Birkaç sorum olacak; forumda aradım ancak bulamadım.
1-2 güne kalmaz bir Plazma TV bir de Laptop alacağım. İşte sorularım. Almayı düşündüğüm TV: Panasonic TX-P42G20E -http://tiny url.com/yd646qv Almayı düşündüğüm Dizüstü bilgisayar: ACER AS7736G -http://tiny url.com/ybxptf6
Laptopun maksimum çözünürlüğü 1600x900. Plazma TV ise 1920x1080. Bu şartlar altında ben laptopu TV'ye bağlayıp (HDMI ya da Wireless bağlantı ile) 1920x1080 çözünürlükte film izleyebilir miyim?
Satıcısından (media markt mağazası) aldığım bilgiye göre TV, USB üzerinden Wireless adaptör kullanarak laptopa bağlanıp, kablosuz olarak görüntü aktarımına olanak veriyormuş. 1920x1080 bir video izlerken aradaki kablosuz bağlantı bu görüntü aktarımını sorunsuz bir şekilde iletebilir mi? Sonuçta aradaki bağlantının da birim zamanda taşıyabileceği veri miktarı sınırlı, benim merak ettiğim bu sınırın 1080p *.mkv izlerken sorun çıkarıp çıkarmayacağı... Buna bağlı olarak tercih etmem gereken wireless adaptörün özellikleri ne olmalıdır?
Laptopla TV arasındaki bağlantıda, HDMI ve wireless bağlantıyı karşılaştıracak olursak, HDMI bağlantıdaki gibi wireless bağlantıda da ses aktarımı mümkün müdür?
TV'de ethernet çıkışı mevcut. TV'yi evimdeki ağıma bağladığımda üzerinde nasıl/ne kadar bir kontrolüm olacak? Misal, kendi odamki bilgisayarımdan izlediğim bir filmi, aradaki LAN bağlantısından faydalanarak diğer odadaki TV'den de izleyebilir miyim?
Vereceğiniz bilgilere şimdiden teşekkür ederim.
Çözünürlük hakkında bildiğimi paylaşayım. 1600x900 çözünürlük bilgisayarının kendi ekranının desteklediği çözünürlüktür, tv kartı full hd'yi desteklediği için tv çıkışından 1920x1080 çözünürlükte çıkış elde edebilirsiniz.
@polatz, bahsettiğin şey çok mantıklı geldi açıkçası. Bende bununla ilgili bir araştırma yaptım da bazı bilgilere ulaştım. Sanırım dediğin doğru! Nvidia'nın sitesinden laptopun ekran kartı ile ilgili şu bilgilere ulaştım: Maximum Digital Resolution: 2560x1600 Maximum VGA Resolution: 2048x1536 Sanırım bu değerler benim soruma yanıt olabilecek değerler olsa gerek. Teşekkürler.
Arkadaşlar diğer sorularım hakkında bilgisi olan varsa lütfen eklesin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme