Şimdi Ara

dizüstü bilgisayarımı açtığım anda şifre istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarımı açtığım anda benden şifre istiyor, ben şifre koymadım bilgisayara...format çekeyim dedim çekemiyorum, bios u açayım dedim açamıyorum sürekli şifre istiyor, şifreyi 3 defa üst üste yanlış girersem bilgisayarı kapatıp açıyor...bu arada bilgisayar tamamen açılmıyor, toshiba yazısı görülüyor sonra şifre istiyor....

nasıl bişey anlamadım ana kartına virüs girmiş olabilir dediler ne yapmam gerekir nasıl kurtulucam bu meretten...yardımcı olursanız sevinirim...

• bios şifresi koymuş birisi garantisi yoksa aç yada açtır bios reset yap yada biosa şifre koyan kimse onu bul şifreyi sor
  • aslında bilgisayar ilk şifre istediğinde bende biosa bi gireyim dedim ve o zaman girdim...bios ayarlarından şifre koyulmadığını gördüm...tekrar kapattım açtım bilgisayarı yine şifre istiyor bende biosa tekrar girdim ve kendim 1 den 8 e kadar bir şifre koydum...daha sonra tekrar kapatıp açtım, şifre istediğinde koyduğum şifreyi yazdım ve pc açıldı...1 gün sonra şifreyi tekrar girdim açılmadı, biosa gireyim dedim bu sefer orayada giremedim...koyduğum şifre çalışmıyordu...pc yi benden başka kimse kullanmadı...bugün teknik servise götürdüm onlar yaptıklarını söylediler bende aldım eve geldim bir açtım yine şifre istiyor..tekrar teknik servise götürdüm adamlar yaptıklarını söyleyip aradılar bilgisayarı almaya gittim bu sefer orda açmayı denedim yine şifre istedi...adam içeriye götürdü 15 dk uğraştı geldi açıldı...3 defa kendim denedim ve açıldı....eve getirdim(üzerinden 1saatgeçti) tekrar açtım ve yine şifre istiyor....teknik servisi aradım onlarda öyle olmaması gerekir biz herşeyini sıfırladık dediler....tekrar geri götürdüm bu sefer diğer parçalarınıda inceleyeceğiz dediler....bakalım ne olacak...toshiba nın yetkili servisine götürdüm ama yapacaklarından pek ümitli değilim....

• ilginç bir durum ama biosla ilgili bir problem de olabilir.
  • algoritması sağlammış
  • eğer alalı fazla olmadıysa gidip iade et ondan hayır geleceğini zannetmiyorum veya başka bir yetkili servise götür
    (bios şifresinin bios pilini çıkarıp taktığında ortadan kalkıyor diye hatılıyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan1995

eğer alalı fazla olmadıysa gidip iade et ondan hayır geleceğini zannetmiyorum veya başka bir yetkili servise götür
    (bios şifresinin bios pilini çıkarıp taktığında ortadan kalkıyor diye hatılıyorum)

Evet bios pilini çıkart 5-10 dakika sonra tekrar tak tüm ayarlar sıfırlanıyor şifre kalkacaktır böylece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: exersion

quote:

Orijinalden alıntı: ozan1995

eğer alalı fazla olmadıysa gidip iade et ondan hayır geleceğini zannetmiyorum veya başka bir yetkili servise götür

Evet bios pilini çıkart 5-10 dakika sonra tekrar tak tüm ayarlar sıfırlanıyor şifre kalkacaktır böylece.

arkdşn dediğini yap 2 dk beklemek yeterli daha snra bıostan boot ayarlarını yapıp format çek eğer sorunluysa tabi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.