Şimdi Ara

Dizele para vermek=Bedava bir bardak süt için evde inek beslemek (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
14.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Aynı model ve donanım ile:(manuel)

Focus 1.6 EcoB - 125 PS = 6.0 Lt = 50.750 TL
    Focus 1.6 TDCi - 125 PS = 4.5 Lt = 61,500 TL

Fiyat Farkı = 10.750 TL.

Trabzonda dizel = 4.41 TL
    Trabzonda benzin = 4.97 TL

Focus tüketim farkı 100 KM = (6.0 * 4.97) - (4.5 * 4,41) = (29,82-19,845 ) = 9,975 TL = 0,09975 TL/Km

Fiyat farkı karşılığı KM = 10.750 / 0,09975 = 107.769 KM.

Yani dizel fark parasına 100 bin KM üstünde yol yapınca ancak yakıttan kazanabiliyoruz.
    Ben şahsen yılda ortalama 15.000 Km yapıyorum. Memurum. Şehir içi ve civarı kullanım ile yılda 1-2 kez izin için uzun yol.
    Bu da fiyat farkı için 7 yıl kullanmam lazım arabayı.

Üstelik dizel aracın bakımları-masrafı benzinlinin iki katını bulur. Bakım fiyat farkını da eklersek 7 yıldan daha fazla kullanmak gerekiyor eşitlenmesi için. (8 diyelim ki aslında daha fazla olur)

Niye uğraşayım ki. Alırım benzinli. 3 sene kullanırım. Diyelim ki de 45.000 KM (450*100) yol yaparım. Sonra da 1500 TL ile tüp.

Benzinli = 50.750 + (450 * 29,82) + tüp = 50.750 + 12.069 + 1500 = 64.319 TL
    Motorin = 61.500 + (450 * 19,845)....... = 61.500 + 8.930 .......... = 70.430 TL.

Fark = 6.111 TL.
    Benzinli aldım 3 yılda 45.00 KM yapıp tüp taktım ve cebimde hala 6.111 TL var.
    Dizel bakım masrafları ile birlikte bu fark daha fazla olacaktır.
    Birde LPG ile mazottan da az yakmaya başlayarak 6.11 TL paranın üstüne koyarım.

Yılda en az 40 bin KM yol yapılmıyorsa dizel aracın hiçbir anlamı yok.
    Kafa ütülemesi de cabası.

Şirket aracı - taksi vb ticari için uygun olur ama şahsi araç için gereksiz.

Bakım dahil farkı kapatmak için 8-9 sene kullanıp 130.000-150.000 Km yol yapmak lazım.
    Bu sefer de satarken dizel motor çok yol yapmış derdi çıkar.

amorti hesabı güzel de 107bindeki iki focusu satarken dizel yaklaşık 5bintl yüksek fiyata satılır ikincielde.
    minimum bu fark(3 olur 5olur) kadar kar etmiş olunur.
    dizel hızlı satılır 107binde bile olsa sıkıntısızsa alıcı bulacaktır.
    dizel araçların bakımı çok da pahalı değil 2katı falan hiç değil.
    şu da var reel tüketimde şehiriçi özellikle katalog değerinden 1kaç litre fazla oluyor genelde benzinliler.
    dizel de fazla oluyor katalogdan ama benzinli kadar değil.
    bu benzinli araç sanırım turbo değil dizelde turbo arızalanıp masraf çıkarabilir.
    bunun yanında yüksek hızlı otoban sürüşlerinde dizel yine çok yakmaz ancak benzinlinin tüketimi azımsanamaz.

dizelin gürültüsü var benzinlinin keyfi var ancak atmosferik motor bence çok keyifli değil.
    yokuş yukarı ara hızlanma vs de dizel avantajlı benzinlide bir dünya devir çevirmek gerekiyor bu da tüketimi oldukça artıracaktır ama genel olarak performansta benzinli alır.
    kışın dizelin geç ısınması sıkıntı.

aklıma gelenler bunlar.tercih meselesi bence tdci

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Kesinlikle haklısın, olanı söyledin. Şu ana kadar senden feyz almadığım için kafamı duvarlara vuracağım, izin verir misin?

