Şimdi Ara

Dizele para vermek=Bedava bir bardak süt için evde inek beslemek (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
14.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erhanktu

Ben sansliyim o zaman,arabayi aldigimda GS3 1.5dci-1.4tce fiyat farki 950TL idi(2010 Aralik)

Hocam şimdi 1.4 tce sanırım turbo benzinli olanı. At. benzinli versiyonu varsa onla karşılaştırılıyor. Yoksa kabul görmüyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz

quote:

Orijinalden alıntı: erhanktu

Ben sansliyim o zaman,arabayi aldigimda GS3 1.5dci-1.4tce fiyat farki 950TL idi(2010 Aralik)

Hocam şimdi 1.4 tce sanırım turbo benzinli olanı. At. benzinli versiyonu varsa onla karşılaştırılıyor. Yoksa kabul görmüyor :)

O zaman sadece bu iki motor vardi(1.5dci-1.4tce) simdi sadece dizel var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel almak büyük oranda mantıklıdır. Sadece çok km yapmayana göre mantıksız gelir. Sıfır dizel alıp 70000-80000 km civarına ulaşınca satanlar zaten iyi kar yapmış oluyorlar.
    Bunun yanında petrol istasyonuna gittiğinde en azından moral bozukluğu yaşamıyorsun. Ya da tüp taktırıp da avmlerde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmüyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

2.elde satarken kimse dizeli benzinli fiyatına satmıyor

hocam sen askerde degilmiydin

çok şükür 27 temmuzda bitti

iyi iyi gözünaydın. . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

şu düşüncede olabilecek en saçma düşüncedir 14bin fark var 10 bin fark var veya 6 bin fark var... "o fark kapanmaz dizelle şu senede hesapladım falan".. yaw sanki benzinli alınca o fark paarasını bankaya yatırıyorsun bu benzin parası 3 senelik diye ? o parayı başka şeye harcıyorsun sonra 2 günde aracın 50 tl benzin yaktı diye sövüyosun la benzin çok pahalı araçda çok yakıyor diye.. İnsan kendini 1 kere zorlar 3-5 ay kredi öder zorluk çeker sonra senelerce rahat rahat kullanırsın dizelini.. Valla 30 tl dizel alıyorum 1 hafta işe gidip geliyorum... Bugun baktım klima+deli gibi trafik ortalamam 6.0L/100 de... Muhteşem bence.Arkadaşımda civic var avrupa yakasına veya uzak yerlere gidicekse benden istiyor arabayı..Lpg li araç demişler valla birüsürü arkadaşımda var lpg li araç daha sorunsuz binebilen görmedim.Kesinlikle problem yasıyorlar özellikle kışın... Eğerki spor araç düşünmüyorsanız yada 200hp üstü hızlı sporlar , şehir içi kullanmak için benzinli araç almak ya paran istediğin aracın dizeline yetmediğindendir yada bilgisizliktendir.Haa bende birde spor araç var o benzinli... Haftasonu kullanmalık... Onun tadı ayrı..

iyide o tasarruf ettiğn parayı başka ihtiyaçlarını gidermek için kullanıyorsun buda tasarruf demek refah demek bunudamı düşünemedin

sonuçta o para arabaya harcanmamış oluyor değilmi ? Ayrıca tasarruf etmek ihtiyaç gidermek değildir.Tasarruf etmek kullandıgından daha azını kullanıp işini gidermek demektir.Ayrıca şuda var ilerde ne olacagın belli değil ? Belki 1-2 sene sonra benzine bu kadar para ayıramayacaksın.Benim kaçtane arkadaşım var typeR ı veya bu tarz 2000cc arabası olupta "bu ay çok daraldım aracı cıkaramıyorum" diyen.. oysa ben 30 tl koysam 1 hafta yetiyor bana dolmuş parası ile aynı... Ha sözüm tabi çok zengin acaip parası olan adamlara değil , sözüm orta halli geçinenlere..

orta halli geçinen adam 14-15.000tl fark verebilirmi tartışılır.
    Mesele şu 10a alıp 1e yakıt gideri yerine 7e alıp 2 yakıt gideri ile ulaşım ihtiyacını karşılamak. gelecekten tasarruf edip bugünkü ihtiyacını karşılarsaneğer refah artar buda kişiye pozitif etki eder ama sen yarınki gideri bugün peşin ödeyip erimeye brakıyorsun ardından gene ulaşım ihtiyacın maliyeti için ekstra ödeme yapıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehrmacht -- 6 Ağustos 2013; 16:23:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Kesinlikle haklısın, olanı söyledin. Şu ana kadar senden feyz almadığım için kafamı duvarlara vuracağım, izin verir misin?

Git kumda oyna

Çok akıllılarya bunlar Cihan, güya senin mantığın bakkal Osman'ın mantığı demeye getiriyorlar bilmişler.

Arkadaş max 3 sene bileceksen 50-60 bin km yi aşmayacaksan bırak zararı dizel arabayı karla bile ikinci elde satarsın.

Benim başıma geldi çünkü :)
    Depoyu doldurup 1 hafta bakmamanın rahatlığı mı dersin, satarken alıcıyı bile kendin seçmeyi mi dersin, yaptığın ekonomiyi mi dersin, bedavaya bindiğini mi dersin her halükarda dizel karlı.

Bu dizel veryansını yapanların çoğu da ya alacakları arabanın doğru düzgün dizeli olmayanları, ya aradaki farkı verebilecek durumda olmayıp kendini avutanlar.

Dizel farkını verecek param yokmuş, öyle mi?

Çok zavallı bir cevap olmuş. Yaşın küçük olsa yaşına vereceğim. Yazık.

Üstüne alınmana gerek yok herkes için geçerli demedim.

Ama siz de bi kabul edin artık, 100 Bin Kmleri devirmeyen, temiz kullanan için dizel her halükarda karlı ve mantıklıdır.

Ayrıca dünya için değil Türkiye için konuşuyoruz, dünya piyasası beni ilgilendirmiyor, Tr de dizel mantıklı.

Buna aslında parası yetmeyen değil, dizele vereceği parayı israf görüp içinde ukte kalıp kendini tatmin etmeye çalışanlar diyebiliriz. Herkes aynı olacak diye bişey yok.

Arabam olsa yılda ortalama 10.000 km civarı yol yaparım, bu durumda dizel benim için anlamsız.

Hele dizel insanlarının (bunun en sağlam örneği Cihan'dır bu arada) dizelin her durumda daha mantıklı olduğunu iddia etmesi saçmalık.

Golf ya da Jetta alırken yıllık yapılan yol ciddi miktarlarda olmadıkça peşin 14.000 TL civarında fazla ödemeyi yapıp da aracın ekonomik olduğunu iddia etmek benim ekonomi anlayışım ile örtüşmüyor. Hele arabaya 100.000 TL civarında para verip kilometrede 15 kuruş az yakmaya çalışmak bence büyük komedi.

Şimdi ben sana bir örnek vereyim o zaman.
    Ben de yılda 10-15 Km yaparken kasa değiştiği dönem, sıfır dizel titanyum focus II aldım 42.000 TL'ye,
    Bir senesi dolmadan otomatik araç almak için aracımı sattım.

Kaç para? 43.000 TL'ye , o ara benzinliler aldıkları fiyattan 3-5 indirmeden yine satamıyorlardı ben,
    ikinci gün arayan birine verdim aracı, ki sırada en az 7-8 kişi vardı ben söz verdiğim için ertesi gün verdim aracı.

Kim kim karlı kim değil söyler misiniz, ben canlı örneğim.?

Dünya üzerinde bir bunların 0 aldığı araba kullanmalarına rağmen eskimiyor değer kazanıyor
     Dizele para vermek=Bedava bir bardak süt için evde inek beslemek

Yalan mı söylüyorum ben şimdi.
    Arabayı satarken değil, alırken kazanırsın arkadaşım.
    Ben alırken kasa değiştiriyordu, kime sorsan kasa değiştiren araba alınır mı diyordu ama yapılan indirimler zaten o kasa değişimi
    dezavantajını bertaraf ediyordu.

Evet aynen öyle oldu sıfır faturam da duruyor aracı satış sözleşmem de istersen taratıp gönderiyim :)
    Kimin yalan söyleyip söylemeyeceğini de bir öğrenin artık, ergen sohbeti yapmıyoruz, bu caps ler filan ancak tüy siklet sohbetlerin aksesuarları olur bizim değil.

Bence yalan söylüyorsun sen alırken kasa değişti indirimli aldın 1 yıl kullandın eskittin satarken yeni kasasına reğmen ne diye daha fazlasını ödesinler sana kimsenin aklına gelmedimi bayiden fiyat almak. capsmı denir bilemdeim senin mesajını okumadan evvel gözattığım bir başlıkta gördüm yeri geldi kullanmak istedim caps güzel ama.

Peki ispatlarsam bunun yaptırımı ne olacak?

Forumu terkedip gidecek misin?
    Ben ispat edemezsem terkedip giderim...
    Ne dersin.?

Bence bi yaptırımı olmaz ama söylediğiniz sözün reel gerçeklere dayandığını isbat etmiş olursunuz ben inanmıyorum böyle bir vakanın gerçekleştiğine hayatın doğal akışına aykırı

Bir insana yalan söylüyorsun demek ciddi bir ithatdır,
    hatta bence paramı çaldın demekle eşdeğer bir ithamdır.

İddianı sürdürüyorsan, dediğinin arkasındaysan dediğim gibi burada alenen fatura ve satış sözleşmelerini koyabilirim ?

Tekrar söylüyorum benim iddiam açık net, Focus kasa değiştirirken ben titanyum dizel beyaz bir Focus aldım,
    Ayını tam hatırlamıyorum 8 ay filan da olabilir ama sonuçta bayağı kullandım, hatta 2 defa uzun yol yaptım, 10 Km civarındaydı satarken,
    bana maliyetinin tam 2000 TL üzerinde sattım.
    Çünkü araç fiyatları artmaya devam ediyor ve Focus II artık stoklarda bitmişti.
    Hatta 2012'ydi sanırım Habiblerdeki buluşmaya da bu Focus'la gitmiştim konusu hala vardır forumda o buluşmanın.
    Ve ben O focusu 43 küsüre satıp, Hediye verilen F-Kasko'dan da 1000 TL'ye yakın kullanmadığım dönemin iadesini almıştım.

Hayat sizin kafanızda kurguladığınız gibi değil, başka şeyler de oluyor ara sıra.

Bunu sana ispat olsun diye değil, hala dizel benzinli olayını anlamamakta ısrar eden arkadaşlar biraz gerçeklerle yüzleşsin diye söylüyorum.
    Ama senin yalancılık ithamın, tıyniyetini gösteriyor söylüyorsan da arkasında durmalısın, en azından geçmişime bir baksaydın
    "böyle ucuz bir konuda yalan söyleyerek ne kazanacak bu adam" diye bir sorsaydın kendine.
    Cevabını da paylaşırsın bizimle.

Bal gibi de yaptırımı olur forumu bırakacak mısın yalancı değilsem?
    Ben bırakacağım bak açık ve net vaad edebiliyorum.

Yalanmı söylüyorum diye sen sordun ben bundan bahsetmedim değilmi.

Afedersin benim için bir anlam ifade etmiyor yaptırım neden olsunki basit birşey.

Ama sen isbatla inanmıyorum çünkü

Triplere de baksen, sen benim için çok önemlisin ya patron hepimiz burda senin için varız, vardı git işine çoluk çocuk muhabbetine çevirme işi iyice.

İsbatla değil ispatla diye telaffuz edeceksin, yalancılık senin çok önemli olmayabilir, insanlık değerlerine önem veren bir başkası için önemli olabilir, onun için akıllı bir insan ol, bu kadar rahat yalan söylüyorsun diye yumurtlama.

Şimdi git neye inanırsan inan, zerre dikkate alınacak bi tip değilsin.

Ve bu nu söyleyen adamın iddası "kasa değişiminde araba alıp 1sene kullandım değiştirkten sora 0km fiyatından karlı satım" kıvıramayınca kişiselleştir" sen şölesin böylesin"
    Ayıp değilmi senin söyledğin yalanı neden ben önemsiyim şimdi ne manası var bu kelamın senin söylediğin kelam yalansa sen önemseyeceksin bu sebeptendir yalandan sakınacaksın

Forumda kıvıramayan kullanıcı profili;
    kişisel saldırı yap
    dilbilgisi hataları bul
    kişisel saldırılar ile meseleyi bulandırıp sıyrıl basit...

