Şimdi Ara

dj lik (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
29.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi ilk önce 12 yaşındayım demişsin bu hem süper bişey hem de kötü aslında. Çünkü DJ aletleri çok pahallı aletler. Yani bu işe girişirsen hep cebinden harcayacaksın. İyi bir DJ de çok fazla plak olması lazım. Müzik arşivin iyi olmalı yani ve devamlı güncellemelisin. Bide plak olduğu için kopya imkanında olmayacak. Yani demek istediğim ilerde sıkılıp yok ben yapamıyorum bu işi deme... Bu gün başlasan da işe 1 hafta sonra DJ'im dersin ama DJ olabilmek için gerçekten sağlam bir DJ olabilmek için 4-5 senen gider. Bide şu var: müzikleri acayip iyi hafızanda tutabilmelisin yani neresinde ne geliyor kaç bit? sayacaksın devamlı dinlerken. bir noktadan sonra saymayacaksın zaten bilinçli olarak kendiliğinden olacak...

Ben VirtualDJ i tavsiye ederim sana. Demo da olsa iyidir. Herhangi bir kısıtlama söz konusu diil. Sadece 2 ses kartın varsa onu ayarlayamazsın. Onunda crack i bende mevcut. MSN ini PM at bana ekliim seni yollarım.

Diger dj leri dinle devamlı. Paul Van DYK , DJ Tieso , Sasha , Carl Cox... inan hiç göründüğü gibi kolay bir iş diil. Bunlara bak ne kadar rahat ve yumşak geçişler yapıyolar...

Hercules DJ console var. Bilgisayara bağlanıyor ama pek de iyi diil. Başlangıç seviyesi için idare eder. VirtualDJ e entegre edebilirsin böylece plak derdinden kurtulursun..

Umarım ilerde seni bir yerlerde görürüz....

• quote:

Orjinalden alıntı: barking

arkadaşlar bir sorum daha olacak size ...... turntable nedir ???????

pickup ta plak çalıyosun dimi işte turntable dede cd ok
  • Traktor Dj ide deneyebilirsin. Ben bu programı canım sıkıldığında karıştırıyorum. hatta ne kulaklığım var nede 2 ses kartım kendime 2 set yaptım, biri Ambient diğeri Commercial. bence Traktor Dj i kullanarak daha iyi anlayabilirsin. istersen bir yere upload edebilir veya maline gonderebilirim.

Bir arkadaşında dediği gibi bence dj likten çok keşke müzik yapmakla ilgilensen. benim tanıdığım çok dj oldu. ama dj diler ama dj geçinen insandılar. sonuçda ortalıkda ben dj im diye geziniyorlardı. onunda dediği gibi heryer dj dolu. ve sana tavsiyem bol bol müzik topla sevdiğin ve çalacağın türleri topla bir arşivin olsun. ve bunuda herkesle paylaşma.

şunu al bunu al demek kolay ama birde bunun maddi yönü var. bence önce bu programı makinana kur. ses kartın zaten vardın ucuz bir ses kartı al birde kulaklık. ve pc den mix yapmaya başla. biraz kavradıktan sonra paran oluncada kendine mixer vs. bişiler alırsın.

msn : exclusivemix@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdogan -- 14 Haziran 2005, 9:43:10 >

• arkadaşlar hepinize tşk ederim cvp lar için ... ilk olarak bazı kişiler bu işin masraflarıda var dediler para benden deil babamdan çıkıyo yani para meselesi sorun diiil ... iki : bazı kişiler eğer dj olacaksan çok plağa sahip olman lazım demişler .. ben plakla uğraşmak istemediğimden kesinlikle turntable alıtrım ... masraflarını babam karşılar .... son olarakta bazı arkadaşlar keşke dj lik yerine müzik yapımcısı olsan diyodu .. ben dj lik derken daha gencim ve okul party leri hariç hiçbi yere çıkamam belli .. zaten kendimi deneyebileceğim yerler anca okul partyleri olur .. o nedenle etrafta ben dj yim diyerek dolaşmam .. şahsen ben istemem .. djliğin ne kadar zor olduğunu biliyorum .. o nedenle bende böle br davranışta bulunmam .. hepinize cvplar için tşk ederim .. haaa son olarak babam bir model gördü bana da söledi .. model numark ın bir modeli .. ama farkı içiinde skech atabileceğim bir konsol , mixer ve kulaklık olan bir çanta ... daha doğrusu bavul .. bunun ilk başlamak adına daha yararlı olacağını söledi .. hemde ekonomik .. çünkü eğer cdn 90 alırsam ayriyeten bir mixer , anfi vb . almam lazım .. ama bunda sadece ek olarak bir kolon alarak işi bitiriyorum .. siz bu konuda neler düşünüyosunuz ... ????