Git kumda oyna

Çok akıllılarya bunlar Cihan, güya senin mantığın bakkal Osman'ın mantığı demeye getiriyorlar bilmişler.

Arkadaş max 3 sene bileceksen 50-60 bin km yi aşmayacaksan bırak zararı dizel arabayı karla bile ikinci elde satarsın.

Benim başıma geldi çünkü :)
    Depoyu doldurup 1 hafta bakmamanın rahatlığı mı dersin, satarken alıcıyı bile kendin seçmeyi mi dersin, yaptığın ekonomiyi mi dersin, bedavaya bindiğini mi dersin her halükarda dizel karlı.

Bu dizel veryansını yapanların çoğu da ya alacakları arabanın doğru düzgün dizeli olmayanları, ya aradaki farkı verebilecek durumda olmayıp kendini avutanlar.

Dizel farkını verecek param yokmuş, öyle mi?

Çok zavallı bir cevap olmuş. Yaşın küçük olsa yaşına vereceğim. Yazık.

Üstüne alınmana gerek yok herkes için geçerli demedim.

Ama siz de bi kabul edin artık, 100 Bin Kmleri devirmeyen, temiz kullanan için dizel her halükarda karlı ve mantıklıdır.

Ayrıca dünya için değil Türkiye için konuşuyoruz, dünya piyasası beni ilgilendirmiyor, Tr de dizel mantıklı.

Buna aslında parası yetmeyen değil, dizele vereceği parayı israf görüp içinde ukte kalıp kendini tatmin etmeye çalışanlar diyebiliriz. Herkes aynı olacak diye bişey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aradaki dark 14bin tl kalmıyor örnek

Corolla: 6 bin tl fark

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-30.000km-boyasiz-dizel,orjinal,yetkili-servis-bakimli-corolla-133627232/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-corolla-tertemiz-cizik-dahi-yok-son-kasa-110510936/detay

Jetta 7bin tl fark

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden..nokta-hata-yoooktur-133126741/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-doktordan-cok-temiz-jetta-131953214/detay

bazıları alırken 14bin fazla verip satarken de 14 bin fazlaya satabiliceğini zannediyor da

edit: araba yaşlandıkça aradaki fark çok daha küçülüyor

edit 2 : herkes Dizel daha hızlı satılır demiş, sahibinden.com ve araba.com araştırmalarına bakın en çok satılan araçlar benzinliler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 5 Ağustos 2013; 18:16:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Tipik bir Türk insanı mantığı...Benzin pahalanırsa,mazota geçer...Olmadı lpg ye geçer...O da olmadı,misal D segmenti aracını satar C segmentine biner...

Yani olaylar karşısında hep kendi çözümünü kendi yaratmaya çalışır...

Ama kendi eliyle oy verip başına geçirdiği siyasetçiden hesap sormak aklının ucundan bile geçmez...

Arkadaş;ben sana beni sömür diye mi oy verdim? Ben sana vergi ödemiyor muyum? Ödediğim vergiyi niçin yandaşına dağıtıyorsun da bana 5 liraya benzin satıyorsun?

Haa bu bugünün sorunu mu? Tabii ki değil...

Yıl 1950 de kapitalizmin kucağına hoop diye oturmuşuz,onlar da kendi kafalarına göre seçtikleri adamları bize gösterip,işte buna oy

vereceksiniz demişler...O gün bu gündür kendi seçmediğimiz,bize dayatılan hiçbir özelliği,yeteneği olmayan kişilere oy verip bu günlere gelmişiz...

Bundan sonra düzelecek mi? Tabii ki hayır...Kötüye,daha kötüye gidecek...Taa ki dibe vuruncaya dek...

Geçmiş olsun...

Bu bir siyasi yazı değil...Olayları tarihsel açıdan inceleme...Ama isteyen,rahatsız olan istediği yere şikayet edebilir...

Tebrikler, güzel analiz etmişsin.

Helal olsun :) arkadaş herşeyi çok net anlattı...

• Sıfır alınca 4 5 bin zarardasın diyen arkadaşlar 1.6 astra 0 konfor paket 37500 tl fiyat aldım.sahibindende 2011 2012 modellere 35 36 bin istiyorlar.2013 7000 km yapmış araç 372500 pazarlıksız.

• quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

Sıfır alınca 4 5 bin zarardasın diyen arkadaşlar 1.6 astra 0 konfor paket 37500 tl fiyat aldım.sahibindende 2011 2012 modellere 35 36 bin istiyorlar.2013 7000 km yapmış araç 372500 pazarlıksız.

Babam 1.6 mJet Linea aldı geçen sene 42bin tl ye şimdi piyasası 40 bin tl

hem de dizel tasarrufu, sen zararda gözüküyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 5 Ağustos 2013; 18:42:38 >
  • Bu konuyu açan adam, her depoda içine oturan adam, dizel alamayan adam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyazıt Çakır

Bu konuyu açan adam, her depoda içine oturan adam, dizel alamayan adam.

Gezerken depodaki yakıtı düşünen adam bana parası yetmez diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Roman İbrahimoviç

quote:

Dizel kullanan verdiği parayı bir defa düşünür, benzinli kullanan her depoda
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Fluence Joy 1.6 16v 115 bg otomatik 48.000 TL

Fluence Joy 1.5 dCi 110 bg otomatik 62.500 TL

üstelik benzinlisi CVT vites.

Ben kendi adima hayatta o farki vermem. Ne sacma bir fiyat yahu.

• quote:

quote:

quote:

Dizel kullanan verdiği parayı bir defa düşünür, benzinli kullanan her depoda

e tabi canım olmuşla ölmüşe çare var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Tipik bir Türk insanı mantığı...Benzin pahalanırsa,mazota geçer...Olmadı lpg ye geçer...O da olmadı,misal D segmenti aracını satar C segmentine biner...

Yani olaylar karşısında hep kendi çözümünü kendi yaratmaya çalışır...

Ama kendi eliyle oy verip başına geçirdiği siyasetçiden hesap sormak aklının ucundan bile geçmez...

Arkadaş;ben sana beni sömür diye mi oy verdim? Ben sana vergi ödemiyor muyum? Ödediğim vergiyi niçin yandaşına dağıtıyorsun da bana 5 liraya benzin satıyorsun?

Haa bu bugünün sorunu mu? Tabii ki değil...

Yıl 1950 de kapitalizmin kucağına hoop diye oturmuşuz,onlar da kendi kafalarına göre seçtikleri adamları bize gösterip,işte buna oy

vereceksiniz demişler...O gün bu gündür kendi seçmediğimiz,bize dayatılan hiçbir özelliği,yeteneği olmayan kişilere oy verip bu günlere gelmişiz...

Bundan sonra düzelecek mi? Tabii ki hayır...Kötüye,daha kötüye gidecek...Taa ki dibe vuruncaya dek...

Geçmiş olsun...

Bu bir siyasi yazı değil...Olayları tarihsel açıdan inceleme...Ama isteyen,rahatsız olan istediği yere şikayet edebilir...

+1

Mükemmel özet.Bazıları ders almalı

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Gelen son zamlardan sonra C segmenti otomobillerde bile benzinli - dizel farkı 14 bin lirayı bulmuş durumda. Bu farkı kapatmak için km'lerce yol yapmak lazım. Hani satarken parasını geri alayım desen 14 bin liralık yakıt dünya para demek. O km'lere gelince de "yea km yapmış dizel alınmaz" diye millet yüzüne bakmıyor. Yine zarardasın.
    Neden insanlar ısrarla bu yanlışa düşüyor?

Sanane kardesim para benim zevk benim

Ben dizel araba alicam

Sen git 1.2 edc al

Dizele para vermek=Bedava bir bardak süt için evde inek beslemek

• her zaman için doğru değil adam benzinli mondeo alacağına dizel focus tercih ediyor ekonomi yapmış oluyor. segment düşürmek zorunda kalıyor ama sonuçta ekonomik
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Arabasının arkasında bomba taşımak istemeyen alır.

