Selamun Aleykum Merhaba iyi günler, " LENOVO IDEAPAD 100 CORE İ5 5200U 2.2GHZ-4GB RAM-500GB HDD-15.6"-2GB-W10 " Bilgisayarımı yükseltmek istiyorum üniversite öğrencisiyim boş zamanım olacak bitirince en azından elimdeki bilgisayarı kullanarak bir şeyler yapmak istiyorum sizden ricam bana yol gösterebilir misiniz?
-Ben Pubg mobil tarzı oyunlardan hoşlanıyorum bunu videoya almak istiyorum , -Adobe Programlarımı kullanarak video , müzik düzenleme işlemi yapmak istiyorum ,
Bunları yapmak için 350 lira civarında naktim var ramin tek slot olduğu söylendi 8gb ram alırsam ve 120 gb ssd alırsam bunları yapabilir miyim... Fiyat konusunda daha fazla yükseltemeyeceğim durumum müsait değil
Birde ; Bilgisayarımı bir kaç gün önce tamirciye götürdüm bana harddiskte sorun olduğunu söyledi benim harici diskim var yani sıkıntı çıksa yani kapansa filan arşive yedekliyorum harddisk bozulursa bilgisayara zarar verir mi?
Bunlar Cpu-Z'den aldığım fotoğraflar cevaplarınızı bekliyorum... Saygılar
Aşağıya
Harddisk bozulursa pc ye zarar vermez içerisindeki verilerin zarar görür ve bi daha yedeklemeyebilirsin, pc 4 çekirdekli video editlemeye de oyun oynamaya da kısmi olarak yeter pubg lite cs go yu da oynatabilir ama fazlasını yaptırmayabilir yani aynı anda video alamayabilirsiniz işlemciden dolayı veya farklı bir program kullanılmayabilir fps düşüşü yaşanabilir ram ve ssd yükseltmesi bilgisayarı çok hızlandırır video editlerken çok fayda sağlayabilir ama oyunlarda fps yükseltmez bunu da hatırlatayım
GittiGidiyor
SanDisk SSD Plus SDSSDA-120G-G27 2.5 120 GB SATA 3 SSD Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor