Şimdi Ara

Dizüstünde bluetooth fare mi RF fare mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle umarım mesaj yanlış yere atılmamıştır. Konu dizüstü bazlı olduğu için buraya atmayı uygun gördüm.

Yeni satın aldığım Dell 6400 CD63 için fare almak istiyorum.

Ancak RF mi yoksa biraz daha para verip mavi-diş mi almalımıyım bilmiyorum.

RF farenin USB portuna takılan alıcısını tak çıkar yapmak benim için itici geliyor. Ayrıca unutkanlığa bağlı buraya gelebilecek bir darbe de cabası.

Ancak mavi-diş fare alsam bu sefer de bilgisayarın mavi-diş opsiyonun sürekli açık kalması gerekecek. Bu sanırım pil tüketimini arttıracak.

"Sanırım" diyorum çünkü pil tüketimini arttıracağı kesin ama ne kadar belirgin arttırır?

İşte bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan yardım istiyorum..

"Mavi-dişi açık bir dizüstü bilgisayarda enerji tüketimi ne kadar etkilenir?"

Denmeyimlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabas -- 21 Eylül 2007; 13:04:27 >

• Bluetooth'un pek fazla enerji harcayacağını düşünmüyorum..
    en fazla bi 5-10 dk yer heralde pil ömründen...

Bu sıralar zaten bluetooth mouselar yükselişte, birçok firma yeni bluetooth mouselar sürüyor piayasaya.
    özellikle notebooklar için bluetooth olayı gayet güzel...
    bluetooth mouselerın tek handikapı ise pahalı olması.. bunun dışında pek bi eksisi yok gibi..
    artıları ise; en önemlisi ekstra bir alıcıya gerek kalmıyor...
    frekanas problemleri de yok.. mesela bazı 2.4 Ghz mouselar wi-fi frekansıyla sorun çıkarabiliyor.

Kendi adıma konuşmak gerekirse bluetooth mouse almaya karar verdim ama
    piyasada adam akıllı sadece Logitechin V270 mouse'u var.. Microsoftun da bi mouse var ama tipi falan hiç hoş değil.
    Ama Logitechin yeni duyurduğu V470 modeli de 1-2 aya kalmaz piyasaya girer..
    Bu yüzden yeni v470'i bekliyorum, ki zaten fiyatı da V270 ile aynı olacak yeni mouse'un...

Logitech V470

• benim her 2 notebookumda LOGITECH V400 wireless notebook faresi var. 2.4ghc alıcısını usb'ye takarak kullanıyorum. benim tavsiyemle alan arkadaşlar da oldukça memnunlar. bekleyebilirim dersen bu segmentte yine LOGITECH NANO çıkacak. ayrıca üstteki fare de oldukça şık. kafama takılan acep bu bluetooth fare takılı iken, notebookun diğer bluetooth aygıtlarla iletişiminde kesilme olur mu?

airties rt-205 wireless modemimde var, frekansta herhangi bir çakışma yaşamadım.
  • Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.

Amazonda bakınca hem v470 hem de nano şu an satışta. Ama türkiye satışını bulamadım.

Çakışma konusuna gelince; sanırım bir kullanıcının kısa süreli sıkıntılar oluştuğuna dair mesajını bir yerlerde okudum gibi hatırlıyorum, başlıktaki konuyu nette araştırır iken. Ama tam emin değilim.

Peki mavi-diş seçeneğinin açık olması durumundaki pile olan yüklenme konusunu nasıl kesinliğe kavuşturabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabas -- 22 Eylül 2007; 10:37:07 >
  • Ben laptopım da uzun süre rf mouse kullandım, sonra da bluetooth'a geçtim. Şimdi logitechin uygun fiyatlı (modelini hatırlayamıyorum) kablolu lazer notebook mouse'unu kullanıyorum, diğer ikisinden daha memnun kaldım. Diğerlerini kullanırken şarjlı pil kullanıyordum ama o bile zahmetliydi. Kablolu olsun, lazer olsun, küçük olsun bizim olsun. Bu arada son kullandığım kablolu olan notebook mouse oldugu için kablosu uzun değil, kullanmaya yetecek kadar.
    Uzun kablo olmaması da ayrı bir avantaj oluyor.
  • bence de kablosuz mouse yada klavye bir süre sonra bayıyor. gerçi logitech in 6 ay pili giden fareleri çıktıktan sonra bu sorun alıştı ama kablolu olsun çamurdan olsun.
  • Evde iki sistemim mevcut ve her ikisinde de logitechin klavye-fare seti var.

Benim kabloluya alışmam dizüstünde dahi olsa zor gibi.

Ben yine tercihimi kablosuzdan yana kullanacağım.

Ama mavi-diş mi yoksa RF mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabas -- 22 Eylül 2007; 15:33:55 >
  • merhaba,
    hocam birazcık tuzlu ama gerçekten müthiş bir mouse. şiddetle öneririm. istersen bir göz at.çok az pil harcıyor.hem de ele iyi oturuyor.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=52&productid=bd91044

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febahadir -- 26 Eylül 2007; 0:26:37 >

• http://www.hs.com.tr/index.cfm?fuseaction=objects2.detail_product

ben bundan aldıydım 49$+kdv ydi 29$+kdv ye düşmüş :)

ben memnunun biraz büyükcene kablolulara göre içine pil takıldığı için ama pil ömrü 1 sene falan alkalin pillerle...
  • bluetooth fare guzel bir fikir gibi gozukuyor ama fiyat olarak biraz yuksekler ve cok fazla tutulmadi acikcasi...
  • Ben notebook'umla 2 adet bluetooth mouse kullanıyorum..

İlk önce Vaio Bluetooth Laser mouse aldım.. bilgisayar ile görünüm olarak müthiş uyumlu.. 6 ay kadar kullandım.. Hiçbir problem-sorun yaşamadım.. Dönüşümlü kullanayım da vaio mouse'um hemen eskimesin diye de logitech v270 aldım... Logitech'inde bir sorunu yok.. Diğer cihazlarla da bir sorun oluşturmuyor.. Pocket PC'yi bluetooth üzerinden senkronize ediyorum..

Sadece v270 ile ilgili söyleyeceğim.. İyi güzel ama güç korumasına çok hızlı geçtiğinden (tahminim 20-30 sn) mouse'u bir süre kullanmayıp tekrar kullanmaya başlayınca saniyenin 1/3'ü gibi bir sürelik gecikme oluşuyor.. Vaio mouse'da bu sorun yok..

Son olarak notebook'un güç tüketimine belki 10-15 dk etkisi ya vardır, ya yoktur.. Denedim ilk aldığım zamanlarda..

Söyleyeceklerim bunlar..

• sana tavsiyem logitech in vx nano dedigi modelidir. alicisi inanilmaz kucuk ve cikarmana gerek bile yok, usb yuvasinin disina 1cm en fazla cikinti var, fiyat olarak ta abd de 49 dolar olmasina ragmen ilginctir ki hepsiburada.com da 29 dolar
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=52&productid=bd57687

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.