Şimdi Ara

Dizele para vermek=Bedava bir bardak süt için evde inek beslemek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
14.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chewee

dizel fiesta aracımla 167 liralık mazotla 999 to 0 km yapıyorum.İstedin kadar bas istediğin hızda git.
    benzinli fiesta ne kadara dolar ne kadar km gider biliyorum. Benzinli fiestası olan varsa hesap etsin km ve verilen parayı.

kilometrede 16 krş, kaçak mazot mu kullanıyorsunuz
  • adam haklı beyler, şuan en mantıklısı benzinli araç almak özellikle 1300 LT altındaki hacimdeki benzinli araçlar...
    rakiplerine göre en az yakan sanırım 1.2 TSI var bu katagoride, hem başka benzinli seceneği olmadığı için turbo benzinli farkıda yok sanırım.bu olabilir mesele...hem bu araçların vergileri daha alt dilimde 300 lira daha az vergi ödenir yılda...
    demek istediğim az yakan bir benzinli, boşuna fazladan 10-15bin verilmeyecek bir araç alınır şuan, bunun haricindekiler bence alınmaz.
    cebinizde 10-15 bin kalmış olur, bu parayı değerlendirirsiniz ve benzine fazla ödediğiniz paranın bir kısmınıda boyle kapatırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikoli88

adam haklı beyler, şuan en mantıklısı benzinli araç almak özellikle 1300 LT altındaki hacimdeki benzinli araçlar...
    rakiplerine göre en az yakan sanırım 1.2 TSI var bu katagoride, hem başka benzinli seceneği olmadığı için turbo benzinli farkıda yok sanırım.bu olabilir mesele...hem bu araçların vergileri daha alt dilimde 300 lira daha az vergi ödenir yılda...
    demek istediğim az yakan bir benzinli, boşuna fazladan 10-15bin verilmeyecek bir araç alınır şuan, bunun haricindekiler bence alınmaz.
    cebinizde 10-15 bin kalmış olur, bu parayı değerlendirirsiniz ve benzine fazla ödediğiniz paranın bir kısmınıda boyle kapatırsınız.

Turbo benzin farkı var.hitler motor 1.6 golf 6 yı 38 den veriyorlardı.şimdi en ucuz 1,2 TSİ 45k.
    Yine renoda clio4 1,2 ile 0,9 tce arasında 2,5k oynuyor.aynısı Ford ta ecoboost içinde geçerli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

quote:

Orijinalden alıntı: mikoli88

adam haklı beyler, şuan en mantıklısı benzinli araç almak özellikle 1300 LT altındaki hacimdeki benzinli araçlar...

Turbo benzin farkı var.hitler motor 1.6 golf 6 yı 38 den veriyorlardı.şimdi en ucuz 1,2 TSİ 45k.
    Yine renoda clio4 1,2 ile 0,9 tce arasında 2,5k oynuyor.aynısı Ford ta ecoboost içinde geçerli

şuan vw de hitler motor yok ondan yazdım hocam, bence 2,5k fark varsa reno ve ford ta tüp takmaktansa tercih edilebilir, hem düşük vergi dilimindende yararlanılır.yapcak bişey yok kazık yiyoruz bari en azını yiyelim :)

• yilda 10000 km ise benzin
    15000 km ise tup
    20000 km ise dizel.

sahsen ben 10000 km yapiyorum ve benzinli devam.

• kan benim damar benim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Bazi arkadaslar olayi anlamadan bilmeden sacma sapan yorum yapiyor basta konu sahibi

Dizele verdigin fazla para bir sekilde kaporadir gonul rahatligi ile arabana binersin satarken geri alirsin

Benzinli aracta illaha ki satarken zarar olur eee birde rahat rahat gezemezsin ne anladik biz bu ekonomiden

Dizel kazigi falan yok ortada kendinizi kandirmayin

Allah razı olsun, biz de bunu düşünememiştik Cihan. Ne kadar akıllı adamsın, hepimizi aydınlattın.

Olani soyledim ben

Zateb basindan beri soyluyorum sacma sapan bir test

O teste kalsa

C180
    Accord
    3.20
    Cc

Almasin kimse

Ben euro ncap'a bakarim 5 yildiz almismi almamismi hepsi bu

Aynen artık bıktım şu testten birisi CC desin anında o videoyu koyuyorlar.

