Şimdi Ara

Dizüstü bilgisayarda adaptörü direkt anakarta bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1 hafta önce laptop kucağımdayken aniden kalkmam gerekti şarj kablosuna takılarak laptop ve yerde güreştik :) daha sonrasında laptop açılmadı ötesine berisine bakarken şarj kablosunun takıldığı soketin kırıldığını fark ettim. Ertesi gün tamirciye verdim tamirlediler 2-3 gün aradan geçmemiştiki yine aynısı oldu bu sefer farklı bi tamirciye götürdüm adam dürüst çıktı en iyisi anakartı değiştir diğer türlü soketin ayaklarını lehimlenir o da 1 hafta sonra yine böyle olur ( içeri kaçar kırılır) dedi.

Hikayeyi anlattıktan sonra sadede gelelim. anakartlar pahalı olduğu için onlara uzanamam bende laptopu söküp adaptör kablosunu direk soketin ayaklarına lehimlemeyi düşünüyorum( pil ölü olduğu için sadece evde kullanıyorum herhangi bi kulanım rahatsızlığı yaşamayacam)

ancak kabloyu açmadan laptopu dağıtmadan danışmak istedim ileri doğru herhangi bir problem yaşar mıyım?

tamirci arkadaşlar bi el atalım finaller geliyor laptopu kullanmam lzm tüm notlar onda

• Temiz bir işçilik yaparsan, lehimlerin üstünede silikon atıp yalıtırsan hiçbir problem yaşamaz tertemiz kullanırsın.
    Ama + ve - ye çok dikkat et :) Ters bağlama :)
  • kırmızı + mavi - :P onu nasıl anlayabilirim işçilik konusunda sıkıntım yok ama kutupları ters bağlarsam gitti bilgisayar
  • Power soketinin içindeki iğnenin lehimlendiği bacak + ucudur. - ucuda içindeki metalin lehimlendiği lehim pabucudur. Power soketinde 2 tane uç yoktur. 4-5 tane uç olur, sadece dediğim 2 uç devreye lehimlenir. Diğer uçlar ayaktır sağlam durması için boş lehim pabuçlarına lehimlenir.
  • teşekkürler staj çıkışı uğraşacağım geri bildirim veririm
  • Tamamdır yardımcı olmaya çalışırım.
  • şarj soketi yerine düzgün takılır ve çalışır
    sadece işini iyi yapan usta gerekli

www.teknikbursa.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikbursa -- 5 Ocak 2013; 12:36:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.