Şimdi Ara

Dizele para vermek=Bedava bir bardak süt için evde inek beslemek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
451
Cevap
6
Favori
14.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tipik bir Türk insanı mantığı...Benzin pahalanırsa,mazota geçer...Olmadı lpg ye geçer...O da olmadı,misal D segmenti aracını satar C segmentine biner...

Yani olaylar karşısında hep kendi çözümünü kendi yaratmaya çalışır...

Ama kendi eliyle oy verip başına geçirdiği siyasetçiden hesap sormak aklının ucundan bile geçmez...

Arkadaş;ben sana beni sömür diye mi oy verdim? Ben sana vergi ödemiyor muyum? Ödediğim vergiyi niçin yandaşına dağıtıyorsun da bana 5 liraya benzin satıyorsun?

Haa bu bugünün sorunu mu? Tabii ki değil...

Yıl 1950 de kapitalizmin kucağına hoop diye oturmuşuz,onlar da kendi kafalarına göre seçtikleri adamları bize gösterip,işte buna oy

vereceksiniz demişler...O gün bu gündür kendi seçmediğimiz,bize dayatılan hiçbir özelliği,yeteneği olmayan kişilere oy verip bu günlere gelmişiz...

Bundan sonra düzelecek mi? Tabii ki hayır...Kötüye,daha kötüye gidecek...Taa ki dibe vuruncaya dek...

Geçmiş olsun...

Bu bir siyasi yazı değil...Olayları tarihsel açıdan inceleme...Ama isteyen,rahatsız olan istediği yere şikayet edebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Roman İbrahimoviç

quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Hangi araçta 14 bin TL fark varmış? benim bildiğim ortalama 5 ile 10 bin arası fark var. Arada 6-7 bin olan bir fark varsa dizel alınır ama 14 bin baya bir ciddi farkmış.

Jetta 1.2 TSI 105 PS Trendline 44.800 TL
    Jetta 1.6 TDI 105 PS Trendline 59.000 TL

1.2 le 1.6 yı karşılaştırıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: sql98

quote:

quote:

Hangi araçta 14 bin TL fark varmış? benim bildiğim ortalama 5 ile 10 bin arası fark var. Arada 6-7 bin olan bir fark varsa dizel alınır ama 14 bin baya bir ciddi farkmış.

1.2 le 1.6 yı karşılaştırıyorsun

105 hp ile 105 hp'yi karşılaştırıyorum
    olay hacim olsaydı 1.4 90 hp'lik astra ile 1.4 170'lik golf de karşılaştırılabilirdi

• 40 bine benzinli almaktansa 45 bine dizel almak daha mantıklı. benzinliyi 35 e satarsınız 2 sene sonra dizeli de 40a. kaç km yaparsanız yapın. fiyatlar böyle. dizelde bindiğiniz yanınıza kar kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

40 bine benzinli almaktansa 45 bine dizel almak daha mantıklı. benzinliyi 35 e satarsınız 2 sene sonra dizeli de 40a. kaç km yaparsanız yapın. fiyatlar böyle. dizelde bindiğiniz yanınıza kar kalır.

en mantıklı yorum olmuş

fiyat farkı 14bin diye 14bin zarar olmayacak,

dizelde benzinliden yaklaşık 10bin pahalı satılacak, Arabaki fark zarar olacak
  • Dizel arabalar gereksiz pahalılığa satılıyor; olayın özü budur. Ayrıca, dizel arabanın ikinci eli, araba en fazla 3-4 yaşındayken iyi durumda oluyor. 4-5 yaş ve üzeri arabanın dizeline kimse bakmıyor; kendinizi kandırmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Dizel arabalar gereksiz pahalılığa satılıyor; olayın özü budur. Ayrıca, dizel arabanın ikinci eli, araba en fazla 3-4 yaşındayken iyi durumda oluyor. 4-5 yaş ve üzeri arabanın dizeline kimse bakmıyor; kendinizi kandırmayın.

aynen öyle
    anlayana
  • Roman İbrahimoviç kullanıcısına yanıt
    Jetta 1.2 TSI 105 PS Trendline 21,725 euro
    Jetta 1.6 TDI 105 PS Trendline 23,975 euro

Fark: 2250 euro, yani 5750 TL.

Vereni cami avlusunda öperler diye bir laf vardır usta.
  • quote:

quote:

İyi bari Toyora aradaki farkı 13.500 tl'de tutmuş.

1.33 Life - 45.400
    1.4 D-4D Life - 58,900

Hem Toyata'nın 1.33 motoru 99 PS verirken, 13.500 tl fark olan dizel motor 90 PS veriyormuş. Aynı şekilde benzinli 1.6 motor da 132 PS verebiliyormuş. Şu bak; dizel aynı güçte bile değil...

