Şimdi Ara

DİZELCİLER SİZE SESLENİYORUM !!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani dizellerin kalitesi markaya göre değişir ama yinede tüm dizellerin senin dediğin gibi 60000kmden sonra sorun çıkarcağını sanmıyorum istisnai garantilik durumlar hariç. dizelden korkma ben 97 yılından beri vw nin dizellerini kullandım ve şuandada bora TDI kullanıyorum ve şuana kadar hiç bir sorun yaşamadım ciddi manada.
  • Motorunun 5 yıl dayanamayacağını, bir kaç yıl sonra patlayacağını gördüğü için durdurmuştur

Değil tabi ki. Toyota standart olarak bütün modellerinde 3 yıl garanti veriyor. Ancak modeline göre 200 - 300 $ gibi bir ek ödemeyle (ek garanti paketi) garantiyi 5 yıla çıkarıyor. Kampanya düzenleyip bu paketi ücretsiz verdi sanıyorum. Detaylı takip etmedim. Kampanyayı sona erdirmiştir.

Merak etmeyin bir kaç yıl sonra "Yahu bütün common rail dizel motorlar sorun çıkarıyor, alanların ellerinde patlıyormuş, sadece bir markanınkiler sağlam kalıyormuş" deseler, doğrudan doğruya Toyota'dır o derim.

Not: Bu cümleler diğer markaların dizelleri sorun çıkaracak anlamına gelmemektedir. Yakıta dikkat edildiğinde hiç bir markanın sorun çıkaracağını sanmıyorum. Arkadaşta Yaris dizel hakkında yanlış anlamadan dolayı bir şüphe oluşmuş.

Not2: Bu satırların yazarı hali hazırda Toyota sahibi değildir, önceki aracı Toyota'dır.

quote:

Orjinalden alıntı: ayyüzlüm

quote:

Orjinalden alıntı: abs

Bu arada Toyota Yaris Dizel'lerdeki 5 yıllık garantiyi 2 Mayıs itibariyle kaldırmış duyurulur...

NEDEN ACABA ???????????

• C4 veya Corolla Dizel iyi seçim olur
  • Dizel motorların şanzıman dişlileri yüksek torka dayanacak şekilde daha ağır alaşımdan imal edilir. Kötü yakıt kullanıp hassas sisteme zarar vermediğiniz sürece yıllarca hizmat eder.

Burada bir arkadaşta 250.000 kilometrede Ford Galaxy var. Motoru VW motoru 1.9 TDI 110 beygir.

Sorunsuz çalışıyor.
  • focus kullanan arkadaşlarımdan motorunun çok iyi olduğunu ancak iç yapıda kullanılan malzemenin çok adi olduğunu ve beyninden kaynaklanan problemler yaşadıklarını duymuştum.
    Bu arada astranın da dizel motor seçeneği var. Onu da değerlendirebilirisin.
  • daha öncede yazmıştım, taksici arkadaşım clio turbo dizelde 300 000 km devirdi . sorun yok.
  • 5 milyar fazla verip dizel alacağına benzinli al sessizliğin ve konforun tadını çıkar,zaten o 5 milyarlık farkı ayda ortalama 2000km yol yapan biri 2 senede ancak kapatır..

2sene traktöre binemem kar edecem diye...
  • BU KONUDA HER ZAMAN SANA +1
    AZ ÖNCE CEVAPLADIGIM EKONOMİK TRAKTOR TOPİCİNDEKİ GİBİ
    quote:

Orjinalden alıntı: M A R E Ş A L

5 milyar fazla verip dizel alacağına benzinli al sessizliğin ve konforun tadını çıkar,zaten o 5 milyarlık farkı ayda ortalama 2000km yol yapan biri 2 senede ancak kapatır..

• walla traktor benzetmesini yapan arkadaşlar dikkat etsinler traktore geçilmek
    çok kotu bi his olabilir diyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

walla traktor benzetmesini yapan arkadaşlar dikkat etsinler traktore geçilmek

Bende diyodum ki şu FORMULA 1 ve WRC'de neden benzin kullanıyorlar,demek daha yavaş gitsin araçlar diye,kaza maza olmasın diye...

Dizel kullanılırsa mazallah arabalar uçar gider valla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M A R E Ş A L -- 5 Mayıs 2006; 13:07:19 >

• YOK BENCE ÇEVREYİ RAHATSIZ ETMEMEK İÇİN YA DA HAVAYI DAHA AZ KİRLETMEK İÇİN
    quote:

quote:

Bende diyodum ki şu FORMULA 1 ve WRC'de neden benzin kullanıyorlar,demek daha yavaş gitsin araçlar diye,kaza maza olmasın diye...

• quote:

5 milyar fazla verip dizel alacağına benzinli al sessizliğin ve konforun tadını çıkar,zaten o 5 milyarlık farkı ayda ortalama 2000km yol yapan biri 2 senede ancak kapatır..

