Corsa... Yakıt lastik basıncıyla doğrudan alakalı, aracın konforu için basıncı düşük tutuyorum mecburen. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dizel Yakıtta Marka Tercihi (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: AtesHırsızıCorsa...
Yakıt lastik basıncıyla doğrudan alakalı, aracın konforu için basıncı düşük tutuyorum mecburen.
hocam sizinki daha ciğerli neden daha fazla yakıyor anlam veremedim.. hadi euro standartları farklı olsa bile en fazla oynasın 1 litre ama 3.5 nerde 5.5 nerede , arada 2 litre fark var
egr iptali var mı sizin araçta.. yoksa egr, manfiold,map ve maf güzelce bir temizletmenizi öneririm, bana yakıt fazla geldi birde katkısız yakıtlarla bu değer..
bende 205 lastikler var 30-33psi arası hava basıyorum yük durumuna göre
-
90 hp olanlar bu civarda yakıyor, fabrika verisi ekonomik lastik basıncı ile şehir içi 5.9 lt, karışık 4.6. Egr iptal değil, manifold ile birlikte yakında temizlenecek. Bir de yüklü şekilde uzun mesafe gittim, araç biraz gaza basmamı istedi yolun çoğunda. O yüzden normalde karışık kullanımım 5.25 civarı çıkardı.
Sizin aracın fabrika değerlerinin şehir içi ekonomik lastik basıncı ile 5.3 lt, karışık 4.2 lt olması lazım yanlış bakmadıysam. 4 lt neyse ama 3-3.5 lt çok anormal geldi bana. Doğru ölçüm yaptığınıza emin misiniz? Büyük lastikle beraber neredeyse olması gerekenin yarısı 3.5 lt.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Father TorqueMarkasına yakıtına değil de istasyonun ana firmanın kendisine ait olup olmamasına baktığım için hep BP'den alıyorum. Ha bizzat Shell'in işlettiği bir istasyon olsaydı orası ilk tercih olurdu, ayrı.
Markaların kendi işlettiği istasyonları nette nasıl öğrenebiliriz,sitelerinde bulamadım OPET yada Shell.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: CraulsMarkaların kendi işlettiği istasyonları nette nasıl öğrenebiliriz,sitelerinde bulamadım OPET yada Shell.
Alıntıları Gösterİstasyonda fiyat tabelasının altında yazar, fişte de yazar.
Ankarada iseniz tp petrol için firmanın istasyonu bildiğim bir tane var söyleyebilirim
Ekleme: haritalardan buldum adres bu, tp petrolleri yazıyor istasyon listesinde, ben genelde uğrayınca burdan alıyorum. Eskişehir yolu üzerinde sokak etimesgut yazdığına bakmayın.
Fatih Sultan, 2719. Sk. No:16, 06810 Etimesgut/Ankara
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 14 Temmuz 2021; 17:32:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar hepsi fosil yakıt ve hepsi yer altından çıkıyor. Hep tüketiciyi kandırıyorlar. Katkı matkı farketmez, hepsi aynıı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Önemli olan firma değil istasyon nereden alırsanız alın o markanın kendine ait istasyonundan alın öyle yaptığınız zaman marka farkı kalmıyo hepsi aynı mazot tüpraştan çıkan menzili az olanı ya da daha pahalı olanı almaya gerek yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X