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

ben değişik bir soru sorayım

dizel motor üretimi (maliyeti) daha yüksek olduğundan mı daha pahalıya satılıyor ?

yoksa dizel yakıt daha ucuz olduğu için mi ?

ya bir tane soru sorduk kimse cevap vermiyor :)

bu kadar bilgili arkadaş var ama ne hikmetse bu soruma cevap vermek yerine birbirleriyle kavga etmeyi çok seviyor

aslında ne kadar tuhaf bir millet olduğumuz burada görülüyor,ya size ne ki de yok illa dizel olacak,yok illa benzinli olacak veya mutlaka lpg.li olacak

her insanın kendine göre görüşleri vardır ve buna göre seçtiği aracı veya dizel,benzin hangisi işine geliyorsa onu alır
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Kesinlikle haklısın, olanı söyledin. Şu ana kadar senden feyz almadığım için kafamı duvarlara vuracağım, izin verir misin?

Git kumda oyna

Çok akıllılarya bunlar Cihan, güya senin mantığın bakkal Osman'ın mantığı demeye getiriyorlar bilmişler.

Arkadaş max 3 sene bileceksen 50-60 bin km yi aşmayacaksan bırak zararı dizel arabayı karla bile ikinci elde satarsın.

Benim başıma geldi çünkü :)
    Depoyu doldurup 1 hafta bakmamanın rahatlığı mı dersin, satarken alıcıyı bile kendin seçmeyi mi dersin, yaptığın ekonomiyi mi dersin, bedavaya bindiğini mi dersin her halükarda dizel karlı.

Bu dizel veryansını yapanların çoğu da ya alacakları arabanın doğru düzgün dizeli olmayanları, ya aradaki farkı verebilecek durumda olmayıp kendini avutanlar.

Dizel farkını verecek param yokmuş, öyle mi?

Çok zavallı bir cevap olmuş. Yaşın küçük olsa yaşına vereceğim. Yazık.

Üstüne alınmana gerek yok herkes için geçerli demedim.

Ama siz de bi kabul edin artık, 100 Bin Kmleri devirmeyen, temiz kullanan için dizel her halükarda karlı ve mantıklıdır.

Ayrıca dünya için değil Türkiye için konuşuyoruz, dünya piyasası beni ilgilendirmiyor, Tr de dizel mantıklı.

Buna aslında parası yetmeyen değil, dizele vereceği parayı israf görüp içinde ukte kalıp kendini tatmin etmeye çalışanlar diyebiliriz. Herkes aynı olacak diye bişey yok.

Arabam olsa yılda ortalama 10.000 km civarı yol yaparım, bu durumda dizel benim için anlamsız.

Hele dizel insanlarının (bunun en sağlam örneği Cihan'dır bu arada) dizelin her durumda daha mantıklı olduğunu iddia etmesi saçmalık.

Golf ya da Jetta alırken yıllık yapılan yol ciddi miktarlarda olmadıkça peşin 14.000 TL civarında fazla ödemeyi yapıp da aracın ekonomik olduğunu iddia etmek benim ekonomi anlayışım ile örtüşmüyor. Hele arabaya 100.000 TL civarında para verip kilometrede 15 kuruş az yakmaya çalışmak bence büyük komedi.

Şimdi ben sana bir örnek vereyim o zaman.
    Ben de yılda 10-15 Km yaparken kasa değiştiği dönem, sıfır dizel titanyum focus II aldım 42.000 TL'ye,
    Bir senesi dolmadan otomatik araç almak için aracımı sattım.

Kaç para? 43.000 TL'ye , o ara benzinliler aldıkları fiyattan 3-5 indirmeden yine satamıyorlardı ben,
    ikinci gün arayan birine verdim aracı, ki sırada en az 7-8 kişi vardı ben söz verdiğim için ertesi gün verdim aracı.

Kim kim karlı kim değil söyler misiniz, ben canlı örneğim.?

Dünya üzerinde bir bunların 0 aldığı araba kullanmalarına rağmen eskimiyor değer kazanıyor

Yalan mı söylüyorum ben şimdi.
    Arabayı satarken değil, alırken kazanırsın arkadaşım.
    Ben alırken kasa değiştiriyordu, kime sorsan kasa değiştiren araba alınır mı diyordu ama yapılan indirimler zaten o kasa değişimi
    dezavantajını bertaraf ediyordu.

Evet aynen öyle oldu sıfır faturam da duruyor aracı satış sözleşmem de istersen taratıp gönderiyim :)
    Kimin yalan söyleyip söylemeyeceğini de bir öğrenin artık, ergen sohbeti yapmıyoruz, bu caps ler filan ancak tüy siklet sohbetlerin aksesuarları olur bizim değil.

Bence yalan söylüyorsun sen alırken kasa değişti indirimli aldın 1 yıl kullandın eskittin satarken yeni kasasına reğmen ne diye daha fazlasını ödesinler sana kimsenin aklına gelmedimi bayiden fiyat almak. capsmı denir bilemdeim senin mesajını okumadan evvel gözattığım bir başlıkta gördüm yeri geldi kullanmak istedim caps güzel ama.

Peki ispatlarsam bunun yaptırımı ne olacak?

Forumu terkedip gidecek misin?
    Ben ispat edemezsem terkedip giderim...
    Ne dersin.?

Bence bi yaptırımı olmaz ama söylediğiniz sözün reel gerçeklere dayandığını isbat etmiş olursunuz ben inanmıyorum böyle bir vakanın gerçekleştiğine hayatın doğal akışına aykırı

Bir insana yalan söylüyorsun demek ciddi bir ithatdır,
    hatta bence paramı çaldın demekle eşdeğer bir ithamdır.

İddianı sürdürüyorsan, dediğinin arkasındaysan dediğim gibi burada alenen fatura ve satış sözleşmelerini koyabilirim ?

Tekrar söylüyorum benim iddiam açık net, Focus kasa değiştirirken ben titanyum dizel beyaz bir Focus aldım,
    Ayını tam hatırlamıyorum 8 ay filan da olabilir ama sonuçta bayağı kullandım, hatta 2 defa uzun yol yaptım, 10 Km civarındaydı satarken,
    bana maliyetinin tam 2000 TL üzerinde sattım.
    Çünkü araç fiyatları artmaya devam ediyor ve Focus II artık stoklarda bitmişti.
    Hatta 2012'ydi sanırım Habiblerdeki buluşmaya da bu Focus'la gitmiştim konusu hala vardır forumda o buluşmanın.
    Ve ben O focusu 43 küsüre satıp, Hediye verilen F-Kasko'dan da 1000 TL'ye yakın kullanmadığım dönemin iadesini almıştım.

Hayat sizin kafanızda kurguladığınız gibi değil, başka şeyler de oluyor ara sıra.

Bunu sana ispat olsun diye değil, hala dizel benzinli olayını anlamamakta ısrar eden arkadaşlar biraz gerçeklerle yüzleşsin diye söylüyorum.
    Ama senin yalancılık ithamın, tıyniyetini gösteriyor söylüyorsan da arkasında durmalısın, en azından geçmişime bir baksaydın
    "böyle ucuz bir konuda yalan söyleyerek ne kazanacak bu adam" diye bir sorsaydın kendine.
    Cevabını da paylaşırsın bizimle.

Bal gibi de yaptırımı olur forumu bırakacak mısın yalancı değilsem?
    Ben bırakacağım bak açık ve net vaad edebiliyorum.

Yalanmı söylüyorum diye sen sordun ben bundan bahsetmedim değilmi.

Afedersin benim için bir anlam ifade etmiyor yaptırım neden olsunki basit birşey.

Ama sen isbatla inanmıyorum çünkü

Triplere de baksen, sen benim için çok önemlisin ya patron hepimiz burda senin için varız, vardı git işine çoluk çocuk muhabbetine çevirme işi iyice.

İsbatla değil ispatla diye telaffuz edeceksin, yalancılık senin çok önemli olmayabilir, insanlık değerlerine önem veren bir başkası için önemli olabilir, onun için akıllı bir insan ol, bu kadar rahat yalan söylüyorsun diye yumurtlama.

Şimdi git neye inanırsan inan, zerre dikkate alınacak bi tip değilsin.

Ve bu nu söyleyen adamın iddası "kasa değişiminde araba alıp 1sene kullandım değiştirkten sora 0km fiyatından karlı satım" kıvıramayınca kişiselleştir" sen şölesin böylesin"
    Ayıp değilmi senin söyledğin yalanı neden ben önemsiyim şimdi ne manası var bu kelamın senin söylediğin kelam yalansa sen önemseyeceksin bu sebeptendir yalandan sakınacaksın

Forumda kıvıramayan kullanıcı profili;
    kişisel saldırı yap
    dilbilgisi hataları bul
    kişisel saldırılar ile meseleyi bulandırıp sıyrıl basit...

