Şimdi Ara

DİZELCİLER SİZE SESLENİYORUM !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

UZUN BİR SÜREDİR HANGİ ARABAYI ALAYIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM...FAKAT ÖNCELİKLE ALACAĞIM ARABA DİZEL Mİ BENZİNLİ Mİ OLSUN DAHA NETLEŞTİREMEDİM...ASIL MERAK ETTİĞİM, YENİ NESİL DİZEL MOTORLARDA (YÜKSEK TORKLU), BU KADAR YÜKSEK TORKA, ŞANZIMANI UZUN VADEDE DAYANABİLİYOR MU ??? YOKSA İLERDE SORUNLAR ÇIKARIYOR MU ??? .HİÇ DİZEL ARABA KULLANMADIM VE İLERDE NE GİBİ SORUNLAR ÇIKARACAK KAFAMDA BİR SORU İŞARETİ...KİMİLERİ 50.000-60.000 KM DEN SONRA DİZEL ARABALAR SIKINTIDAN GEÇİLMEZ DİYOR..YAKITTAN TASARRUF ETTİĞİNİ SANDIĞIN PARALARI, İLERDE DİZELİN YEDEK PARÇALARINA HARCAMA DURUMU SÖZKONUSU İMİŞ.??? .BİLEMİYORUM... UZUN VADELİ DİZEL ARABA KULLANAN ARKADAŞLAR BU KONUDA DÜŞÜNCELERİNİZİ VE TECRÜBELERİNİZİ ALABİLİR MİYİM??? BENİ BU KONUDA AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM... TEŞEKKÜRLER....

AYRICA BİR DE NOT: YILLIK ORTALAMA 12 000-15 000 KM YOL YAPIYORUM..VE ALACAĞIM ARABAYA EN AZ 5 YIL BİNECEĞİM. DİYECEKSİNİZ Kİ O KADAR AZ YOL YAPIYORSAN BENZİNLİ AL ...FAKAT GENEL OLARAK; AYNI MODEL BENZİNLİ ARABA İLE DİZEL ARABA ARASINDAKİ UÇURUM BİTMİŞTİR. GENEL OLARAK ARADA 2-3 BİN YTL.FARK VAR.(BAZI MARKALAR HARİÇ) BUNU DA GÖZ ÖNÜNE ALMANIZI İSTERİM.

NOT 2 : DÜŞÜNDÜĞÜM ARABA EĞER DİZEL OLURSA ;
    1.FORD FOCUS HB GHIA DİZEL
    2.CİTROEN C4 110 HP DİZEL

EĞER BENZİNLİ OLURSA ;
    1. VW JETTA COMFORTLINE
    2. FORD FOCUS HB GHIA

VAKTİNİZİ ALDIM ÖZÜR DİLERİM...TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM....

• Bende 96000 km'de Clio dizel var. Bugüne kadar kötü yakıttan dolayı bir enjektörünün değişmesi dışında bir sorun çıkarmadı. Ne motor nede yürüyen aksamdan.

Selamlar.
  • dizele evet
    3 yıl garanti var o da 36000km - 45000km eder sizin için!!!

Hyundai de 5 Yıl garanti var ama
    5 Yıl Garanti Veren Başka Markalar Varmı Bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

Bende 96000 km'de Clio dizel var. Bugüne kadar kötü yakıttan dolayı bir enjektörünün değişmesi dışında bir sorun çıkarmadı. Ne motor nede yürüyen aksamdan.

Selamlar.

Modeli ne Clio'nun? Torku kaç? Turbolu dizellerden mi?
  • Çıkarsa kötü yakıttan dolayı sorun çıkar başkada hiçbişey olmaz...
  • bu yakıt işi hakketen önemli yaw bende topic açtım güsel bilgiler war bakmanı tawsiye ederim

http://forum.donanimhaber.com/m_6908437/mpage_1/key_//tm.htm#6909326
  • bencede dizel al çünki ilerde sorun çıkartsa bile para harcasan bile hiç olmazsa psikolojik olarak rahatsın .benzinli arabam var 20 mlyonluk benzinle 90 km belki gidebiliyorum bende dizel alıcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadiragdas

dizele evet

yaris var
  • almışken dizel al
    ben benzinli severim bu arada ama dizel öneririm
  • focus tdci 5 yıl garantim var.2+3 yıl satın alınıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: kadiragdas

dizele evet

• quote:

Orjinalden alıntı: ayyüzlüm

SELAMÜN ALEYKUM ARKADAŞLAR

UZUN BİR SÜREDİR HANGİ ARABAYI ALAYIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM...FAKAT ÖNCELİKLE ALACAĞIM ARABA DİZEL Mİ BENZİNLİ Mİ OLSUN DAHA NETLEŞTİREMEDİM...ASIL MERAK ETTİĞİM, YENİ NESİL DİZEL MOTORLARDA (YÜKSEK TORKLU), BU KADAR YÜKSEK TORKA, ŞANZIMANI UZUN VADEDE DAYANABİLİYOR MU ??? YOKSA İLERDE SORUNLAR ÇIKARIYOR MU ??? .HİÇ DİZEL ARABA KULLANMADIM VE İLERDE NE GİBİ SORUNLAR ÇIKARACAK KAFAMDA BİR SORU İŞARETİ...KİMİLERİ 50.000-60.000 KM DEN SONRA DİZEL ARABALAR SIKINTIDAN GEÇİLMEZ DİYOR..YAKITTAN TASARRUF ETTİĞİNİ SANDIĞIN PARALARI, İLERDE DİZELİN YEDEK PARÇALARINA HARCAMA DURUMU SÖZKONUSU İMİŞ.??? .BİLEMİYORUM... UZUN VADELİ DİZEL ARABA KULLANAN ARKADAŞLAR BU KONUDA DÜŞÜNCELERİNİZİ VE TECRÜBELERİNİZİ ALABİLİR MİYİM??? BENİ BU KONUDA AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM... TEŞEKKÜRLER....

