Şimdi Ara

Wifi ağ bağdaştırıcım otomatik ip almıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce de başıma gelmişti geçici çözümler var elbet şu anda resimdeki gibi giriyorum fakat başka modeme bağlanırken bi daha 10 sn ayar yapmam gerekiyor.

Olay şöyle oldu w7x64 kurdum normal kullandım sorun yoktu. iş yerinde ağ kurduk dosya transferi için eve geldim tanımlanamayan ağ diyor. hemen resimdeki gibi çözdüm ama bu geçici bi çözüm ...

demek istediğim sorun modem de değil tamamen yazılımsal format atsam düzelir ama ne gerek var öğreneyim istiyorum sağolun
     Wifi ağ bağdaştırıcım otomatik ip almıyor?

• Sıkıntınızı anlamakta güçlük çekiyorum, biraz daha ipucu vermek ister misiniz ?
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    ayarlarım yukarıdaki gibi olmazsa tanımlanamayan ağ diyor ve net e girmiyor

dhcp çalışmadığı için 168.249.xx.xx şeklinde ip alıyor halbuki alması gereken ip 192.168.x.x.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkrts

ayarlarım yukarıdaki gibi olmazsa tanımlanamayan ağ diyor ve net e girmiyor

dhcp çalışmadığı için 168.249.xx.xx şeklinde ip alıyor halbuki alması gereken ip 192.168.x.x.
    Dhcp'nin çalışmadığını siz nasıl anladınız ben anlayamadım. İp bilgisayardan değil modemden dağıtılır, bilgisayarcı burada istemcidir, dhcp kontrolcüsü modemdir. Yani dhcp'nin çalışmadığını iddia ediyorsanız yanlış yerde işlem yapıyorsunuz. Modemin kullanıcı arayüzüne girip dhcp'yi etkin hale getirip bilgisayarınızın ağ adaptörü ayarlarından otomatik ip ve dns seçeneklerini (yasaklı sitelere girişte problem yaşıyorsanız dns ayarlarınızı değiştirmeyiniz) seçerek sıkıntınızı aşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 25 Şubat 2015; 14:02:11 >
  • mkrts M kullanıcısına yanıt
    işyerinde dosya transferrini yapmak için pc den pc ye kablo çekerek yaptıysanız bu kablo modem ile pc arasında çalışmaz çünkü bu kablonun jack çakma şekli farklı dır eğer böyle birşey uygulamıyorsanız ağ ayarlarınızdan belirli protokolleri silmiş olabilirsiniz bunu düzeltmek için yeni ağ kur seçeneği ile yeni bir ağ tanımlaması yapabilirsiniz
    üstad modem de sıkıntı yok masaüstü sorunsuz giriyor, cep tel sorunsuz giriyor, laptopda giriyordu

3 gün önce bi baktım tanımlanamayan ağ diyor

aldığı ip ise 168.147.xx.xx gibi bişi, laptop istemci olarak adam akıllı ip alamıyo nedense
  • svskrt S kullanıcısına yanıt
    işyerinde de kablosuz ağ üzerinden ev ağı kurduk, kablo yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

işyerinde de kablosuz ağ üzerinden ev ağı kurduk, kablo yok
    iş yerinde 192.168. 1 .101
    evde 192.168. 2 .60

modem farkından dolayı böle ayar yapmak zorundayım, bu sorun 3 gün önceydi format attım düzeldi, şu anda normal otomatik oluyor herşey istemeye istemeye format attım
  • quote:

üstad modem de sıkıntı yok masaüstü sorunsuz giriyor, cep tel sorunsuz giriyor, laptopda giriyordu

3 gün önce bi baktım tanımlanamayan ağ diyor

aldığı ip ise 168.147.xx.xx gibi bişi, laptop istemci olarak adam akıllı ip alamıyo nedense
    Link

Link yazan yerden bir bat dosyası indireceksiniz, indirdikten sonra ağ bağdaştırıcınızdaki ip yapılandırmayı otomatik olarak düzeltin ardından indirdiğiniz dosyayı açın o kendisi çalışır ve kapanır. Sonra ağ bağdaştırıcınızın durum/ayrıntılar kısmından ip numarasını kontrol edin düzelip düzelmediğine bakın. Düzelmemişse bir mesaj daha atıp hangi ip nosunu aldığını yazın tekrar bir gözden geçirelim.