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

• quote:

Orijinalden alıntı: pesaction

Bi kere aracı sıfır alarak zararı baştan yapıyosunuz. Kontağı açtın kapadın 4 5 binlra zarardasın. Bu zarara rağmen adam gidip sıfır alıyosa onun parasal sorunu yoktur ister 10 bin fark verir ister 20 bin.

Şöyle bi örnek veriyim 2012 model astra 1.3 dizel aldım. Bayiye gittim sıfır fiyatını 60 bin civarı çektiler dolu pakette değil. Sonra sahibinden ikinci ellere bakarken 2012 model 25 binde vuruğu kırığı olmayan full aracı (navigasyonundan tutunda sensör geri görüş herşey) 42 bine aldım.

Almadan öncede servise gidip 500 tl vererk garantili inceleme yapılmasını istedim a dan z ye herşeyini döküyolar ortaya.

Şimdi aldığım aracın ikinci el piyasasına bakıyorum boş modeller 47 bin civarı aynı km sahip olanlar.

Sıfır araç almak akıl mantık işi değil bana göre daha önceden kimse binmemiş olsun ilk ben biniyim diyen adam için bu lüxtür.

Diğer bi örnek veriyim 2006 model astra 1.6 benzinli vardı 2008 senesinde 24 e aldık 45 bindeyken. 2013 mart ayında 60 bindeyken 25.500'e sattık. Sıfır alsaydım ne benzinlide nede dizelde kar felan yapamazdım.

Bu anlattıklarımın konuyla şu alakası var hesabı hep sıfır araç üzernden yaparsanız dizelin karını ortaya çıkartamazsınız.

Neden kar yapıyorsunuz ki?

araba kullanıcı için ticarı bir materyal değildir.

Tüketim malzemesidir.

Sıfır araç almak bir dünya sebep var.

Anti parantez, şahsi alıgalamayın ama, arabadan kar yapmak isteyen zihniyet genelde sabit maaşlaı , başka bir şeyden kar edemeyen zihniyet oluyor.

Böyle olunca da arabadan bari kar yapım mantığı galip geliyor.

• quote:

Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

Alıntıları Göster
  • quote:

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
  • Uzun zamandır bu konuyu düşünüyor ve türlü hesaplar yapıyorum.
    O hesaplardan birini de sizinle paylaşayım.
    Saygılar.

https://store.donanimhaber.com/5d/cd/ee/5dcdeeaf7177f74cdca9cf04dc902b8a.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeonarT -- 6 Ağustos 2013; 20:04:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

quote:

Orijinalden alıntı: pesaction

Bi kere aracı sıfır alarak zararı baştan yapıyosunuz. Kontağı açtın kapadın 4 5 binlra zarardasın. Bu zarara rağmen adam gidip sıfır alıyosa onun parasal sorunu yoktur ister 10 bin fark verir ister 20 bin.

Şöyle bi örnek veriyim 2012 model astra 1.3 dizel aldım. Bayiye gittim sıfır fiyatını 60 bin civarı çektiler dolu pakette değil. Sonra sahibinden ikinci ellere bakarken 2012 model 25 binde vuruğu kırığı olmayan full aracı (navigasyonundan tutunda sensör geri görüş herşey) 42 bine aldım.

Almadan öncede servise gidip 500 tl vererk garantili inceleme yapılmasını istedim a dan z ye herşeyini döküyolar ortaya.

Şimdi aldığım aracın ikinci el piyasasına bakıyorum boş modeller 47 bin civarı aynı km sahip olanlar.

Sıfır araç almak akıl mantık işi değil bana göre daha önceden kimse binmemiş olsun ilk ben biniyim diyen adam için bu lüxtür.

Diğer bi örnek veriyim 2006 model astra 1.6 benzinli vardı 2008 senesinde 24 e aldık 45 bindeyken. 2013 mart ayında 60 bindeyken 25.500'e sattık. Sıfır alsaydım ne benzinlide nede dizelde kar felan yapamazdım.

Bu anlattıklarımın konuyla şu alakası var hesabı hep sıfır araç üzernden yaparsanız dizelin karını ortaya çıkartamazsınız.

