Şimdi Ara

Dizele para vermek=Bedava bir bardak süt için evde inek beslemek (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
14.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilmiyorsun bari sus.
    http://www.ford.com.tr/otomobiller/focus/teknik-ozellikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Bilmiyorsun bari sus.

Focus sahibi mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gözardı edilen bazı şeyler var,,, a) bu düşük motor hacimli benzinliler sanıldığı kadar az yakmıyor, hatta forumdan bir arkadaş yeni aldığı düşük motor hacimli benzinli ford arabasını satıp dizel almaya karar vermişti,bu konu orada da tartışıldı yani kısacası ''ne kaa ekmek o kaa köfte'',,, b). bir arkadaş yukarıda ortalama tüketim değerlerini vermiş ona göre hesaplamış arada 10 krş fark var gözüküyor ama kazın ayağı öyle değil 1).benzinli araba şehir içinde çok daha fazla yakıyor, 2). 120 nin üstü süratlerde benzin sarfiyatı dizele göre çok daha fazla,,, ben şehir içi kullanmam, şehir dışında 100 km hızı geçmem diyorsan o hesap doğru,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 5 Ağustos 2013; 18:35:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roman İbrahimoviç

Gelen son zamlardan sonra C segmenti otomobillerde bile benzinli - dizel farkı 14 bin lirayı bulmuş durumda. Bu farkı kapatmak için km'lerce yol yapmak lazım. Hani satarken parasını geri alayım desen 14 bin liralık yakıt dünya para demek. O km'lere gelince de "yea km yapmış dizel alınmaz" diye millet yüzüne bakmıyor. Yine zarardasın.
    Neden insanlar ısrarla bu yanlışa düşüyor?

Her model için geçerli değil bu durum. Kendi aracım için konuşursam 5.500 liralık dizel benzinli farkı bulunmakta. Onu da 2 sene de rahat rahat amorti edebiliyorum. Benzinli km de 45 krş yakarken dizel 27 kuruş yakıyor. 30000 km ye gelince 5400 liralık yakıt farkı ortaya çıkıyor.
  • burock1997 B kullanıcısına yanıt
    öncelikle hitaba dikkat, susacak isek forumda ne işimiz var bilgi paylaşıyoruz değil mi ?

uzuuuun yıllar bu motora sahip bir aracı kullandım.
    yaşın kadar direksiyon geçmişim var biraz saygı rica ederim.

bahsettiğin katalog değerleri sadece yiyeceklerde işe yarıyor kaç kalori alacağın ve içeriğinde neler bulunduğu ile alakalı...

gerçek hayatta bu değerleri özellikle atmosferik benzinli araçlarda yakalamak çok zordur...çok özel şartlar gerekir.

bahsettiğin focus benzinli aracın ortalama tüketimi özellikle İstanbul gibi hengamede 10lt.'dir.

6lt ortalamayı çok sakin ve boş uzun yolda tutturabilirsin.
    Ortalama 6 değerini olarak yakalamak çok zordur...
  • Çok km yapıorsan dizel alınır. Yani 2 senede 60 bin km yapan bir kişi için dizel araç gereklidir. Satarken de haliyle benzinli modelinden daha pahalıya satılır.

Sorun benzinli araçların şehir içi sıkışık trafikte çok yakması. Dizellerin 5,5 lt yaktığı trafikte benzinli araç 6,5 yakabiliyorsa tabii ki benzinli alınır.

Ama herkes uzun yolda araç kullanmıyor. Şehir içi sıkışık trafikte yeni dizeller en fazla 5,5 - 6lt civarı yakıyor. Aynı sıkışık trafikte benzinliler 8lt den başlayıp Ya Allah diyerek 10-11 lt gibi tüketim değerlerine çıkabiliyor maalesef.

60bin km deki yakıt farkı kabaca 8 bin tl ( boşa giden para ). Ayrıca 60bin km deki dizel aracıda peynir ekmek gibi satarsın...