1.4 dizel - 1.6 benzinli arasındaki fark da 10.000 tl civarı imiş.

Honda da 12100 tl'cik fark koymuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 5 Ağustos 2013; 12:11:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Tipik bir Türk insanı mantığı...Benzin pahalanırsa,mazota geçer...Olmadı lpg ye geçer...O da olmadı,misal D segmenti aracını satar C segmentine biner...

Yani olaylar karşısında hep kendi çözümünü kendi yaratmaya çalışır...

Ama kendi eliyle oy verip başına geçirdiği siyasetçiden hesap sormak aklının ucundan bile geçmez...

Arkadaş;ben sana beni sömür diye mi oy verdim? Ben sana vergi ödemiyor muyum? Ödediğim vergiyi niçin yandaşına dağıtıyorsun da bana 5 liraya benzin satıyorsun?

Haa bu bugünün sorunu mu? Tabii ki değil...

Yıl 1950 de kapitalizmin kucağına hoop diye oturmuşuz,onlar da kendi kafalarına göre seçtikleri adamları bize gösterip,işte buna oy

vereceksiniz demişler...O gün bu gündür kendi seçmediğimiz,bize dayatılan hiçbir özelliği,yeteneği olmayan kişilere oy verip bu günlere gelmişiz...

Bundan sonra düzelecek mi? Tabii ki hayır...Kötüye,daha kötüye gidecek...Taa ki dibe vuruncaya dek...

Geçmiş olsun...

Bu bir siyasi yazı değil...Olayları tarihsel açıdan inceleme...Ama isteyen,rahatsız olan istediği yere şikayet edebilir...

Tebrikler, güzel analiz etmişsin.

• BaRiS kullanıcısına yanıt
    Hacı haber yahu, hiç sesin soluğun çıkmıyor.
  • Polemik kullanıcısına yanıt
    Ne olsun abi, çalışmaya devam. Forumda alengirli konular açılsın da çirkeflik yapayım diye pusuda bekliyorum

Yardımlarını beklerim.
  • dizel araba bayılmıyor en azından
  • dizel fiesta aracımla 167 liralık mazotla 999 to 0 km yapıyorum.İstedin kadar bas istediğin hızda git.
    benzinli fiesta ne kadara dolar ne kadar km gider biliyorum. Benzinli fiestası olan varsa hesap etsin km ve verilen parayı.
  • Bazi arkadaslar olayi anlamadan bilmeden sacma sapan yorum yapiyor basta konu sahibi

Dizele verdigin fazla para bir sekilde kaporadir gonul rahatligi ile arabana binersin satarken geri alirsin

Benzinli aracta illaha ki satarken zarar olur eee birde rahat rahat gezemezsin ne anladik biz bu ekonomiden

Dizel kazigi falan yok ortada kendinizi kandirmayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

40 bine benzinli almaktansa 45 bine dizel almak daha mantıklı. benzinliyi 35 e satarsınız 2 sene sonra dizeli de 40a. kaç km yaparsanız yapın. fiyatlar böyle. dizelde bindiğiniz yanınıza kar kalır.

aynen dediğin gibi oluyor 2.el alınca zarar edilmiyor konu açan arkadaş bunun farkında değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Bazi arkadaslar olayi anlamadan bilmeden sacma sapan yorum yapiyor basta konu sahibi

Dizele verdigin fazla para bir sekilde kaporadir gonul rahatligi ile arabana binersin satarken geri alirsin

Benzinli aracta illaha ki satarken zarar olur eee birde rahat rahat gezemezsin ne anladik biz bu ekonomiden

Allah razı olsun, biz de bunu düşünememiştik Cihan. Ne kadar akıllı adamsın, hepimizi aydınlattın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Bazi arkadaslar olayi anlamadan bilmeden sacma sapan yorum yapiyor basta konu sahibi

Allah razı olsun, biz de bunu düşünememiştik Cihan. Ne kadar akıllı adamsın, hepimizi aydınlattın.

Olani soyledim ben

Zateb basindan beri soyluyorum sacma sapan bir test

O teste kalsa

C180
    Accord
    3.20
    Cc

Almasin kimse

Ben euro ncap'a bakarim 5 yildiz almismi almamismi hepsi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 5 Ağustos 2013; 12:50:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BaRiS kullanıcısına yanıt
    Ben uzun zamandır akıl sağlığımın selameti için otomobil bölümüne pek bakmıyorum, baksam da cevap yazmıyorum. Ha yazan arkadaşlar var ki onlar da seni tanırlar, seni bir şekilde haberdar ederler.

Hala açmadın mı bir facebook hesabı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 5 Ağustos 2013; 12:53:32 >
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısın, olanı söyledin. Şu ana kadar senden feyz almadığım için kafamı duvarlara vuracağım, izin verir misin?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.