Şimdi Ara

DİZEL YAKIT DENEMELERİ BP PO SHELL TOTAL OPET (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
447
Cevap
8
Favori
253.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dedikleriniz araciniza gore dogru olabilir benim aracta totalde shellde yakit tuketimi konusunda bir fark olmuyor ama performans konusunda fark var son donemlerde bu duruma takilmiyorum daha uygun fiyata katkili euro dizel almaya calisiyorum. Bu fiyatlarda yapacak bir sey yok....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgr1903

Dedikleriniz araciniza gore dogru olabilir benim aracta totalde shellde yakit tuketimi konusunda bir fark olmuyor ama performans konusunda fark var son donemlerde bu duruma takilmiyorum daha uygun fiyata katkili euro dizel almaya calisiyorum. Bu fiyatlarda yapacak bir sey yok....
    Aracım şu an 124.000 civarında. Aracımın motoru 2.0 dizel (Ssangyong Actyon Sports ). 1 yıl önce aldım ve 13-14.000 KM kadar yol yaptım bugüne kadar.

Yakıt dağılımı %80-%90 Shell (neredeyse tamamı Shell Turcas tarafından işletilen bir istasyondan ve istasyondaki aynı pompadan alınacak şekilde), %10-%15 Total (Bu da genelde aynı istasyon). %5 de sanırım Petrol ofisi. Başka markadan yakıt aldığımı hatırlamıyorum.

Her zaman ilgili markanın katkılı Euro dizel olan yakıtını alıyorum. Arabada yakın zamanda bir titreme meydana gelmeye başladı. Özellikle 50-80 km/s hızlarda belirgin şekilde araçta titreme oluyor. Aracı ilk çalıştırmada veya rölantide herhangi bir sarsıntı yok. Bu hızlarda sanki araba nefessiz kalıyor gibi oluyor. Çekişi düşüyor.

Gaza yüklenince veya hızı azaltınca titreme azalıyor/geçiyor.

Araba yakın zamanda 125.000 KM bakımına girecek. En son 115.000 KM'de iken yetkili serviste periyodik bakımı yapıldı.

Ayrıca herhangi bir yakıt, yağ katkısı, enjektör temizleyici,carbon clean vb. kullanmadım.

Özellikle enjektör temizleyici için aracın ilk km lerinden itibaren kullanılmadıysa 100.000KM ve üzeri kullanımda yarardan çok zarara yol açabileceği söyleniyor.

Titreme filtrelerden, enjektör ayarından, kurumdan vb. olabilir.

Biraz uzun oldu ve ama yakıt ve marka değerlendirmesi yaparken aracın kullanım durumu ve bakım hususları da önemli aslında.

Bu aralar tekrar Totalden yakıt aldım. Aylardır Shell kullanıyordum. Total dizel ile titreme hissedilir şekilde azaldı ve aracın çekişi arttı.
    Yakıt ve katkı maddesi değişikliği mi bilmiyorum artık tam olarak sebebini bilmiyorum ama fark belirgin.

1000 km kadar daha Total ile kullanıp (yine aynı istasyondan yakıt alıp) durumu gözlemleyeceğim.
    Sonra da periyodik bakıma girecek zaten. Orada gerekli kontrolleri de yaptıracağım.

Ama konuyu görünce belirtmek istedim. Açıkçası Shell yakıta olan güvenimden ötürü 1 yıl boyunca neredeyse hep onu kullandım.
    2. tercihim ise Total oluyordu. Ama Shell'den sonra Total dizel aracı rahatlattı. Gidişi değişti ve titreme azaldı.

• Yıl 2016 oldu hala opetin dizeline iyi diyen var. Bp ultimate alın değilse ucuz alpet torojet alın. Jetpet de alınabilir ama ben güvenmiyorum pek ama alan tırlar otobüsler sıkıntı yok diyor o konuyu tartışmak lazim

• Bp aldım ses yüksek tüketim normal performans orta / dpf temizliği çok çalışıyor
    Shell aldım ses az tüketim yüksek performans iyi / dpf temizliği az çalışıyor
    Opet ses normal tüketim az performans zayıf / dpf temizliği çok az çalışıyor

Valla ne alacağımı şaşırdım. Opet kötü diyen çok. Motora zarar vermesin yeter. Total vs. El değiştirdi güvenmiyorum. Opetin istasyonları temiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oturdugunuz Bolgede Var mi bilmiyorum ama Bilkent'te Shell Petrol A.S. Isletmesinde olan shell var, isim geregi her ankara ziyaretimde oradan yakit ikmali yaparim.
    Size de tavsiye ederim/

Ankarayi cok bilmiyorum ama ODTU Teknokent'in alt girisinin devaminda olan shell.