• yok mu kimse???
  • arkadaşlaer ne görüşleriniz sölesenize yahu utanmayın sıkılmayın
  • Ne kadar?
  • kardeşim yardım etmeyi isterdim ama valla bende bilimiyom kusura bakma

ama bak şöle lur sen öğren bana da öğret

• quote:

Orjinalden alıntı: dealer82

Ne kadar?

ne ne kadar ?? he u arada arkadaş öğrenince elbet sana yardım ederim .. seve seve
  • eğer sen alacağım şeyin fiyatını soruyosan yani numark 818 in fiyatı 1.800 ytl + amfi + hoparlör yaklaşık 3.500 ytl yapıyo ama eğer diğer şekilde hepsini ayrı ayrı alırsam yaklaşık 4.500 ytl e kadar çıkıyor .. sizce ne yapayım ??????
  • merhaba arkadasim forumu daha yeni kesfettiim icin sana daha yeni mesaj atabiliyorum ancak saydiklarini belki almissindir ama eger daha almadiysan bence biraz bekle. Benimde senden pek farkim yok 17 yasindayim ve 6 ay once senin gibi bu ise yeni heveslenmistim ve ozellikle babaminda boyle muzik aletlerine olan ilgisinden dolayi olanagimda vardi. Evde Technics Amfi+4 adet Technics kolon Equalizer+3 adet CD deck 2 si Technics ve 1 i Sharp +full JVC sistem+Pioneer Amfi + 2 kolon ve Tecnics Turnable+Pioneer EDJ im var fakat butun bu olanaklarima rağmen bu aletlerle DJ lik bana cok zahmetli geldi ve yaklasik 300-400 albumluk sıkı birde arsivim var. Bunlarin yerine p4 bilgisayarima optik cikisli 30ytl'ye bir ses karti aldim Zaten bir tanede Sony MD player var 10000 lerce MP3 arsiv ve Imesh ten indirdigim crackli Traktor DJ studio+Virtual DJ+Dance Ejay 6.0 adinda 3 programla cd ler hazirladim. ve bu isi 1 ayda kaptim evet herkesin dedigi gibi en onemli islerden biri cok fazla sayıda sarkıyı ve cok sık aralıklarla dinlemen lazim artik sarkiyi refleksif olarak kendin mırıldanman lazımki sarkidaki hangi araliga hangi efekti koyayim veya hangi sarkidaki loop'u alabilirim gibisinden dusunceler ciktiginda aklina bircok sey gelsin ve ortaya Remix ciksin. Ve benim dedigim gibi yaparsan İs bitek remix yapip calmakla kalmiyor bu 3 programla tamamen bagimsiz buldugum efektlerle(Dance ejay) 0 dan kendi sarkilarimi yapiyorum ve cokda begeniliyor. Su son 6 ayda okulda sık sık okul party lerinde falan caldim yani caldim derken bilgisayarda hazirladigim optik kayit MD'leri(optik kayit en kaliteli sesi alabilecegin tek kayit sistemidir hatirlatiyim) Md playerla Technics Amfi+4 kolona baglayip caliyorum ve cok guzel oluyor. Okul Radyosuna alindim ve okul grubuna. Muzik dersimde karneme 5 geldi oda cabasi. Ama icimden diyorumki keske su isi 6 ay once deilde bu guzellikleri senin gibi 12 yasindayken kesfetseydim diyorum boylece lise son da deilde taa 5. siniftan beri okul party lerinde aranan isimlerden biri olurdum neyse sana dj likte basarilar diliyorum en iyi secimi kendi kararinla yaparsin artik, benim onerdigimfazla pahalliya mal olmicak bir yontem ama yinede sen bilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: barking

eğer sen alacağım şeyin fiyatını soruyosan yani numark 818 in fiyatı 1.800 ytl + amfi + hoparlör yaklaşık 3.500 ytl yapıyo ama eğer diğer şekilde hepsini ayrı ayrı alırsam yaklaşık 4.500 ytl e kadar çıkıyor .. sizce ne yapayım ??????

Başlangıç için çok diil mi... Belki beceremeyeceksin
  • arkadaşlar bana bi, dj programı tavsiye dein flstüdio 5 den başka
  • nie upladın konuyu
  • BARKİNG SENDEN BİSEY OLMAZ KUSURA BAKMA BENDE SNN GİBİYDİM TAVİSEYM Bİ DJİN YANINA GİT YADA KURSA EĞİTİME BASLA virtual dj cocuk oyuncağı donanım habewrdkler anlar ondan
  • ya ben internetten proğram indiremiyorum bana yardımcı olablirmisiniz ya ben virtural dj proğramı indirmek istiyorum ama olmuyo indirdimmide açılmıyo ya ben dj olmak istiyorum bana düzgünce indirebilceğim proğram adresleri söyliyebilirmisiniz yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk

dj lik
  • www.djkursu.com
  • arkadaslar acıkcası bende dj olmaya merak sardım baslayabilcegim bi alet yazabilirmisiniz ( fazla pahalı olmayan cinsten olursa sevinirim)

virtual dj kullandım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plus 77 -- 14 Eylül 2006; 22:33:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: plus 77

arkadaslar acıkcası bende dj olmaya merak sardım baslayabilcegim bi alet yazabilirmisiniz ( fazla pahalı olmayan cinsten olursa sevinirim)

virtual dj kullandım...

numarkın cd playerını al dual cd player bi de mixer al kendine 2 kanallı bi de bi ses sitemi vardır belkide al işte sana basit bi dj set bak bu alet işini görür

cd player :http://www.deppo.com/shop/product.phtml?id=475570&pid=22245

mixer :http://www.deppo.com/shop/product.phtml?id=475635&pid=22247

• http://cgi.ebay.com/Stanton-SMX-201-SMX201-2-Channel-DJ-Mixer_W0QQitemZ220027774474QQihZ012QQcategoryZ101983QQrdZ1QQcmdZViewItem?hash=item220027774474 yurt dısından getırt daha ucuz alırsın arkadasın gosterdıgı mixer ın aynısı aradakı farkı gor. cd player ıse yaklasık 200$ den baslar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.