• Benzinli akar sindi dagilin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

hep aynı aracın dizeli ve benzinlisi kıyaslanıyor. bence yanlış.
    1.4 tsi golf fiyatına 1.6 tdi leon alınabiliyor. Yani dizele bedava binmek mümkün...
    aynı şekilde 1.6 benzinli civic fiyatına 1.6 c4 dizel alınabiliyor...

Buda farkli bir bakis acisi ama mantikli

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AlanyaLee

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Hangi araçta 14 bin TL fark varmış? benim bildiğim ortalama 5 ile 10 bin arası fark var. Arada 6-7 bin olan bir fark varsa dizel alınır ama 14 bin baya bir ciddi farkmış.

Jetta 1.2 TSI 105 PS Trendline 44.800 TL
    Jetta 1.6 TDI 105 PS Trendline 59.000 TL

bu karşılaştırma yanlış olmuş biraz
    1.6 ile 1.2 illa fark olucak bu benzin dizel farkı değilki

ben güce bakıyorum.
    aynı güç. 1.6 ile 1.2 motor illa farklı olacak diye bir kaide yok. 1.4 170'lik motor da var 2.0 140 motor da.

1.6 105 1.2 105 den daha güçlüdür 2,0 140 hp lik 14 170 lik den bg si daha az olmsına ağmen daha performanslı ve güçlüdür

1.6 105 bg in nesi 1.2 105 bg den daha güçlüdür ? Guc birimi olarak bg kullanılıyorsa guc burada malesef aynı. Yok ben gücü degil performansı kastediyorum dıyorsanız orada da yanılıyorsunuz. Firmaların kendi kataloglarından da test kuruluşlarının değerlendirmelerinde de 1.2 105 in daha performansli oldugunu görürsünüz.
    Ayrıca 2.0 140 bg aracin 1.4 170 bg araçtan daha atak olabilmesi icin 2.0 hacimlinin 200 kg daha hafif olması lazım en azından.

e öyleyse markalar 16 ve 20 motorları kaldırıp 1000 1200 1400 turboluları üretirlerdi sadece

İmzanizdaki aracın 1.6 benzinli turbo motorlu versiyonu 180 bg. 2.0 turbo dizelin plaka okumaktan baska çaresi yok. Ayrıca mondeonun ürün gamında 1.0 turbo benzinli 125 bg arac var.

• quote:

Orijinalden alıntı: chewee

quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

quote:

Orijinalden alıntı: chewee

dizel fiesta aracımla 167 liralık mazotla 999 to 0 km yapıyorum.İstedin kadar bas istediğin hızda git.
    benzinli fiesta ne kadara dolar ne kadar km gider biliyorum. Benzinli fiestası olan varsa hesap etsin km ve verilen parayı.

kilometrede 16 krş, kaçak mazot mu kullanıyorsunuz

arabayı iterim benzinliğe kadar kesinlikle kaçak mazot almam.Aracım garantiden çıkmaması için opetten alıyorum yakıtı.34 km ortalama hız ile 100 km 4.0 yakıt değerleri var.

ya be güzel kardeşim 4 lt yakıt tüketimi belli ki şehir içinde de yahu fabrika verisi 4,4 olan arabayı nasıl 4 litre yaktırıyosun hiçmi rampa cıkmıyosun hiçmi dur kalk yapmıyosun hiç mi ışığa denk gelmiyosun 34 km hızla bir saatte ortalama gidiyosun bu bir saatin ortalama 40 dakikası boşta mı gidiyosun etme eyleme bende dizel araba kullanıyorum ki bendeki 1,4 dizel yav tamam dizel iyidir çandırda 4 lt de fabrika verisi olmayan bir rakamı da yakmak büyük başarı hani arabayı bilmesek tamamda yani yapmayın sırf su az yaktıranlar yüzünden yemin olsun forumdan soğudum ya evde 3 tane araba var 2 si benzinli otomotik bi tane dizel manuel ya bizde bir problem var yada sizde

• Babam aldığı her arabasını lpg'li alırdı . Şimdi ki günce arabamız 2.0 TDİ . Dizelin sesi rahatsız edici olsa da , ekonomisi tartışılamaz bi gerçek .
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.