Ama senede 10bin km yolu zar zor yapan, sırf herkes dizel alıyor bende alayım diyenler ise ciddi anlamda kazıklanıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Bilmiyorsun bari sus.

sakin ol şampiyon

• Yunanistan'da;
    Astra 1.3 CDTi ECOFLEX® Start&Stop 95PS, € 21.720,00

Astra 1.6 TURBO ECOTEC® 180PS, Otomatik vites € 23.420,00

Türkiye'de
    Astra 1.3 CDTi ECOFLEX® Start&Stop 95PS, 58.636,00 TL

Astra 1.6 TURBO ECOTEC® 180PS, Otomatik vites 55.180,00 TL

bu iºte bir terslik yokmu!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Okullar tatil tabi

sen de yaz okuluna gidersin
  • Roman İbrahimoviç kullanıcısına yanıt
    Jetta 1.2 TSI 105 PS Trendline 44.800 TL ÇOK MANTIKLI
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roman İbrahimoviç

quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Hangi araçta 14 bin TL fark varmış? benim bildiğim ortalama 5 ile 10 bin arası fark var. Arada 6-7 bin olan bir fark varsa dizel alınır ama 14 bin baya bir ciddi farkmış.

Jetta 1.2 TSI 105 PS Trendline 44.800 TL
    Jetta 1.6 TDI 105 PS Trendline 59.000 TL

1.2 yerine 1.4 motoru kıyaslamak daha yerinde olur. 1.4 motor da (trendline-manuel) 48.500 TL.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Kesinlikle haklısın, olanı söyledin. Şu ana kadar senden feyz almadığım için kafamı duvarlara vuracağım, izin verir misin?

Git kumda oyna

Çok akıllılarya bunlar Cihan, güya senin mantığın bakkal Osman'ın mantığı demeye getiriyorlar bilmişler.

Arkadaş max 3 sene bileceksen 50-60 bin km yi aşmayacaksan bırak zararı dizel arabayı karla bile ikinci elde satarsın.

Benim başıma geldi çünkü :)
    Depoyu doldurup 1 hafta bakmamanın rahatlığı mı dersin, satarken alıcıyı bile kendin seçmeyi mi dersin, yaptığın ekonomiyi mi dersin, bedavaya bindiğini mi dersin her halükarda dizel karlı.

Bu dizel veryansını yapanların çoğu da ya alacakları arabanın doğru düzgün dizeli olmayanları, ya aradaki farkı verebilecek durumda olmayıp kendini avutanlar.

al işte işin en acı verici ve düşündürücü kısmı bu satırları yazan kişi muhasebeci, ya da en azından böyle olduğunu iddia ediyor
    milyar euroluk cirolarla dönen holdinglerin neden battığını şu satırlara baktığım zaman anlayabiliyorum, çözemediğim şeyse bir "muhasebeci" olmasına rağmen bu düşüncelerin felsefesi...
    neymiş efendim 3 senede 60 bin binince zarar değil kar bile edermişmişsin
    benzinli arabayı zaten kafası çalışmayanlar için üretiyorlar değil mi
    sen 3 yaşında, benzinlisinden 14 bin lira daha pahalı ve 60 bin km'deki dizel arabayı, 3 yaşındaki benzinli ve 60 bin km'deki arabanın piyasasından 14 bin lira pahalıya sat, ben de sözlerimi geri alayım
    ama birazcık amortisman mantığın gelişmişse zaten böyle bir şeyin paralel evrende bile gerçekleşmeyeceğini bilirsin

• infinite kullanıcısına yanıt
    Şehir içi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerlerdir. Şehir Dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanli sabit hız ve yarı zamanlı değşsken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.

Şehir Dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanli sabit hız ve yarı zamanlı değişken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.

Ortalama: Şehir içi ve Şehir dışı testlerinin kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalamasi alinarak hesaplanmaktadir.

İyi günler. Artık kimse fazla uğraşmasın, dizel benzinden her türlü daha uygundur, net.

