Selamlar;
Gigafiber bağlantısı gelince TurkNet bana bu modemi verdi, aboneliğim süresince kullanabileceğim.
Modemle ilgili birkaç sıkıntım var. Belki benzer problemleri yaşayanlar olur ya da çözüm bulunur diye konuyu buraya açayım istedim.
Modemin arayüzü klasik eski usül ZyXel arayüzü olarak geldi.
Modemi yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. 3 kez kendini resetledi ya da ayarlarını değiştirdi. Şöyle ki;
İnternetim kesildi, TurkNet'e arıza kaydı bıraktım ve neredeyse hemen geri arandım. Arayüze girdik ve kurulum değerlerine baktığımızda hepsi değişmiş ya da silinmişti. Modemi resetleyip komple kurulumu baştan yaptık. 3-4 gün sonra yine aynısı oldu, bu sefer düzgün çalışırken aldığım yedeği yükledim ama yine sorun devam etti. Sağlam olan, çalışan yedeği yüklememe rağmen değerler yine değişmişti. TurkNet destek ekibinde çalışan bu problemle daha önce de karşılaştığını iletti ve bununla ilgili Zyxel'e bildirim yaptıklarını iletti ancak tabii ne kadar doğrudur bilemem.
Ben modemin yeni ve güncel bir firware'sini aradım ancak bulamadım. Bu modem ya çok eski/yeni ve piyasada olan bir modem değil ve desteği yok ya da güncelleme çıkmadı. Her neyse bulan biri olursa buradan illaki yazacaktır.
Wi-Fi 2,4GHZ'de aldığım hızlar çok düşük kalıyor. Hem download hem de upload 70mpbs'yi geçmiyor. 5GHZ'de ise hem download hem uploadda 380 mpbs hızlara kadar görebiliyorum. Kabloda ise yoğun olmayan saatlerde 900 Mpbs'nin altına düşmüyor. Gün içinde ise 500 mpbs download ortalaması var. 2,4GHZ'de ve 5 GHZ'de bu hızlar sizce normal midir? bana oldukça düşük geldi.
Son olarak bir de unu sorayım;
GPON bölümündeki -25.38 dbm normal bir değer midir? İdeali ya da olması gereken aralığı nedir?
Teşekkürler.
Yerel Ağda IP Bloklamak
|
USB ile başlayan sorunlar silsilesi
|
Dizüstü <> TV bağlantısı - Wireless&HDMI -> Çözünürlük Problemi
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 46
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.233 (Bu ay: 13)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar