Şimdi Ara

Dizüstü Fişe Takılıyken Enerji Bir Bataryadan Bir Fişten Geliyor Görünüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HP nx9105 marka ve modelde eski bir dizüstü bilgisayarım var. Son günlerde cihaz fişe takılı olduğu halde ve elektrikte de hiçbir kesinti olmadığı halde görev çubuğunda gücü bataryadan alıyormuşum gibi gösteriyor. Ve şarj oranı da sanki hiç fişe takılı değilmiş gibi düşüyor. Kendi kendine gücü tekrar fişten alıyor, bir süre geçiyor ve yeniden bataryaya dönüyor. Düzenli bir durumdan bahsetmek söz konusu değil, canı istediğinde bataryadan, canı istediğinde fişten alıyor gibi elektriği. Kablolarda temassızlık olmasına nerdesin imkan yok diye düşünüyorum çünkü hiç kıpırdamıyorlar ve sağıyla soğuyla oynasam da tekrar fişten almaya başlamıyor bilgisayar.

Ek olarak; bilgisayarı kapattığımda bu sorun ortadan kalkıyor ve kesintisiz bir şekilde şarj ışığı yanıyor.

Şimdiden teşekkür ediyorum ilginiz için, merakla bekliyorum cevaplarınızı. Saygılar.

• bataryan tembellik yapıyo. tam tabiri bu sanırım. yeni bir batarya alman işini çözecektir. zaman içerisinde batarya deforme olduğu için bu tarz sorunlar yaşanabiliyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

bataryan tembellik yapıyo. tam tabiri bu sanırım. yeni bir batarya alman işini çözecektir. zaman içerisinde batarya deforme olduğu için bu tarz sorunlar yaşanabiliyo.

Teşekkürler ama başka bir sebebi olabilir mi bunun? Çözülebilecek bir şey olma ihtimali varsa durduk yere batarya değiştirmeyeyim. Ya da bu halde gittiği yere kadar kullanmamda bir zarar var mıdır diğer donanım parçalarına?
  • konuyla ilgissiz olabilir ama pil ömrünü uzun tutmak için kendisi yapıyor olmasın yani öyle programlanmıştır belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

konuyla ilgissiz olabilir ama pil ömrünü uzun tutmak için kendisi yapıyor olmasın yani öyle programlanmıştır belki

Şöyle söyleyim, bu bilgisayarı 2011 Mayıs'tan beri ben kullanıyorum ve böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. İnterneti ciddi bir şekilde kurcaladım ama böyle bir sorunla karşılaşmış kimseyi bulamadım, yve bu modeldeki bilgisayarlarda böyle bir özellik olduğuna dair bir bilgi ile de karşılaşmadım.
  • bi zararı olmaz donanım parçalarına sen gittiği yere kadar idare et baktın olmuo sök bataryayı drek ac güçten kullanırsın
  • bataryanın bittiğini bataryayla kullan fişi takma tık yoksa kaldır at. eski pc mayıstan beri kullnamanın bi espirisi yok batarya dediğin anında sos verir. dün fulde çalışan bir batarya bu gün bi bakmışsın yarımsaatte bitmeye başlamış onu bilemezsin.güçte kullanması devamlı iyi değil elektrik kesintilerinde sistem zarar görebilir doğru bişey değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

bataryanın bittiğini bataryayla kullan fişi takma tık yoksa kaldır at. eski pc mayıstan beri kullnamanın bi espirisi yok batarya dediğin anında sos verir. dün fulde çalışan bir batarya bu gün bi bakmışsın yarımsaatte bitmeye başlamış onu bilemezsin.güçte kullanması devamlı iyi değil elektrik kesintilerinde sistem zarar görebilir doğru bişey değil.

Dün gece bataryayı söküp doğrudan fişe takarak açtım bilgisayarı. Biraz çalıştı sonra aniden kapandı elektrik kesilmelerinde olduğu gibi. Ya adaptör fişinde ya da bilgisayarın o iğneli yerinde bir sorun var sanırsam. İlla masraf çıkartacağım diyor galiba cihaz teşekkür ederim herkese.

• Bataryanız ile ilgili bir sorun yok. Bilgisayarı kapattığınızda sorunsuzca şarj oluyorsa ya dizüstünün güç ünitesinde problem mevcuttur ya da AC güç adaptörünüzün şarj kafası tak çıkar gevşemiştir. Bence ilk olarak yapmanız gerekeni size söyleyeyim. Güç ünitesinde problem varsa servislik bir durum söz konusudur ki bu sorunu anlamamız için bir butik bilgisayar tamircisine gideceksiniz, otomatik voltajı ayarlayan her dizüstü bilgsiyarı besleyen adaptörler mevcuttur. Orada bilgisayarınızı o adaptörlerle bir çalıştırın, bakalım pil kullanacak mı? Bir dizi sorunları tekerrür edecek mi görelim? Eğer ki ediyorsa şarj yuvasındaki pinleri vs. orada kontrol ettirin, elektrikten anlayan bir kişi rahatlıkla çözer. Buna rağmen devam ediyorsa güç ünitesinde problem vardır.

Buraya tekrardan yazarsınız duruma bakarız.
  • fiş takılıyken bataryayı kullanma
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Bataryanız ile ilgili bir sorun yok. Bilgisayarı kapattığınızda sorunsuzca şarj oluyorsa ya dizüstünün güç ünitesinde problem mevcuttur ya da AC güç adaptörünüzün şarj kafası tak çıkar gevşemiştir. Bence ilk olarak yapmanız gerekeni size söyleyeyim. Güç ünitesinde problem varsa servislik bir durum söz konusudur ki bu sorunu anlamamız için bir butik bilgisayar tamircisine gideceksiniz, otomatik voltajı ayarlayan her dizüstü bilgsiyarı besleyen adaptörler mevcuttur. Orada bilgisayarınızı o adaptörlerle bir çalıştırın, bakalım pil kullanacak mı? Bir dizi sorunları tekerrür edecek mi görelim? Eğer ki ediyorsa şarj yuvasındaki pinleri vs. orada kontrol ettirin, elektrikten anlayan bir kişi rahatlıkla çözer. Buna rağmen devam ediyorsa güç ünitesinde problem vardır.

Buraya tekrardan yazarsınız duruma bakarız.

180 tl masrafı var o takma yerinin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.C. Vatandaşı -- 29 Eylül 2011; 13:32:35 >

• Şarj yuvasında problem var bunun fiyatı şu kadardır demedim ki? Ayrıca o slotu işinde ehli olan kimseler yuva değişimi yapmadan çözebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.