arkadaşlar laptop um yaklaşık 4-5 aydır kullanılmıyordu. açma düğmesine bastığımda pili üstünde takılıydı ama açılmadı. ardından fişe bağladım ve açıldı. pil şarj olur diye bekledim ama pil yok gibi davranıyor makina. fişten çektiğim an kapanıyor. sizce neden kaynaklanıyor olabilir bu problem ve çözümü nedir? ayrıca pilimin kodu batcl50l pillerinden.
Öncelikle size laptopunuzu yetkili servisinize götürmenizi tavsiye ediyorum. Ancak bundan önce neler yapabileceğinizi bilmek istiyorsanız; Bataryanızda bir sorun var gibi görünüyor. Aynı bataryayı aynı markalı başka bir leptopda veya aynı markalı bi bataryayı kendi bilgisayarınızda deneyiniz. Eğer böyle bir imkanınız yoksa bataryanızın voltaj değerlerinizi bir avometre yardımı ile ölçünüz. Ölçümde görmeniz gereken değer bataryanızın üzerinde yazılıdır. Benzer bir sorunu 2 yıl önce ASUS A3E laptopumda yaşamıştım ve yeni bir batarya alarak bu sorunu çözmüştüm. Ancak aldığınız ölçümler normalse yani bataryanızda sorun yoksa laptopunuzun giriş pinlerinde veya güç ünitesinde bir sorun olabilir. Böyle bir durumda herhangi bir müdahale de bulunmadan yetkili servis ile görüşmenizi tavsiye ederim.
sağolun dediğinizi yapacağım. umarım pilimi tekrar kullanabilirim.
Hayır Pili Değiştiriyorlar servisde. Ben şarjı komple bitirmem sonucunda 3 aylıkken böyle bir hata olmuştu 10 gün servisde kaldı ve pili değiştirmişler 3 yıl oldu daha da sorun yaşamadım pilden.
nasıl yani? servisteyken pili mi değiştiriyorlar. iyide benim pil ben askerdeyken yani 5-6 ay boyunca kullanılmadı. nasıl yeniden kullanılabilir hale gelebilir sizce bu pil ?