Bildirim
Dizele para vermek=Bedava bir bardak süt için evde inek beslemek (10. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Devian
şu düşüncede olabilecek en saçma düşüncedir 14bin fark var 10 bin fark var veya 6 bin fark var... "o fark kapanmaz dizelle şu senede hesapladım falan".. yaw sanki benzinli alınca o fark paarasını bankaya yatırıyorsun bu benzin parası 3 senelik diye ? o parayı başka şeye harcıyorsun sonra 2 günde aracın 50 tl benzin yaktı diye sövüyosun la benzin çok pahalı araçda çok yakıyor diye.. İnsan kendini 1 kere zorlar 3-5 ay kredi öder zorluk çeker sonra senelerce rahat rahat kullanırsın dizelini.. Valla 30 tl dizel alıyorum 1 hafta işe gidip geliyorum... Bugun baktım klima+deli gibi trafik ortalamam 6.0L/100 de... Muhteşem bence.Arkadaşımda civic var avrupa yakasına veya uzak yerlere gidicekse benden istiyor arabayı..Lpg li araç demişler valla birüsürü arkadaşımda var lpg li araç daha sorunsuz binebilen görmedim.Kesinlikle problem yasıyorlar özellikle kışın... Eğerki spor araç düşünmüyorsanız yada 200hp üstü hızlı sporlar , şehir içi kullanmak için benzinli araç almak ya paran istediğin aracın dizeline yetmediğindendir yada bilgisizliktendir.Haa bende birde spor araç var o benzinli... Haftasonu kullanmalık... Onun tadı ayrı..
iyide o tasarruf ettiğn parayı başka ihtiyaçlarını gidermek için kullanıyorsun buda tasarruf demek refah demek bunudamı düşünemedin
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: wehrmacht
quote:
Orijinalden alıntı: EnginAKB
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Polemik
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: cihanair
quote:
Kesinlikle haklısın, olanı söyledin. Şu ana kadar senden feyz almadığım için kafamı duvarlara vuracağım, izin verir misin?
Git kumda oyna
Çok akıllılarya bunlar Cihan, güya senin mantığın bakkal Osman'ın mantığı demeye getiriyorlar bilmişler.
Arkadaş max 3 sene bileceksen 50-60 bin km yi aşmayacaksan bırak zararı dizel arabayı karla bile ikinci elde satarsın.
Benim başıma geldi çünkü :)
Depoyu doldurup 1 hafta bakmamanın rahatlığı mı dersin, satarken alıcıyı bile kendin seçmeyi mi dersin, yaptığın ekonomiyi mi dersin, bedavaya bindiğini mi dersin her halükarda dizel karlı.
Bu dizel veryansını yapanların çoğu da ya alacakları arabanın doğru düzgün dizeli olmayanları, ya aradaki farkı verebilecek durumda olmayıp kendini avutanlar.
Dizel farkını verecek param yokmuş, öyle mi?
Çok zavallı bir cevap olmuş. Yaşın küçük olsa yaşına vereceğim. Yazık.
Üstüne alınmana gerek yok herkes için geçerli demedim.
Ama siz de bi kabul edin artık, 100 Bin Kmleri devirmeyen, temiz kullanan için dizel her halükarda karlı ve mantıklıdır.
Ayrıca dünya için değil Türkiye için konuşuyoruz, dünya piyasası beni ilgilendirmiyor, Tr de dizel mantıklı.
Buna aslında parası yetmeyen değil, dizele vereceği parayı israf görüp içinde ukte kalıp kendini tatmin etmeye çalışanlar diyebiliriz. Herkes aynı olacak diye bişey yok.
Arabam olsa yılda ortalama 10.000 km civarı yol yaparım, bu durumda dizel benim için anlamsız.
Hele dizel insanlarının (bunun en sağlam örneği Cihan'dır bu arada) dizelin her durumda daha mantıklı olduğunu iddia etmesi saçmalık.
Golf ya da Jetta alırken yıllık yapılan yol ciddi miktarlarda olmadıkça peşin 14.000 TL civarında fazla ödemeyi yapıp da aracın ekonomik olduğunu iddia etmek benim ekonomi anlayışım ile örtüşmüyor. Hele arabaya 100.000 TL civarında para verip kilometrede 15 kuruş az yakmaya çalışmak bence büyük komedi.
Şimdi ben sana bir örnek vereyim o zaman.
Ben de yılda 10-15 Km yaparken kasa değiştiği dönem, sıfır dizel titanyum focus II aldım 42.000 TL'ye,
Bir senesi dolmadan otomatik araç almak için aracımı sattım.
