Şimdi Ara

Dizele para vermek=Bedava bir bardak süt için evde inek beslemek (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
14.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

quote:

şu düşüncede olabilecek en saçma düşüncedir 14bin fark var 10 bin fark var veya 6 bin fark var... "o fark kapanmaz dizelle şu senede hesapladım falan".. yaw sanki benzinli alınca o fark paarasını bankaya yatırıyorsun bu benzin parası 3 senelik diye ? o parayı başka şeye harcıyorsun sonra 2 günde aracın 50 tl benzin yaktı diye sövüyosun la benzin çok pahalı araçda çok yakıyor diye.. İnsan kendini 1 kere zorlar 3-5 ay kredi öder zorluk çeker sonra senelerce rahat rahat kullanırsın dizelini.. Valla 30 tl dizel alıyorum 1 hafta işe gidip geliyorum... Bugun baktım klima+deli gibi trafik ortalamam 6.0L/100 de... Muhteşem bence.Arkadaşımda civic var avrupa yakasına veya uzak yerlere gidicekse benden istiyor arabayı..Lpg li araç demişler valla birüsürü arkadaşımda var lpg li araç daha sorunsuz binebilen görmedim.Kesinlikle problem yasıyorlar özellikle kışın... Eğerki spor araç düşünmüyorsanız yada 200hp üstü hızlı sporlar , şehir içi kullanmak için benzinli araç almak ya paran istediğin aracın dizeline yetmediğindendir yada bilgisizliktendir.Haa bende birde spor araç var o benzinli... Haftasonu kullanmalık... Onun tadı ayrı..

iyide o tasarruf ettiğn parayı başka ihtiyaçlarını gidermek için kullanıyorsun buda tasarruf demek refah demek bunudamı düşünemedin

sonuçta o para arabaya harcanmamış oluyor değilmi ? Ayrıca tasarruf etmek ihtiyaç gidermek değildir.Tasarruf etmek kullandıgından daha azını kullanıp işini gidermek demektir.Ayrıca şuda var ilerde ne olacagın belli değil ? Belki 1-2 sene sonra benzine bu kadar para ayıramayacaksın.Benim kaçtane arkadaşım var typeR ı veya bu tarz 2000cc arabası olupta "bu ay çok daraldım aracı cıkaramıyorum" diyen.. oysa ben 30 tl koysam 1 hafta yetiyor bana dolmuş parası ile aynı... Ha sözüm tabi çok zengin acaip parası olan adamlara değil , sözüm orta halli geçinenlere..

orta halli geçinen adam 14-15.000tl fark verebilirmi tartışılır.
    Mesele şu 10a alıp 1e yakıt gideri yerine 7e alıp 2 yakıt gideri ile ulaşım ihtiyacını karşılamak. gelecekten tasarruf edip bugünkü ihtiyacını karşılarsaneğer refah artar buda kişiye pozitif etki eder ama sen yarınki gideri bugün peşin ödeyip erimeye brakıyorsun ardından gene ulaşım ihtiyacın maliyeti için ekstra ödeme yapıyorsun

14-15000 fark lafın gelişi yazıldı biri yazdı o farkı senmi yazdın bilmiyorum ordan geldi o laf yoksa orta halli bir adamın alıcagı araçda dizel farkı 5-6 bin civarıdır.Örnek kendimden veriyorum Citroen c4 de fark o kadar.. Clio da 5 bin mesela... Bence orta halli bir araba alan orta halli bir ailenin karşılayabilecegi bir rakam.. Dediğim gibi sadece birkaç ay zorluk çekebilir atıyorum 5000 tl artı kredi çektiğini düşünüp yazıyorum tabi... Birkaç ay dayanıp seneler boyu rahat rahat kullanabilir... O 15.000 lik ve üstü farklar genelde volvo bmw mercedes vs tarzı markalarda oluyor.Hocam öyle ekstra sonradan maliyet ödüyorsun falan olmuyor işte... Gelecegi öyle planlıyamıyorsun ne yazikki... Kendimden biliyorum.. Bi şekilde aldım dizel ben 4 sene oldu kafam rahat... Belki ilk aldıgımda ulan cok zorda kalıcam dedim birkaç ay ama şimdi keyfim yerinde.. Acaba o zaman benzinli alsaydımda o 6-7 bin farkı baska seye harcasaydım şimdi ne olurdu herlade hergün sövüyordum benzine...

