Şimdi Ara

DİZEL YAKIT DENEMELERİ BP PO SHELL TOTAL OPET (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
8
Favori
253.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: royal_flush_

quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

Ben daha tecrübeli olarak alpet torojet oneririm. Ankarada 3.14 ten alıyoruz su an tadından yenmiyor

torojeti bende denedim gayet iyi,sıkıntı yok, fiyat da uygun, torojete devam

Angara ırmak ta 3.06

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beles 3.06 ayni mazot mu peki yani bir shell ile yada total yada opetle ayni kalite mi fark nedir nasil bu kadar ucuz oluyor bilginiz var mi

• rus oldugu için lukoil kullanmıyorum bende artık.. Bizim paralarla kafalarına göre heryerı bombaladı adamlar binlerce turkmen de öldü. Öldu bitti herkes unutulacak sanıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

quote:

quote:

Ben daha tecrübeli olarak alpet torojet oneririm. Ankarada 3.14 ten alıyoruz su an tadından yenmiyor

Angara ırmak ta 3.06

adresi nerde ırmak neresi?

• quote:

Orijinalden alıntı: cgr1903

Beles 3.06 ayni mazot mu peki yani bir shell ile yada total yada opetle ayni kalite mi fark nedir nasil bu kadar ucuz oluyor bilginiz var mi

Ya bu totaldeki exellium gibi kaliteli alpet torojet adı. Yanı bu kalıtelı yakıt sınıfında bundan daha uygun fiyatla satılanı yok. Az yakıtla cok km yaptırıyor. AYnı zamanda motoru da temızlıyor harıka bi yakıt. Bp ultimate, total exellium, shell nitro vs bunların muadili kalıtelı bır yakıt. Sadece bazı ıstasyonlarda ucuza satılıyor cunku sadece bu yakıtı satıyorlar ve surumden kazanıyorlar. Diğer istasyonlardakı gibi 2 tip dizel satmıyorlar tek kalem torojet satıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ktlimited01

quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

quote:

quote:

Angara ırmak ta 3.06

adresi nerde ırmak neresi?

Elmadağdan kırıkkaleye gıderken solda kırıkkaleden gelirken de sağda elmadağ kırıkkale arası orada çok benZinlik var
    Tp petrol nallıhan da da var ucuz

• ktlimited01 K kullanıcısına yanıt
    torojet katkılı olanı o fiyatı nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgr1903 -- 20 Mart 2016; 20:03:14 >
  • quote:

torojet katkılı olanı o fiyatı nedir

katkılı olanı işte ucuz olan o ondan bahsediyoruz. normal eurodizel fiyatına torojet alınabılıyor
  • Genelde opetten alıyorum. Evime yakın diye galiba. Eve gelirken alıp geliyorum veya evden çıkınca alıp öyle devam ediyorum :) total denemeyi düşünüyorum yorumlardan sonra :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hassey

Fransız markalar ve Fransız motorlu otomobiller nedense total mazota daha iyi reaksiyon veriyorlar.

Tecrübeyle sabit

Benzinde de o farkı yaşıyorsunuz hocam c4 benzinli var vuruntu azaldi yokuşta cekis daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • total testimi tekrar yeniledim son 2 sefer mazotu total alıyorum kesinlikle fark var.
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    68 beygirlik 2006 model fiestama sürekli GTL alırdım. Aracın ivmelenmesi harikaydı. Yokuşlarda banamısın demezdi.
    Hatta
    birinde mersine gidiyorum. pozantı taraflarında otoyol üzerinde shell gördüm ve girdim. gtl istedim pompacıdan. Diğer pompaların birinde de porsche vardı.
    Pompacı ; Abi ne gerek var, v power da senin işini görür. dedi
    Ben: olsun sen GTL koy, araç çok atik oluyor dedim.
    Pompacı: Abi şurdaki porsche bile v power alıyor dedi.
    Ben yarıldım gülmekten. Bile ne demek lan diye birde espiri yapmıştım.
    Aracı satıp tekrar dizele dönecem sırf tork için.
  • hakeerus H kullanıcısına yanıt
    GTL kullanamadık yetişemedik şimdilik total excellium eurodize yada v power shell kullanıyoruz.
  • cgr1903 kullanıcısına yanıt
    Sürekli yakıt tüketemini takip eden biriyim.multimedia ekranında anlık tüketim sürekli açik durur,yola baktıgım kadar orayada bakarım.Her yakit aliminda tek tek hesaplar ne yaktigini yazarim.Araci aldigimdan beri shell kullaniyordum 45 litrelik depom ile 1050 civari km yapiyorum.40 km hız ve 6500 km nin ortalaması 4.4 litre.. Bir arkadasimin tavsiyesi ile total aldim.Full depo ile 860 km yaptim,benim için tam bir hayal kırıklığı idi.. Ama benim aracın en buyuk eksisi olan performansda hissedilir bir artış oldu...arabanin performansi dusuk viteslerde ciddi miktarda artti.Performansini sevdim ve totale bir sans daha vermek icin 2. kez depoyu fulledim ve gene 850 km yaptim...total tamamen bittikten sonra shelle tekrar gectim.suan tekrar eski tuketimimi yakaladim ve birdaha degiştirecegimi sanmiyorum...buda benim hikayem..

• quote:

Orijinalden alıntı: dexter342

quote:

Orijinalden alıntı: hassey

Fransız markalar ve Fransız motorlu otomobiller nedense total mazota daha iyi reaksiyon veriyorlar.

