Şimdi Ara

DK mı Paladin mi Druid mi Sizce Hangisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Enzifer

quote:

Orijinalden alıntı: JaymzBond

quote:

Orijinalden alıntı: M@hFeL

quote:

Dk monk gibi active mitigation tank lar yeni oyunculara zor gelebilir. Bence paladin ya da warrior gitmelisin, daha yerinde bir karar olur

Active mitigation ile kastettigini acabilir misin?

Dk death strike ile tanklar, gerek verdiği heal gerekse shield ile ,monk konusunda çok bilgim yok ama onlar da raw dodge parry kasmıyorlar, bastıkları skill ler ile geliyor. Ama warrior paladin ve druid böyle değil. Onlarda hiçbir şey yapmasan bile dmg düşürebilirsin shield veya yüksek defansif statları ile

Şu kurduğun son cümleden hiç Prot Warrior oynamadığın veya oynamışsan bile LFR seviyesinde oynadığın çok belli, insanları yanlış bilgilendirmeyin. Prot Warrior active mitigation'ı en akıllı ve en efektif şekilde kullanmanı gerektiren bir yapıya sahiptir. Siegecrafter Blackfuse Heroic, Garrosh Heroic gibi fightlarda shield barrier, shield block, demoralizing shout, shield wall gibi active mitigation skill'lerinden herhangi biri açık olmadan saniyeler içinde ölürsün. Kaldı ki sadece blackfuse veya garrosh heroic için değil, tüm heroic boss'lar için hatta ve hatta normal mode boss'lar için bile Rage miktarını iyi ayarlayıp hangi durumda hangi active mitigation'ı kullanacağını bilemezsen net bir şekilde ölürsün.

Ben şuan hem Prot Warrior (main) hem de Blood DK oynayan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Blood DK oynaması çok daha kolay bir tank. Bone Shield'ı mümkün olduğunca açık tut, runic power'ını rune strike'da kullan ki Runic Corruption proclasın, disease'lerin her daim hedefin üzerinde olsun, cooldown'ı dolduğu anda death strike kullan, canın kritik seviyeye düşerse Death Pact + Rune Tap kullan, yüksek damage vuran bir skill geliyorsa Icebound Fortitude veya Vampiric Blood kullan. İşte Blood DK'nın özeti bu. Yani özel durumlar dışında Blood DK'da yapman gereken tek şey death strike vurmak ve runic power'ını rune strike ile kullanmaktır.

Tank oynamak istiyorsan hangi class ilgini çekiyorsa onu oynamanı tavsiye ederim. Sonuçta level 1'den 90'a kadar kasarken oynayacağın class ile belirli bir vakit geçiriyosun ve süreç içinde de rahat bir şekilde class'ın özelliklerini öğreniyorsun. Ben zamanında (cataclysm) warrior'ı level 15'den itibaren sadece tank olarak dungeon'lara girerek 85 yapmıştım dolayısıyla 85 olduğumda konuya hakimdim. Eğer sen de tank olarak level'larım diyorsan hangisini açtığın farketmez çünkü zaten öğreneceksin, ama yok level 90 boost kullanacağım veya dps spec olarak level'layacağım diyorsan yine farketmez derim ben. Şahsen WoD'dan gelen level 90 boost'u Blood DK üzerinde kullandım ve ufak bir araştırma ve biraz pratik ile birkaç günde tüm olayını çözdüm Blood DK'nın.

Yani demem o ki, hangi tank class'ı ilgini çekiyorsa onu oyna. Class hakkında birkaç guide okuyup biraz da pratik yaparsan oynayamayacağın veya seni zorlayacak class olmaz.