İYİ GÜZELDE ARTIK BENZİNLİ İLE DIESEL ARASINDA 5 MİLYARLIK FARK YOK Kİ...
    O DEDİĞİN VW ,VOLVO GRUBUNDA O KADAR FARKEDİYOR ODA 1,9MOTORA GEÇTİĞİ İÇİN ÖYLE......O GRUPLAR HARİCİNDE GENELDE 2 MİLYAR FARK VAR TAŞ ÇATLASA 3 MİLYAR...BENCE ÇOK BÜYÜK MEBLAĞ DEĞİL BU FARK...SAYGILAR...
  • arkadaşlar dizel kullanmadan karar vermeyin bence sonra ağlarsınız
  • ARABAYI KULLANIP BENZİNİ DERT EDENLERDEN DEĞİLİZ MERAK ETME SEN KULLANDIKTA GAYET İYİ BAĞIRIYORDU
    quote:

arkadaşlar dizel kullanmadan karar vermeyin bence sonra ağlarsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

ARABAYI KULLANIP BENZİNİ DERT EDENLERDEN DEĞİLİZ MERAK ETME SEN KULLANDIKTA GAYET İYİ BAĞIRIYORDU
    quote:

yolda karşılaşmayalım hocam FULLFORCE bile seni kurtaramayacak ağlarsın bak

• UMARIM KARSILASMAYIZ COK KORKTUM
    YETER BU KADAR TOPİCİN KONUSUNU SAPTIRMAYALIM

quote:

quote:

ARABAYI KULLANIP BENZİNİ DERT EDENLERDEN DEĞİLİZ MERAK ETME SEN KULLANDIKTA GAYET İYİ BAĞIRIYORDU
    quote:

yolda karşılaşmayalım hocam FULLFORCE bile seni kurtaramayacak ağlarsın bak

• Kim demiş yarış arabalarında dizel kullanılmıyor diye?

http://www.shell.com/home/Framework?siteId=tr-tr&FC2=/tr-tr/html/iwgen/kaynakca/_basin_bultenleri/_2006/zzz_lhn.html&FC3=/tr-tr/html/iwgen/kaynakca/_basin_bultenleri/_2006/audi_22032203.html

Dizele karşı benzinli araç kullanımını savunan arkadaşların söylediklerini kedinin ulaşamadığı ciğere pis demesine benzetiyorum açıkçası

quote:

YOK BENCE ÇEVREYİ RAHATSIZ ETMEMEK İÇİN YA DA HAVAYI DAHA AZ KİRLETMEK İÇİN
    quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssami -- 5 Mayıs 2006; 16:55:23 >

• aleykümselam kardeş kesinlikle dizel al o eski nesil dizellerdeki sorunlar yok artık jetta yı tavsiye etmem benzinliside dizelindede servis çok pahalı

bende 2005 megane2sedan dynamique 1.5 dci var sana bunu tavsiye ederim bunun 100 bgliği çıktı onuda bir düğşün istersen ama focusda iyi araba ama ikinci eli pek yok onu söyleyeyim
  • benim anlayamadığm bir konu var bunu satış temsilcileri ve dizel araçları beğenmeyen arkadaslarımdan sık sık duyuyorum.Neymis efendim yılda şu kadar km yapılmazsa dizel araç almak gereksizmiş aradaki fark verilmez miş. Benim anlamadığm hareket halinde veya uzun yolda devirli kullandıktan sonra benzin dizel arasında çok bır uçurum yok diye biliyorum.Fakat 10km yolu büyük sehirlerimizde 20-40 dakika arasında katederken kırmızı ışıklarda dururken dur-kalk yaparken aradaki farkı yakıt farkını tahmin etmek istemiyorum. bence Dizel benzinli araç arasındaki kıyası bulundugun ildeki trafık sorunuyla ilgili olması gerekir.Mesala 30 km yolu kaç saatte alabiliyorsun araç nekadar zaman bosuna yakıt tüketiyor bunlara bakarsan büyük sehirlerde ve trafik sorunu olan diger illerimizde dizel araç almak mantıklı. yine soylenen aradaki fark herkes bilirki sıfır araç alırken dizel bir araç alırken benzinliye oranda fazla para verilir. aynı oranda olmasada ikinci el araç alırkende yine dizel araca benzinli araca oranda fazla para verilir. buda gösteriyorki alırken ödenen fazla parayı yakıttan ve satarken benzinli araca oranda fazla satacagından fazlasıyla çıkartacağına inanıyorum.benim kullandığım 2001megane rxt var sartlar olgunlastığında ilk fırsatta dizel bir araç alacağım sanada tavsiyem bu yönde olacaktır. simdiden hayırlı uğurlu olsun.

• 1.6 focus TDCİ im var ankaradayim benzinli 1.6 arabasiyla övünenlere hodri meydan derim alayiniza 260nm tork ve turbomla gelirim hem plakami okursunuz hemde benzincide durursunuz

not:her pazar enkadayim buyrun
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.