullanıp tekrar Shell denicem bakalım.

• Bir firmadan hediye gelen ve icinde min 650 max. 3100 tl bakiye yuklu opet yakit karti %15 eksigine satiliktir. Puan degil icinde bakiye yukludur. Tum Opetlerde benzin ve motorin aliminda kullanilir.

Istanbul ankara elden teslim

• Linea 1,3 multijet aracıma yakıt olarak her zaman shell v power alıyordum. Son bir sene içerisinde 3 kere (her seferinde yeni egr valfi takıldı) egr valfi arızası verdi aracım.

Ustalara sordugumda neden egr valfi bozuluyor diye hepsinin tek söylediği aldığın yakıttan dolayı.

O yüzden yakıt aldığım firmayı değiştirmek istiyorum hangi firmayı tavsiye edersiniz

• Araçtan araca değişebiliyor. Eski caddy aracımda en iyisi opetti şuan c5 kullanıyorum en iyisi shell geliyor test ettiğim de total de iyi diyorlar ama bir türlü alıp denemedim
  • Total exellium en iyi deneyimi yaşattı bana
  • Ryner kullanıcısına yanıt
    1.3 multijet e4 kullanıcısıyım. Yakıt nerede ucuzsa oradan alıyorum. Şu sıralar ağırlıklı olarak BP'den katkısız olanından alıyorum. Ucuz dediysem 5.70 olan varken piyasaya yeni girmiş 5.20'den satan yerden almam. Pek önerilmiyor ama yakıt ışığı yanınca bir süre daha kullanıyorum. Bugüne kadar yakıt pompasından, sensörlerden, egrden, duman atmadan yana bir sıkıntım olmadı. Multijet motor devirli kullanılınca farkını cazibesini gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Savunmadım Çıkar Göster

1.3 multijet e4 kullanıcısıyım. Yakıt nerede ucuzsa oradan alıyorum. Şu sıralar ağırlıklı olarak BP'den katkısız olanından alıyorum. Ucuz dediysem 5.70 olan varken piyasaya yeni girmiş 5.20'den satan yerden almam. Pek önerilmiyor ama yakıt ışığı yanınca bir süre daha kullanıyorum. Bugüne kadar yakıt pompasından, sensörlerden, egrden, duman atmadan yana bir sıkıntım olmadı. Multijet motor devirli kullanılınca farkını cazibesini gösteriyor.
    Teşekkürler

• Opet leştir. En iyisi PO.

• Arkadaşlar bu mazotlardaki katkı maddesi nedır yani amacı nedir, her markanın bir 5 kuruş fazlası birde 5 kuruş eksiği var aradaki fark tam olarak nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: BOOOOOOOOOOO

Arkadaşlar bu mazotlardaki katkı maddesi nedır yani amacı nedir, her markanın bir 5 kuruş fazlası birde 5 kuruş eksiği var aradaki fark tam olarak nedir?
    Motoru temizlemesi ve temiz tutması iddiasıyla firmalar çeşitli katkılar kullanıyor, ben genellikle Shell'inkini tercih ediyorum, bulamazsam BP den alıyorum harici bir istasyon kullanmıyorum.
  • 1.2 dizel Polo var bende. Daha önce 1.4 206 benzinli vardı. Eş dost aracı dışında LPG li araç kullanmadım. Şayet kampanya vs yoksa hep OPET tercih ettim. 206 Kullanırken hangi yakıtı denersem deneyeyim Opet in verimini, performansını alamadım. Farklı markaları denemeyi de seviyorum fakat şimdiki araç dizel olunca ve 1 kere yol üzerindeki Moil, Soil, Euroil falan deneyip partikül filtresi ışığını görünce bi tırstım 😂. Saydığım orta ölçekli firmalar dışında OPET, Sunpet (Zaten Opet oda), Aytemiz, Go, Total denedim ama benzinli araçtaki farkı dizelde şimdiye kadar hissedemedim ben. Bende anlamsız şekilde markaların bir kısmına karşı bir antipati besleme olabiliyor.

Çocukluğumdan beri PO, Shell ve BP yi nedense sevemedim marka olarak. Bir yerde başka marka varsa bunlardan asla almıyorum. Bonus 'a kampanyası varsa iş değişir tabi 😋 Yeşil genel anlamda sevmememe rağmen Total ve Go o kadar itici gelmiyor ama BP çok itici geliyor. Belki de Mobil in Avrupa pazarından çekilmesi nedeniyle sevmiyorumdur bilmiyorum. Şu ara Total alacağım kampanya nedeniyle. Bir değişiklik hisseder miyim emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starchild82 -- 13 Ocak 2019; 17:0:19 >

• hassey kullanıcısına yanıt
    Hangi araç ve hangi şartlarda peki? Sadece burada değil hemen hemen çoğu yerde total 'in dizel yakıtı çok övgü alıyor. Ben benzinli aracım varken exellium ve performa kullanmış fakat hiç beğenmemiştim 206 aracım için. Şimdi kampanya nedeniyle 1 kere Total dizel aldım ama yarım depo Aytemiz & Opet vardı zaten pek birşey ifade edemedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CC005D310

Opet leştir. En iyisi PO.
    Bende mesela PO ya karşı antipati besledim hep. Mobil devam etse hep Mobil alırdım ama yağı ile idare ediyoruz mecburen.

• mesakurne M kullanıcısına yanıt
    İşim gereği arada şehir değiştiriyorum ama İstanbul Göztepe de köprünün bitişiğinde Mobil den BP ye oradan da Class a dönen istasyondan o dönemki aracıma benzin almıştım. Menzili düşük gelmişti benzininin. Kuzenim de Smart vardı, oradan alıyordu dizel memnundu.

• quote:

Orijinalden alıntı: cgr1903

quote:

Orijinalden alıntı: labidu

ede göksunda kar var diyiler şivey şivey get gel. ne iş otisin?

memurum.....:) kar mar yok bu sene .....

Alıntıları Göster
    Total markası Türkiye de demirören e geçtikten sonra fark oldu mu peki?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.