Active mitigation la cooldown arasındaki farkı kavrayıp sonra yorum yazsaydın keşke. Dediğin cd ler zaten her class ta aşağı yukarı aynı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Dk monk gibi active mitigation tank lar yeni oyunculara zor gelebilir. Bence paladin ya da warrior gitmelisin, daha yerinde bir karar olur

Dk death strike ile tanklar, gerek verdiği heal gerekse shield ile ,monk konusunda çok bilgim yok ama onlar da raw dodge parry kasmıyorlar, bastıkları skill ler ile geliyor. Ama warrior paladin ve druid böyle değil. Onlarda hiçbir şey yapmasan bile dmg düşürebilirsin shield veya yüksek defansif statları ile

Yani bu active mitigation denilen şey parry dodge pys.def mag.def. lere verilen admı bu oyunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şu kurduğun son cümleden hiç Prot Warrior oynamadığın veya oynamışsan bile LFR seviyesinde oynadığın çok belli, insanları yanlış bilgilendirmeyin. Prot Warrior active mitigation'ı en akıllı ve en efektif şekilde kullanmanı gerektiren bir yapıya sahiptir. Siegecrafter Blackfuse Heroic, Garrosh Heroic gibi fightlarda shield barrier, shield block, demoralizing shout, shield wall gibi active mitigation skill'lerinden herhangi biri açık olmadan saniyeler içinde ölürsün. Kaldı ki sadece blackfuse veya garrosh heroic için değil, tüm heroic boss'lar için hatta ve hatta normal mode boss'lar için bile Rage miktarını iyi ayarlayıp hangi durumda hangi active mitigation'ı kullanacağını bilemezsen net bir şekilde ölürsün.

Ben şuan hem Prot Warrior (main) hem de Blood DK oynayan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Blood DK oynaması çok daha kolay bir tank. Bone Shield'ı mümkün olduğunca açık tut, runic power'ını rune strike'da kullan ki Runic Corruption proclasın, disease'lerin her daim hedefin üzerinde olsun, cooldown'ı dolduğu anda death strike kullan, canın kritik seviyeye düşerse Death Pact + Rune Tap kullan, yüksek damage vuran bir skill geliyorsa Icebound Fortitude veya Vampiric Blood kullan. İşte Blood DK'nın özeti bu. Yani özel durumlar dışında Blood DK'da yapman gereken tek şey death strike vurmak ve runic power'ını rune strike ile kullanmaktır.

Tank oynamak istiyorsan hangi class ilgini çekiyorsa onu oynamanı tavsiye ederim. Sonuçta level 1'den 90'a kadar kasarken oynayacağın class ile belirli bir vakit geçiriyosun ve süreç içinde de rahat bir şekilde class'ın özelliklerini öğreniyorsun. Ben zamanında (cataclysm) warrior'ı level 15'den itibaren sadece tank olarak dungeon'lara girerek 85 yapmıştım dolayısıyla 85 olduğumda konuya hakimdim. Eğer sen de tank olarak level'larım diyorsan hangisini açtığın farketmez çünkü zaten öğreneceksin, ama yok level 90 boost kullanacağım veya dps spec olarak level'layacağım diyorsan yine farketmez derim ben. Şahsen WoD'dan gelen level 90 boost'u Blood DK üzerinde kullandım ve ufak bir araştırma ve biraz pratik ile birkaç günde tüm olayını çözdüm Blood DK'nın.

Yani demem o ki, hangi tank class'ı ilgini çekiyorsa onu oyna. Class hakkında birkaç guide okuyup biraz da pratik yaparsan oynayamayacağın veya seni zorlayacak class olmaz.

Active mitigation la cooldown arasındaki farkı kavrayıp sonra yorum yazsaydın keşke. Dediğin cd ler zaten her class ta aşağı yukarı aynı

"Ama warrior paladin ve druid böyle değil. Onlarda hiçbir şey yapmasan bile dmg düşürebilirsin shield veya yüksek defansif statları ile" şu cümlenden sonra sana cevap yazmanın bile zaman kaybı olacağını biliyordum, zaten bu cevabı da senden ziyade yanlış bilgilendirdiğin insanlara ithafen yazdım. Ayrıca mesajımda yazdığım skill'lerde belki Shield Wall active mitigation sayılmayabilir, ki o da zaten tartışmalı bir konu. Mitigation'ın kelime anlamı azaltmak, hafifletmektir dolayısıyla bana göre active mitigation kapsamına aktif olarak kullanım gerektiren ve alınan hasarı düşüren her türlü skill girer. Kalıplara fazla takılmanı tavsiye etmem.

