Şimdi Ara

Dizel Yarı Otomatiklerle ilgili fikirler, araç tavsiyeleri? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ozdan

quote:

Orijinalden alıntı: bulentboz

308 yada bravoya bakcan. 308 daha az yakar. Ama kalite olarak bravo daha ustun.

Bu gün 2009 model 308 1.6 auto6r kullandım. Müşteri oldum test sürüşü yaptım. 10 km den fazlaydı yol. Ben çok beğendim 10 yıldır dizel araç sahibiyim. Dizel tecrübeme göre biraz fazla sesli geldi bana ama çok atak bir motor. Ama arkadaşlarım peugeottan uzak dur diyorlar. Fikri olanlardan yorum istiyorum. Araç 91 binde. Alınır mı ne dersiniz. otomatik almam gerekiyor. otm. bravo hiç kullanmadım. Ama bravo almak istiyorum aslında. çok kararsızım.

0 bravo alirsan zarar ettirir ama ikinci elde uygun fiyatlara temiz arac bulabilirsin . Bravo daha tok ve icerde ses gelmeyen bir araba. Dizel otomatikleride sorunsuz ikinci el aldim bende menmunum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sakın delta ya bulasmayin. Son sahibi olursunuz.

• Skoda Rapid tdi dsg genis ve konforlu bir arac

• quote:

quote:

Bu gün 2009 model 308 1.6 auto6r kullandım. Müşteri oldum test sürüşü yaptım. 10 km den fazlaydı yol. Ben çok beğendim 10 yıldır dizel araç sahibiyim. Dizel tecrübeme göre biraz fazla sesli geldi bana ama çok atak bir motor. Ama arkadaşlarım peugeottan uzak dur diyorlar. Fikri olanlardan yorum istiyorum. Araç 91 binde. Alınır mı ne dersiniz. otomatik almam gerekiyor. otm. bravo hiç kullanmadım. Ama bravo almak istiyorum aslında. çok kararsızım.

308 iyidir.

• quote:

quote:

quote:

0 bravo alirsan zarar ettirir ama ikinci elde uygun fiyatlara temiz arac bulabilirsin . Bravo daha tok ve icerde ses gelmeyen bir araba. Dizel otomatikleride sorunsuz ikinci el aldim bende menmunum

sizin Bravo otomatik mi. ben manuel kullandım ama otm kullanmadım. herhalde 300 torkla o de en azından 308 kadar ataktır diye düşünüyorum. dün baktığım 308 için 36 bin istiyorlar. maximum 40 bin bütçem var. Sahibindende bravo var bu fiyatlara alabileceğim aslında. Peki arkadaşlar 91 binde 308 alsam 5 yıl binsem ortalama 5 yıl sonra 150 binde olur. O zaman bu arabayı satabilir miyim ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

Sakın delta ya bulasmayin. Son sahibi olursunuz.

Yanlış bir fikir. Konu sahibi arkadaş veya bir başkası delta alır veya almaz ama bu fikrinizden sonra bir delta sahibi olarak bildiğim ve yaşadıklarımı paylaşmak isterim;

Geçtiğimiz aylarda işimdeki bir takım sorunlar nedeniyle aracımı satmak için (istemeye istemeye) ilana çıkardım sadece ilk gün 5 kişi aradı. 45.000 tl fiyat biçmiştim ve ilk günden 43.500'ü gördü araç. Satmadım çünkü içimden satmak gelmediği için 45.000'i görene kadar bekleyeceğim dedim bir yerde satmamak için bahane ürettim diyelim.

Aralıkta ilandan kaldırana dek ilanın yayında kaldığı 2 veya 2,5 ay boyunca aracım için neredeyse her gün arandım . 40.000 Tl'den başlayıp 45.000Tl'ye uzanan bir aralıkta teklifler aldım. Araca haftada bir kaç kez bakmaya gelenler oldu. Bir arkadaşla 45.000 Tl ve bir dolu depo mazota anlaştım (birde ocakbaşı vardı tabi pazarlığa dahil :) ) fakat kredisi çıkmadığı için vazgeçmek zorunda kaldı (üstüne bir de benim sürekli çalıştığım bankadan denedik ama nafile) . Aracı ilandan kaldırdığım gün beni aradı ve ' abi satmadım de nolursun ben gelip alıcam senden o arabayı haziranda' dedi. Bunun yanında defalarca arayanlar 44 teklif edenleri ise saymadım bile.

Bu arada bugüne kadar hatırı sayılır miktarda araç sahibi olduğumu halen deltanın yanında birde opel aracım olduğunu ve bir başka opel aracımıda (dizel corsa c) 2013 mayıs ayında yaklaşık 4 ay gibi bir süre sonunda istediğim rakamın altında bir rakama sattığımıda belirtmek isterim.

Yazdıklarımın tek bir cümlesinde abartı, şişirme ve yalan olmadığına emin olun. isterseniz gelen yazılı teklifleri, numarasını kaydettiğim alıcıları tek tek bilginize sunabilirim.

Araç elbette sıfır alındığında değer kaybediyor hemde diğer markalara oranla çok fazla bu nedenle kimseye sıfır bir delta önermem, hele hele dişinden tırnağından arttırıp bir araç sahibi olmaya gayret edenlere, fakat 2-3 yaşında ikinci el bir delta bakıyorsanız temiz güzel bir aracı 40-45 aralığına alabilir yine satarkende eksta ektra değer kaybına uğramadan satabilirsiniz.