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

He arkadaşım he, tüm dizel alanlar aptal bi sen akıllısın.. Dizel alanların hesabı kitabı yok çünkü.. Kafa basmıyor çünkü aradaki farkı görmeye..

aynen katiliyorum boyle arada cok zekiler cikiyor hocam.Kimi gelir 1.2 ile 1.6 yi kiyaslar.Vergiden haberi yok galiba arkadasin.İlla ayni araba alacaksin diye birseydr yok.Passat'in dizeli olmadi benzinli alayim.Git benzinli passat yerine dizel C5 al.Kiyaslamalar yanlis. Sanki aracin hic alternatifi yok. 40 bine benzinli alacak adam gidiyor linea aliyor dizel en basitinden.Ortada fark kalmayinca sen basmaya korkarken o rahatca kullaniyor arabasini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

şu düşüncede olabilecek en saçma düşüncedir 14bin fark var 10 bin fark var veya 6 bin fark var... "o fark kapanmaz dizelle şu senede hesapladım falan".. yaw sanki benzinli alınca o fark paarasını bankaya yatırıyorsun bu benzin parası 3 senelik diye ? o parayı başka şeye harcıyorsun sonra 2 günde aracın 50 tl benzin yaktı diye sövüyosun la benzin çok pahalı araçda çok yakıyor diye.. İnsan kendini 1 kere zorlar 3-5 ay kredi öder zorluk çeker sonra senelerce rahat rahat kullanırsın dizelini.. Valla 30 tl dizel alıyorum 1 hafta işe gidip geliyorum... Bugun baktım klima+deli gibi trafik ortalamam 6.0L/100 de... Muhteşem bence.Arkadaşımda civic var avrupa yakasına veya uzak yerlere gidicekse benden istiyor arabayı..Lpg li araç demişler valla birüsürü arkadaşımda var lpg li araç daha sorunsuz binebilen görmedim.Kesinlikle problem yasıyorlar özellikle kışın... Eğerki spor araç düşünmüyorsanız yada 200hp üstü hızlı sporlar , şehir içi kullanmak için benzinli araç almak ya paran istediğin aracın dizeline yetmediğindendir yada bilgisizliktendir.Haa bende birde spor araç var o benzinli... Haftasonu kullanmalık... Onun tadı ayrı..

iyide o tasarruf ettiğn parayı başka ihtiyaçlarını gidermek için kullanıyorsun buda tasarruf demek refah demek bunudamı düşünemedin

sonuçta o para arabaya harcanmamış oluyor değilmi ? Ayrıca tasarruf etmek ihtiyaç gidermek değildir.Tasarruf etmek kullandıgından daha azını kullanıp işini gidermek demektir.Ayrıca şuda var ilerde ne olacagın belli değil ? Belki 1-2 sene sonra benzine bu kadar para ayıramayacaksın.Benim kaçtane arkadaşım var typeR ı veya bu tarz 2000cc arabası olupta "bu ay çok daraldım aracı cıkaramıyorum" diyen.. oysa ben 30 tl koysam 1 hafta yetiyor bana dolmuş parası ile aynı... Ha sözüm tabi çok zengin acaip parası olan adamlara değil , sözüm orta halli geçinenlere..

orta halli geçinen adam 14-15.000tl fark verebilirmi tartışılır.
    Mesele şu 10a alıp 1e yakıt gideri yerine 7e alıp 2 yakıt gideri ile ulaşım ihtiyacını karşılamak. gelecekten tasarruf edip bugünkü ihtiyacını karşılarsaneğer refah artar buda kişiye pozitif etki eder ama sen yarınki gideri bugün peşin ödeyip erimeye brakıyorsun ardından gene ulaşım ihtiyacın maliyeti için ekstra ödeme yapıyorsun