Neden kar yapıyorsunuz ki?

araba kullanıcı için ticarı bir materyal değildir.

Tüketim malzemesidir.

Sıfır araç almak bir dünya sebep var.

Anti parantez, şahsi alıgalamayın ama, arabadan kar yapmak isteyen zihniyet genelde sabit maaşlaı , başka bir şeyden kar edemeyen zihniyet oluyor.

Böyle olunca da arabadan bari kar yapım mantığı galip geliyor.

Amacım kar yapmak değilki yada galericiler gibi alım satım yapıp para kazanmakda değil.

Her insan bi araba aldığında onu satacağını bilir kimse ölene kadar tüketmez dimi ? Bende arabayı aldığımda satacağımı bildiğim için en az zararsız şekilde nası satabilirim bunu düşünürüm.

Evet haklısınız bu düşünce belkide sabit maaşla çalışanlar içindir keza insanın başka geliri olmadığı için araba alırken bari 10 15 milyar zarara uğramıyım diye düşünür. Çok param olsun az param olsun farketmiyo yada sabit maaşım olsun yada olmasın en az zararla satabileceğim araçlara yönelirim her zaman buna ticaret denemez bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

quote:

Orijinalden alıntı: blumenberg

herkesin diesel alma nedeni farklıdır mesela ben tork ve perfomance avantajı yüzünden aldım :) ağzı olan konuşmasın

Madem alma nedeniniz sadece "tork" ve "performans"tı hocam neden turbo benzinli tercih etmediniz?
    O zaman dizelden çok daha stabil ve uzun devir aralıklarında torku ve performansı yaşardınız.
    Yoksa nedenlerinizin arasında biraz da "ekonomi" mi var?

aracım ankara sapanca arasını 1.5 saatte gayet stabil bi şekilde alıyor zaten, e92'lerin benzinlilerine bi binin ne demek istediğimi anlarsınız, mesela ben dip gaz 230-250 ile sapancaya tek depo totalde 720km ile gidip geldiysem onlar 2 3 depo aldılar :) arkadaşlarımın hepsi benzinli e92 lerini sattı ve 320d'lere geçti, ha bana kalsa tabiki 335i bi de yazılım çaktın mı geçemeyeceğin m3 kalmaz, fakat altında yatan nedenlerin başında yakıt tasarrufu var tabiki, gönlüm 335d'den yana yakıtı düşünürsek fakat onun da şuan için vergisi çok fazla gelir bi öğrenci olarak bana :) dizellerin bi avantajı da yazılımı çakıyorsun 184 oluyor sana 230 hp araba :) tek eksi yönü sesi, o da bmw'lerde çok sıkıntı olmuyo

• quote:

Orijinalden alıntı: LeonarT

Uzun zamandır bu konuyu düşünüyor ve türlü hesaplar yapıyorum.
    O hesaplardan birini de sizinle paylaşayım.
    Saygılar.

https://store.donanimhaber.com/5d/cd/ee/5dcdeeaf7177f74cdca9cf04dc902b8a.jpg

o zaman en çok zarar Golf 1.6 TDI oluyor ,diğerleri yaklaşık bir oran olduğu görülüyor ama en fazla karı Focus 1.6 i (lpg.ile) yapmış olduğu görülüyor

peki bu araçların beygir ve tork seviyeleri aynı mı (bilmediğim için soruyorum)

galiba yanlış anladım :)

siz toplam maliyet deyince ben 5 yıl içerisinde yapılan masraf olarak anlamışım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 6 Ağustos 2013; 22:27:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: djblumenberg

quote:

quote:

herkesin diesel alma nedeni farklıdır mesela ben tork ve perfomance avantajı yüzünden aldım :) ağzı olan konuşmasın

Madem alma nedeniniz sadece "tork" ve "performans"tı hocam neden turbo benzinli tercih etmediniz?
    O zaman dizelden çok daha stabil ve uzun devir aralıklarında torku ve performansı yaşardınız.