Ayrıca o kurduğun cümleyi hangi tecrübeye dayandırıyorsun onu da bi açıklayabilirsen sevinirim. Ben şahsen şuan 12/14 Heroic progress'e sahip biri olarak yazdıklarına karşı argüman sunuyorum, gerekirse armory linki de atarım. Senin MoP'daki tank olarak raid tecrübeni öğrenmek isterim mümkünse.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

"Ama warrior paladin ve druid böyle değil. Onlarda hiçbir şey yapmasan bile dmg düşürebilirsin shield veya yüksek defansif statları ile" şu cümlenden sonra sana cevap yazmanın bile zaman kaybı olacağını biliyordum, zaten bu cevabı da senden ziyade yanlış bilgilendirdiğin insanlara ithafen yazdım. Ayrıca mesajımda yazdığım skill'lerde belki Shield Wall active mitigation sayılmayabilir, ki o da zaten tartışmalı bir konu. Mitigation'ın kelime anlamı azaltmak, hafifletmektir dolayısıyla bana göre active mitigation kapsamına aktif olarak kullanım gerektiren ve alınan hasarı düşüren her türlü skill girer. Kalıplara fazla takılmanı tavsiye etmem.

Ayrıca o kurduğun cümleyi hangi tecrübeye dayandırıyorsun onu da bi açıklayabilirsen sevinirim. Ben şahsen şuan 12/14 Heroic progress'e sahip biri olarak yazdıklarına karşı argüman sunuyorum, gerekirse armory linki de atarım. Senin MoP'daki tank olarak raid tecrübeni öğrenmek isterim mümkünse.

Adına sevindim. Ben aynı şeyi farklı modlarda da olsa 50 kere uğraşmaya dayanamadığım için heroic işine hiç girmiyorum bile.

Ayrıca death strike ı rasgele basarak content de ilerlemişsen healer larına sağlam bir teşekkür etmen lazım.

Bu aktif pasif tabirini ben uydurmadım, büyük ihtimal normal hitlerde bile pasif olarak bloktan gelen mitigation için çıkmış bu tabirler. Dk ve warrior u yanyana koyup hiç butona basmadan warrior daha uzun süre yaşıyorsa demek ki ortada pasif bir şeyler var, değil mi?

Armory ne falan da gerek yok, maksadım sidik yarıştırmak değil. Ayrıca bunları bilmek için hc content uğraşmaya da hiç gerek yok...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Eee arkadaşlar kavga etmek yerine oyun hakkında hiç bilgisi oolmayan (benim gibi) arkadaşlara biraz o derin bilginizden aktarsanız bizde sizlerden bişeyler ögrensek

• Disc pri healer olarak konusuyorum;tank olarak bir ayi gorunce seviniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hollyspirit

Disc pri healer olarak konusuyorum;tank olarak bir ayi gorunce seviniyorum.
    druid oyna.gerçi wodda defansif statlara gelecek değişiklik ile biraz kuşa dönme ihtimali var ama çok basittir tanklığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khalef

druid oyna.gerçi wodda defansif statlara gelecek değişiklik ile biraz kuşa dönme ihtimali var ama çok basittir tanklığı.

Alıntıları Göster
    Hiç tank tecrübem yok Druid açtım 50 level civarı şu an ve oynaması kolay. Ama şunu da bir izle derim karar vermeden önce

• quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

Hiç tank tecrübem yok Druid açtım 50 level civarı şu an ve oynaması kolay. Ama şunu da bir izle derim karar vermeden önce

Alıntıları Göster
    Hiç heroic seviyesinde tanklık yapmadım o yüzden referans olamam ama monk tank bana çok zevkli geldi.Druid ise aksine çok sıkıcı.

• quote:

Orijinalden alıntı: celades

Hiç heroic seviyesinde tanklık yapmadım o yüzden referans olamam ama monk tank bana çok zevkli geldi.Druid ise aksine çok sıkıcı.

Alıntıları Göster
    3 yıllık kendi çapında Hunter oyuncusuyum.Bu geçen süre içinde hiç başka class açmamıştım.Druid için tek bir video izledim ve denemek istedim.Şimdi vazgeçemiyorum.İzlediğim video ise Fire Cat Druid di

DK mı Paladin mi Druid mi Sizce Hangisi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Heacker06

Ben oyuna başlamadan önce youtube videolarından ve diğer forum sitelerinden biraz takip ettiğim gördüğüm kadarı ile dk da tank classı olarak hep frost kullanılıyordu ama sen benim anladığım kadarı ile blood dk yı öneriyorsun blood dk yı anlattığın kadarı ile az çok gördük peki frost dk nedir veya bunların farkı nedir ?

Hocam Frost ve Unholy her zaman dps specleri olmuştur DK'nın. Tank olarak hep Blood spec kullanılır yani. Ben Blood dışında frost veya unholy spec'i hiç oynamadım çünkü DK'mı sadece tanklık için açmıştım, pvp veya pve dps olarak herhangi bir rolde oynamadığım için bu specleri hiç bilmiyorum.

İngilizceniz varsa Blood DK için şu guide'lara bakmanızı öneririm, bana faydası olmuştu.

http://www.icy-veins.com/blood-death-knight-wow-pve-tank-guide

http://wowhead.com/guide=2170

Arkadaş wotlk videolarını izlemiş galiba. Wotlkda frost tank speciydi. Ama tamda değildi değişik birşeylerdi. Bone shield unholy talentlerindeydi vampiric blood falan blood talentlerindeydi. Ama frost presence flat armor ve dmg reduc veriyordu.

• Bence druid iyidir her haltı ve her türlü kıvrak hareketler mevcut olup dansöz gibi dönebilir her spec'i pvp'de iş görüyor haldedir.

• Active mitigation abilities mop'la birlikte kabul goren bir tabir olmustur ve tanklarin daha cok rotasyonel ozelliklerini iceren ve medium dmg lardan korunmak icin actigi defansif ozelliklerini iceren skillerine verilen addir. Genelde 30 saniyenin uzerindeki ozellikler active mitigation olarak kabul edilmez.
    Icy veins'in blood dk'larla ilgili yazdigi giris sudur. "Compared to the other tanking classes, Blood Death Knights bring few useful raid buffs or cooldowns, and we feel that they take a lot more precision and skill to play to their maximum potential. The reason for this is that a large part of tanking as a Death Knight is done "manually", by the player, who has to constantly make game-influencing decisions regarding which abilities to use." Tabi icy veins bilir kisi degil fakat yazdiklarini konusundaki en iyi adamlar tarafindan review edildigini ve gunde binlerce kisi tarafindan okundugunu da es gecmemek gerek.

• Denemelik birtane blood dk açtım ama onda da skill combinasyonu çok zor ya. Nerdeyse bütün skiller birbirini cd ye sokuyor bu durumu nasıl dengeleriz bu konudaki yardımlarınız için şimdiden teşeķķürler emeğe saygı

• her istediğin zaman , istediğn skille basamazsın dk da , her skillin kullandıgı belirli runeler vardır , 2 tane veya 1 tane , bunlar senin haste oranına göre belirli bir hızda dolarlar , toplamda 6 rune var 2 frost 2 blood 2 unholy , verdiğn talentlere , seçtiğin spec e göre death rune kazanımın olurki bu death runleri joker olarak herhangi bir rune yerine kullanırsın.

yani eger hangi skill hangi rune kullandıgını bilmeden , pata kute skillere basarsan gerekli skillini kullanacagın zaman onun kullanması gereken runelerin cooldownda olucaktır ve uzun bir süre beklemen gerekicektir . bunu birkaç yolla aşabilirsin

birincisi ve en iyisi gerekli olan her skillini tanıyacaksın ve runlerini takip ederek nerde neye basman , hangi skillini kullanman gerektigini ögreneceksin

yada internetten araştırıp kendine bir rotasyon belirleyeceksin . her fighta girdiğinde bu rotasyondan şaşmamaya bakacaksın , rune sıkıntısı çektiğin zamanlarda artık eskisi kadar beklemediğini görürsün . bu rotasyonları kullandıkça yavaş yavaş anlarsın neyin ne oldugunu . sonra kendi oyun stilini oluşturur ve farkında bile olmadan dogru skilleri kullanmaya başlarsın .