125.000 de hep shell kullanan birinin enjektor sorunu oldugunu sanmiyorum, kyron dan bildigim kadariyla 2 adet yakit filtresi var sanirim, acaba filtrede su birikmesi olusmus olabilir mi ?

Shell Petrol A.S. isletmesinde oldugunu bildigim istasyonlar Ankara

SPAŞ3 İSKİTLER SHELL PETROL A.Ş. (İSKİTLER) TURGUT ÖZAL BULVARI NO:24 İSKİTLER ANKARA
    SPAŞ3 BİLKENT SHELL PETROL A.Ş. (BİLKENT) ORTADOĞU MAH.BİLKENT BULV.NO: 19 (BİLKENT ÜNİV.) BEYKENT-ÇANKAYA-ANKARA
    SPAŞ3 OSB ANKARA SHELL PETROL A.Ş. 1467 Cad.No:7 İvedik Organize Sanayi Bölgesi /Ankara
    SPAŞ3 KONUTKENT SHELL PETROL A.Ş. ESKİŞEHİR YOLU ERLER MAH. ADA:45904,PAFTA:-,PARSEL:1 356-A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Temmuz 2016; 0:35:59 >

• K.Kahriman kullanıcısına yanıt
    Bursa Shell Petrol A.S Isletmesindeki Shell Istasyonlari,

SPAŞ1 YENİYOL SHELL PETROL A.S. YENI YALOVA YOLU 7.KM PAF:H22D02A2A ADA:5951 PAR:7 451
    SPAŞ1 KÜÇÜKBALIKLI GÜNEY SHELL PETROL A.Ş. KÜÇÜKBALIKLI MH. 11EYLÜL BLV. ADA:7005 PAF:H22D02C1B PAR:6 OSMANGAZİ 224
    SPAŞ1 ŞİRİNEVLER SHELL PETROL A.S. YİĞİTLER MAH.ANKARA CAD. ADA:2462,PAF:H22D09A1A,PAR:80 630A
    SPAŞ1 ODUNLUK NİLÜFER SHELL PETROL A.Ş. Odunluk Mahallesi Mahallesi İzmir Yolu Caddesi No:37(Ada:252 , Pafta:H22D01D1D , Parsel:7)
    SPAŞ1 TELEFERİK SHELL PETROL A.Ş. Değirmenlikızık Mahallesi Çiçek Caddesi No:189(Ada:494 , Pafta:h22d08d1a , Parsel:9)

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Bursa Shell Petrol A.S Isletmesindeki Shell Istasyonlari,

SPAŞ1 YENİYOL SHELL PETROL A.S. YENI YALOVA YOLU 7.KM PAF:H22D02A2A ADA:5951 PAR:7 451
    SPAŞ1 KÜÇÜKBALIKLI GÜNEY SHELL PETROL A.Ş. KÜÇÜKBALIKLI MH. 11EYLÜL BLV. ADA:7005 PAF:H22D02C1B PAR:6 OSMANGAZİ 224
    SPAŞ1 ŞİRİNEVLER SHELL PETROL A.S. YİĞİTLER MAH.ANKARA CAD. ADA:2462,PAF:H22D09A1A,PAR:80 630A
    SPAŞ1 ODUNLUK NİLÜFER SHELL PETROL A.Ş. Odunluk Mahallesi Mahallesi İzmir Yolu Caddesi No:37(Ada:252 , Pafta:H22D01D1D , Parsel:7)
    SPAŞ1 TELEFERİK SHELL PETROL A.Ş. Değirmenlikızık Mahallesi Çiçek Caddesi No:189(Ada:494 , Pafta:h22d08d1a , Parsel:9)
    mk4 mondeom var 2013 model 2014 çıkışlı. 19 binde aldım 29a dayandı.nerdeyse hep alpetten aldım.ankaradaki bayilerden sorun yok şimdilik.

araştırdım torojeti. alpet aflon chemcals ile anlaşmış ve dizel katkısını burdan almakta. aflon chemicals dünyada bu işin babalarından. katkılı dizel olarak ucuz maliyetli ve kaliteli olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

Yıl 2016 oldu hala opetin dizeline iyi diyen var. Bp ultimate alın değilse ucuz alpet torojet alın. Jetpet de alınabilir ama ben güvenmiyorum pek ama alan tırlar otobüsler sıkıntı yok diyor o konuyu tartışmak lazim

Opetin dizeline niye kötü diyorsunuz? Ben gayet memnunum 1.3 cdtida shell aldım motor daha sessiz ve performanslıydı ama tüketim fazla gibi geldi bana.