aracım ankara sapanca arasını 1.5 saatte gayet stabil bi şekilde alıyor zaten, e92'lerin benzinlilerine bi binin ne demek istediğimi anlarsınız, mesela ben dip gaz 230-250 ile sapancaya tek depo totalde 720km ile gidip geldiysem onlar 2 3 depo aldılar :) arkadaşlarımın hepsi benzinli e92 lerini sattı ve 320d'lere geçti, ha bana kalsa tabiki 335i bi de yazılım çaktın mı geçemeyeceğin m3 kalmaz, fakat altında yatan nedenlerin başında yakıt tasarrufu var tabiki, gönlüm 335d'den yana yakıtı düşünürsek fakat onun da şuan için vergisi çok fazla gelir bi öğrenci olarak bana :) dizellerin bi avantajı da yazılımı çakıyorsun 184 oluyor sana 230 hp araba :) tek eksi yönü sesi, o da bmw'lerde çok sıkıntı olmuyo

Hah işte hocam, o zaman "ben ekonomi, tork ve ekonimisine karşın sunduğu performans yüzünden aldım" derseniz daha doğru olacaktır.
    Yoksa amaç performans ve tork olsa idi sadece, dizel yanlış bir seçim olmuş olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Aynı model ve donanım ile:(manuel)

Focus 1.6 EcoB - 125 PS = 6.0 Lt = 50.750 TL
    Focus 1.6 TDCi - 125 PS = 4.5 Lt = 61,500 TL

Fiyat Farkı = 10.750 TL.

Trabzonda dizel = 4.41 TL
    Trabzonda benzin = 4.97 TL

Focus tüketim farkı 100 KM = (6.0 * 4.97) - (4.5 * 4,41) = (29,82-19,845 ) = 9,975 TL = 0,09975 TL/Km

Fiyat farkı karşılığı KM = 10.750 / 0,09975 = 107.769 KM.

Yani dizel fark parasına 100 bin KM üstünde yol yapınca ancak yakıttan kazanabiliyoruz.
    Ben şahsen yılda ortalama 15.000 Km yapıyorum. Memurum. Şehir içi ve civarı kullanım ile yılda 1-2 kez izin için uzun yol.
    Bu da fiyat farkı için 7 yıl kullanmam lazım arabayı.

Üstelik dizel aracın bakımları-masrafı benzinlinin iki katını bulur. Bakım fiyat farkını da eklersek 7 yıldan daha fazla kullanmak gerekiyor eşitlenmesi için. (8 diyelim ki aslında daha fazla olur)

Niye uğraşayım ki. Alırım benzinli. 3 sene kullanırım. Diyelim ki de 45.000 KM (450*100) yol yaparım. Sonra da 1500 TL ile tüp.

Benzinli = 50.750 + (450 * 29,82) + tüp = 50.750 + 12.069 + 1500 = 64.319 TL
    Motorin = 61.500 + (450 * 19,845)....... = 61.500 + 8.930 .......... = 70.430 TL.

Fark = 6.111 TL.
    Benzinli aldım 3 yılda 45.00 KM yapıp tüp taktım ve cebimde hala 6.111 TL var.
    Dizel bakım masrafları ile birlikte bu fark daha fazla olacaktır.
    Birde LPG ile mazottan da az yakmaya başlayarak 6.11 TL paranın üstüne koyarım.

Yılda en az 40 bin KM yol yapılmıyorsa dizel aracın hiçbir anlamı yok.
    Kafa ütülemesi de cabası.

Şirket aracı - taksi vb ticari için uygun olur ama şahsi araç için gereksiz.

Bakım dahil farkı kapatmak için 8-9 sene kullanıp 130.000-150.000 Km yol yapmak lazım.
    Bu sefer de satarken dizel motor çok yol yapmış derdi çıkar.

Allahını seven 1.0 Ecoboost ile yapsın MTV'leri katarak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: djblumenberg

quote:

quote:

Hah işte hocam, o zaman "ben ekonomi, tork ve ekonimisine karşın sunduğu performans yüzünden aldım" derseniz daha doğru olacaktır.
    Yoksa amaç performans ve tork olsa idi sadece, dizel yanlış bir seçim olmuş olurdu.

ekonomisine karşı sunduğu performanstan ziyade e92 320 benzinlilerinin zaten hiç perform sunamaması diyelim biz ona, 320i cabrio'lara değinmiyorum bile, dediğniz gibi amaç zaten sırf perform olsa 1995 motorlularla işimiz ne, m6 m5 m3 ne güne duruyo :)

• Fark etmez, ben hep 50.000 Tl lik alıyorum...........................
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.