Şimdi Ara

Dizüstü sarj ın takıldığı portta temassızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diz üstü bilgisayarımın sarj takılan portunda temassızlık var. sarj alması için oynatmam gerekiyor. sorun portta. Bunun maliyeti ne kadar olur ? Bir yere sordum adam 70tl dedi. çok değil mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dizüstü Bilgisayar Şarj Girişinde Temassızlık Sorunu

Laptop Şarj Soketi Temassızlık sorunu, dizüstü bilgisayarlarının sık karşılaştığı sorunlardan biridir. Bu sorun, dizüstü bilgisayarın şarj olmasını engelleyebilir veya şarjın kesilmesine neden olabilir.

Laptop Şarj Temassızlık sorunu, genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

• Kir ve toz: Şarj girişine giren kir ve toz, temas yüzeyleri arasında yalıtım oluşturabilir.
    • Aşınma ve yıpranma: Sürekli takıp çıkarma sonucu şarj girişi zamanla aşınabilir veya gevşeyebilir.
    • Hasar: Şarj girişine fiziksel hasar (çarpma, düşürme gibi) temassızlığa yol açabilir.

Laptop Şarj Girişi Temassızlık sorununu gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Şarj girişini temizle: Şarj girişini yumuşak bir bez veya pamuklu çubukla nazikçe temizle. Toz ve kiri temizlemeye çalış.
    • Şarj kablosunu ve adaptörünü kontrol et: Farklı bir şarj kablosu veya adaptör kullanarak sorunun kaynağını belirlemeye çalış.
    • Şarj girişini sıkıştır: Şarj girişinin etrafındaki kasayı hafifçe sıkıştırmayı dene. Bu, gevşek temasları sıkılaştırabilir.
    • Yetkili bir servise başvur: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, bir yetkili servis merkezine başvurman gerekebilir.

Laptop Şarj Kablosu Temassızlık sorunu devam ederse, şarj kablosunda hasar olup olmadığını kontrol et. Kabloyu bük veya farklı bir kablo kullanarak sorunu belirle.

Bilgisayar Şarj Kablosu Temassızlık sorunu yaşıyorsan, yukarıdaki adımları izleyerek sorunu gidermeyi deneyebilirsin. Ancak, sorunu kendin çözemiyorsan, bir uzmandan yardım almanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 70'tl çok. aslında kendiniz'de yapabilirsiniz, çengelli iğneye benzer birşey'ile çekip yapa bilirsin.(port'un içindeki teller genişlemiştir)
  • Pc nin içini açmadan o port çıkartılabiliyor mu? Adam bana oraya ulaşmak için laptopu tamamen sökmem gerekiyor dedi
  • pcyi sükmene gerekyok. eğer yapa biliyor iseniz,port'un içi güzükürdür,
  • fiyat biraz fazla gibi pc garantisi yoksa kendin çok rahat yapabilirsin komple sökmeden değiştiremezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecniker_1986 -- 28 Şubat 2014; 20:10:34 >
  • İçine ışık tutup baktım ama yapılabilecek bişey yok gibi. Yarın bir iki yere daha sorup en ekonomik olana yaptırıcam artık. Daha büyük sıkıntılara sebep olmadan halletmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raznurk -- 28 Şubat 2014; 21:05:20 >
  • internetten bakabilirsiniz fiyatlarına 20 30 tl civarı adam gerisiniişcilikkatmış düşünün gerisini
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şansınızı deneyin,yanlız bataryayı çıkarın.
  • https://www.dataservis.net/446496-AC-5656/Asus_K55_K55A_K55D_K55De_K55Dr_K55N_K55V_K55Vd_K55Vj_K55Vm_K55Vs_Notebook_Power_Jack_Kablosuz.html#.UxDrwPl_vpg

Burada 15tl. Baya baya geçiriyomuş adam bana

Benim soketim öyle değil ama @er36po

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raznurk -- 28 Şubat 2014; 22:09:06 >
  • Dostum dizüstü bilgisayarının tam modeli nedir acaba ? vede garantisi devam ediyormu?
  • Garantim bitti. Markası : Asus K53SV SX581R

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raznurk -- 28 Şubat 2014; 22:12:07 >
  • İnternette senin modelinin anakartına baktım.

Senin cihazının anakartı olarak bu görünüyor,adaptör girişi eternet girişinin yanında değil mi ? resimdeki düzen ile cihazın uyuyorsa ufacık konnektör anakartına lehimli eğer arıza kesin bundaysa mutlaka yenisiyle değişecek lehimlik işi var,diğer türlü bazı cihazlarda lehimli olmak yerine kablo ile uzatılıyor vede soketli yapıda onun tamiri çok basit ama senin cihazında malesef böyle görünmüyor,güvenilir bir notebook konusunda uzman teknik servis bulman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Python

İnternette senin modelinin anakartına baktım.