• Ben de opet tavsiye ediyorum.yıllardır denerim bir cok markayı.aracim peugeot olmasına karşın totale kiyasla opet ultra force araca daha iyi geliyor.opet dizeli ile 6.vites 90 ile sprinte kalkarken total ile nazlandigini bariz olarak gozlemledim.tuketim de gayet tatminkar.daha once dizel boram vardi onda da opetten gayet memnundum.shell in nitro olmadan onceki dizeli cok iyiydi v power.ama yine de ikinci tercihim shell olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

Yıl 2016 oldu hala opetin dizeline iyi diyen var. Bp ultimate alın değilse ucuz alpet torojet alın. Jetpet de alınabilir ama ben güvenmiyorum pek ama alan tırlar otobüsler sıkıntı yok diyor o konuyu tartışmak lazim

Opetin dizeline niye kötü diyorsunuz? Ben gayet memnunum 1.3 cdtida shell aldım motor daha sessiz ve performanslıydı ama tüketim fazla gibi geldi bana.

ne haddıme ben kotu dermıyım. Biraz araştırın forumda 20-30 bın km de biçok enjektoru bozulan fiat var. Hepsı zaten garantı ıcın mecburdu opetten almaya opetse aracları bozdu farklı yakıt alınca olay cozuldu bıdaha arıza yapmadı araçlar

• quote:

Orijinalden alıntı: gökhan0180

quote:

Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim 15 yıllık ehliyetim var. İşim ve evim arası 80 km ev iş git gel günde 160 km yol yapan biriyim.
    İşim ile evim arasındaki yol Türkiye'nin en zorlu yollarından biri.
    [image][/image]

K.maraş Göksun arasında seyahat ediyorum tek şerit virajlı ve Rakım 568 m metre rakımda başlayıp 1450 m metre rakıma tünellere dar yollarla gidilen MAyıs ayında KARlı havaya bile rastlayabileceğiniz bir yol.

Maraş merkezde oturup işe göksune gidince hava değişimi 10 dereceyi bulmakta bu şartlarda 150000 km yaptığım MEGANE2 otomobilimi (LPGli) satıp Dizel Fluence aldım. Araç 37000 km deydi şuan 45000 km de.

Dizel araçları lpg araçlar kadar uzun kullanmadım. O yüzden yazacağım yorumlar sürekli dizel yakıt ve araba kullananlara göre daha yeni taze deneyimlerim olduğu için daha objektif olacağını düşünüyorum.

Araç ile 8000 km BP TOTAL SHELL OPET LUKOİL PO EORUDİZEL yakıt aldım.

1 er depo her firmanın kini kullandım. Gerçi son zamanlarda hangi kartın nerede kampanyası varsa yakıtı alıp puan kazanmaya bakıyorum :).

Ancak benim aracımla performans ses v.b denemeleri yaptığım bu yakıtlarda benim yol şartları olsun motor zorlaması olsun sıralama aşağıdaki gibi oldu.
    1 total
    2 shell
    3 bp- opet
    4 po - lukoil

en memnun kaldığım yakıt kesinlikle total oldu. Shell total olmadığında kullanmak istediğim yakıttır. Bp ile opet arasında pek bir fark hissetmedim bence benzer ses ve performansa sahip.

Po ve lukoil ise sesli çalışıyor performans açısından diğerlerinin biraz gerisinde. Özellikle tek şerit sollamalarda bariz hissettim bu farkı o yüzden bu yorumu yaptım arkadaşlar.

Gelelim sonuca ben çok uzun testler yapmış biri değilim ama yeni deneyimlerden çıkardığım sonuçlar budur.

Tavsiyeleriniz ve açıklamalarınız olursa sizlerin deneyimlerinden de yararlanmak isterim saygılarımla.

Yakıt denemeleriniz devam ediyormu bende maraştayım bir türlü karar veremedim
    Ben dizelde en iyisi lukoil diye duymuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Ben dizelde en iyisi lukoil diye duymuştum.

Alıntıları Göster
    aracı aldıktan sonra 100 bin km ye kadar shell kullandım. araçta kurum vs herşey vardı. titreme sesli çalışma. sonra totale geçtim 140 bin km oldu şu an. titreme oldukça azaldı kurum vs gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

aracı aldıktan sonra 100 bin km ye kadar shell kullandım. araçta kurum vs herşey vardı. titreme sesli çalışma. sonra totale geçtim 140 bin km oldu şu an. titreme oldukça azaldı kurum vs gitti.

Alıntıları Göster
    Total'in kendi işlettiği istasyonlar baya kaliteli mazot satıyor, Opet de gayet iyi bence. Shell beklediğim kadar iyi çıkmıyor genelde, araba çok yakıyor. BP'den zorda kalmadıkça almıyorum.
  • GUNCEL BILGIDIR
    Opet ultra force
    ULTRAFORCE motorin katkısının motor, enjektör, yakıt sistemini temizlemesi ve temiz tutması,
    korozyona karşı koruması, motorda güç kaybına karşı koruma sağlaması, yakıtın setan sayısını
    arttırması ve yakıt köpüklenmesine karşı koruması gibi olumlu etkileri testlerle de onaylanmıştır.
    Yine, ULTRAFORCE motorin katkısı ile bağımsız araştırma-geliştirme laboratuvarında yapılan
    testler sonucunda, egzoz emisyonlarında iyileşme gözlenmiş ve ULTRAFORCE motorin katkısının
    %1’i aşan oranda yakıt tasarrufu sağladığı görülmüştür.
    Gercekci bir deger yuzde 1 veya 1.5 1 depoda 20 km kadar katki saglamaktadir. Serrifikali sonuclardir sitesinde vardir.

BP ULTIMATE KATKISI
    Reklaminda 42 km kadar yakut ekonomisinden bahsedilmekte bugun en iyi arac 1100 1300 km arasi depoda yol gitmekte 40km yuzde 2 ile yuzde 3 arasinda tasarruf demek bunun kulliyen yalan olduguna inaniyorum eger boyle ise bp dizelinin yok satmasi lazim..:)
    RESMI BIR VERI TEST SONUCU SITESINDE YOK BULAMADIMMM....

AYTEMIZ OPTIMUM EURODIZEL

ECE (avrupa standartlarinda) normlarinda yuzde 2.2 yakit tasarrufu test verilerinde gozukmekte ve sitesinde sertifikasi yer almaktadir ciddinkatkisi olan bir yakittir. Suan denemekteyim yorumlari ileride yapacam biraz daha kullanayim....

Total excellium

Resmi test sonuclarini bulamadim ama yuzde 3.7 civarinda yakit tasarrufundan bahsediliyor bence bu kadar tasarruf yakitla oluyorsa super ama reklam kokan hareketler hangi sartlarda v.s yakitin ozelligini gosteren bir belge yok...

Po vmax eurodizel
    100 lt de yuzde 4 kadar yakit tasarrufu cok iddaali 4 lt muthis bir deger test sonuclarinin resmi evragi sitesinde yok

Shell v power
    Yakit ekonomisi hakkinda sitesinde bir sey yazmamakta ama.muthis enjektor temizliyormus pek inanmadim ama birntest sonucu filan yok bilginize o yuzden hep guvendigimiz yakitta durum bu ilginc:(

Alpet torojet katkili
    Alpet torojet ile ilgili test verileri yok ancak yakit ekonomisi ve tasarruf sagladigi iddaa ediliyor sitede sagece guvenlik onlemleei ile ilgili bir pdf var arkadaslar bu konuda sadece katkinin nereden alindigi ile ilgili bir bilgi var. Katki AFTON CHEMICALS deniyor ama bazi sitwlerde TUBITAK tarafindan gelistirildigi soyleniyor.

Lukoil ECTO
    Muthis bir temizleme ozelligi var deniyor ayrica-20 kadar donmama garantisi var yakit tasarrufu konusunda kesin bir bilgi yok bu konuda kullanicilarin urunu kullanmalarini ve denemelerini tavsiye ediyor.

Arkadaslar ben bu sitelerde 2 test sonucu buldum resmi olarak opet ve aytemizde baska bulamadim. Digerleri bu testleri aciklamamislar.