14-15000 fark lafın gelişi yazıldı biri yazdı o farkı senmi yazdın bilmiyorum ordan geldi o laf yoksa orta halli bir adamın alıcagı araçda dizel farkı 5-6 bin civarıdır.Örnek kendimden veriyorum Citroen c4 de fark o kadar.. Clio da 5 bin mesela... Bence orta halli bir araba alan orta halli bir ailenin karşılayabilecegi bir rakam.. Dediğim gibi sadece birkaç ay zorluk çekebilir atıyorum 5000 tl artı kredi çektiğini düşünüp yazıyorum tabi... Birkaç ay dayanıp seneler boyu rahat rahat kullanabilir... O 15.000 lik ve üstü farklar genelde volvo bmw mercedes vs tarzı markalarda oluyor.Hocam öyle ekstra sonradan maliyet ödüyorsun falan olmuyor işte... Gelecegi öyle planlıyamıyorsun ne yazikki... Kendimden biliyorum.. Bi şekilde aldım dizel ben 4 sene oldu kafam rahat... Belki ilk aldıgımda ulan cok zorda kalıcam dedim birkaç ay ama şimdi keyfim yerinde.. Acaba o zaman benzinli alsaydımda o 6-7 bin farkı baska seye harcasaydım şimdi ne olurdu herlade hergün sövüyordum benzine...

orta halli adamıda vurup öldürmeyin andığın clioda bile fark 10.000ken sen neyin kafası ile konuşuyorsun tamam bir iddan var onu isbat edeceksin ama doğrularla desteklersen biryere varırsın yalanla değil.

burada idda edilen benzinlinin mutlak ekonomikliği değil mesele disel farkını ekonomik olarak geri alabilecek kadar km yapamayacak insanların disel savurganlığı hesaplar cetveller ortada sen hala peşin ödediğin yakıt masrafını yok sayıp günü birlik aldığın hazzı savunuyorsun

• fiyatlara bakınca 10 bin lira fark var 100 binde kara geçiyor diyorlar ben lpg li aracımla 5.5 senede 77 bin kilometre yol yaptım ilk yıllarda bile aracı değiştirmeyi düşündüm uzun zamanda 100 bin km yapılıp kara geçiceksen benim için uzun bir süreç insan arabadan sıkılmaz mı ? aynı arabaya dizel diye 10 bin lira çok görünüyor fazla km yapılmayacaksa gereksiz gibi anladım ki bana dizel uygun değil lpg de ayrı bir sıkıntı otoparka almıyorlar birde sıkıntı yaptımı uğraş kaliteli araçlarda arıza ışığı problemlerini duymuştum yani sorun yarattımı araçtan nefret ettiriyor aracı değiştirmek istiyorum bende dizel araçlara bakınca 100 bini devirmiş araçlar beni de ürkürtüyor
  • ben şahsen benzinli araçların çok km olmasını sevmiyorum.. dizel alırsan satışta fiyatı çokta düşmüyor tabi model markada önemli...

320i 320d farkı belki göz önüne getirebilir yani ikisinin 5 sene önceki sıfır fiyatına göre şimdi satıştaki eşit kmdeki fiyatları..
  • Ben kontağı çalıştırdığımda gideceğim yere ne kadar gideceğime bakarım.
    Dizel araca daha fazla para vermek gibi bir hesap yanlış. O hesaba bakacak olursak otobüse binmek en karlısı.
    Durum bundan ibaret.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

Ben kontağı çalıştırdığımda gideceğim yere ne kadar gideceğime bakarım.
    Dizel araca daha fazla para vermek gibi bir hesap yanlış. O hesaba bakacak olursak otobüse binmek en karlısı.
    Durum bundan ibaret.

kontağı çevirince çıkan parayla, araç alırken çıkan para, aynı cepten çıkıyor.. ikisini nasıl ayrı tutabilirsiniz ki?

• onu bunu anlamam ama dizele 10 bin fazla bayılır her benzin istasyonuna girişte küfür etmemiş olurum hepsini peşinen ödemiş olurum. bu bile dizel almaya sebeb... çok matematiksel düşünüyorsunuz ama hayatı matematikle idame ettiremezsiniz. her zaman olağan dışı bir durum olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

Ben kontağı çalıştırdığımda gideceğim yere ne kadar gideceğime bakarım.
    Durum bundan ibaret.

kontağı çevirince çıkan parayla, araç alırken çıkan para, aynı cepten çıkıyor.. ikisini nasıl ayrı tutabilirsiniz ki?

