Şimdi Ara

Yerel Ağda IP Bloklamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çalıştığım yerdeki yerel ağda yaklaşık 40 civarı bilgisayar var. Bu bilgisayarların her biri ana sunucumuzdaki bilgilere ulaşabiliyor ve aynı ağdan internete bağlanabiliyor. Geçici bir süre de olsa ağımıza yeni bir kullanıcı katıldı. Kendisi ağımızı sadece internet bağlantısı için kullanıyor ancak bilgisayarını kurcalarken gördüm ki şirket sunucusuna da bağlanabiliyor, tüm özel verilerimize erişebiliyor.

Biz bu kullanıcının sadece internete bağlanabilmesini istiyoruz. Ancak kesinlikle yerel ağımızda paylaşımda olan disklere/klasörlere/yazıcılara ulaşmasını istemiyoruz. İnternete bağlansın ne isterse yapsın ancak ağımıza giremesin. Bu kulllanıcı için bir ip adresi atamıştım, 192.168.1.xx şeklinde... belki bloklamanın bir yolunu bulurum diye ama aklıma şu an hiçbir şey gelmiyor. Sizce ne yapmalıyım?

• paylaşımlarınıza şifre verin veya VLAN özelliği olan bir AP alıp bu tür kullanıcıları yerel ağınızdan izole edin.

Ekleme : Adam akıllı bir bilgi işlemci çalıştırmak çooooook daha caziptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 8 Haziran 2011; 10:21:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

paylaşımlarınıza şifre verin veya VLAN özelliği olan bir AP alıp bu tür kullanıcıları yerel ağınızdan izole edin.

Ekleme : Adam akıllı bir bilgi işlemci çalıştırmak çooooook daha caziptir.

şirketde hangi donanımların ve konfigürasyonun olduğunu bilmeden böyle bir öneriyi niye verdin acaba ben bu soruya cevap vermek için soru sorma ihtiyacı duydum. axiadam gelse o da fırça atar giderdi herhalde..

şirketde hangi donanımlar var? ana bilgisayar dediğin nedir, üzerinde hangi işletim sistemi var..
  • nasıl bir konfigrasyon olursa oldun çözüm zor gürünüyor :)
    ağdaki paylaşımları gizli paylaşım yap.. paylasim$ gibi.. ip ile uğraşma boşa çaba harcarsın.. nasılsa değiştirir IP yi.. yada bu kullanıcıyı direk modeme bağla huba bağlama hub ile modem arasında bağlantı olmasın böylece gider kullanıcılara ulaşamaz.gider kullanıcılarda server üzerinden internete çıksın.. zor ama denemeye değer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.