Kaç para? 43.000 TL'ye , o ara benzinliler aldıkları fiyattan 3-5 indirmeden yine satamıyorlardı ben,
ikinci gün arayan birine verdim aracı, ki sırada en az 7-8 kişi vardı ben söz verdiğim için ertesi gün verdim aracı.
Kim kim karlı kim değil söyler misiniz, ben canlı örneğim.?
Dünya üzerinde bir bunların 0 aldığı araba kullanmalarına rağmen eskimiyor değer kazanıyor
Yalan mı söylüyorum ben şimdi.
Arabayı satarken değil, alırken kazanırsın arkadaşım.
Ben alırken kasa değiştiriyordu, kime sorsan kasa değiştiren araba alınır mı diyordu ama yapılan indirimler zaten o kasa değişimi
dezavantajını bertaraf ediyordu.
Evet aynen öyle oldu sıfır faturam da duruyor aracı satış sözleşmem de istersen taratıp gönderiyim :)
Kimin yalan söyleyip söylemeyeceğini de bir öğrenin artık, ergen sohbeti yapmıyoruz, bu caps ler filan ancak tüy siklet sohbetlerin aksesuarları olur bizim değil.
Bence yalan söylüyorsun sen alırken kasa değişti indirimli aldın 1 yıl kullandın eskittin satarken yeni kasasına reğmen ne diye daha fazlasını ödesinler sana kimsenin aklına gelmedimi bayiden fiyat almak. capsmı denir bilemdeim senin mesajını okumadan evvel gözattığım bir başlıkta gördüm yeri geldi kullanmak istedim caps güzel ama.
Peki ispatlarsam bunun yaptırımı ne olacak?
Forumu terkedip gidecek misin?
Ben ispat edemezsem terkedip giderim...
Ne dersin.?
Bence bi yaptırımı olmaz ama söylediğiniz sözün reel gerçeklere dayandığını isbat etmiş olursunuz ben inanmıyorum böyle bir vakanın gerçekleştiğine hayatın doğal akışına aykırı
Bir insana yalan söylüyorsun demek ciddi bir ithatdır,
hatta bence paramı çaldın demekle eşdeğer bir ithamdır.
İddianı sürdürüyorsan, dediğinin arkasındaysan dediğim gibi burada alenen fatura ve satış sözleşmelerini koyabilirim ?
Tekrar söylüyorum benim iddiam açık net, Focus kasa değiştirirken ben titanyum dizel beyaz bir Focus aldım,
Ayını tam hatırlamıyorum 8 ay filan da olabilir ama sonuçta bayağı kullandım, hatta 2 defa uzun yol yaptım, 10 Km civarındaydı satarken,
bana maliyetinin tam 2000 TL üzerinde sattım.
Çünkü araç fiyatları artmaya devam ediyor ve Focus II artık stoklarda bitmişti.
Hatta 2012'ydi sanırım Habiblerdeki buluşmaya da bu Focus'la gitmiştim konusu hala vardır forumda o buluşmanın.
Ve ben O focusu 43 küsüre satıp, Hediye verilen F-Kasko'dan da 1000 TL'ye yakın kullanmadığım dönemin iadesini almıştım.
Hayat sizin kafanızda kurguladığınız gibi değil, başka şeyler de oluyor ara sıra.
Bunu sana ispat olsun diye değil, hala dizel benzinli olayını anlamamakta ısrar eden arkadaşlar biraz gerçeklerle yüzleşsin diye söylüyorum.
Ama senin yalancılık ithamın, tıyniyetini gösteriyor söylüyorsan da arkasında durmalısın, en azından geçmişime bir baksaydın
"böyle ucuz bir konuda yalan söyleyerek ne kazanacak bu adam" diye bir sorsaydın kendine.
Cevabını da paylaşırsın bizimle.
Bal gibi de yaptırımı olur forumu bırakacak mısın yalancı değilsem?
Ben bırakacağım bak açık ve net vaad edebiliyorum.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Kesinlikle haklısın, olanı söyledin. Şu ana kadar senden feyz almadığım için kafamı duvarlara vuracağım, izin verir misin?
Git kumda oyna
Çok akıllılarya bunlar Cihan, güya senin mantığın bakkal Osman'ın mantığı demeye getiriyorlar bilmişler.
Arkadaş max 3 sene bileceksen 50-60 bin km yi aşmayacaksan bırak zararı dizel arabayı karla bile ikinci elde satarsın.
Depoyu doldurup 1 hafta bakmamanın rahatlığı mı dersin, satarken alıcıyı bile kendin seçmeyi mi dersin, yaptığın ekonomiyi mi dersin, bedavaya bindiğini mi dersin her halükarda dizel karlı.