Bunun nedeni aracın piyasada az bulunuyor olması, tasarımının özellikle bazı insanlar için (ki bende bu gruptayım) çok çekici olması, dizel ve otomatik olması, geniş olması, güvenli olması vs vs vs ne derseniz deyin artık bilmiyorum ama emin olun ki sandığınızdan çok daha hareketli bir piyasası olan bu aracın önümüzdeki 5-10 yıl boyunca kimse son sahibi olmaz...

Niyetim önyargınızın yanlış olduğunu ifade etmek, kalbinizi kırmak değil. Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.Alvarzo -- 11 Ocak 2014; 22:11:28 >

• 2012 model Grande Punto 1.3 multijet 95hp Duologic eşim kullanıyor. Araç 20 bini geçti. İnanılmaz ama hala ilk günki gibi ne bir ses ne tıkırtı nede sorun var. Sorunsuz kaliteli dizel yarı otomatik ve B segmenti düşünüyorsanız tek ve mükemmel seçenek bu araba.

2013 modelleri 75 hp lik versiyon dikkat edin. Bizdeki aracın hızlanması tepkileri çok daha tok ve güçlü.

Ayrıca DSG( Vos vos grubu) , Powershift(ford grubu) , CVT(ben honda ve nissan daki tilerini kullandım) , easytronic(opel), Auto6R(PSG grubu) ve klasik tork konvertörlü vites sistemlerini kullanmış biri olarak diye bilirim ki yakıt sorunu olmasın gönül klasik tork konvertörlüden başkasını kullanmam aslaaaaa. Ama yakıt sorunu olunca paranız yetiyorsa kesinlikle (Markayı hiç sevmesemde) DSG çok daha güzel. Sonra Duologic geliyor. Diğerlerini at çöpe. CVT asla dizel yüksek torklu araçlarla birlikte kullanılmamalı, eğer kullanan firma varsa siz siz olun uzak durun hatta kaçınnnnnnn.

• quote:

quote:

quote:

quote:

sizin Bravo otomatik mi. ben manuel kullandım ama otm kullanmadım. herhalde 300 torkla o de en azından 308 kadar ataktır diye düşünüyorum. dün baktığım 308 için 36 bin istiyorlar. maximum 40 bin bütçem var. Sahibindende bravo var bu fiyatlara alabileceğim aslında. Peki arkadaşlar 91 binde 308 alsam 5 yıl binsem ortalama 5 yıl sonra 150 binde olur. O zaman bu arabayı satabilir miyim ne dersiniz?

Dizel otomatik sportstyle aldim. 6 ay once 168 bin km de pejo 307 sattim. Mutlaka satilir tabi deger kaybeder. Bravo da en az 308 kadar atak . 36 bine daha dusuk km de daha yuksek model bravo bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentboz -- 13 Ocak 2014; 0:58:11 >

• 51 binde 308 confort 2009 model için 37000 nasıl fiyat?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdan -- 15 Ocak 2014; 16:16:52 >
  • Alternatif olarak Volvo C30 olabilir
  • arkadaş bende benzin sonra lpg zamı ile aracımdan soğudum sattım değiştirdim lpg de taksan 3 tl üzerinde fiyatla bi manası kalmadı lpg ninde..

kendim c4 picasso aldım yarıotomatik emin ol çok ta güzel ilk 1-2 gün 1den 2 ye geçişte biraz sarsıntı var tıpkı manuel kullanmak gibi gerisi asla hissettirmiyor ki oda olsun ne olacak sanki.. ama yakıt konusunda citroen ve aynı motoru kullanan model markalar çok çok tasaruflu.. bencede bu motoru kullanan araçlara bak derim..

c4 olabilir c3 olabilir megan olabilir 308 olabilir.. km takıntın yoksa o paraya 2008 model c4 picasso bile alabilirsin araca bakman yeterli almak için.. ortalama 5 litre yakıt çok ferah iç hacim bagaj..

ancak şunu söyleyim dsg den cvt ye kadar her şanzumanı kullandım eşim için otomatik olmazsa olmaz inan aralarında dağlar yok ancak sağlamlık olarak hepsinden de daha sağlamdır..
  • Her türlü 308 diyecektim ki zaten Peugeota alışkın biri olmanız 308 e daha sıcak bakmanızı sağlayabilir. Foruma sorarsan peuegot sorunlu arabadır.

• quote:

51 binde 308 confort 2009 model için 37000 nasıl fiyat?

Fiyatlar kesinlikle yüksek. Geçen diğer konuda da yazmıştım bir tanıdık 2011 50000 km deydi sanırım 35.500 liraya aldı hemde e-hdi iydi. Fiyatlar şuan çok yüksek bir iki ay beklemek mantıklı mı onu araştırmak lazım.

• Bir iki ay idare edeceğiz galiba fiyatların oturması için çok alakasız fiyatlar telaffuz edilir vaziyette şuanda ama görünen o ki ya lpg ile devam ya da üst sınıfa geçip 308 diyorum. Bu zamana kadar iki peugeot kullandım ilki 206ydı 4 sene kullandım biraz masraf açmıştı bana westinghouse ve hidrolik pompası değiştirtmişti ama araç 2001 modeldi, 207 aldım o da 15 16 ay boyunca ben de kaldı onu da o sürede 35 40bin kullandım. Düzenli bakım dışında bi sıkıntısı hiç olmadı. Ben peugeota karşı olan ön yargıya pek anlam verebilmiş değilim. Evet fransızların kafası normalden farklı çalışıyor ama her iki eski peugeot aracım da sınıfının en full araçlarıydı. Memnuniyetszlik yaşamadım ben şu ana dek

• Aslında Dizel tam otomatikler de az yakar. Sadece Hyundai ve Kia çok yakıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.