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Bazi arkadaslar olayi anlamadan bilmeden sacma sapan yorum yapiyor basta konu sahibi

Dizele verdigin fazla para bir sekilde kaporadir gonul rahatligi ile arabana binersin satarken geri alirsin

Benzinli aracta illaha ki satarken zarar olur eee birde rahat rahat gezemezsin ne anladik biz bu ekonomiden

Dizel kazigi falan yok ortada kendinizi kandirmayin

Sanırsam sizin öngörünüz arabayı aldığınız fiyata satmak veya karlı bir rakkamdan elden çıkartmak fakat bu zamanda böyle ekstrem hadiseler istisna kapora diye fazladan verdiğin disel farkıda kullandığın süreç boyunca eskime değer kaybı gibi sebeplerden değer kaybediyor bunuda hesaba katmak lazım ha benim verdiğim kapora efsunlu değer kaybetmez dersen bunuda satış değerinden çıkartman gerekir buda arabanın değerini düşürür daha kötü rakamsal olarak aynı kapıya çıkar

Efsunlu kapora

Çok iyiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Kesinlikle haklısın, olanı söyledin. Şu ana kadar senden feyz almadığım için kafamı duvarlara vuracağım, izin verir misin?

Git kumda oyna

Çok akıllılarya bunlar Cihan, güya senin mantığın bakkal Osman'ın mantığı demeye getiriyorlar bilmişler.

Arkadaş max 3 sene bileceksen 50-60 bin km yi aşmayacaksan bırak zararı dizel arabayı karla bile ikinci elde satarsın.

Benim başıma geldi çünkü :)
    Depoyu doldurup 1 hafta bakmamanın rahatlığı mı dersin, satarken alıcıyı bile kendin seçmeyi mi dersin, yaptığın ekonomiyi mi dersin, bedavaya bindiğini mi dersin her halükarda dizel karlı.

Bu dizel veryansını yapanların çoğu da ya alacakları arabanın doğru düzgün dizeli olmayanları, ya aradaki farkı verebilecek durumda olmayıp kendini avutanlar.

Dizel farkını verecek param yokmuş, öyle mi?

Çok zavallı bir cevap olmuş. Yaşın küçük olsa yaşına vereceğim. Yazık.

• Ne dizel ne benzinli en güzeli ÇEVRE DOSTU LPG.
  • bugün en cok beğendiğim bmw 3.20 lere bakıyordum.Benzinli 2012 model 3.20 vardı ilanın acıklamasında mtv vergisi 850tl yazıyordu ,bu fiyat dizellerinde 2000tl miş.sonra biraz arastırma yaptım ve dizellerde son düzenleme ile mtv ler oldukca yüksekmiş.Yani kısaca benzinli araç alırken daha uygun,mtv si uygun,daha sessiz,daha uzun ömürlü ve daha performanslı iken neden dizel alayımki dedim ..Yanlıssam düzeltiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan235 -- 5 Ağustos 2013; 16:36:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Orijinalden alıntı: la bu ne la

quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

2.elde satarken kimse dizeli benzinli fiyatına satmıyor

Ben bunu anlamıyorum. Yahu zaten binlerce Tl ucuza alıyorsun tabii ki daha ucuza satacaksın. Ucuz alıp ucuz satınca zarar edilmez.

Aracın yakıtını kilometrede X kuruş diye hesaplamak kadar saçma bu.

Bu kafa satılıklar sitesinde 0km bayi fiyatına kullandığı kadarı ekleyip fiyat yazan kafa işte

Nasıl?

• Sene de 10 bin yaparım dizele kafamı çevirip bakmam. 40 bin yapan da benzinli ye bakmasın. İş bu kadar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan235

bugün en cok beğendiğim bmw 3.20 lere bakıyordum.Benzinli 2012 model 3.20 vardı ilanın acıklamasında mtv vergisi 850tl yazıyordu ,bu fiyat dizellerinde 2000tl miş.sonra biraz arastırma yaptım ve dizellerde son düzenleme ile mtv ler oldukca yüksekmiş.Yani kısaca benzinli araç alırken daha uygun,mtv si uygun,daha sessiz,daha uzun ömürlü ve daha performanslı iken neden dizel alayımki dedim ..Yanlıssam düzeltiniz

dizel ile benzinli arasinda MTV fark yok, motor hacimleri arasinda olabilir, yani o kadar yanlissiniz ki neresini duzeltecegimi bilemedim :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.