Deneyimlerimizle yakit ekonomisi konusunda degisik sonuclar cikariyoruz.

Ben firmalarin yalan soylediklerini dusunuyorum yuzde 4 tasarruf bence cok super bir deger. Arabada bile cogu zaman bu kadar tasarrufu yakaliyamiyoruz.. Ve kullancilar deneyimleri ile yakit firmalari arasindaki sonuclar kesin olarak tutmuyor.
    Yorumlarinizi bekliyorum arastirma sonucu kendi sitelerinden alinmistir saygilarimla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgr1903 -- 15 Temmuz 2016; 16:59:24 >

• quote:

Surekli olarak sabit bir yerden almiyorum artik denemeleri bitirdim KATKILI EURO DIZEL aliyorum genellikle shell opet ama cok nadir de olsa po aliyorum K.KARTI kampanyalari aldigim firmada etkili oluyor suan BONUS KAMPANYASI NEDENIYLE OPET aliyorum shellden dah iyi gibi geldi daha uzun kullanmak gerek tam anlamak icin. Bundan sonra yapi kredi kampanyasi nedeniyle istemesemde po katkili dizel alicam bence en kotu katkili dizel marasta PO.dur. SONRADA AYTEMIZ KAT.DIZ ALICAM AXESS KAMPANYASI hedef boyle bakalim aytemizi gercekten cok merak ediyorum %2.2 tasarruf diyor ece avrupa normlarina gore opet %1 mesela kullanip deniyecegim
    2009 Model Ford Focus dizel sedan 110.000 de aracım vardı iki yıl önce sattım aracımı.Aracıma opetten başka bir yerden yakıt almazdım motor sesi çok çıkıyordu total ve shell den almaya başladım motor sesi çok ama çok fark etti ses azaldı bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: keskinogluu

2009 Model Ford Focus dizel sedan 110.000 de aracım vardı iki yıl önce sattım aracımı.Aracıma opetten başka bir yerden yakıt almazdım motor sesi çok çıkıyordu total ve shell den almaya başladım motor sesi çok ama çok fark etti ses azaldı bilginize.

Alıntıları Göster
    Türk Petrol den euro dizel kullanan varmı ciddi indirimli satıyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet3534

Türk Petrol den euro dizel kullanan varmı ciddi indirimli satıyorlar...

Alıntıları Göster
    son 1 yıldır energy den alıyorum mazotu litrede 30-35 krs daha ucuz. Fark var mı peki sorunuzu duyar gibiyim...

1. Po dan çok daha iyi. Po ile arabam sanki el freni çekilmiş gibi kasım kasım kasıldı. Enjektörlerden mazot sanki püskürtülemiyormuş gibi (mazot baya kalın olsa gerek) iş makinasına uyar (tasarruf ettirir) bineğe hayır. bir daha da almam. Zaten zamanla biodizel katkısı sebebiyle enjektörlerin içine ediyormuş.
    2. Opet e kıyasla daha tassaruflu ama daha sesli çalışmakta.
    3. Shell (bence en iyi yakıt bunda var). Çok çabuk devirlenen, çekişi süper, son hız süper, ses en az bunda, tüketim normal
    4. Bp, zamanında tavsiye üzerine 4-5 kez benzin almıştım ve deposundan 5 lt su çekmek zorunda kaldım. Uzuun yıllar sonra 1 ay kadar önce mazot aldım mecburiyetten hem çok çabuk bitti hemde araba gitmek istemedi. Artık ağızlarıyla kuş tutsalar bir daha uğramam.
    5. Alpet, fark göremedim
    6. Total, fark göremedim
    7. Aytemiz fark göremedim
    8 Çekoil fark yok
    9. Teco aynı sayılır
    10. Lukoil pek fark yok
    11. Termo, aynı
    12. TP, aynı sayılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberfox -- 21 Temmuz 2016; 20:39:53 >

• Katkili ve katkisiz aytemizden memnun kaldim aytemizide tavsiye ediyorum yakit az performans iyi ses orta tavsiye ediyorum ozellikle indirimli satilan yerleri var

• cgr1903 kullanıcısına yanıt
    Bide şu totalin yaz motorinini deneyebilmemiziniz bayiye geldi mi diye sorun depoya karıştırmışlardır belki

• quote:

