Şimdi Ara

Dizileri yapabilmek icin hangi konulari bilmek gerekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Logaritma yi bitirdim. Dizilere gececegim ama bir yerde fonksiyon bilinmeden yapilmaz denmis.fonksiyona daha hic calismadim bilmiyorjm.fonksiyonu sonraya birakacaktim.napayim sizce once fonksiyonu mu halledeyimm?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dizileri Yapabilmek İçin Bilinmesi Gereken Konular

Diziler, matematik alanında temel bir konudur ve diğer birçok matematiğin temelini oluşturur. Dizileri anlayabilmek ve yapabilmek için aşağıdaki konuların bilinmesi gerekir:

• Kümeler Teorisi: Diziler bir kümenin elemanlarıdır, bu nedenle kümeler teorisinin temel kavramlarını anlamak önemlidir.
    • Sayılar Teorisi: Diziler genellikle sayılarla çalışır, bu nedenle sayılar teorisi ve özellikle tam sayılar, rasyonel sayılar, gerçek sayılar ve karmaşık sayılar hakkında bilgi gereklidir.
    • Fonksiyonlar: Diziler genellikle fonksiyonlar olarak tanımlanır, bu nedenle fonksiyonların temel kavramlarını (etki alanı, değer kümesi, grafik) anlamak önemlidir.

Yukarıdaki konuların yanı sıra diziler için bilmen gereken özel konular şunlardır:

• Endeksli Değişkenler: Diziler, indeksli değişkenler kullanılarak tanımlanır. Bu değişkenlerin nasıl çalıştığını anlamak önemlidir.
    • Uzunluk ve İndisler: Dizilerin uzunluğu ve indislerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir.
    • Dizilerin Sınırlılığı ve Sürekliliği: Dizilerin limitleri ve sürekliliği, dizilerin davranışını anlamak için önemli kavramlardır.
    • Dizilerin Türleri: Aritmetik diziler, geometrik diziler ve harmonik diziler gibi farklı dizi türleri vardır. Bu türlerin özelliklerini anlamak önemlidir.

Dizileri anlamak ve yapabilmek, matematiğin diğer alanlarında ilerlemek için gereklidir. Bu konuları iyi bir şekilde öğrenerek dizilerde başarılı olabilirsin.

Not: Logaritma yapabilmek için dizileri bilmek gerekli değildir. Logaritmalar için bilinmesi gereken konular şunlardır:

• Üslü Sayılar
    • Üslü İfadelerin Çözümü
    • Üslü Denklemler
    • Üstel Fonksiyonlar
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sana çok büyük bir iyilik yapacağım şimdihttps://universkop.com/tyt-ve-ayt-matematik-konulari-ve-soru-dagilimi/ tıkla
  • Şimdi şu ana kadar çalıştığın tüm ayt matematik konularını biraz kenara koyuyorsun, onları unutmamak için belirli periyotlarla tekrarlar yapıyorsun. Bu sırada birkaç haftanı fonksiyona ayırarak temiz bir şekilde fonksiyonları bitirip ardından daha önce çalıştığın konuların bir daha üstünden geçerek sağlam bir şekilde oturtuyorsun. Sonra eksik konularını tamamlamaya devam ediyorsun. Youtube'dan kanal isterseniz Yahya Tan veya Eyüb B.'ye bakabilirsiniz. Fasikül olarak temeliniz az çok varsa apotemi yoksa acil alın ama acili bitirdikten sonra apotemiyle iyi bir cila atın. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-297F58E54 -- 21 Nisan 2020; 13:45:52 >
  • Fonksiyon bilmeden logaritma başlamak .... dizilerde üslü sayı, 4 işlem geometrik dizide de biraz köklü sayı bildim mi basit formüllerle temeli atarsın.
  • xd xd
  • Fonksiyon bilmeden yapılır mı yapılır ama ezbere yapılır sadece soru tipi ezberlersin.
  • nasıl lan fonksiyon dizinin neresinde aynı ayt matdaki diziler konsuunda fonksiyona dair hiçbirşey görmedim
    üslü sayı azıcık köklü sayı +4 işlem yetiyor
    takma bunları
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sakin olun biraz. Adam sanki kasıtlı suç işlemiş. Bilmediğinden soruyor işte.
  • bır sakin olsana sen. önce üslubunu bıl.meslek lısesı mezunuyum.ayt matematık adına bılgım 0.bu sene gıttıgım dershane fonksıyonu en sona bıraktı.ona gore gıdıyordum ben de.ayrıca parabol 2.denklem felan hepsını bıtırdım fonksıyonsuz.ve gayette anladım
  • sağ ol hocam.ben dershaneye gore gıdıyordum ve ayt mata gıren hocam tyt mata gıren hocaya bıraktı fonksıyonu. o da en son ıslenecegını soyledı.dershanede logarıtmayı parabolu felan bıtırdık .hocaya sordugumda fonksıyonsuz parabol olur mu dedıgım de olur sadece 2.derece denklemler felan bılmen gerekıyor dedı.ben meslek lısesı mezunu oldugum ıcın hıc bır dersı gormedım ama çabalıyorum.üstte bazı çok bılmıs arkadaslar uslubunu asarak ne guzel cevaplar vermıs.tekrar sağ olun bu arada
  • kardesım ''AYT matematik fonksiyon temellidir. sizce neden herkes AYT’ye baslamadan once fonksiyon calisiyor keyfinden mi? ya da okullarda neden once kumeler-fonksiyon ogretilip sonra polinom parabol logaritma vs ogretiliyor? herhalde limit turev integral cikarilmasaydi fonksiyona limit turev integralden sonra bakacaktiniz.'' bu cumlenden ıtıbaren dalga gecmıssın.madem uslubun düzgün bu ne?adam gıbı bır soru sormusuz adam gıbı cevap vermıyorsan bas gıt ısıne kımsenın kalbını kırmana gerek yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.