Senin cihazının anakartı olarak bu görünüyor,adaptör girişi eternet girişinin yanında değil mi ? resimdeki düzen ile cihazın uyuyorsa ufacık konnektör anakartına lehimli eğer arıza kesin bundaysa mutlaka yenisiyle değişecek lehimlik işi var,diğer türlü bazı cihazlarda lehimli olmak yerine kablo ile uzatılıyor vede soketli yapıda onun tamiri çok basit ama senin cihazında malesef böyle görünmüyor,güvenilir bir notebook konusunda uzman teknik servis bulman lazım.

Aynen böyle dostum. Galiba haklısın. Kablolular basit gözüküyor ama bu öyle değil. Bilen birisine baktırmak daha iyi olur. Umarım o bölgede bir temassızlık vardır da yerine oturtunca düzelir. İçine doğru bastırınca şarj alıyor çünkü.

• Ankarada yaşıyorsanız size saraç bilişim i tavsiye ederim onların müşterileri çok memnun sıkıntı çeken görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuppi02

Ankarada yaşıyorsanız size saraç bilişim i tavsiye ederim onların müşterileri çok memnun sıkıntı çeken görmedim.

Teşekkürler Trabzonda yaşıyorum
  • Bugün bildiğim bir tamirciye uğradım. Sordum 60tl ye yaparım dedi. Soketin fiyatı 20 tl fazla işçilik almıyor musun dedim. Bunun herşeyi söküp tekrar takmam gerekiyor. uğraştıran bir iş dedi. Söküp takman ne kadar sürer dedim 3 saatimi alıyor dedi. Sallamıştır biraz Peki iç temizlik falan yapsan ne kadar olur dedim. Onu zaten yapacağım dedi. Diğer adam ekstra 20tl masraf söylemişti. Şimdi (13.00) verirsen akşam 5 gibi gelir alırsın dedi. Bu kadar hızlı olması ekstra bir artı oldu onlar için. Ayrıca sarj aletini sokete taktıktan sonra o bölgede aşırı ısınma oluyordu. Python koyduğu ana kart resminde soketin ana kartla birleşik olduğu gözüküyor. O ısınma ana kartıda yakar diye korkmaya başlamıştım. Verdim direk adama. 4 gibi gittim aldım pc mi. sokete takılan sarj aletinden bahsettim. baktı oraya buda bitmiş dedi. bunu takarsan 2 gün sonra pc ni tekrar getirirsin. Bunun arkadaki kabloları kopmuştur dedi. sokete sokmaya çalıştım girmedi. Aşırı ısınmadan yanıp genişlemiş ağız ve yerinden kopmuş oynuyordu ucu biraz. Yan sanayi ürünü 40 tl ama pc ne zarar verir orjinali 120tl dedi. 120 tl veremem ben param yok dedim. adaptöre bağlanan ucundan kesip yeni kablo bağlayabilirim ama 20tl olur dedi. onuda kabul ettim. 80 tl maliyet oldu bana toplamda.

Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara tşkr ederim.

• verdiği fiyat oldukça normal çünki gerçekten açmak çok uğraştırıyor. bazım firmalar bakımı yapıyolar bazıları yapmış gbi görünüyolarlar. bu arada trabzonu çok seviyorum bernde ktu de okuyoru her finallerde trabzona geliyorumb:) geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuppi02

verdiği fiyat oldukça normal çünki gerçekten açmak çok uğraştırıyor. bazım firmalar bakımı yapıyolar bazıları yapmış gbi görünüyolarlar. bu arada trabzonu çok seviyorum bernde ktu de okuyoru her finallerde trabzona geliyorumb:) geçmiş olsun

Ketılıyorum fiyat normal, yaptığı iş basit bile olsa emek ve hizmet veriyor o soketi sökmek kolay değil en az 4-5 bacağı lehimlidir standart bir havya ile zor olur + anakart hassaslığı söz konusu siz onu servis noktasına götürseniz tamir bile yapmayabilirler anakart değişimi diyip 400tl masraf çıkartabilirler güvendiğiniz doğru dürüst insanlardan hizmet aldığınız ve memnun olduğunuz sürece verilen paranın karşılığını zaten alırsınız
  • Verdiğim paraya acımadım. Hizmetten memnun kaldım. Oradaki arkadaş bayağı ilgili ve sıcak kanlıydı. O bana yetiyor zaten

Bende ktü de okuyorum. Hangi bölümsün?
  • Bilgisayar programcılığı uzem denim ama kızdığım için okuyorum ciscodan özel kurumlardan devletten toplamda 1 dosya belge ve sertifikam var hala iş için üni. mezunu üni. mezunu sanki bişi varmış gibi tek ders açmadım bugüne kadar 2. senem kısmetse bitiricem bu sene :) bu ülke insanı zorla mühendis yaptırtacak::D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.