Bu dizel veryansını yapanların çoğu da ya alacakları arabanın doğru düzgün dizeli olmayanları, ya aradaki farkı verebilecek durumda olmayıp kendini avutanlar.
Ama siz de bi kabul edin artık, 100 Bin Kmleri devirmeyen, temiz kullanan için dizel her halükarda karlı ve mantıklıdır.
Ayrıca dünya için değil Türkiye için konuşuyoruz, dünya piyasası beni ilgilendirmiyor, Tr de dizel mantıklı.
Buna aslında parası yetmeyen değil, dizele vereceği parayı israf görüp içinde ukte kalıp kendini tatmin etmeye çalışanlar diyebiliriz. Herkes aynı olacak diye bişey yok.
Arabam olsa yılda ortalama 10.000 km civarı yol yaparım, bu durumda dizel benim için anlamsız.
Hele dizel insanlarının (bunun en sağlam örneği Cihan'dır bu arada) dizelin her durumda daha mantıklı olduğunu iddia etmesi saçmalık.
Golf ya da Jetta alırken yıllık yapılan yol ciddi miktarlarda olmadıkça peşin 14.000 TL civarında fazla ödemeyi yapıp da aracın ekonomik olduğunu iddia etmek benim ekonomi anlayışım ile örtüşmüyor. Hele arabaya 100.000 TL civarında para verip kilometrede 15 kuruş az yakmaya çalışmak bence büyük komedi.
Ben de yılda 10-15 Km yaparken kasa değiştiği dönem, sıfır dizel titanyum focus II aldım 42.000 TL'ye,
Kaç para? 43.000 TL'ye , o ara benzinliler aldıkları fiyattan 3-5 indirmeden yine satamıyorlardı ben,
ikinci gün arayan birine verdim aracı, ki sırada en az 7-8 kişi vardı ben söz verdiğim için ertesi gün verdim aracı.
Dünya üzerinde bir bunların 0 aldığı araba kullanmalarına rağmen eskimiyor değer kazanıyor
Ben alırken kasa değiştiriyordu, kime sorsan kasa değiştiren araba alınır mı diyordu ama yapılan indirimler zaten o kasa değişimi
Evet aynen öyle oldu sıfır faturam da duruyor aracı satış sözleşmem de istersen taratıp gönderiyim :)
Kimin yalan söyleyip söylemeyeceğini de bir öğrenin artık, ergen sohbeti yapmıyoruz, bu caps ler filan ancak tüy siklet sohbetlerin aksesuarları olur bizim değil.
Bence yalan söylüyorsun sen alırken kasa değişti indirimli aldın 1 yıl kullandın eskittin satarken yeni kasasına reğmen ne diye daha fazlasını ödesinler sana kimsenin aklına gelmedimi bayiden fiyat almak. capsmı denir bilemdeim senin mesajını okumadan evvel gözattığım bir başlıkta gördüm yeri geldi kullanmak istedim caps güzel ama.
Ne dersin.?
Bence bi yaptırımı olmaz ama söylediğiniz sözün reel gerçeklere dayandığını isbat etmiş olursunuz ben inanmıyorum böyle bir vakanın gerçekleştiğine hayatın doğal akışına aykırı
İddianı sürdürüyorsan, dediğinin arkasındaysan dediğim gibi burada alenen fatura ve satış sözleşmelerini koyabilirim ?
Tekrar söylüyorum benim iddiam açık net, Focus kasa değiştirirken ben titanyum dizel beyaz bir Focus aldım,
Ayını tam hatırlamıyorum 8 ay filan da olabilir ama sonuçta bayağı kullandım, hatta 2 defa uzun yol yaptım, 10 Km civarındaydı satarken,
Hatta 2012'ydi sanırım Habiblerdeki buluşmaya da bu Focus'la gitmiştim konusu hala vardır forumda o buluşmanın.
Ve ben O focusu 43 küsüre satıp, Hediye verilen F-Kasko'dan da 1000 TL'ye yakın kullanmadığım dönemin iadesini almıştım.
Hayat sizin kafanızda kurguladığınız gibi değil, başka şeyler de oluyor ara sıra.
Bunu sana ispat olsun diye değil, hala dizel benzinli olayını anlamamakta ısrar eden arkadaşlar biraz gerçeklerle yüzleşsin diye söylüyorum.
Ama senin yalancılık ithamın, tıyniyetini gösteriyor söylüyorsan da arkasında durmalısın, en azından geçmişime bir baksaydın
"böyle ucuz bir konuda yalan söyleyerek ne kazanacak bu adam" diye bir sorsaydın kendine.