Diyorum ya. Öyle bakacak olursak otobüs daha mantıklı.

Not: dizel motorun fiyatından rant sağlayan firmaya bende karşıyım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• din istismari gibi bişey dizel eekonomik millet muhtaç diye bu kadar da istismar edilmez ki birşey

yazık tek kelimeyle
  • Devian kullanıcısına yanıt
    Dostum,sana öyle geliyor,

Hondada 12.000
    Toyotada 13bin küsur
    14 bin ise jettada
    fluence'ın 1.6 benzinli CVT'si ile 1.5 dCi EDC arasında 14.500 lira fark var
    Focus'ta da 12 bin kadar var

Evet citroen'de düşük fark veya renault'un B segmenti araçlarında da öyle am hiç öyle kadar fark yoktur volvo dışında falan deme :) 5-6 bin olsa belki yine bi nebze kabul edilebilir fark ama 13-15 bin para vercem dizel diye benzine sövmiim diye. bana acaip saçma geliyor

gerçi benim için en mantıklısı lpg,olmuyorsa benzin en son dizel (o da çok gezeceksem)
  • O deyilde yillardir gazda bi uzay fiyat artisi olmadi digerlerine kiyasla

• quote:

Orijinalden alıntı: Roman İbrahimoviç

quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Hangi araçta 14 bin TL fark varmış? benim bildiğim ortalama 5 ile 10 bin arası fark var. Arada 6-7 bin olan bir fark varsa dizel alınır ama 14 bin baya bir ciddi farkmış.

Jetta 1.2 TSI 105 PS Trendline 44.800 TL
    Jetta 1.6 TDI 105 PS Trendline 59.000 TL

1.2 TSI ile 1.6 TDI karşılaştırıyorsun, olmuyor.
    1.2 TSI en düşük benzinli motor, 1.6 TDI en yüksek dizel motor.

VW'nin tüm motorlarını bilmiyorum ama karşılaştırma denk motorlar üzerinde yapılmalı.
    Ceviz ile kabak karşılaştırılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vince_Tr

quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

He arkadaşım he, tüm dizel alanlar aptal bi sen akıllısın.. Dizel alanların hesabı kitabı yok çünkü.. Kafa basmıyor çünkü aradaki farkı görmeye..

aynen katiliyorum boyle arada cok zekiler cikiyor hocam.Kimi gelir 1.2 ile 1.6 yi kiyaslar.Vergiden haberi yok galiba arkadasin.İlla ayni araba alacaksin diye birseydr yok.Passat'in dizeli olmadi benzinli alayim.Git benzinli passat yerine dizel C5 al.Kiyaslamalar yanlis. Sanki aracin hic alternatifi yok. 40 bine benzinli alacak adam gidiyor linea aliyor dizel en basitinden.Ortada fark kalmayinca sen basmaya korkarken o rahatca kullaniyor arabasini.

Vergi ile ne alakası var? İkisinde de ÖTV %40.

1.2 nin yıllık MTV si daha düşük, öyle de bir avantajı var. TSI - TDI için konuşuyorsak 1.2 TSI nin performansı 1.6 TDI ye göre daha iyi. Buna rağmen hala 12- 13 bin fark verip TDI alan var. Benim mantığıma hesabıma kitabıma ters bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

Dostum,sana öyle geliyor,

Hondada 12.000
    Toyotada 13bin küsur
    14 bin ise jettada
    fluence'ın 1.6 benzinli CVT'si ile 1.5 dCi EDC arasında 14.500 lira fark var
    Focus'ta da 12 bin kadar var

Evet citroen'de düşük fark veya renault'un B segmenti araçlarında da öyle am hiç öyle kadar fark yoktur volvo dışında falan deme :) 5-6 bin olsa belki yine bi nebze kabul edilebilir fark ama 13-15 bin para vercem dizel diye benzine sövmiim diye. bana acaip saçma geliyor

gerçi benim için en mantıklısı lpg,olmuyorsa benzin en son dizel (o da çok gezeceksem)

hocam sende focus alma fiesta al dizele para yok diyorsan yani 10bin fark vericek durumun yoksa o zaman demekki bi alt segment araca binicen focusun benzinli parasına fiestanın en dolu dizel modelini alıyorsun... Yada gidersin 2-3 yasında km si düşük tertemiz dizel focus alırsın paran bile cebinde kalır... Focusun sıfır benzinli modeli 44 den baslıyor 2010-2011 2. el 50.000 km civarı dizel focusu 35 bin civarına alıyorsun...

• Devian kullanıcısına yanıt
    Ben sıfır alınacaksa dizel mantıksız diyorum özellikle de C segmentinden itibaren başlıyor bu saçmalık... yani o zaman C yerine B segment al demek çözüm mü? bizim bu dizel alma(ki ben istemiyorum o ayrı ) isteğimizin sömrülmesine karşıyım ben. siz ise kendinizi kurtaracak bir çözüm söylemişsiniz :)
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Neyle karşılaştıralım hocam? 105 beygir ile 105 beygiri karşılaştırmak ne zamandan beri saçma oldu ? Gidişi de son süratleri de herşeyi de benzer... 1.4 140 beygir ile 1.6 105 beygiri mi karşılaştıralım? Şu an olmayan ama 1.2 TSI'dan bile ucuza satılan 1.6 102 beygir satılıyor olsa onunla karşılaştırlacağı ama kesin ama mevcut şartlarda zaten hacim tutmazken beygire bakarak yapılacak karşılaştırma en mantıklısı. Ki 1.2 TSI bile 1.6 TDI'dan performanslı..
  • Dizel alırsam 2 tanesinden birini alırım başka da almam: (ikisi de çok ucuza satılıyor ondan)

Fiat Doblo 1.9 JTD
    Kia Picanto 1.1 Hiper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 7 Ağustos 2013; 14:53:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

Neyle karşılaştıralım hocam? 105 beygir ile 105 beygiri karşılaştırmak ne zamandan beri saçma oldu ? Gidişi de son süratleri de herşeyi de benzer... 1.4 140 beygir ile 1.6 105 beygiri mi karşılaştıralım? Şu an olmayan ama 1.2 TSI'dan bile ucuza satılan 1.6 102 beygir satılıyor olsa onunla karşılaştırlacağı ama kesin ama mevcut şartlarda zaten hacim tutmazken beygire bakarak yapılacak karşılaştırma en mantıklısı. Ki 1.2 TSI bile 1.6 TDI'dan performanslı..

Ne bileyim, farklı hacimler sadece dikkatimi çekti.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Farklı hacimler olmasının benzinli yönündeki tek avantajı yıllık 300 lira gibi bi vergi farkına sahip ki km'de sadece 7-8 kuruş fazla yakan bi aracın 300 liralık avantajla 4000 kmlik dize/benzinli farkının oluşması olmamış olur ya da daha farklı bi şekilde anlatılması gerekirse her iki araçla yıllık 20.000 km yaptığımızı varsayalım

Ve 1.2'liğin ortalama 6 litre dizelin ise 5 litre yaktığını varsayalım her ikisi de fabrika verisinden yukarıda değerlerdir bu arada bunu da belirtmeden geçmeyeyim :)

1200 litre benzine ve 1000 litre mazota ihtiyaç var demek oluyor. 4.34'e mazot, 4.82'ye de benzin bulalım :),

5784 lira benzin
    4340 lira da mazot demek oluyor bu bi senede. e 300 lira da mtv var 4640 lira senede 1140 kar ediyor demek oluyor ki 14 bin gibi bir dizel benzinli farkını satarken hadi 7000 lira pahalıya bile satsan 6 yılda anca birbirlerine denk oluyor. her dizelde bu durum böyle değil tabi, ve tabi her dizelin benzinli versiyonu da Jetta 1.2 TSI kadar da az yakmıyor. Konuda da anlatılmak istenen de bu :) Dizel alıp tasarruf etmek imkansıza yakın oluyor 10bin lira ve üzerinde fiyat istendiğinde..

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.