Acer Travelmate 5310 dizüstü bilgisayar aldım. Linux yüklü bir şekilde geldi. Ben Windows XP kurmak istiyorum fakat kurarken "sisteminizde sabit disk bulunamadı çıkmak için F3'e basınız" diyor ve kurulum gerçekleşmiyor. Bunun sebebi nedir acaba?
laptopun hdd'si sata baglantıdır....bunun ıcın acer sıtesınden senın laptopuna uygun sata-raid driver indirip diske atman ve sıstem kurulumunda 3.parti raid scsi kurmak ıcın f6 ya basın dıodu yanılmıosam basıp dısketttekı surucuyu gostermektır
tabi disket sürücüsü olmadıgı için satayı xp ye entegre ediceksin Buradan bakabilirsin ama ilk önce biosa girip ide bağlantı Satadamı raiddemi ona baq sataya al sata connect varsa ide yada sata ikisini dene bi karıştır belkim olur olmassa üsteki linkten driverı cd ye entegre ediceksin..
Yardımlarınız için teşekkürler. Dizüstü bilgisayarımın floppy diski olmadığı için oradan kurma şansım yok. Biosa girdiğimde SATA veya IDE ile ilgili hiçbir bölüm yok. Tek seçenek satayı XPye entegre etmek ama onu da yapmak kolay olmasa gerek. Verdiğiniz linkteki bilgiler ingilizce. Oradan halletmem biraz problemli olacak. SATAyı XPye nasıl entegre edeceğim konusunda sade bir bilgi rica ediyorum.
evet arkadaşlar aynı sorun şu anda bende de var
arkadaşımızın belirttiği linki ben sayfada göremiyorum hangi linkten bahsediyorsunuz anlamadım belki ben bişeyler bulup entegre edebilirim link??
bu link işinizi görür umarım benmkini gördü sayılır hemen deniycem...
arkadaşlar makinayı çalıştırdığımda linux yüklüydü xp cd siyle ön yükleme ile açarak normal şekilde kuruluma girdim kurulacak bölümü seçerken harddiski ikiye ayrılmış olarak ilk bölüm bilinmeyen biçim ikincisi için fat32 biçimi yazıyordu bende ikisini de L ye basarak sildim sonrada yeni bölüm oluştur dedim(ntsc) ve sorunsuz ca kurdum, aynı makina bende de var kurmak değil de driverını yüklemek bende problem oldu, bu yüzden kaldırıp vista kurdum cd deki driverlarla vistada sorun çıkarmadı