GUNCEL BILGIDIR
    Opet ultra force
    ULTRAFORCE motorin katkısının motor, enjektör, yakıt sistemini temizlemesi ve temiz tutması,
    korozyona karşı koruması, motorda güç kaybına karşı koruma sağlaması, yakıtın setan sayısını
    arttırması ve yakıt köpüklenmesine karşı koruması gibi olumlu etkileri testlerle de onaylanmıştır.
    Yine, ULTRAFORCE motorin katkısı ile bağımsız araştırma-geliştirme laboratuvarında yapılan
    testler sonucunda, egzoz emisyonlarında iyileşme gözlenmiş ve ULTRAFORCE motorin katkısının
    %1’i aşan oranda yakıt tasarrufu sağladığı görülmüştür.
    Gercekci bir deger yuzde 1 veya 1.5 1 depoda 20 km kadar katki saglamaktadir. Serrifikali sonuclardir sitesinde vardir.

BP ULTIMATE KATKISI
    Reklaminda 42 km kadar yakut ekonomisinden bahsedilmekte bugun en iyi arac 1100 1300 km arasi depoda yol gitmekte 40km yuzde 2 ile yuzde 3 arasinda tasarruf demek bunun kulliyen yalan olduguna inaniyorum eger boyle ise bp dizelinin yok satmasi lazim..:)
    RESMI BIR VERI TEST SONUCU SITESINDE YOK BULAMADIMMM....

AYTEMIZ OPTIMUM EURODIZEL

ECE (avrupa standartlarinda) normlarinda yuzde 2.2 yakit tasarrufu test verilerinde gozukmekte ve sitesinde sertifikasi yer almaktadir ciddinkatkisi olan bir yakittir. Suan denemekteyim yorumlari ileride yapacam biraz daha kullanayim....

Total excellium

Resmi test sonuclarini bulamadim ama yuzde 3.7 civarinda yakit tasarrufundan bahsediliyor bence bu kadar tasarruf yakitla oluyorsa super ama reklam kokan hareketler hangi sartlarda v.s yakitin ozelligini gosteren bir belge yok...

Po vmax eurodizel
    100 lt de yuzde 4 kadar yakit tasarrufu cok iddaali 4 lt muthis bir deger test sonuclarinin resmi evragi sitesinde yok

Shell v power
    Yakit ekonomisi hakkinda sitesinde bir sey yazmamakta ama.muthis enjektor temizliyormus pek inanmadim ama birntest sonucu filan yok bilginize o yuzden hep guvendigimiz yakitta durum bu ilginc:(

Alpet torojet katkili
    Alpet torojet ile ilgili test verileri yok ancak yakit ekonomisi ve tasarruf sagladigi iddaa ediliyor sitede sagece guvenlik onlemleei ile ilgili bir pdf var arkadaslar bu konuda sadece katkinin nereden alindigi ile ilgili bir bilgi var. Katki AFTON CHEMICALS deniyor ama bazi sitwlerde TUBITAK tarafindan gelistirildigi soyleniyor.

Lukoil ECTO
    Muthis bir temizleme ozelligi var deniyor ayrica-20 kadar donmama garantisi var yakit tasarrufu konusunda kesin bir bilgi yok bu konuda kullanicilarin urunu kullanmalarini ve denemelerini tavsiye ediyor.

Arkadaslar ben bu sitelerde 2 test sonucu buldum resmi olarak opet ve aytemizde baska bulamadim. Digerleri bu testleri aciklamamislar.

Deneyimlerimizle yakit ekonomisi konusunda degisik sonuclar cikariyoruz.

Ben firmalarin yalan soylediklerini dusunuyorum yuzde 4 tasarruf bence cok super bir deger. Arabada bile cogu zaman bu kadar tasarrufu yakaliyamiyoruz.. Ve kullancilar deneyimleri ile yakit firmalari arasindaki sonuclar kesin olarak tutmuyor.
    Yorumlarinizi bekliyorum arastirma sonucu kendi sitelerinden alinmistir saygilarimla....

1.3 cdti'da sürekli opet alırım, shell lukoil denemişliğim de oldu. shell motoru bariz daha sessiz çalıştırıyor. Özellikle rölantide bu çok belli oluyor. lukoil de bir farklılık sezmedim, opet istasyonu evime yakın olduğu için alıyorum aslında ama bana shellden daha fazla km yaptırıyor gibi geldi. Belki de yol durumundan dolayıdır bilemeyeceğim ama opete devam.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.