• Okullar tatil tabi

• Aracım 2012 citroen c4 comfort plus mcp,10 ay oldu aracımı alalı 15.000 km geldim, bayramdı, tatildi derken en az 4000 km daha yapacağız gibi görünüyor, benim için mantıklı olan dizel araç, ayrıca depoyu fulleyince ekranda 1300 km menzil yazısını görünce mutlu oluyor insan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

Orijinalden alıntı: Roman İbrahimoviç

quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Hangi araçta 14 bin TL fark varmış? benim bildiğim ortalama 5 ile 10 bin arası fark var. Arada 6-7 bin olan bir fark varsa dizel alınır ama 14 bin baya bir ciddi farkmış.

Jetta 1.2 TSI 105 PS Trendline 44.800 TL
    Jetta 1.6 TDI 105 PS Trendline 59.000 TL

İyi bari Toyora aradaki farkı 13.500 tl'de tutmuş.

1.33 Life - 45.400
    1.4 D-4D Life - 58,900

Hem Toyata'nın 1.33 motoru 99 PS verirken, 13.500 tl fark olan dizel motor 90 PS veriyormuş. Aynı şekilde benzinli 1.6 motor da 132 PS verebiliyormuş. Şu bak; dizel aynı güçte bile değil...

1.4 dizel - 1.6 benzinli arasındaki fark da 10.000 tl civarı imiş.

Honda da 12100 tl'cik fark koymuş..

Kendi kazdığı kuyuya düştü birileri.

• Konu sahibinin sabah yedigi yemeği hatirladigindan bile şüpheliyim. ramazandayiz gerçi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 5 Ağustos 2013; 13:53:27 >
  • 1. Yakıt ekonomisi
    2. İkinci elde tercih ediliyor + fiyata satılıyor
    Bunlar aradaki 10 bin liralık farkı uzun vadede telafi eder..
  • Polemik kullanıcısına yanıt
    Gereksiz adamların gereksiz muhabbetleri yüzünden çekilmez bir yer olduğu kesin burasının.

Sosyal medyaya her türlü karşıyım. SMS - Telefon her daim hizmette
  • hangisi karlı zararlı bilmem ama dizel araba benim dünya görüşüme aykırı.. asla ve asla dizel araba almam..
    bu dizel iyi bir halt olsa bütün dünya kullanırdı ..
    bizim gibi yakıt pahalı ülkelere kakalanmazdı...
    benzin gibisi varmı yahu kokusu bile yeter çek içine hayat bul...
  • Bmw M bile dizel motor yaptı. Adamlar her alana dizeli soktu. Birilerinden hala bunları duyuyoruz ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 5 Ağustos 2013; 14:01:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Kurşunsuz 97 oktan 4,97
    Euro Diesel Ultraforce 4,39

Ford Focus 1.6 Benzinli Ortalama 6,0 l
    Ford Focus 1.6 TDCi Ortalama 4,5 l

Her 100 kilometrede benzin 29,82 lira harcarken, dizel 19,755 harcayacak. Yani her 100 km'de ortalama 10,5 lira kazanç. 100000 km yaptıktan sonra araç 11 bin lira farkı amorti etmiş olacak. Ayrıca satarken de benzinliden daha kolay ve daha yukarıda fiyatlara satılacak.

Uğraşıp yapmışsın, emeğine sağlık
  • ne saçma bir başlık 14bin fark verilmez tabi ancak 7 8bintl fark verilir büyük çoğunluğu kullanırken geri alınır satarken de cabası alınır sıkıntı yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kesinlikle haklısın, olanı söyledin. Şu ana kadar senden feyz almadığım için kafamı duvarlara vuracağım, izin verir misin?

Git kumda oyna

• on numara tespit helal çok güzel anlatmışın durumu, 7 yıldır dizele biniyorum dizelin derdi benzinliyi geçiyor,
  • quote:

quote:

Kesinlikle haklısın, olanı söyledin. Şu ana kadar senden feyz almadığım için kafamı duvarlara vuracağım, izin verir misin?

Git kumda oyna

Çok akıllılarya bunlar Cihan, güya senin mantığın bakkal Osman'ın mantığı demeye getiriyorlar bilmişler.

Arkadaş max 3 sene bileceksen 50-60 bin km yi aşmayacaksan bırak zararı dizel arabayı karla bile ikinci elde satarsın.

Benim başıma geldi çünkü :)
    Depoyu doldurup 1 hafta bakmamanın rahatlığı mı dersin, satarken alıcıyı bile kendin seçmeyi mi dersin, yaptığın ekonomiyi mi dersin, bedavaya bindiğini mi dersin her halükarda dizel karlı.

Bu dizel veryansını yapanların çoğu da ya alacakları arabanın doğru düzgün dizeli olmayanları, ya aradaki farkı verebilecek durumda olmayıp kendini avutanlar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.