bu oyundan alınan zevk iki şekilde bende , ilk önce karakteri tanımaya başlarken zevk alınıyor , birde karakteri tam anlamıyla tanıdıktan zonra zevk alınıyor , bu ikisi arasında kalan kısım ızdırap resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Will -- 6 Mayıs 2014; 10:08:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Will

her istediğin zaman , istediğn skille basamazsın dk da , her skillin kullandıgı belirli runeler vardır , 2 tane veya 1 tane , bunlar senin haste oranına göre belirli bir hızda dolarlar , toplamda 6 rune var 2 frost 2 blood 2 unholy , verdiğn talentlere , seçtiğin spec e göre death rune kazanımın olurki bu death runleri joker olarak herhangi bir rune yerine kullanırsın.

yani eger hangi skill hangi rune kullandıgını bilmeden , pata kute skillere basarsan gerekli skillini kullanacagın zaman onun kullanması gereken runelerin cooldownda olucaktır ve uzun bir süre beklemen gerekicektir . bunu birkaç yolla aşabilirsin

birincisi ve en iyisi gerekli olan her skillini tanıyacaksın ve runlerini takip ederek nerde neye basman , hangi skillini kullanman gerektigini ögreneceksin

yada internetten araştırıp kendine bir rotasyon belirleyeceksin . her fighta girdiğinde bu rotasyondan şaşmamaya bakacaksın , rune sıkıntısı çektiğin zamanlarda artık eskisi kadar beklemediğini görürsün . bu rotasyonları kullandıkça yavaş yavaş anlarsın neyin ne oldugunu . sonra kendi oyun stilini oluşturur ve farkında bile olmadan dogru skilleri kullanmaya başlarsın .

bu oyundan alınan zevk iki şekilde bende , ilk önce karakteri tanımaya başlarken zevk alınıyor , birde karakteri tam anlamıyla tanıdıktan zonra zevk alınıyor , bu ikisi arasında kalan kısım ızdırap resmen

Yani önümüzde kısaca önümüzde 30 lvl lik koca bir ızdırap var peki elimizde bu durumu aşabilecegimiz bizr fikir kazandîrabilecek bir macro var mı veya durumu anlatan bir video var mıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Iceshoot

quote:

her istediğin zaman , istediğn skille basamazsın dk da , her skillin kullandıgı belirli runeler vardır , 2 tane veya 1 tane , bunlar senin haste oranına göre belirli bir hızda dolarlar , toplamda 6 rune var 2 frost 2 blood 2 unholy , verdiğn talentlere , seçtiğin spec e göre death rune kazanımın olurki bu death runleri joker olarak herhangi bir rune yerine kullanırsın.

Yani önümüzde kısaca önümüzde 30 lvl lik koca bir ızdırap var peki elimizde bu durumu aşabilecegimiz bizr fikir kazandîrabilecek bir macro var mı veya durumu anlatan bir video var mıdır

Alıntıları Göster
    mitigation ne la? türkçe konuşun agitation yapmayın....

• "clc dk" diye bir addon var ona bak istersen hala çalışıyormu bilmiyorum , hangi skille basman gerektiği hakkında öneri verir. uzun bir ara verdikten sonra mop başında kullanmıştım , herhalde çalışıyordur hala

http://www.curse.com/addons/wow dan addonları indirebilirsin
  • quote:

"clc dk" diye bir addon var ona bak istersen hala çalışıyormu bilmiyorum , hangi skille basman gerektiği hakkında öneri verir. uzun bir ara verdikten sonra mop başında kullanmıştım , herhalde çalışıyordur hala

http://www.curse.com/addons/wow dan addonları indirebilirsin
    paladin tank oynadığım için tavsiye edebilirm.
    oynaması rahat bir class dir. kendine heal özelliği ve defansif cooldown'lari iyidir.
    zevklidir.
    oynayabilirsiniz tavsiyem bu yönde olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoRriZ

paladin tank oynadığım için tavsiye edebilirm.
    oynaması rahat bir class dir. kendine heal özelliği ve defansif cooldown'lari iyidir.
    zevklidir.
    oynayabilirsiniz tavsiyem bu yönde olur

Alıntıları Göster
    bende druid oynamayı düşünüyorum dk belirli bir süre sonra sıkıyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.