AYRICA BİR DE NOT: YILLIK ORTALAMA 12 000-15 000 KM YOL YAPIYORUM..VE ALACAĞIM ARABAYA EN AZ 5 YIL BİNECEĞİM. DİYECEKSİNİZ Kİ O KADAR AZ YOL YAPIYORSAN BENZİNLİ AL ...FAKAT GENEL OLARAK; AYNI MODEL BENZİNLİ ARABA İLE DİZEL ARABA ARASINDAKİ UÇURUM BİTMİŞTİR. GENEL OLARAK ARADA 2-3 BİN YTL.FARK VAR.(BAZI MARKALAR HARİÇ) BUNU DA GÖZ ÖNÜNE ALMANIZI İSTERİM.

EĞER BENZİNLİ OLURSA ;
    1. VW JETTA COMFORTLINE
    2. FORD FOCUS HB GHIA

Peugeot 307 1.6 HDI 110 Hp 240 Nm Asfalt ağlatanı unutmuşsun kardeşim. Makyajlı 307 tasarım olarak (ön kısım) hoşuma gitmesede motor sağlam. Gerçi saydığın dizellerdeki motorda aynı motor. Dizel al ancak sırtın fazlasıyla koltuğa yapışacağından (240 Nm bu, fena yapar kalkışlarda ve ara hızlanmalarda) sırtına bir destek falan koy...

• En doğru karar 1.FORD FOCUS HB GHIA DİZEL .
  • Kesinlikle dizel al.Yani en azından benim gibi ekonomik bir araç yeter,performans önemli ama ikinci sıra da dersen
  • Ben bu durum için bir hesap yapmıştım.Aşağıdaki linkten indireceğiniz exel programını kendinize uyarlayabilirsiniz.

dizel benzinli maliyet karşılaştırma

Bu arada bu programda yer almayan,bazıları için (mesela ben)önemli olabilecek bir değişken daha var.Eğer benim gibi benzinli araç aldıktan 4-5 yıl sonra garanti bittikten sonra tabi,lpg dönüşümü yabpabilirim diyorsanız bu hesabın benzinli araç maliyetine 1500-20000 ytl eklemeniz gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curie -- 3 Mayıs 2006; 22:01:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: OtoTurk

quote:

SELAMÜN ALEYKUM ARKADAŞLAR

EĞER BENZİNLİ OLURSA ;
    1. VW JETTA COMFORTLINE
    2. FORD FOCUS HB GHIA

Peugeot 307 1.6 HDI 110 Hp 240 Nm Asfalt ağlatanı unutmuşsun kardeşim. Makyajlı 307 tasarım olarak (ön kısım) hoşuma gitmesede motor sağlam. Gerçi saydığın dizellerdeki motorda aynı motor. Dizel al ancak sırtın fazlasıyla koltuğa yapışacağından (240 Nm bu, fena yapar kalkışlarda ve ara hızlanmalarda) sırtına bir destek falan koy...

haklısın kardeş... ön ve arka tasarımını beğenmesem de Peugeot 307 1.6 HDI 110 Hp 240 Nm araba da güzel araba. Asfaltı ağlatacanı da biliyom. fakat esas öğrenmek istediğim 240 Nm.tork çok yüksek bir tork ..bu torka uygun, araba da mekanik dayanıklılık mevcut mu uzun vade de...??? Özellikle fransız arabalar uzun vadeli dayanıklılık testinden hep olumsuz not almıştır diye duyumlarım da var ne kadar doğru bilmiyorum.. 3-5 yıl sonra o seni ağlatmasın sakın ben bunu öğrenmek istiyom..sonuçta bir sürü para verecez bu arabalara yazık günah...bir yanlışlık yapmak istemiyorum....bi arkadaş clio örneği vermiş sağolsun ama clio nun torku yüksek değil ki.... elmayla armutu kıyaslamak gibi bişey olmuş...dizelciler nerdesiniz...bi yardım lütfen...

• Bu arada Toyota Yaris Dizel'lerdeki 5 yıllık garantiyi 2 Mayıs itibariyle kaldırmış duyurulur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: abs

Bu arada Toyota Yaris Dizel'lerdeki 5 yıllık garantiyi 2 Mayıs itibariyle kaldırmış duyurulur...

NEDEN ACABA ???????????
  • quote:

quote:

Bu arada Toyota Yaris Dizel'lerdeki 5 yıllık garantiyi 2 Mayıs itibariyle kaldırmış duyurulur...

NEDEN ACABA ???????????

kampanyaydı zaten. daha once de 1000YTL indirim kampanyası vardı o da bitti.
  • Sen dizel al, 50 - 60,000 den sonra problem olur diyenlere kulak asma hiçbirşey olmuyor. Yakıta ve bakımlarına dikket et yeter.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

Bende 96000 km'de Clio dizel var. Bugüne kadar kötü yakıttan dolayı bir enjektörünün değişmesi dışında bir sorun çıkarmadı. Ne motor nede yürüyen aksamdan.

Selamlar.

Modeli ne Clio'nun? Torku kaç? Turbolu dizellerden mi?

2002 CLİO SYMBOL 1.5 DCİ 65 hp. Yani turbo Dizel

Torku kaç emin değilim ama sanırım 160 nm.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsultan -- 4 Mayıs 2006; 15:45:02 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.