Tecrübeyle sabit

Benzinde de o farkı yaşıyorsunuz hocam c4 benzinli var vuruntu azaldi yokuşta cekis daha iyi

Hocam bu dediğinize bizat şahit oldum.Performansın bukadar arttıgına çok sasırdim.6000 km. dir kullandığım araç birden degişti..Lakin tüketimde aynı oranda arttı.bir üsteki mesajda detaylıca anlattım.

• burada herkes farklı firmanın yakıt kalitesinden bahsetmiş ancak. aracın performansını etkileyen dış etkenlerde mevcuttur.

1) hava sıcaklığı
    soğuk havalarda dizel araçların motoru geç ısındığından dolayı yakıt tüketimi fazladır. Ancak motor soğuk hava daha performanslı çalışır şöyle ki: soğuk hava sıcak havadan daha yoğundur. Motor içerisine alınan soğuk hava sıcak motor içerisinde genleşir ve oksijenin bol olduğu bir ortamda daha verimli bir yanma gerçekleşririsiniz. Keza hava kirliliğinin az olduğu bölgelerde motor daha verimli daha performanslı çalışacaktır.

2) Rakım farklılığı
    bilidiği üzere yüksek rakımlı bölgelerde hava basıncı daha düşük olduğundan dolayı motor performansı düşecektir.

açık hava filtresi takıldığından aracın performansı arttığı herkes tarafından biliyor. motor ne kadar iyi nefes alırsa o kadar performası artacaktır.

aracınızın öğlen sıcağındaki hızlanması ile gece 3-4 gibi serin havada hızlanması farklı olacaktır.

• Motordan motora da fark edebilir bu durum

• ben opet alıyorum ama her pompaya gittiğim zaman katkı maddesi soruyorlar ben sadece normal euro dizel alıyorum 2 çeşit var benim aldığım normali 2si arasında ne fark var katkı olayından dolayımı km hesabı yapmadan biniyorum fazla kullanmadığım için
  • quote:

Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim 15 yıllık ehliyetim var. İşim ve evim arası 80 km ev iş git gel günde 160 km yol yapan biriyim.
    İşim ile evim arasındaki yol Türkiye'nin en zorlu yollarından biri.
    [simage][/simage]

K.maraş Göksun arasında seyahat ediyorum tek şerit virajlı ve Rakım 568 m metre rakımda başlayıp 1450 m metre rakıma tünellere dar yollarla gidilen MAyıs ayında KARlı havaya bile rastlayabileceğiniz bir yol.

Maraş merkezde oturup işe göksune gidince hava değişimi 10 dereceyi bulmakta bu şartlarda 150000 km yaptığım MEGANE2 otomobilimi (LPGli) satıp Dizel Fluence aldım. Araç 37000 km deydi şuan 45000 km de.

Dizel araçları lpg araçlar kadar uzun kullanmadım. O yüzden yazacağım yorumlar sürekli dizel yakıt ve araba kullananlara göre daha yeni taze deneyimlerim olduğu için daha objektif olacağını düşünüyorum.

Araç ile 8000 km BP TOTAL SHELL OPET LUKOİL PO EORUDİZEL yakıt aldım.

1 er depo her firmanın kini kullandım. Gerçi son zamanlarda hangi kartın nerede kampanyası varsa yakıtı alıp puan kazanmaya bakıyorum :).

Ancak benim aracımla performans ses v.b denemeleri yaptığım bu yakıtlarda benim yol şartları olsun motor zorlaması olsun sıralama aşağıdaki gibi oldu.
    1 total
    2 shell
    3 bp- opet
    4 po - lukoil

en memnun kaldığım yakıt kesinlikle total oldu. Shell total olmadığında kullanmak istediğim yakıttır. Bp ile opet arasında pek bir fark hissetmedim bence benzer ses ve performansa sahip.

Po ve lukoil ise sesli çalışıyor performans açısından diğerlerinin biraz gerisinde. Özellikle tek şerit sollamalarda bariz hissettim bu farkı o yüzden bu yorumu yaptım arkadaşlar.

Gelelim sonuca ben çok uzun testler yapmış biri değilim ama yeni deneyimlerden çıkardığım sonuçlar budur.

Tavsiyeleriniz ve açıklamalarınız olursa sizlerin deneyimlerinden de yararlanmak isterim saygılarımla.

Yakıt denemeleriniz devam ediyormu bende maraştayım bir türlü karar veremedim

• gökhan0180 G kullanıcısına yanıt
    Surekli olarak sabit bir yerden almiyorum artik denemeleri bitirdim KATKILI EURO DIZEL aliyorum genellikle shell opet ama cok nadir de olsa po aliyorum K.KARTI kampanyalari aldigim firmada etkili oluyor suan BONUS KAMPANYASI NEDENIYLE OPET aliyorum shellden dah iyi gibi geldi daha uzun kullanmak gerek tam anlamak icin. Bundan sonra yapi kredi kampanyasi nedeniyle istemesemde po katkili dizel alicam bence en kotu katkili dizel marasta PO.dur. SONRADA AYTEMIZ KAT.DIZ ALICAM AXESS KAMPANYASI hedef boyle bakalim aytemizi gercekten cok merak ediyorum %2.2 tasarruf diyor ece avrupa normlarina gore opet %1 mesela kullanip deniyecegim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.