Şimdi Ara

Dizüstü Bilgisayar Kablosuz Bağdaştırıcı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Win 7 yüklü Hp 6730b dizüstü bilgisayarımda birkaç gündür yaşadığım bir sorun için çözüm önerilerinizi bekliyorum. Bilgisayarımda hiçbir sorun yokken iki gün önce hazırda beklet modunda kapattım. Ertesi gün açtığımda ise bilgisayarın wireless adaptörünün kapalı olduğunu dolayısıyla kablosuz ağları aramadığını ve bağlanamadığını gördüm. Bilgisayarı kablo ile modeme bağladığımda sorun yoktu. Daha sonra bilgisayarı birkaç kez aç kapa yaptığımda kablosuz bağdaştırıcı aktifleşti ve böylece kablosuz bir şekilde internete girebildim. Fakat zaman zaman kablosuz bağdaştırıcı kendi kendine devre dışı kalıyor ve internete bu şekilde giremiyorum. Aygıt yöneticisinde de kablosuz bağdaştırıcıyı göremiyorum. Dokunmatik panelde wireless bağlantı kısmı turuncu yanıyor. Aygıt devre dışı olduğu için orayı mavi renge çeviremiyorum. Donanım ekleden aygıt ara dediğimde de bulunamıyor. Sorunu ancak bilgisayarı birkaç açıp kaparsam çözebiliyorum. Bu sorunu nihai olarak nasıl çözebileceğim hakkında yardımda bulunacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada sorunun başlamasından hemen önce windows bir güvenlik güncelleştirmesi yapmış. Acaba sorunda bunun etkisi de var mıdır?

• kablosuz aygıtı açma kapama yapan bu bölgeleri kontrol ediniz:
    1-önde veya yanda on/off düğmesi (analog)...
    2-klavyede F tuşları arasında on/off düğmesi (digital)...

bunların dışında kablosuz cihazın kartında veya anten bağlantılarında arıza....
    modemin veya laptopun çok yakınındaki telsiz telefon trafiği...
    yeni kurulmuş bir antivirüs programının yanlış bir ayarı...
    gibi nedenler de olabilir...
  • Sanırım sorunun nedenine dair bir emare tespit ettim. Problemden hemen önceki son güncellemede bilgisayara cisco system menşeili üç programın kurulduğunu gördüm. İlgili programın internet sitesine baktığımda bunların da işlevlerinin kablosuz bağlantı ile alakalı olduğu anlaşılıyor. İlgili programları kaldırdıktan sonra sorun çözülmüş gibi görünüyor. Bugün bilgisayar normal bir şekilde açıldı ve kablosuz internete bağlandı. Günün ilerleyen saatlerinde sorunun bununla ilgili olup olmadığı daha iyi anlaşılır.
  • Sabahtan beri internette bir kesilme olmadı. Bilgisayarı uykuya yatırıp tekrar açtım bağlantı kuruldu. Bu durumda sorunun benim isteğim dışında bilgisayara kurulmuş olan (gerçekten nasıl kurulduğuna dair hiçbir bilgim yok. aynı anda bir windows güncellemesi de olmuş. onun dahilinde kurulmuş olabilir) cisco wireless router driveri nedeniyle olduğuna ikna olmuş durumdayım. Hayırlısı bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okupeli

Sabahtan beri internette bir kesilme olmadı. Bilgisayarı uykuya yatırıp tekrar açtım bağlantı kuruldu. Bu durumda sorunun benim isteğim dışında bilgisayara kurulmuş olan (gerçekten nasıl kurulduğuna dair hiçbir bilgim yok. aynı anda bir windows güncellemesi de olmuş. onun dahilinde kurulmuş olabilir) cisco wireless router driveri nedeniyle olduğuna ikna olmuş durumdayım. Hayırlısı bakalım.

Sorun devam ederse Pm atarsınız.
  • Arkadaşlar sorun az da olsa devam ediyor. Bu sefer kablolu ve kablosuz tüm ağ bağdaştırıcıları devre dışı kalıyor. Devre dışı kalmakla yetinmeyip aygıt yöneticisinde görünmüyor ve donanım aradan arattırdığımda da bulamıyor. Bu sorun ancak bilgisayarı açıp kapatınca düzeliyor. Bu sorun nasıl çözülebilir bilgisi olan varsa çözüm önerisini dinlemekten memnun olurum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.