NOT: Probleminiz muhtemelen takılı kalan dns, ip ayarlarından kaynaklı. Normalde bir ağa bağlanıp kestikten sonra yeni bir ağa bağlandığımız da ağ ön belleğimiz temizlenir, böylece yeni bağlantımız da modemden gelecek direktifleri alıp uygulayacak boş bir sayfamız olur ancak kimi zaman benimde nedenini bilmediğim sebeplerden ötürü bu beyaz sayfa açılamadığı için sıkıntılar olabilir. Verdiğim bat dosyasında ön belleği temizlemesi gereken komutlar mevcut, siz cmd (komut istemi ekranı satırında) yazmaya zahmet etmeyin diye bat dosyası olarak gönderdim. Dilerseniz gönderdiğim dosyaya sağ tıklayıp birlikte aç diyerek not defteri yardımı ile açıp komutları sizde görebilirsiniz (ne işinize yarayacaksa artık)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 25 Şubat 2015; 14:16:38 >

Vpn programı veya yasaklı sitelere giriş programı tarzında birşey yüklü mü ?
  • svskrt S kullanıcısına yanıt
    yüklü değil, sadece işyerinde ev ağı kurduktan sonra eve gelince oldu
    üstad şu an sorun yok 3 gün önce format attım da

bat dosyasına baktım

Start
    ipconfig /flushdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    exit

bu kodları cmd ile yapmıştım olmamıştı,

bu konulardan anlarım uğraştım bayaa da ama beceremedim istemeyerek format attım
    Anladım. Eve gelince yeni bir ev ağı kuruyormusunuz peki?
    yok kurmadım
    Bir daha ki sefere böyle bir şey başınıza gelirse yeni bir ev ağı kurmayı deneyin, ip yapılandırmanızıda otomatik yapın. yine düzelmezse yazın bir başka çözüm yolu düşünelim.
    Hocam şuan sorun yoksa biz neyi düzeltmeye çalışıyoruz?ifade probleminiz var gibi?olmayan sorun üzerinde çalışmadan sorun nasıl çözülebilir biz size çözüm yolu söyleyeceğiz siz de başarılı olup olmadığını aktaracaksınız ki sorun anlaşılabilsin,sonuç da bilgisayar gibi donanım ve yazılım dan oluşan bir alet den bahsediyoruz hertürlü sıkıntı olabilir eleye eleye çözüme kavuşacağız,sorun olmadan çözüm olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svskrt -- 25 Şubat 2015; 14:27:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: svskrt

Hocam şuan sorun yoksa biz neyi düzeltmeye çalışıyoruz?ifade probleminiz var gibi?olmayan sorun üzerinde çalışmadan sorun nasıl çözülebilir biz size çözüm yolu söyleyeceğiz siz de başarılı olup olmadığını aktaracaksınız ki sorun anlaşılabilsin,sonuç da bilgisayar gibi donanım ve yazılım dan oluşan bir alet den bahsediyoruz hertürlü sıkıntı olabilir eleye eleye çözüme kavuşacağız,sorun olmadan çözüm olmaz
    bu konuyu açtıktan 3 gün sonra format attım artık böyle bi sorunum yok, format atmadan düzeltemez miydim? bunu konuştuk dediklerinizi hep denedim daha farklı şeyler de denedim google da gezdim, ama olmadı

istemeyerek format attım

zaman ayırdığınız için teşekkürler
    Peki evinize geldiğinizde bu problemi çözmek için 192.168.1.1'e ping attınız mı, modem size cevap verdi mi?

NOT: yazdıklarınızı okuyorum, problemi format (formatta ne demekse anlamıyorum, doğrusu yeni bir işletim sistemi kurmak oluyor) atarak aştığınızı, şu anda sıkıntı çekmediğinizi, basit bir çözümü de varsa öğrenmek istediğinizi aynı problem yine olursa yeniden işletim sitemi kurmak istemediğiniz için çözüm önerisi istediğinizin de farkındayım. Ancak bu işler tek bir tuşa basıp çözmek gibi basit değil.
    öle yaparak nete giriyordum zaten dolayısıyla ping e cevap verirdi ama denemedim
  • quote:

öle yaparak nete giriyordum zaten dolayısıyla ping e cevap verirdi ama denemedim
    Bu problem inşallah tekrar olmaz ama olursa elle ip almayın, otomatik ip yapılandırmasında kalsın;

1. Gönderdiğim bat dosyasını çalıştırın, modeminize ping atıp aldığınız cevabın mümkünse ekran görüntüsünü alıp kaydedin, bağlanıp bağlanmadığına bakın.
    2. Yeni bir ev ağı kurun, bağlanıp bağlanmadığına bakın.

İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.