Yalanmı söylüyorum diye sen sordun ben bundan bahsetmedim değilmi.
Afedersin benim için bir anlam ifade etmiyor yaptırım neden olsunki basit birşey.
Ama sen isbatla inanmıyorum çünkü
-
başlık harika olmuş. tüm yazılanları okumadım zaten gerekte yok. bi ton km bakim.hesabı yapanlar vardır. neyseki ben arabama sadece binerim. eşşektir o. sadece bir araçtır ve beni eğlendirir. hani derlerya aslan besleyeceksen yemini dusunmeyeceksin. bendeki o hesap. isterse benzinli dizelden pahalı olsun farketmez. ben dizel arabanın sesini sevmiyorum. araba focus jetta bilmem ne ama minibüs gibi çalışıyor. sittin sene dizel almam ben. bu kendi görüşümdür.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Paran varsa, 10.000 TL civarı fark verip, aynı donanımda dizel almak daha mantıklı.
Nedenmi?
1. Tamam aradaki 10.000 TL ile herhangi bir ihtiyacını görebilir, tasarruf ettim diyebilirsin ama dizel satarken de daha pahalı satıyorsun. Hele ki benim gibi yılda 10.000 Km yapan birisi, 5 yaşına gelen 50.000 Km de ki dizelini gayet güzel paraya satar. Millet fellik fellik ilk sahibinden 2. el dizel arıyor.
2. Paran peşinse, dizel arabayı alır ve verdiğin parayı unutursun. Benzinlide ise, benzinliğe her gidişinde söversin. Çünkü araç alırken aradaki 10.000 TL dizel farkını benzin yaparım düşünceni de çoktan unutursun.
Peki sen niye dizel almadın diye sorabilirsiniz? Benim aynı donanımlı dizel alacak param yoktu. El mahkum LPGli hitler ile yola devam ediyoruz.
Herkse kazasız sürüşler...
Not: Kullanım zevki konusuna girmedim. Kişiden kişiye değişir. Temel konu ekonomi... -
Senede 20000 kilometreden az yapanlara benzinli önerilir genelde. Honda Civic makyajlanıp güzelleşirse, lpg seçeneğiyle birlikte piyasadaki en kral araç olabilir. Hücum edilir bu yakıt pahalılığında...
quote:
Orijinalden alıntı: egelidost
Senede 20000 kilometreden az yapanlara benzinli önerilir genelde. Honda Civic makyajlanıp güzelleşirse, lpg seçeneğiyle birlikte piyasadaki en kral araç olabilir. Hücum edilir bu yakıt pahalılığında...
hatchback i güzel ama piyasada göremiyorum -
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Git kumda oyna
Ne dersin.?
Yalanmı söylüyorum diye sen sordun ben bundan bahsetmedim değilmi.
Afedersin benim için bir anlam ifade etmiyor yaptırım neden olsunki basit birşey.
Ama sen isbatla inanmıyorum çünkü
Triplere de baksen, sen benim için çok önemlisin ya patron hepimiz burda senin için varız, vardı git işine çoluk çocuk muhabbetine çevirme işi iyice.
İsbatla değil ispatla diye telaffuz edeceksin, yalancılık senin çok önemli olmayabilir, insanlık değerlerine önem veren bir başkası için önemli olabilir, onun için akıllı bir insan ol, bu kadar rahat yalan söylüyorsun diye yumurtlama.
Şimdi git neye inanırsan inan, zerre dikkate alınacak bi tip değilsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: uçanBalık
quote:
Orijinalden alıntı: sinoplu
2.elde satarken kimse dizeli benzinli fiyatına satmıyor
hocam sen askerde degilmiydin
çok şükür 27 temmuzda bitti -
quote:
Orijinalden alıntı: egelidost
4 ayda 1.000 KM ancak yapabildim ama aracım dizel olsa bu daha fazla olurdu eminim.
Dizel araba kullanım alışkanlığını değiştirir. -
Benzetme guzel fakat katilmiyorum size.
Dizel cok farkli bi olay depoyu doldur istersen 1 hafta bakma kafan rahattir
Gaza basarsin aman fazla yakarmi dusuncesi yoktur
Ekonomi istersen kralini yapar
Tork desen o ayri bi olay
Birde ornek vermek gerekirse ayni tarzda 1.4 tsi 122 hp ve 1.4 90 hp corolla kullandim. Genelde sert kullanirim yani gaz pedalini yapistiririm desem yeri. Tsi 11 litre gibi bi deger ortaya koyarken dizel aracim 6.6 gibi bi deger ortaya koydu. Fakat dizellerin asiri pahali oldugunu bende dusunuyorum ama bu dizelin gereksiz oldugu manasina gelmez.
herkesin diesel alma nedeni farklıdır mesela ben tork ve perfomance avantajı yüzünden aldım :) ağzı olan konuşmasın -
quote:
Orijinalden alıntı: serkan235
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-f30-kasa-luxury-paket-premium-selection-18000-km-de-full-dolu-124331198/detay
ilan burda bak bi,sonrasında ise tek yanlısım budur diğer dediklerimin arkasındayım :)
şimdi BMW'nin dizel motorlarını vesairesinin çetelesine bakmak lazım, ama 3 serisinde bildiğim kadarıyla dizel 2 litre hacimden başlıyor, onun da vergisine bakabilirsiniz, ilandaki vatandaşın demek istediği o anladığım kadarıyla:
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_HSP_MTV
yani sizin cümleden sanki dizel ve benzin için farklı uygulama var gibi anlaşılıyor ben de onu belirtmek istedim biraz mübalağa yaparak.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Devian
şu düşüncede olabilecek en saçma düşüncedir 14bin fark var 10 bin fark var veya 6 bin fark var... "o fark kapanmaz dizelle şu senede hesapladım falan".. yaw sanki benzinli alınca o fark paarasını bankaya yatırıyorsun bu benzin parası 3 senelik diye ? o parayı başka şeye harcıyorsun sonra 2 günde aracın 50 tl benzin yaktı diye sövüyosun la benzin çok pahalı araçda çok yakıyor diye.. İnsan kendini 1 kere zorlar 3-5 ay kredi öder zorluk çeker sonra senelerce rahat rahat kullanırsın dizelini.. Valla 30 tl dizel alıyorum 1 hafta işe gidip geliyorum... Bugun baktım klima+deli gibi trafik ortalamam 6.0L/100 de... Muhteşem bence.Arkadaşımda civic var avrupa yakasına veya uzak yerlere gidicekse benden istiyor arabayı..Lpg li araç demişler valla birüsürü arkadaşımda var lpg li araç daha sorunsuz binebilen görmedim.Kesinlikle problem yasıyorlar özellikle kışın... Eğerki spor araç düşünmüyorsanız yada 200hp üstü hızlı sporlar , şehir içi kullanmak için benzinli araç almak ya paran istediğin aracın dizeline yetmediğindendir yada bilgisizliktendir.Haa bende birde spor araç var o benzinli... Haftasonu kullanmalık... Onun tadı ayrı..
iyide o tasarruf ettiğn parayı başka ihtiyaçlarını gidermek için kullanıyorsun buda tasarruf demek refah demek bunudamı düşünemedin
sonuçta o para arabaya harcanmamış oluyor değilmi ? Ayrıca tasarruf etmek ihtiyaç gidermek değildir.Tasarruf etmek kullandıgından daha azını kullanıp işini gidermek demektir.Ayrıca şuda var ilerde ne olacagın belli değil ? Belki 1-2 sene sonra benzine bu kadar para ayıramayacaksın.Benim kaçtane arkadaşım var typeR ı veya bu tarz 2000cc arabası olupta "bu ay çok daraldım aracı cıkaramıyorum" diyen.. oysa ben 30 tl koysam 1 hafta yetiyor bana dolmuş parası ile aynı... Ha sözüm tabi çok zengin acaip parası olan adamlara değil , sözüm orta halli geçinenlere..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 6 Ağustos 2013; 12:18:27 >
-
yeni vergi sistemi geldiğinde dizel aracı olanlar daha fazla ödeme yapacak.. o zaman daha fazla km. yapmak gerek aradaki parayı amorti etmek için -
Ben sansliyim o zaman,arabayi aldigimda GS3 1.5dci-1.4tce fiyat farki 950TL idi(2010 Aralik)
quote:
Orijinalden alıntı: blumenberg
herkesin diesel alma nedeni farklıdır mesela ben tork ve perfomance avantajı yüzünden aldım :) ağzı olan konuşmasın
Madem alma nedeniniz sadece "tork" ve "performans"tı hocam neden turbo benzinli tercih etmediniz?
O zaman dizelden çok daha stabil ve uzun devir aralıklarında torku ve performansı yaşardınız.
Yoksa nedenlerinizin arasında biraz da "ekonomi" mi var? -
mide bulandıran tork eğrisi, olmayan yüksek devir skalası, varlığı bilinmeyen ilk 2 vites, çevreyi zehirleyen ciğeri, ben neye bindim dedirten rölanti motor sesi...
Traktörlerde performans makineleri olduya pes...
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X